Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum să utilizezi dezinfectantul BIO de la ionizator pentru îngrijirea orală?

Cum să utilizezi dezinfectantul BIO de la ionizator pentru îngrijirea orală?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Ionizatoarele de apă de la GoostoMix sunt dispozitive performante ce generează 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH. Printre cele mai utilizate este apa Puternic Acidă cu pH 2,5, soluția perfectă pentru curățarea dinților și cavității orale și pentru dezinfectarea obiectelor folosite în îngrijirea dinților. 

Această apă cu proprietăți de dezinfectare este 100% naturală, fiind obținută doar de ionizatoarele noastre. Poate fi folosită pentru dezinfectarea diverselor suprafețe din casă, mâini, alimente, dar și pentru îngrijirea danturii. Citește în continuare și află cum să introduci dezinfectantul BIO fără chimicale în rutina de îngrijire a dinților!

Ce este dezinfectantul BIO fără chimicale și cum îl obții?

Soluția BIO de dezinfectare fără chimicale este una dintre apele furnizate de ionizatoarele de apă recomandate de GoostoMix. Aceste dispozitive folosesc electroliza pentru a descompune apa în Oxigen și Hidrogen, prin acest fenomen ionii sunt izolați în funcție de sarcina lor, după care în funcție de concentrația lor rezultă apă cu diferite niveluri de pH. 

Ionizatoarele noastre nu sunt doar dispozitive de ionizare care schimbă pH-ul apei, ci generează 5 tipuri de apă cu 7 niveluri de pH cu proprietăți îmbunătățite, adică soluții care te pot ajuta să duci o viață mai sănătoasă, fără chimicale.

Una dintre aceste ape este dezinfectantul BIO fără chimicale, de uz extern, cu pH-ul 2,5. Această apă cu proprietăți de dezinfectare de la ionizatoarele noastre înlocuiește soluțiile clasice de curățare care conțin chimicale, fiind potrivit pentru orice activitate care necesită dezinfectare, dar și pentru alte activități extra, cum ar fi îngrijirea danturii. 

Apa cu pH 2,5 este numită și acid hipocloros are mai multe moduri de folosire:

 • este o soluție acceptată și aprobată de FDA (Food and Drug Administration) în dezinfectarea în industria alimentară și pe suprafețele de preparare sau servire a mâncării;
 • dezinfectează mâinile și suprafețele;
 • elimină patogenii de pe carne, fructe, legume, ouă;
 • se folosește pe piele în caz că există pericol de infectare, în situații precum apariția  tăieturilor și zgârieturilor minore, aftelor bucale sau infecțiilor dentare.

 

Pulverizarea și gargara cu apa cu pH 2,5 în cavitatea orală este recomandată a se realiza ocazional.

Achiziționează-ți unui dintre ionizatoarele noastre și beneficiezi de apă filtrată, antioxidantă și restructurată de băut și soluții 100% naturale de înfrumusețare, degresare și dezinfectare!

Cum să îți îngrijești dinții cu dezinfectantul BIO fără chimicale de la ionizator?

Înainte de toate, ține cont că sfaturile de mai jos se referă la o alternativă de a folosi dezinfectantul BIO fără chimicale și nu înlocuiești sfaturile și indicațiile medicului. În continuare îți prezentăm cum ai putea utiliza apa cu pH-ul 2,5 furnizată de ionizatoarele noastre (alte ape cu pH-uri și proprietăți asemănătoare este posibil să nu fie potrivite pentru scopurile prezentate mai jos).

Curățarea dinților este crucială dacă vrei să ai o dantură sănătoasă și cu aspect îngrijit. Este important să te speli pe dinți regulat și într-un mod corespunzător pentru a înlătura placa bacteriană care se formează pe dinți, deoarece:

 • când consumi alimente care conțin zahăr și amidon, bacteriile din placă produc acizi care atacă smalțul dinților. Un atac constant al smalțului poate duce la descompunerea acestuia și formarea cavităților;
 • dacă placa nu este îndepărtată, se poate întări, rezultând apariția tartrului și iritarea și inflamarea gingiilor;
 • dacă se ajunge la infectarea gingiilor, este atacat osul care susține dinții.

Iată o alternativă de a-ți curăța dinții cu soluția BIO de dezinfectare de la ionizator!

