Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum să reîmprospătezi și să cureți aerul din casă?

Cum să reîmprospătezi și să cureți aerul din casă?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Ioana, mămică de profesie

Dacă vrei să ai în casă un aer cu parfum plăcut, să scapi de mirosurile care fac respirația dificilă sau să cureți aerul din casă, citește în continuare acest articol și află câteva soluții. Îți prezentăm metode eficiente de a reîmprospăta aerul folosind apele de la ionizatoarele noastre dar și câteva modalități de a preveni instalarea mirosurilor neplăcute.

Lasă ferestrele deschise pentru a reîmprospăta aerul din casă

Cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru a avea aer curat în casă este să lași ferestrele deschise pentru câteva minute pe parcursul zilei, dacă locuiești într-o zonă în care nivelul de poluare al aerului este scăzut. În acest mod scapi de aerul contaminat din casă, obținând o ventilație naturală. Aerul din mediile închise este plin de contaminanți, proveniți din diverse cauze (produsele de curățenie care conțin chimicale, mobilier, odorizante de aer, cuptoare, vopsele etc). 

Conform Agenției SUA pentru Protecția Mediului, aerul interior este adesea mai poluat decât aerul exterior, chiar și în mediul urban. Lăsând ferestrele deschise, reîmprospătezi aerul din interior, făcând un schimb cu aerul din exterior.

Pe timp de vară poți deschide ferestrele noaptea sau dimineața devreme, când temperaturile sunt mai scăzute față de cele de la mijlocul zilei. Pe timp de iarnă, fiindcă temperaturile sunt scăzute, nu vei putea ține ferestrele deschise un timp îndelungat, însă este suficient să faci acest lucru 15-20 de minute pe zi.

Scapă de mirosurile neplăcute pulverizând o soluție cu apă ionizată

Izurile înțepătoare, greoaie din casă pot fi o problemă dificilă într-o casă. Dacă știi de unde provin, atunci poți elimina complet cauza emanației neplăcute, însă dacă nu cunoști sursa mirosului respectiv, o opțiune eficientă ar putea fi reîmprospătarea aerului folosind o soluție naturală parfumată.

Ține cont că prin mirosuri neplăcute ne referim la izurile de aer stătut sau de mediu închis, mirosurile provenite de la lemnul din care este fabricat mobilierul sau de afară. Dacă te confrunți cu mucegaiul, igrasia sau alte cauze care provoacă mirosuri deranjante, metoda descrisă în continuare doar acoperă mirosul, nu tratează și problema. În acest caz, asigură-te că soluționezi problema cu produse specializate, întrucât expunerea îndelungată la mucegai sau igrasie poate cauza apariția unor dermatite, urticarii sau alte probleme de sănătate.

Pentru a prepara soluția parfumată naturală care să reîmprospăteze arul din casă, ai nevoie de apă de băut cu pH-ul 9,5 de la ionizatoarele de apă de la noi. Sistemele noastre de ionizare a apei produc apă de băut cu 3 niveluri de pH (8,5, 9 și 9,5) și cu proprietăți îmbunătățite, astfel că apa devine antioxidantă și microstructurată. 

Iată cum să pregătești apa parfumată cu care să pulverizezi prin casă pentru a reîmprospăta aerul:

  • colectează apa cu pH 9,5 de la ionizator;
  • umple o sticlă cu pulverizator cu această apă;
  • adaugă levănțică, rozmarin, mentă sau orice altă plantă aromatică al cărei miros vrei să fie impregnat în încăperile tale.

Dacă prepari această soluție cu apă de la robinet sau apă îmbuteliată, rezultatul final nu va fi același. Apa de băut de la ionizator reușește să extragă aromele din plante deoarece este microstructurată, adică are o structură moleculară formată din grupări mici de apă, care extrag eficient aromele și mirosul din plante. Celelalte ape menționate au o structură moleculară formată din grupări mari, astfel că soluția rezultată nu va fi la fel de parfumată.

