Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum să îți îngrijești pielea folosind cosmetice naturale de la ionizator

Cum să îți îngrijești pielea folosind cosmetice naturale de la ionizator

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Aspectul pielii de la nivelul feței și corpului ține într-o mare măsură și de modul în care o îngrijești, pe lângă alți factori cum ar fi moștenirea genetică, expunerea la soare sau la poluarea. Unele produse de îngrijire din comerț pot fi iritante pentru piele, conținând adesea parfum, alcool și chiar substanțe toxice care pot avea efecte serioase pe piele.

În acest articol îți vom prezenta soluțiile naturale de îngrijire a tenului pe care ți le pun la dispoziție ionizatoarele noastre de apă.

Cum să ai un ten curat și sănătos?

Aspectul elastic, hidratat, luminos și radiant al tenului se poate obține în primul rând printr-o hidratare internă celulară superioară, dar și printr-o rutină externă de îngrijire, adaptată tipului tău de ten, folosind produse potrivite pentru tine, cât mai curate și fără substanțe chimice în compoziție. 

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Este un organ important pentru protecția externă și pentru excreția toxinelor din interior, fiind și cel mai expus factorilor exteriori de stres. Pentru că are rol de protecție, este important ca și tu să îl protejezi cât de bine poți. 

Primul lucru pe care îl poți face pentru a avea grijă de pielea ta este să te hidratezi eficient și cu o apă curată și cu beneficii pentru organism,  aducându-ți în mediul intern o apă superioară de hidratare, așa cum este apa de băut antioxidantă pe care o poți avea de la oricare ionizator de apă prezentat pe platforma noastră.

Cum arată o rutină simplă de îngrijire a tenului?

Pentru a-ți îngriji pielea corespunzător trebuie să respecți câțiva pași esențiali: curățare, exfoliere, hidratare, tratarea afecțiunilor punctuale (în cazul în care ai) și protecție solară. Acești pași sunt valabili și pentru pielea de pe corp și pentru ten (pielea de pe față și decolteu), iar această schemă de rutină poate varia în funcție de tipul tău de piele, problemele pe care le întâmpini în funcție de anotimp și alți factori. 

Pentru fiecare pas din rutina de mai sus este important mai întâi să verifici ingredientele de pe produsul cu care alegi să faci pasul respectiv, să te asiguri că nu sunt iritante sau periculoase pentru piele, să le testezi pe o mică porțiune și dacă nu există reacții adverse, să le introduci treptat în rutină.

Fiecare pas din rutina de îngrijire a tenului își are rolul său. Am selectat pașii cei mai comuni rutinelor de skincare și mai jos îți prezentăm importanța lor:

 • curățarea este esențială atât dimineața cât și seara pentru a îndepărta de la nivelul pielii urmele de sebum, impurități, machiaj;
 • exfolierea este necesară pentru a îndepărta pielea moartă și uscată de pe ten și pentru a debloca porii;
 • hidratarea este un pas important atât pentru persoanele cu ten uscat, cât și pentru cele cu ten gras sau alte tipuri de ten. Pe măsură ce îmbătrânim, tenul produce mai puține substanțe proprii de hidratare și scade și producția de colagen, acești factori fiind principalele cauze ale degradării elasticității tenului;
 • tratarea afecțiunilor tenului se face doar la recomandarea unui medic dermatolog, de aceea este bine să te consulți cu acesta dacă întâmpini diverse probleme ale pielii;
 • protecția solară este unul dintre cei mai importanți pași din rutină deoarece pielea supusă acțiunii directe a razelor UV ale soarelui îmbătrânește mai rapid și este expusă apariției timpurii a ridurilor, petelor sau a unor afecțiuni grave ale pielii.

Bineînțeles, rutina trebuie să fie adaptată fiecărei persoane în parte. În rutină poți adăuga și alți pași, precum tonerul, aplicarea unei măști sau a unui serum. Ceea ce este cel mai important de reținut este să alegi produse cu ingrediente sigure, neiritante și potrivite pentru tenul tău. 