O rutină de îngrijire a dinților care se bazează pe folosirea apei cu pH 2,5, dar și a altor două ape produse de ionizatoarele noastre, arată în felul următor:

 • clătește-ți gura cu apa cu pH 2,5, răzuiește-ți limba cu răzuitorul pentru curățarea limbii, clătește, apoi răzuiește din nou;
 • spală-ți dinții cu periuța ta obișnuită îmbibată în apa cu proprietăți de dezinfectare de la ionizator. Continuă să îmbibi de mai multe ori periuța în această apă dacă materialul periuței îți permite și este rezistent;
 • clătește-ți gura cu dezinfectantul BIO cu pH 2,5;
 • folosește ața dentară apoi mai clătește o dată cu apa cu pH 2,5;
 • umple irigatorul bucal cu soluție degresantă BIO caldă de la ionizator, cu pH-ul 11, și urmează instrucțiunile producătorului dispozitivului. Asigură-te că speli bine linia gingiei;
 • păstrează ultimele picături de apă din irigatorul bucal pentru a-ți clăti gura;
 • clătește cu apa antioxidantă și alcalină de băut de la ionizator cu pH-ul 9,5 pentru a restabili echilibrul acido-bazic.

Uite cum să folosești soluțiile BIO de la ionizator dacă ai probleme cu dinții!

În cazul în care te confrunți cu anumite afecțiuni ale dinților, este important să consulți medicul stomatolog pentru tratarea și vindecarea corectă a acestora. Rutina pe care ți-o prezentăm în continuare este potrivită pentru persoanele care se confruntă cu boala parodontală, însă nu înlocuiește vizita la medic și tratamentul dat de acesta. Este o altă modalitate în care poate fi folosită soluția BIO de dezinfectare de la ionizator cu pH-ul 2,5, alături de soluția degresantă BIO cu pH-ul 11,5.

Iată cum arată această rutină:

 • primii 4 pași sunt identici cu pașii de la rutina precedentă;
 • următorul pas constă în umplerea irigatorului bucal cu soluție BIO de dezinfectare caldă. Și în acest caz este necesar să speli bine linia gingiei, urmând instrucțiunile puse la dispoziție de producătorul dispozitivului;
 • păstrează ultimele picături de apă pentru a-ți clăti gura;
 • după acest pas, urmează să umpli rezervorul irigatorului bucal cu soluție BIO de degresare de această dată, tot caldă, repetând procesul de la pasul 5;
 • păstrează ultimele picături de apă pentru clătire;
 • clătește-ți gura cu apa antioxidantă și microstructurată de băut cu pH-ul 9,5.

Dacă ai fațete dentare, ai grijă cum folosești irigatorul bucal fiindcă din cauza presiunii prea mari pot apărea adâncituri sau alte probleme de estetică a fațetelor.

Motivul pentru care soluția dezinfectantă BIO se poate folosi pentru îngrijirea dinților tău se datorează capacității sale de a înlătura agenții patogeni, deci de a elimina și preveni apariția infecțiilor.

Utilizează soluția de dezinfectare BIO pentru a-ți curăța periuța de dinți!

Un alt mod de a utiliza apa puternic acidă cu pH-ul 2,5 este pentru dezinfectarea periuței de dinți pe care o folosești zilnic. Rolul periuței este să curețe placa bacteriană, astfel că în urma unui periaj dinții rămân curați, fiindcă placa este înlăturată de periuță. Însă, drept urmare, periuța rămâne plină de reziduuri care trebuie și ele îndepărtate la rândul lor. În acest scop poți utiliza soluția de dezinfectare BIO generată de ionizatoarele noastre, astfel:

 • colectează apa cu pH 2,5 de la ionizator;
 • lasă periuța de dinți într-un bol cu această apă pentru câteva minute.

După aceea poți clăti periuța și este gata să o folosești din nou. Ține cont că recomandarea Asociației Dentare Americane este să îți schimbi periuța de dinți o dată la 3-4 luni sau mai des. Este necesar să respecți această recomandare deoarece perii se degradează în timp, își pierd rigiditatea și nu mai curăță la fel de bine placa bacteriană. Fie că este vorba despre o periuță clasică (manuală) sau una electrică, eficacitatea acesteia scade pe măsură ce perii se uzează.

Există și alte cauze pentru care periuța de dinți trebuie schimbată, printre care:

 • dacă tu sau un membru al familiei ați avut o infecție virală sau bacteriană;
 • dacă bebelușul sau copilul tău roade periuța și îi deteriorează perii;
 • dacă îți folosește altă persoană periuța.

Cum să te speli pe dinți corect și cât timp durează un periaj eficient?