Decorează-ți casa cu plante de apartament pentru a curăța aerul

Unele plante de interior au capacitatea de a filtra aerul de compușii organici volatili, gaze emise în aer care pot fi periculoase pentru sănătate. De obicei, în interior emisiile de compuși organici volatili sunt de 10 ori mai mari decât în exterior, de aceea este bine să limitezi sursele acestor compuși (vopseluri, odorizante, fum de țigară, produse de curățare și dezinfectare).

Dacă vrei să nu compromiți aerul din casa ta și să fie constant proaspăt și sigur de respirat, optează pentru minimizarea surselor emitente de compuși organici volatili și îmbunătățirea calității aerului cu ajutorul plantelor de apartament. Iată câteva plante de apartament care pot ajuta la împrospătarea aerului din interior:

  • Crinul păcii (Spathiphyllum wallisii);
  • Planta păianjen (Chlorophytum comosum);
  • Planta de șarpe (Sansevieria trifasciata);
  • Arborele Dragonului (Dracaena marginata);
  • Aloe (Aloe barbadensis).

Dacă plantezi aceste flori direct din semințe, poți accelera germinarea folosind una dintre apele furnizate de ionizatoarele noastre, apa cu proprietăți de degresare cu pH-ul 11,5. Pulverizează această apă peste semințe plantelor care preferă un mediu mai alcalin.

Pentru a-ți uda plantele, folosește apă cu pH adaptat nevoilor acestora. Ionizatorul de apă îți furnizează apă cu pH puternic alcalin, de 11,5, potrivită pentru udarea unor plante ca mușcatele și hortensiile, dar și apă cu pH puternic acid, de 2,5, potrivită pentru begonii, azalee, trandafiri. Folosește apele de la ionizator pentru a-ți îngriji plantele și vei avea aer curat și proaspăt în casa ta!

Află mai multe despre ionizator și tipurile de apă generate la un demo live, gratuit! Programează-te pe goostomix.ro!

Renunță la produsele de curățenie care conțin chimicale ce compromit aerul

Multe dintre soluțiile de curățenie și dezinfectare din comerț eliberează compuși organici volatili dar și alte substanțe toxice periculoase pentru sănătate. Fiind un mediu închis, apartamentul sau casa în care locuiești va menține substanțele emanate de la soluțiile de curățenie, compromițând calitatea aerului. Evită acest gen de produse din comerț și înlocuiește-le cu alternative naturale, pentru apele de la ionizator!

Ionizatoarele de apă de la GoostoMix îți furnizează:

  • degresant BIO de uz casnic – este o soluție cu pH-ul 11,5 folosită pentru degresare, îndepărtarea petelor dificile, curățarea suprafețelor din bucătărie și baie;
  • dezinfectant BIO de uz extern – este o soluție cu pH-ul 2,5 eficientă în dezinfectarea diverselor suprafețe din casă. Are capacitatea de a elimina agenții patogeni precum microbii și bacteriile, fiind folosită chiar și pentru dezinfectarea suprafețelor de preparare sau servire a mâncării.

Modurile de utilizare ale acestor două ape de la ionizator sunt variate, pornind de la curățarea generală a suprafețelor, până la activități specifice, precum eliminarea petelor de ulei de pe haine sau eliminarea pesticidelor de pe alimente. 

Comandă-ți un ionizator de apă și înlocuiește produsele de curățenie toxice și alternative naturale!

Aer curat și reîmprospătat cu puțin ajutor de la ionizator

Investiția într-un ionizator de apă îți aduce multiple beneficii pentru tine și familia ta. Acest dispozitiv performant îți furnizează apă de băut curată, filtrată, antioxidantă și microstructurată, apă de băut pentru bebeluși, apă pentru înfrumusețare, apă degresantă și apă dezinfectantă, fiecare dintre acestea având la rândul său alte zeci de moduri de utilizare.

Folosește apa cu pH 9,5 pentru a prepara o soluție parfumată pentru reîmprospătarea aerului din casă, îngrijește-ți plantele cu apele cu pH 11,5 și 2,5 și înlocuiește produsele de curățenie și dezinfectare toxice cu alternativele naturale de la ionizator!

Comandă și tu unul dintre cele 5 modele de ionizatoare de apă de la GoostoMix!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!