Fii gata pentru bunătăți!
Drob de miel tradițional
Știi acel drob de miel tradițional, cum numai o bunică știe să facă? Acela fraged, cu un gust inconfundabil, p...
Miel cu legume și cușcuș
Masa de Paște nu ar fi completă fără un preparat delicios, fraged și gustos cu miel. Simplu și rapid pui pe ma...
Pappardelle cu carne și sos
O porție aromată și consistentă de paste de casă cu sos cremos de roșii și carne pe care le pregătești cu ușur...
Cuşcuş marocan cu miel și şofran
Carne fragedă de miel răsfățată cu arome orientale și acompaniată de cușcuș pufos și aerat. Pregătește o rețet...
Rețetele cu carne de miel și oaie adaptate la Thermomix, cel mai simplu de gătit
Pregătește cu ușurință la Thermomix friptura de carne de miel sau oaie. Rețetele sunt ușor de urmat, iar rezultatul este delicios.
Printre cele mai bune metode de a găti carnea de miel sau carnea de oaie se numără înăbușitul, rumenitul la cuptor, fiertul sau friptul pe grătar, iar Thermomix te ajută să le obții cu ușurință pe toate în cea mai gustoasă formă a lor.
Pentru a face cele mai bune preparate din carne de miel, folosește carne provenită de la un miel de aproximativ 14 kg. Dacă mielul este mai mic, cantitatea de colagen pe care o conține este prea mare, iar digestia devine mult mai grea.
Pentru oaie, folosește-te de Thermomix pentru a găti carnea suficient de mult pentru a deveni fragedă.
Combină carnea de miel cu legume și evită să o consumi cu orez, pâine sau mămăligă. În cazul în care alegi totuși să o mănânci cu carbohidrați, încearcă să consumi porții mici pentru a nu îngreuna digestia. Aceleași indicații sunt valabile și pentru carnea de oaie.
Printre cele mai bune mirodenii pentru rețete cu carne de miel sau de oaie perfecte se numără rozmarinul, pătrunjelul, coriandrul, chimenul, cimbrul și piperul.
Inspiră-te din rețetele noastre adaptate la Thermomix pentru a prepara cu ușurință bunătăți cu carne de miel sau de oaie.
Fie că îți place un gust tradițional sau vrei să încerci rețete internaționale cu carne de miel sau oaie, aici găsești sfaturi pentru a găti cu ușurință la Thermomix. Rețetele GoostoMix vin în ajutorul posesorilor de Thermomix pentru ca aceștia să gătească orice cât mai simplu.
Câteva dintre beneficiile rețetelor la Thermomix care conțin carne miel sau de oaie
Atunci când sunt gătite corect, pe lângă aromele minunate, preparatele cu carne de miel sau oaie oferă o gamă largă de nutrienți.
Preparatele cu miel sau oaie sunt bogate în vitamine, în special B1, B2, B5, B6 și B12. Complexul de vitamine B, ajută la metabolizarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor.
Cantitatea de fier, găsită în mâncărurile cu miel sau oaie ajută la combaterea anemiei. 100 g de carne de miel conțin aproximativ 1,78 mg de fier.
Rețetele cu miel sau oaie gătite la Thermomix conțin acizi grași Omega-3 și Omega-6. Fără ulei adăugat pentru prăjit, o porție de 100 g de miel la Thermomix conține aproximativ 8.32 g acizi grași mononesaturați, 8.12 g acizi graşi saturaţi și 1.5 g acizi grași polinesaturați. Colesterolul este de 97 mg.
Aceste valori nutriționale, la fel ca și cele pentru vitamine și minerale, depind de hrana pe care mielul a avut-o. Caută mereu carne bio, provenită dintr-un mediu cât mai natural.
Carnea de miel, la fel ca și cea de oaie, are un conținut optim de vitamina D și K și contribuie cu succes la absorbția nutrienților în corp. Rețetele cu miel sau oaie la Thermomix sunt indicate și pentru persoanele care fac activități fizice și își doresc să își crească masa musculară.
Cu toate că prezintă o gamă largă de nutrienți, carnea de miel și de oaie se digeră foarte greu. Consumul este recomandat ocazional, fără excese. Nu este indicată persoanelor care au afecțiuni cardiovasculare, ale ficatului sau rinichilor. Aceste persoane trebuie să consume carne de miel sau de oaie cu moderație.