Asociația Dentară Americană recomandă ca periajul dentar să se realizeze de două ori pe zi, timp de câte 2 minute. Pentru ca periajul să fie realizat corect, ține cont de aceste recomandări, în funcție de nevoile tale particulare:

 • ține periuța pe linia gingivală la un unghi de 45 de grade pentru a îndepărta placa chiar de sub marginea gingiei;
 • mișcă periuța sus-jos cu mișcări scurte;
 • pentru curățarea părții interioare a dinților, ține periuța vertical și realizează mișcări de tip sus-jos;
 • presiunea aplicată pe periuță trebuie să fie ușoară, pentru a reduce din riscul rănirii gingiilor;
 • folosește o periuță cu peri moi pentru a evita rănirea gingiilor din cauza durității și rezistenței firelor prea tari.

Legat de periuța de dinți, aceasta trebuie folosită doar de o singură persoană, trebuie să fie schimbată periodic și este indicat să fie curățată după fiecare utilizare. De asemenea, după periaj periuța de dinți se ține într-o poziție verticală pentru a se usca. Depozitarea periuței umede într-un mediu închis favorizează dezvoltarea microbilor.

Periuța de dinți poate reține urme de pastă de dinți sau de placă după periaj, însă poate capta bacterii și din aer, inclusiv bacterii coliforme fecale care pot fi eliberate în aer atunci când este spălată toaleta sau când atingi cu periuța un mediu contaminat înainte de a folosi. Din acest motiv trebuie să fie curățată și dezinfectată înainte de fiecare periaj și să fie schimbată la termenul indicat.

Achiziționează-ți un ionizator și obții soluții BIO pentru îngrijirea dinților

Igiena corectă a dinților este esențială pentru a păstra un timp cât mai lung dinții sănătoși și cu un aspect plăcut. Igiena precară și neîngrijirea constantă a acestora poate duce la apariția unor afecțiuni serioase, de aceea este bine să ții cont de recomandările medicului tău sau a asociațiilor și instituțiile din domeniul medical recunoscute oficial, precum Asociația Dentară Americană, ale cărei principale recomandări ți le-am prezentat mai sus.

Ionizatorul de apă te poate ajuta să îți formezi o rutină de curățare eficientă datorită apei cu proprietăți de dezinfectare care este folosită preponderent în procedeele de curățare prezentate în acest articol. Pe lângă această apă, mai este folosită și degresantul BIO fără chimicale, o apă cu pH super alcalin, de 11,5, dar și una dintre cele 3 ape de băut furnizate de ionizatoarele noastre. 

Astfel, ionizatorul îți oferă cel puțin 3 produse potrivite pentru îngrijirea dinților pe care să le folosești ca o alternativă la produsele de specialitate din comerț. Însă înainte de a lua singur o decizie legată de îngrijirea dinților tăi, sfătuiește-te cu medicul stomatolog. 

Ionizatorul de apă este mai mult decât un dispozitiv de ionizare a apei. Este un ajutor în viața de zi cu zi care te introduce într-o viață fără chimicale și cu alternative naturale de îngrijire și curățare. Citește mai departe și descoperă toate cele 5 ape generate de acest aparat!

Află mai multe despre ionizatorul de apă!

Investiția într-un ionizator este o investiție în sănătatea ta, deoarece dispozitivele recomandate de noi sunt aparate cu grad medical produse în Japonia ale căror calități au fost recunoscute la nivel internațional prin medalii și certificări din partea Organizației Internaționale de Standardizare. Ionizatoarele noastre de apă îți furnizează 5 tipuri de apă:

 • apă antioxidantă, restructurată cu pH-ul 8,5, 9 și 9,5 – potrivită pentru consumul zilnic al adulților, pentru gătit și pentru udarea plantelor care preferă un pH ușor alcalin;
 • apa Clean cu pH 7 – recomandată pentru copiii de până la 3 ani și pentru prepararea laptelui formulă. Este consumată și de adulți în timpul mesei și pentru administrarea medicamentelor;
 • apa de frumusețe cu ph-ul 4,5 – 6 – este potrivită pentru îngrijirea tenului fiindcă are pH-ul apropiat de cel al pielii. Este un bun demachiant (în combinație cu un ulei bio), balsam de păr și aftershave;
 • soluție BIO de degresare de uz casnic – este un degresant pentru bucătărie și baie, poate curăța petele de grăsime de pe haine și scoate eficient reziduurile de pesticide de pe fructe, legume și carne;
 • soluție BIO de dezinfectare de uz extern – este un dezinfectant folosit pentru înlăturarea patogenilor de pe mâini, suprafețe și alimente și la dezinfectarea diverselor obiecte.

Cumperi un ionizator și primești la schimb zeci de produse pe care nu vei mai fi nevoit să le achiziționezi din magazine. Comandă-ți și tu un ionizator de la GoostoMix și înlocuiește apa îmbuteliată, produsele de înfrumusețare, curățare și dezinfectare cu apele 100% naturale de la ionizator!

Surse:

 

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!