Cuprins
Animalele au aceleași nevoi precum oamenii: corpul lor necesită o hidratare corespunzătoare, o nutriție sănătoasă, îngrijire pentru piele și, în cazul de față, pentru blană, și tratarea eventualelor afecțiuni care apar de-a lungul timpului.
Animalele tale de companie merită o îngrijire atentă, de aceea astăzi îți prezentăm cum te ajută apele de la ionizator să le oferi cele mai bune condiții de trai prietenilor tău îmblăniți.
Ce apă este indicat să bea animalele de companie?
Așa cum organismul uman trebuie să fie protejat printr-o hidratare suficientă și cu apă potrivită corpului, cu pH adaptat și proprietăți benefice pentru sănătate, la fel trebuie să te raportezi și la animalul tău de companie (sau animalele, dacă ești un iubitor împătimit de câini, pisici, hamsteri, arici sau orice altă vietate).
Majoritatea animalelor primesc apă de la robinet, însă este bine de știut că, în unele cazuri, această apă poate fi dăunătoare:
- poate conține reziduuri de clor rămas în urma epurării;
- poate conține sedimente, impurități sau rugină, captate de pe țevile de alimentare;
- poate fi neconformă cu standardele de calitate impuse.
Un mod mai sigur și mai rentabil de a avea apă curată în casă este să îți achiziționezi un ionizator de apă de la GoostoMix. Aceste dispozitive generează apă curată și filtrată de băut, antioxidantă, microstructurată și cu 3 niveluri de pH, recomandată consumului zilnic pentru om și animale, dar și alte 4 tipuri de apă cu utilizări multiple.
Apele de băut de la ionizatoarele de apă pe care le găsești pe website-ul GoostoMix.ro sunt potrivite și pentru animale, deoarece au proprietăți antioxidante și o capacitate mare de hidratare datorită structurii microcluster. Apele furnizate de ionizatoarele noastre recomandate pentru consumul zilnic sunt:
- apa cu pH 8,5;
- apa cu pH 9;
- apa cu pH 9,5.
Toate cele 3 ape de băut de la ionizatoarele noastre au aceleași proprietăți: conțin Hidrogen Molecular și sunt restructurate, diferența fiind nivelul pH-ului.
Cum găsești apa de băut potrivită animalelor de companie?
Pentru a găsi apa pe care animăluțul tău o agreează și care îi face cel mai bine, îți propunem să începi cu un test:
- umple 3 boluri cu apă de la ionizator, în fiecare bol adăugând câte una dintre cele 3 ape cu pH diferit;
- așază bolurile în 3 zone din casă unde ai pune în mod normal bolurile cu apă pentru animalul tău și observă, pe parcursul zilei, către ce bol înclină mai mult prietenul tău îmblănit.
Bolul pe care animalul îl alege și către care se duce cel mai des conține apa care îi place și care îi este potrivită. Animalele aleg bolul corect, cu apa potrivită corpului lor, în concordanță cu pH-ul normal al organismului lor și al hranei pe care o consumă.
Dacă animalul tău suferă de o condiție fizică specială precum o infecție sau o boală, administrează-i apa cu pH 9,5 pentru că poate ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor și să se vindece.
După ce ai identificat apa ionizată corespunzătoare nevoilor animalului tău de companie, ai grijă ca pe parcursul zilei bolul cu apă să fie umplut și să fie într-o zonă ușor accesibilă. Ține cont că apele ionizate furnizate de ionizatoarele noastre au proprietăți antioxidante care se risipesc mult mai rapid în contact cu aerul, decât dacă ar fi fost colectate într-un recipient de sticlă închis. Așadar, este important să alegi boluri mici în care să pui apa și să o schimbi periodic, de câteva ori pe zi.
Comandă-ți un ionizator de apă de la GoostoMix și oferă-i animalului tău de companie apă curată și potrivită pentru organismul său!
Cum să ai grijă de blana animalului de companie cu apele de la ionizatoarele noastre?
Blana animalului tău de companie poate fi îngrijită cu succes cu ajutorul apelor furnizate de ionizatoarele noastre. Dacă ai un animal care participă la concursuri de profil, probabil știi bine că aspectul și textura blănii contează la astfel de competiții. Îngrijirea blăniței animalului tău trebuie să fie o prioritate și dacă nu mergi cu acesta la competiții de frumusețe canină sau altele asemănătoare.
Blana este indicat să fie tunsă, descurcată și spălată corespunzător atât din motive estetice, dar mai ales din motive ce țin de sănătate. De exemplu, pisicile trebuie periate frecvent pentru a le înlătura firele de blană care cad de la sine pentru a evita pe cât posibil ca pisica să ingereze bile mari de păr. O astfel de minge de păr poate provoca blocaje stomacale.
Pentru a îngriji blana animăluțului tău de companie îți recomandăm să folosești apele de la ionizator, soluții 100% naturale potrivite pentru înlăturarea petelor de pe blană și spălarea corespunzătoare a acesteia.
Cum să speli blana animalului tău de companie cu apele de la ionizator?
În continuare îți vom prezenta cum arată o rutină de spălare corectă și completă, folosind atât produse specifice blăniței animalelor de companie, cât și două dintre apele generate de ionizatoarele noastre: apa degresantă de uz casnic cu pH 11,5 și apa de frumusețe cu pH 4,5-6.
