Intră în cont

Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Gogoși bănățene. Sau croafne. Sau crofne

Gogoși pufoase care așteaptă să fie umplute sau glazurate cu tot felul de bunătăți. Thermomix frământă rapid aluatul, iar tu le dai formă și le rumenești. Ceva dulce preparat în casă este mereu o alegere bună.

Rețetă goostomizată de
Tanti Mioara, bunică modernă

Creează-ți un cont pe GoostoMix și colecționează rețetele preferate sau adaugă chiar tu unele noi!

Timp de preparare:20 min.

Timp total de gătire:120 min.

Dificultate:Mediu

Cantitate:10 porții

INGREDIENTE Gogoși bănățene sau croafne sau crofne

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

PAȘI PREPARARE gogoși bănățene sau croafne sau crofne frământate la Thermomix

PAȘI PREPARARE gogoși bănățene sau croafne sau crofne frământate la Thermomix

    0 / 5


Timp de preparare:20 min.

Timp total de gătire:120 min.

Dificultate:Mediu

Cantitate:10 porții

  1. Râșnește 70 g zahăr 10 sec./viteza 8.
  2. Ia coaja de pe o lămâie cu o răzătoarea sau curățătorul de legume (ai grijă să nu iei din partea albă ca să nu dea gust amar), apoi pune în bol și mai râșnește încă 10 sec./viteza 8.
  3. Pune peste zahăr și lămâie 200 g lapte și încălzește 1 min./37°C/viteza 1.
  4. Adaugă toate celelalte ingrediente: 5 g drojdie uscată sau 14 g drojdie proaspătă,1 plic zahăr vanilat, ½ fiolă de esență de vanilie, 2 ouă, 30 g unt, 15 g ulei, 450 g făină, 10-12 g sare, amestecă 20 sec./viteza 6. Dacă auzi un sunet nepotrivit, oprește, strânge de pe margine cu spatula deasupra cuțitelor și pornește din nou.
  5. Frământă 8 min./ .
  6. Lasă la dospit 45-60 min. (poți să lași chiar în bolul Thermomixului, doar sa acoperi cu un prosop ca să stea în căldură), apoi întinde jumătate din compoziție la o grosime de 7-10 mm, taie cu cuțitul, cu paharul sau cu o formă specială, mai lasă pe masă aprox 10 min. și apoi prăjește gogoșile în ulei încins.

Ustensile

Răzătoare, cuțit sau formă pentru gogoși și prăjituri

Sfaturi

Lasă aluatul să se dospească 1-2 or2, fără să îl deranjezi, pentru a obține gogoși pufoase.

După ce dai formă gogoșilor, pune-le pe un fund de lemn și lasă-le să stea încă 25 minute înainte de a le pune în uleiul încins. Aluatul va începe să dospească din nou și gogoșile vor ieși mai voluminoase și mai aerate.

Lasă un comentariu, îmbunătățește rețeta!

Te invităm să gătești și alte rețete

Hummus de casă la Thermomix
4 min.

Hummus de casă la Thermomix

O porție cremoasă și aromată de hummus este o idee bună oricând. Preparatul are fani și în rândul celor mari ș...

Rețetă goostomizată de
Antonia, vegetariană creativă

Orez la abur în Thermomix
21 min.

Orez la abur în Thermomix

Un gust deosebit de plăcut, obținut fără ajutorul condimentelor, și o textură perfectă. Orezul gătit la aburi ...

Rețetă goostomizată de
Ioana, mămică de profesie

Tagliatelle de morcov și zucchini
24 min.

Tagliatelle de morcov și zucchini

Gustoase, colorate și sănătoase, aceste tagliatelle vor face senzație la masă prin aspect și arome. Se pregăte...

Rețetă goostomizată de
Antonia, vegetariană creativă

Rețete cu fructe și legume de sezon

Cele mai bune fructe și legume sunt cele autohtone, consumate la timpul lor. Descoperă rețete la Thermomix cu ingrediente pe care le găsești acum la piață și bucură-te de tot ce are vara de oferit. Corpul tău va avea parte de o mulțime de nutrienți, în timp ce tu te bucuri de o varietate de gusturi.

[formular_comanda]
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, rețete, meniuri rapide, informații pentru sănătatea ta!