Oricare ar fi rutina ta zilnică, Apa Beauty sau apa pentru înfrumusețare cu pH-ul 4,5 – 6 generată de ionizatoarele de apă pe care le găsești pe GoostoMix.ro este ideală pentru îngrijire. Fiind o substanță cu un pH ușor acid, egal cu pH-ul pielii și având calități astringente, această apă este primul produs de care ai nevoie atunci când se dorește o îngrijire naturală a tenului.

Cum să ai o rutină eficientă de îngrijire a pielii corpului?

Este important să îți îngrijești pielea corpului corespunzător pentru a evita apariția problemelor și afecțiunilor specifice. Cum spuneam, pielea este și un organ de excreție, deoarece îndeplinește o parte din procesul de eliminare a toxinelor (prin transpirație) și chiar preia și procese de excreție mai grave (atunci când principalele organe de excreție sunt blocate sau cedează, corpul va conduce substanțele toxice în afară prin intermediul pielii). Pe măsură ce membranele celulelor devin foarte oxidate, apare o erupție sub formă de acnee, eczemă sau infecție. 

Pielea corpului se îngrijește în același mod precum tenul, cu mențiunea că pe corp poți folosi produse de exfoliere mai dure decât pe ten. Ține cont că tenul este mai sensibil decât restul pielii, așa că atunci când îți alegi produsele să optezi pentru variante blânde pentru ten.

Îngrijește-ți pielea corpului prin curățare corectă, hidratare, exfoliere, tratarea eventualelor erupții și protecție solară, cu mențiunea să alegi produse neiritante, fără chimicale și cu ingrediente sigure.

Ce produse de îngrijire a pielii îți furnizează ionizatorul de apă?

Ionizatoarele noastre de apă generează 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH: apă de băut antioxidantă cu pH 8,5, 9, 9,5, Apa Beauty, Apa Clean, Apa Super Alcalină și Apa Puternic Acidă. Dintre acestea, apa de băut antioxidantă și Apa Beauty sunt cele care vor avea grijă de pielea ta. 

Apa de băut antioxidantă – așa cum îi zice și numele, are proprietăți antiaging, antiîmbătrânire, astfel că datorită cantității mari de antioxidanți și a potențialului ei mare de hidratare, îți va aduce beneficii pe piele, din interior către exterior. 

Apa de frumusețe de la ionizatoarele noastre, numită Apa Beauty, este recomandată de folosit pe exterior datorită pH-ului său apropiat de pH-ul pielii, ușor acid 4,5-6 și datorită unei structuri moleculare speciale. Aceasta are calități astringente și de hidratare externă superioară. 

Folosirea oricărui produs cosmetic cu un pH în afara valorii pH-ului pielii poate cauza perturbarea barierei protectoare a pielii împotriva patogenilor. Astfel, folosirea Apei Beauty ca produs de îngrijire în rutina ta va menține acest echilibru natural al pH-ului pielii și vei evita să supui organismul la eforturi suplimentare de a se echilibra singur. 

Pe lângă Apa Beauty, poți să mai folosești în rutina ta Apa Super Alcalină și cea Puternic Acidă pentru ameliorarea și calmarea anumitor condiții ale pielii. Avem pentru tine, atunci când ne vei solicita să îți instalăm un asemenea dispozitiv, un întreg protocol de folosire a acestor ape, scris de medici specializați în acest domeniu.  

Cum să introduci Apa Beauty în rutina de îngrijire a pielii?

Pielea este cel mai mare organ din corp și are rolul de a forma o barieră protectoare între celulele din interior și mediul extern, blocând expunerea la potențiali patogeni.

Când vei deține unul din dispozitivele de pe această platformă, Apa Beauty îți va curge instant la robinet.

