Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

3 diferențe majore pe care le poți întâlni la alimente în funcție de modul în care le speli

3 diferențe majore pe care le poți întâlni la alimente în funcție de modul în care le speli

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Alex, entuziast în nutriție

Așa cum exemplifica și postarea de pe pagina noastră de Facebook, nu toate pericolele sunt vizibile. Probabil ai ajuns și tu la concluzia că în imagine nu există diferențe vizuale, dar există diferențe de conținut. Ne declarăm vinovați pentru confuzia ta, dar te vom lămuri în cele ce urmează.

Vorbim despre alimente și despre rolul lor de ceva timp, iar în ultima perioadă insistăm destul de mult pe tema spălării alimentelor din bucătăriile noastre pentru că se întâmplă de multe ori să privești cu atenție alimentele înșirate pe blatul de la bucătărie și să nu faci anumite diferențe, iar în acest scurt articol îți vom povesti puțin despre lucrurile pe care nu le vezi.

Iată ce diferențe trebuie să ai mereu în vedere atunci când vine vorba despre alimente spălate vs. nespălate ori clătite cu apă de la robinet.

Iată cele 3 diferențe din farfuriile prezentate!

3. A vedea sau a nu vedea pesticidele – aceasta-i întrebarea

Nu este un secret faptul că legumele și fructele pe care le achiziționăm din piețe și supermarketuri conțin pesticide. O treime din alimentele consumate în Europa conțin reziduuri a două sau mai multe pesticide, potrivit raportului anual publicat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Acestea nu se elimină prin simpla spălare cu apă de la robinet și ajung în organism, unde provoacă probleme de sănătate pe termen lung.

Toate substanțele chimice care, în mod normal, au rolul de a ucide insectele sau de a ține plantele dăunătoare la distanță de culturi, ajung în corpul tău unde fac rău, iar partea cu adevărat negativă este că acestea nu sunt vizibile cu ochiul liber.

Degresantul BIO sau apa super alcalină, cum i se mai spune, produsă de ionizatoarele pe care noi le promovăm și vindem cu încredere și responsabilitate, are capacitatea de a extrage aceste substanțe de pe suprafața alimentelor. Este cu adevărat de necrezut și uimitor, știm. Tocmai de aceea organizăm evenimente în care demonstrăm prin teste practice acest lucru.

2. Fructele și legumele sunt benefice sau nocive pentru organism?

Atunci când prepari o salată proaspătă de vară sau consumi fructe și legume te gândești că acestea îți vor furniza substanțele nutritive de care ai nevoie. Dar dacă ele conțin chimicale și pesticide, aportul alimentelor la sănătatea ta nu mai există, ba chiar îți fac rău.

În loc de mese proaspete minerale, vitamine și fibre care să-ți susțină:

 • digestia, 
 • nivelul de energie,
 • rezerva de antioxidanți,
 • sistemul cardiovascular,
 • lupta împotriva bolilor cronice,
 • speranța generală de viață.

Te alegi în schimb cu mese care potențează:

 • apariția cancerului, 
 • boli neurologice, 
 • diabet, 
 • boli legate de dezvoltarea copiilor,
 • infertilitate,
 • riscul apariției de boli cronice,
 • scăderea speranței de viață.

Aceste informații sunt cercetate și confirmate și de United States Environmental Protection Agency și de către The National Library of Medicine.

1. Alimentele spălate cu apa puternic alcalină a ionizatoarelor recomandate GoostoMix au proprietăți antioxidante

Nu foarte mulți oameni știu că alimentele, pe lângă nutrienți, îți oferă în mod natural și putere de antioxidare. Cu cât sunt mai proaspete, cu atât potențialul de antioxidare al alimentelor (ORP) este mai mare.

Pe măsură ce fructele și legumele stau în magazin, în coșul din bucătărie sau în frigider, această proprietate scade, iar organismul tău este mai slab în fața efectelor de oxidare pe care le confruntă. Drept urmare, celule din organism mor mai rapid și apare fenomenul de îmbătrânire accelerată.

Apa puternic alcalină a ionizatoarelor recomandate de GoostoMix are proprietăți puternice de antioxidante, implicit o valoare negativă mare a ORP-ului. Spălarea și ținerea alimentelor în apa puternic alcalină face ca acestea să împrumute și să se încarce cu proprietățile ei.

Alte diferențe între fructele și legumele spălate cu apă puternic alcalină și cele spălate cu apă de la robinet

Lista de diferențe poate continua și se poate mări considerabil, dar cele mai notabile sunt cele prezentate mai sus și cele ce urmează.

 • Gustul autentic al alimentelor este acoperit de pesticide

Multe persoane spun că mâncarea nu mai are gustul pe care și-l amintesc. Acest lucru se întâmplă din cauza ingineriei genetice, a chimicalelor și a pesticidelor. Chiar și atunci când fructele sau legumele au gust, el nu se mai simte din cauza pesticidelor. Diferențele de gust sunt foarte mari între alimentele spălate cu apă de la robinet și cele spălate cu degresantul BIO produs de ionizatoarele noastre.

Prin spălarea cu apă puternic alcalină, gustul chimicalelor este eliminat și rămâne doar gustul inițial al alimentelor.

 • Pesticidele împiedică dezvoltarea armonioasă a copiilor

Chimicalele și pesticidele sunt dăunătoare pentru organismul unui adult, dar pentru un organism în dezvoltare sunt cu atât mai periculoase pentru că interferează cu procesul de creștere și dezvoltare și cresc riscul apariției de boli.

Sănătatea ta merită atenție

Tot ceea ce mănânci și bei are efecte directe asupra sănătății tale. Informează-te și alege în cunoștință de cauză! Participarea la evenimentele organizate de GoostoMix este gratuită pentru moment și îți oferă informații complete și soluții moderne pentru a mânca sănătos și gustos.

Dacă ți-am trezit curiozitatea trebuie să îți spunem că mai avem multe informații de împărtășit cu tine pe acest subiect. GoostoMix organizează o serie de evenimente live lunare, de dimensiuni restrânse în care dezbatem tematica pesticidelor și găsim soluții eficiente împreună.

Participarea este gratuită și tot ceea ce trebuie să faci este să-ți rezervi un loc prin completarea rapidă a unui formular.

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!