Intră în cont

Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cum să îți asiguri o nutriție echilibrată

Cum să îți asiguri o nutriție echilibrată

Articol (pre)gătit de
Delia, mereu pe fugă

Ai devenit utilizator Thermomix din mai multe motive, dar unul dintre cele mai importante a fost dorința de a mânca mai sănătos și mai echilibrat. Ai fost inspirată să faci alegerea aceasta în ceea ce privește metoda de gătire, dar trebuie să ții cont și de alimentele și cantitățile pe care le gătești. 

Ce este echilibrul alimentar?

O alimentație echilibrată nu este o dietă! Este foarte important să înțelegi că mâncatul sănătos nu trebuie să fie restrictiv și greu. Echilibrul nutrițional înseamnă că trebuie să incluzi în alimentația ta substanțe nutrivite și vitamine cât mai variate, pe care le obții dintr-o listă variată de ingrediente. Atenție! Nu trebuie să le gătești și să le consumi pe toate în același timp.

Excesele cantitative și cele calorice sunt inamicul direct al unei alimentații echilibrate și este indicat să le eviți. Consumă doar cât ai nevoie, și dacă este posibil, calculează cantitățile porțiilor, iar când vine vorba de preparate bogate în calorii, încearcă să le consumi rar și cât mai puțin.

Ajutorul Thermomix

Din punct de vedere cantitativ, Thermomix TM5 și TM6 vin în sprijinul tău din două puncte de vedere:

  • Cântarul Thermomix – te ajută să măsori exact cantitățile de ingrediente pe care vrei să le folosești. În felul acesta tu deții controlul asupra valorii nutriționale a preparatului. Dacă îți dorești un preparat mai puțin gras, înjumătățește cantitatea de ulei folosită, iar dacă ai nevoie de mai multă proteină poți mări cantitatea de carne din rețetă. Cântărind cu exactitate cantitățile, vei obține preparate personalizate care să se plieze pe nevoile tale nutriționale.
  • Bolul Thermomix – are o capacitate de 2.2 litri și este ideal pentru prepararea meselor echilibrate cantitativ. În felul acesta nu riști să gătești mult mai mult decât este nevoie și nici nu ești tentată să consumi mai mult decât de obicei, doar ca să termini preparatul și să nu mai stea în frigider. Un bol Thermomix este suficient pentru a hrăni la o masă o familie cu 4 membri.

Nutriție pe scurt

Organismul tău are nevoie de “combustibil” pentru a funcționa în parametri normali, pentru a se regenera și pentru a combate stresul la nivel organic. Acest combustibil este reprezentat de un complex de substanțe nutritive, minerale și vitamine esențiale. Unele dintre cele mai importante elemente ale unei alimentații echilibrate sunt:

  • Calciul – este esențial pentru sistemul osos și muscular. O cantitate considerabilă de calciu se găsește în produsele lactate precum brânză, iaurt și lapte dulce, care are aproximativ 125mg/100ml. O cantitate mai mică de calciu se găsește în fructe și legume.
  • Fibrele – au valoare nutritivă de importanță generală, reglează tranzitul intestinal și îl ferește de diferite afecțiuni corelate. Ele se obțin din plante, legume, fructe și produse cerealiere.
  • Proteinele – sunt un macronutrient esențial pentru creșterea în masa musculară. Acestea se găsesc în mod obișnuit în carne. Este recomandat ca proteina să reprezinte 10-35% din caloriile zilnice.
  • Magneziul – este esențial pentru oase și sistemul imunitar.
  • Vitamina E – antioxidant esențial.
  • Vitamina C – esențială pentru sistemul imunitar.
  • Vitamina A și carotenii – esențiali pentru vedere.
  • Potasiul – esențial pentru activitatea nervoasă și musculară.

Include în alimentația ta săptămânală fructe și legume, amidonoase, leguminoase, pește, carne roșie, carne de pasăre, ouă, produse lactate integrale și grăsimi vegetale și animale. Astfel îți vei asigura un aport de substanțe nutritive variat și echilibrat, iar organismul tău va extrage și va procesa ce are nevoie.

Gătește rapid și ușor la Thermomix și bucură-te de tot ceea ce are de oferit mâncarea. Consumă cantități optime la fiecare masă și împarte totul cu cei dragi. 

GoostoMix, o platformă de rețete adaptate la Thermomix pentru inspirația ta în bucătărie.
VEZI REȚETE PENTRU THERMOMIX
Știai că poți face făină de casă?
Află cum
[formular_comanda]
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, rețete, meniuri rapide, informații pentru sănătatea ta!