Cuptorul este indisponibil? Se rezolvă!
Dacă cuptorul tău este ocupat cu altceva, dacă vrei să nu îl mai pornești sau vrei o variantă mai bună de coacere, trebuie să știi că aluatul pregatit la Thermomix poate fi și gătit în acesta.
Cu ajutorul coșului de înăbușire, a aburilor fierbinți și al sistemului Varoma poți coace blat de tort, pandișpan sau chec la aburi! Tot ce trebuie să faci este să transferi aluatul din bol în tavă, să cureți și să ștergi bolul sau să folosești altul dacă ai și să pui în el apă din care să se formeze aburii.
Așezi Varoma deasupra și faci setările conform indicațiilor din rețetă.
Gătirea la aburi este o funcție a aparatului de gătit Thermomix pe care o poți folosi pentru orice ingredient, de la carne până la blaturi de prăjituri.
De ce să gătești așa? Aluatul tău va căpăta o textură cum nu ți-ai imaginat. Checul sau pandișpanul va fi elastic, foarte pufos, aerat și ușor umed. O să dispară în câteva minute din farfurie.