Poți să folosești Apa Beauty pentru:

 • curățarea tenului – te poți spăla direct pe față sau te cureți cu ea;
 • demachierea tenului. Pentru a demachia și eficient tenul, prepară o soluție din Apa Beauty + ulei bio (cantitățile le alegi singură în funcție de tipul de ten);
 • revitalizarea tenului, în special înainte să aplici seruri sau creme care aderă mai bine pe o suprafață ușor umedă, precum serurile cu acid hialuronic. În acest scop poți folosi Apa Beauty în loc de apă termală;
 • clătirea și înlăturarea măștilor;
 • hidratarea tenului. Dacă ai un ten uscat ce necesită hidratare constantă, pulverizează de mai multe ori pe timpul zilei Apa Beauty pe ten;
 • hidratarea pielii după epilare. Utilizează Apa Beauty ca toner după epilare și îți va lăsa pielea fină.

Apa Beauty înlocuiește mai multe produse de skincare: cleanser, apă termală, demachiant, aftershave, toner. Este o opțiune 100% naturală prin care poți să ai grijă de tenul tău, înlocuind cosmeticele toxice din comerț.

Când să folosești Apa Puternic Acidă în îngrijirea tenului?

Dacă te confrunți cu diferite condiții ale pielii pe care vrei să le calmezi, ameliorezi și să le ții sub control, folosește Apa Puternic Acidă pentru a elimina posibilele microorganisme sau bacterii care își blochează porii sau care aterizează pe pielea ta. Proaspăt produsă, această apă are calități dezinfectante și cicatrizante. Ține cont că de fiecare dată când o folosești pe piele ai nevoie să o însoțești și de apa Super Alcalină, produsă de același dispozitiv.

Utilizează apa cu pH 2,5 furnizată de ionizatoarele noastre astfel:

 • îmbibă o dischetă de bumbac în apa noastră cu pH 2,5;
 • aplică discheta pe semnele de acnee activă, pe zonele cu iritații, zgârieturi, eczeme sau psoriasis (sau o pulverizezi);
 • lasă să se usuce;
 • aplică în același fel apa Super Alcalină produsă de același dispozitiv.

Cum și când să utilizezi Apa Super Alcalină pe piele?

Apa Super Alcalină are un pH ridicat, de 11,5, și este o soluție potrivită mai ales pentru calmarea pielii în urma expunerii la soare, pe arsurile solare ușoare, care nu necesită tratament medical. Poți să pulverizezi apă proaspăt produsă, cu pH super alcalin pe zona afectată sau să îmbibi un prosop în această apă, după care să îl așezi pe arsură. După ce s-a uscat, pulverizează Apa Beauty.

Apa Super Alcalină se mai utilizează și la îngrijirea tenului cu probleme, în combinație cu Apa Puternic Acidă.

De ce să eviți produsele cosmetice din comerț?

Pielea acționează ca un burete, iar toate produsele pe care le folosești pe piele sunt absorbite în piele și mai apoi în fluxul de sânge. Procesul de absorbție se datorează porilor pielii. Acești au un dublu rol: excretă toxinele și absorb apă și oxigen. Pe lângă acestea, absorb și tot ce aplici tu pe piele. De aceea este important să aplici pe ten produse cu ingrediente sigure, non-toxice, pentru a nu supune pielea unor riscuri inutile.

Ce ingrediente să eviți în produsele de skincare?

Dr. Peggy Parker recomandă evitarea produselor cosmetice fără parabeni și derivate din petrol fiindcă sunt substanțe cunoscute drept perturbatori hormonali și pot provoca afecțiuni medicale grave.

De asemenea, este important să stai departe de cosmeticele care conțin substanțe potențial iritante pentru piele. Atunci când îți alegi produsele, acordă mai multă atenție citirii listei de ingrediente, căci uneori chiar și produsele marcate drept naturale sau fără parfum pot conține chimicale sintetice, respectiv parfumuri sintetice.

Un studiu realizat de Environmental Working Group arată că femeile folosesc, în medie, 12 produse de îngrijire a pielii pe zi, expunându-se la 168 de chimicale odată cu utilizarea acestora. Pe lângă chimicalele la care ești expus zilnic din alimente, aer și poate chiar din apă, este posibil să ajungi să aplici și pe tenul tău alte zeci de chimicale nesigure.

