Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

De ce și cum să mănânci variat

De ce și cum să mănânci variat

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Ioana, mămică de profesie

Simți că ai nevoie de o doză de adrenalină în viața ta? Fii aventuros și diversifică-ți meniul! Surprinde-te cu mese cât mai variate în fiecare zi iar corpul tău, dar și papilele gustative îți vor mulțumi.

De ce ai nevoie de un meniu cât mai variat

Un motiv principal pentru care o alimentație diversă este necesară este că absolut niciun aliment, oricât de benefic ar fi, nu conține toate elementele nutritive necesare.

Ingredientele pe care le folosești pentru a pregăti mese delicioase trebuie să se completeze pentru a avea un grad ridicat de absorbție în organism. 

Experții spun că flora intestinală are nevoie de o dietă diversificată pentru a funcționa așa cum trebuie. Probioticele care se găsesc în alimente precum iaurtul sau murăturile contribuie la sănătatea tractului intestinal, scad inflamațiile și contribuie la absorbția nutrienților esențiali pentru buna funcționare a corpului. 

Un beneficiu în plus adus de un meniu variat este întărirea sistemului imunitar. Având aventuri culinare, metabolismul tău devine alert și se pune la treabă pentru a procesa alimentele. 

Ce trebuie să conțină un meniu variat 

Gândește-te la un meniu săptămânal delicios și colorat. Include în lista ta de sarcini pentru robotul multifuncțional de bucătărie preparate care conțin:

  • făinoase, 
  • carne roșie și albă,
  • produse lactate,
  • ouă,
  • pește,
  • fructe,
  • legume,
  • leguminoase,
  • semințe, nuci și alune,
  • desert și alcool.

Consumă semințele, nucile și alunele de maxim 5 ori pe săptămână, iar desertul și alcoolul ocazional. Fructele și legumele crude este recomandat să le mănânci zilnic, peștele de minim două ori pe săptămână, iar ouăle maxim 5 bucăți săptămânal (excluzând ouăle folosite în preparate). Restul alimentelor le poți consuma în limita a 100-200 g zilnic. 

Nu mânca aceste alimente separat, ci combină-le pentru a obține mese nutritive. Carnea are nevoie de o garnitură, ouăle de care te bucuri de dimineață nu trebuie lăsate să se simtă singure, fără brânză și legume crude alături. 

Lipsa combinațiilor între alimente poate duce la o carență de vitamine și minerale. 

Ce poți să faci ca să mănânci cât mai variat 

Alege să îți diversifici meniul treptat. Dacă îți umpli cămara cu multe ingrediente diverse, vei încerca o dată sau de două ori o rețetă nouă, după care alimentele vor rămâne uitate pe raft. 

Încearcă, pe rând, mai multe feluri de fructe, tipuri de paste sau orez și prepară tipuri diferite de pâine.

Gătește numărul de porții de care ai nevoie. Având preparatele gata cu ușurință, multe chiar în câteva minute, poți să alegi să mănânci diferit la fiecare masă. Făcând acest lucru nu presupune o cheltuială în plus. Dacă vei găti la aparatul de bucătărie exact cât îți trebuie, nu vei arunca nimic. 

Îndrăznește să adaugi fructe în salate și legume în deserturi. Vei obține cele mai gustoase preparate și vei beneficia de o multitudine de nutrienți.

Gătește rețete variate la robotul multifuncțional de bucătărie 

Să pregătești un meniu variat nu este ușor pentru că nu există mereu pofta sau inspirația necesară. Pentru a prepara rețete cât mai diverse, ia-ți un mic ajutor în bucătărie! Aparatul de gătit mutifuncțional poate fi folosit pentru a prepara rețete delicioase și variate prin tehnici sănătoase. Folosește robotul atunci când îți pregătești mesele și bucură-te de preparate nutritive și sănătoase!

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!