Iată cum arată baia perfectă pentru animalul tău de companie:
- colectează câteva sticle cu apa de frumusețe cu pH 4,5-6 și înainte de baie încălzește-o până la o temperatură confortabilă pentru prietenul tău îmblănit;
- diluează șamponul special pentru animalul tău de companie astfel: adaugă o lingură de șampon într-o cană cu apa degresantă de uz casnic cu pH 11,5 și obții cantitatea suficientă pentru a spăla un câine de talie mică. Este important să diluezi șamponul înainte să îl aplici pe blana câinelui sau pisicii tale pentru că multe dintre iritațiile de piele sunt cauzate sau agravate de excesul de șampon care rămâne pe piele după baie;
- aplică șamponul diluat pe blăniță și masează ușor până se formează spumă;
- clătește șamponul de pe blana animalului tău cu apa de frumusețe cu pH ușor acid de la ionizatoarele noastre;
- pentru animalele cu blană lungă și deasă ce necesită folosirea balsamului, amestecă o lingură de balsam cu o cană de apă cu pH 4,5-6 (cantitate suficientă pentru un câine mic; adaptează cantitatea în funcție de statura animalului) și masează soluția de-a lungul blănii;
- clătește balsamul cu apa de frumusețe ușor acidă;
- usucă blana animăluțului tău cu un prosop, după care cu aer rece de la un uscător. Evită să folosești aer cald fiindcă poate cauza uscarea excesivă a pielii. Ocolește ochii, nasul și urechile atunci când usuci blana fiindcă sunt zone sensibile.
Ca sfaturi generale după ce ți-ai spălat animalul de companie îți recomandăm să nu perii blana când încă este umedă fiindcă firele se pot rupe mai ușor. De asemenea, atunci când perii animalul asigură-te că periajul se realizează în sens opus creșterii firului de păr pentru a putea îndepărta firele căzute.
Folosește apele de la ionizator pentru a curăța blana animalelor tale de companie iar rezultatul final va fi o blană curată, strălucitoare, moale și bine îngrijită!
Cum să înlături petele din jurul ochilor animalului tău de companie?
Acele pete închise la culoare care apar pe blana animalului tău de companie sunt de multe ori o cauză a dezechilibrului pH-ului, deci un prim pas ar fi să te asiguri că prietenul tău îmblănit bea apa cu pH potrivit organismului său.
Următorul pas este să îi faci animăluțului tău o baie precum am detaliat anterior, însă adăugând un pas preliminar: aplică apa degresantă de uz casnic 100% naturală de la ionizatoarele noastre (cu pH 11,5) pe zonele pătate, după care continuă cu baia propriu-zisă: șamponare, clătire, aplicarea balsamului, clătire și uscare.
După ce ai spălat blana animalului tău și l-ai periat, continuă să cureți zonele afectate cel puțin o dată pe zi cu un prosop moale îmbibat în apa cu pH 11,5 generată de ionizatoarele de pe GoostoMix.ro.
Cum să te ocupi de sănătatea orală a animalului tău de companie?
Dr. Peggy Parker, în broșura „Dr. Peggy Parker Ionized Water Protocols”, prezintă o rutină de îngrijire orală potrivită pentru câinii cu probleme dentare. Iată cum să te ocupi de igiena orală a unui câine folosind apele de la ionizator:
- umple o seringă cu bec de cauciuc cu apă puternic acidă cu pH-ul 2,5 (numită și dezinfectant BIO fără chimicale, de uz extern) de la ionizatoarele noastre și irigă cavitatea orală de-a lungul liniei gingiilor;
- îmbibă o periuță de dinți pentru adulți, pentru copii sau o periuță specială pentru animale care se fixează pe deget în apa cu pH 2,5 și spală atât partea din față cât și partea din spate a dinților. Îmbibă din când în când din nou periuța în apă și continuă să cureți dinții. Dacă animăluțul tău nu este obișnuit cu periajul dentar, încearcă să cureți câte un cadran pe zi;
- umple o seringă cu bec de cauciuc cu apă degresantă de uz casnic cu pH 11,5 și irigă de-a lungul gingiilor și între dinții animalului tău de companie;
- umple o seringă cu bec de cauciuc cu apă cu pH 9,5 și irigă întreaga cavitate orală pentru a rebalansa pH-ul.
Periajul dentar al animalului tău ar trebui realizat o dată sau de două ori pe săptămână. În cazul în care acesta se confruntă cu infecții ale gingiilor sau carii dentare, periază dinții animăluțului tău zilnic și consultă medicul veterinar de îndată ce observi o problemă la dinții prietenului tău patruped. Sau biped, după caz.
Ionizatorul de apă îți oferă soluții de îngrijire pentru animalul tău de companie
Ionizatoarele de apă recomandate de GoostoMix sunt utile atât în viața omului, cât și în viața animalelor de companie. Oferă-i animăluțului tău apă curată, filtrată, antioxidantă și microstructurată de băut și îngrijește-i blana și dinții cu apele de înfrumusețare, degresantul de uz casnis și dezinfectantul BIO fără chimicale, de uz extern. Toate aceste produse sunt generate de un singur aparat iar eficiența și siguranța lor este garantată de faptul că sunt 100% naturale și au proprietăți îmbunătățite.
Comandă-ți un ionizator de apă de pe GoostoMix.ro la preț de producător și beneficiezi de 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH pe care să le folosești pentru îngrijirea animalului tău de companie dar și în activitățile tale zilnice!
Surse:
- „Dr. Peggy Parker Ionized Water Protocols” – Dr. Peggy Parker;
- https://www.alkalinewater.com/pets-and-alkaline-water/
- https://vetmed-extension.sites.medinfo.ufl.edu/files/2012/02/Water-quality-for-Livestock-FCA-mag-article-2010-april210sent.pdf
- https://pets.webmd.com/features/pet-care-why-grooming-important#1