Când alegi unul din dispozitivele pe care le prezentăm pe platforma noastră, o mare parte din grija expunerii și folosirii chimicalelor, ți se rezolvă de la sine. Alege să îți îngrijești tenul și pielea corpului cu soluții naturale, precum Apa Beauty, Apa Super Alcalină și Apa Puternic Acidă produse de aceste dispozitive!

Când vine vorba despre alegerea produselor de skincare din comerț, evită aceste ingrediente:

 • parabenii, pentru că sunt perturbatori endocrini. Forme de parabeni: propilparaben, butylparaben, isobutylparaben, metilparaben, poliparaben;
 • pigmentul „carbon black”, pentru că poate afecta serios sănătatea, fiind inclus în lista FDA de ingrediente toxice interzise, însă încă se mai găsește în unele cosmetice;
 • vaselina poate fi dăunătoare dacă nu a fost rafinată în prealabil, crescând riscul de apariție a hidrocarburilor policiclice aromatice (cel mai simplu exemplu de astfel de hidrocarburi este naftalina);
 • parfumul, pentru că este iritant și poate fi un perturbator endocrin;
 • formaldehida pentru că este o substanță cunoscută drept cancerigenă de către National Research Council. În Uniunea Europeană produsele care conțin o concentrație mai mare de 0,05% de formaldehidă trebuie să fie etichetat cu sintagma „Conține formaldehidă”.

De ce să NU folosești săpun pe ten?

Subiectul săpunului a fost în centrul multor dezbateri dacă este sau nu sigur de folosit pe piele, așa că am ales să clarificăm situația conform recomandărilor Dr. Peggy Parker. Aceasta spune că săpunul creează un film pe piele, o peliculă, ca un strat subțire de material întins pe piele. Pelicula respectivă crește rata de oxidare a celulelor pielii în 2 moduri:

 • în primul rând, creează un dezechilibru major în ceea ce privește pH-ul pielii. Pentru că pielea funcționează ca o barieră împotriva mediului exterior, pH-ul ei trebuie să fie ușor acid, cuprins între valorile 4 și 6, astfel încât să facă față patogenilor cu care intră în contact. Săpunul, pe de altă parte, este un produs alcalin, astfel că atunci când îl aplici pe piele se creează o dereglare a pH-ului normal al acesteia;
 • în al doilea rând, săpunul conține adesea o substanță chimică care are scopul de a saponifica grăsimile. De obicei, această substanță este leșia, care intensifică oxidarea pielii și cauzează dezechilibre la nivelul pH-ului.

Îngrijește-ți tenul cu apele furnizate de ionizatoarele de la GoostoMix!

Aplică pe ten produse sigure, neiritante și eficiente și renunță la cosmeticele periculoase din comerț! 

Investește într-unul dintre ionizatoarele noastre de apă și primești, în schimb, 5 tipuri de apă pe care le vei folosi aproape în fiecare zi: apă de băut antioxidantă și microstructurată, apă pentru bebeluși, Apa Beauty pentru îngrijire 100% naturală a pielii, apă Super Alcalină cu proprietăți de degresare și apă Puternic Acidă cu proprietăți de dezinfectare. 

Un singur aparat îți furnizează 5 produse diferite, fiecare având la rândul său zeci de moduri de utilizare, de la gătit, dezinfectat, scos pete, înlocuirea chimicalelor nocive de curățenie, până la îngrijirea plantelor și a animalelor de companie.

Ai grijă de sănătatea și aspectul pielii tale cu apele produse de ionizator și oferă-i șansa tenului și corpului tău să aibă un pH echilibrat pentru a-și putea îndeplini funcțiile de barieră protectoare, organ excretor și multe altele!

Comandă-ți și tu un ionizator la preț de producător de pe GoostoMix.ro și beneficiezi de consultanță gratuită pe viață și multe alte beneficii!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!