Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

6 informații despre apă care îți pot schimba viața

6 informații despre apă care îți pot schimba viața

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Apa pe care o consumi și cantitatea consumată îți influențează sănătatea mai mult decât crezi. În fiecare secundă corpul folosește apa pentru a funcționa, dar și pentru menține constantele mediului interior în limitele normale, deci pentru a asigura homeostaza. Organismul este un mecanism complex, iar funcționarea acestuia depinde de cum îți îngrijești sănătatea: ce mănânci, câtă și ce fel de apă bei etc.

În acest articol îți prezentăm cât de importantă este apa pe care o consumi pentru sănătate și cum îți influențează proprietățile apei organismul.

6. Cantitatea de apă pe care o consumi îți influențează sănătatea

Organismul funcționează pe bază de apă și, în funcție de vârstă, corpul este compus din 50-70% apă. Nevoile intrinseci ale corpului includ o anumită cantitate de apă care îi este necesară pentru a funcționa corect și eficient. Organismul încearcă să își îndeplinească nevoile prin păstrarea parametrilor optimi ai homeostazei, unii dintre acești parametri fiind legați de apă. Pentru ca acest proces să aibă loc, trebuie să îi oferi corpului o cantitate suficientă de apă.

Pentru a calcula necesarul zilnic de apă utilizează formula 0,035 l x nr. tău de kilograme. De exemplu, dacă ai 70 de kg formula este aceasta: 0,035 l x 70 = 2,45 l. Deci, corpul tău are nevoie de 2,45 l de apă zilnic.

Dacă, pe termen lung, nu îndeplinești acest necesar, corpul se confruntă cu lipsuri iar mecanismul de funcționare al organismului se adaptează la cantitatea mică de apă pe care i-o oferi. Deci, nu mai funcționează normal și își schimbă regulile mecanismului în funcție de realitatea pe care o confruntă. În acest mod apar dereglări, sub formă de afecțiuni.

Existența unei cantități suficiente de apă în corp înseamnă că organismul funcționează corect și își poate îndeplini funcțiile. Apa are un rol esențial pentru supraviețuire și este implicată într-o mulțime de procese și reacții:

 • este component în construcția celulelor;
 • transportă nutrienții și oxigenul în corp;
 • reglează temperatura corpului;
 • ajută la eliminarea reziduurilor din organism;
 • lubrifiază articulațiile etc.

O cantitate corespunzătoare de apă pe zi se traduce, pe termen lung, drept grijă pentru sănătate!

5. Structura apei determină potențialul de hidratare al acesteia

Structura moleculară a apei se referă la grupările de molecule de apă regăsite în acest lichid și este dată de modul de organizare al moleculelor. Cu cât grupările respective conțin mai multe molecule, cu atât apa hidratează mai greu, fiindcă grupările mari pătrund mai dificil în celule și țesuturi. Însă, grupările mici de molecule pătrund ușor în organism și hidratează eficient.

Apa produsă de ionizatoarele de apă recomandate de GoostoMix este microstructurată, adică moleculele de H2O formează grupări mici de 4-6 clustere, față de grupările mari de 15-24 de clustere (specifice apei îmbuteliate sau de robinet). Datorită structurii apei de la ionizator, aceasta pătrunde cu ușurință în membranele celulare prin canale numite aquaporine, zone prin care grupările mari de molecule nu ar putea trece.

Parcursul apei în organism este simplu:

 • după ce apa este înghițită, creierul începe să convingă organismul că este hidratat. Chiar dacă apa nu ajunge instant în celule și țesuturi, creierul transmite aceste semnale pentru a te opri din a bea o cantitate prea mare de apă. Dacă starea de hidratare s-ar instala când apa ajunge în celule, ai fi tentat să bei mai mult decât trebuie;
 • apa trece prin esofag și ajunge în stomac, unde este mai degrabă absorbită decât digerată. Absorbția depinde de structura apei, cantitatea consumată și de momentul consumului. De exemplu, dacă bei apă pe stomacul gol, aceasta este absorbită mai rapid decât dacă bei apă după ce ai mâncat.

Așadar, structura apei influențează capacitatea de hidratare și absorbție a acesteia și o poate determina să pătrundă cât mai adânc în celule și țesuturi.

4. Apa produsă de ionizatoarele de la GoostoMix este sigură pentru consum

Apa de băut produsă de ionizatoarele de apă recomandate de noi nu este o simplă apă potabilă, ci este o apă curată, purificată și ionizată. De la țevile de alimentare cu apă montate în bucătărie, apa trece prin 3 filtre după care este supusă procesului de electroliză, în urma căruia are loc separarea apei alcaline de cea acidă. În acest timp, apa primește o încărcătură electrică, iar ca efect este restructurată molecular, deci capătă structura microcluster despre care am vorbit mai sus.

Dacă ești în căutarea unei soluții eficiente pentru a produce apă sigură pentru consum, ionizatorul este răspunsul. Apa microstructurată de la ionizator are 3 niveluri de pH: 8,5, 9 și 9,5, fiind ușor alcalină. Consumul corect de apă curată și cu proprietăți benefice pentru organism te poate ajuta să previi afecțiuni asociate cu deshidratarea și disfuncții ale anumitor organe din corp.

Calitatea apei ionizate asigură menținerea parametrilor de funcționare a organismului în limitele normalului. În plus, apa generată de ionizatoare capătă proprietăți îmbunătățite, precum:

 • proprietăți antioxidante – acest fapt se datorează Hidrogenului Molecular din compoziția apei alcaline ionizate care acționează ca un antioxidant împotriva radicalilor liberi care circulă prin organism atacând moleculele din corp. Radicalii liberi pot apărea fie din cauze naturale, fiziologice, fie în urma unor factori externi precum expunerea la raze X, ozon, fumatul, expunerea la poluanți atmosferici și substanțe chimice industriale;
 • proprietăți energizante – apa de la ionizator este proaspătă și este generată imediat, la o apăsare de buton. Deci, te poți bucura de proprietățile acestei apei instant, fără să i se piardă din calități. Este o apă energizantă fiindcă revigorează organismul și hidratează în profunzime.

Apa generată de ionizatoarele de apă de la GoostoMix este sigură pentru consum fiindcă este curată și trece prin procesul de electroliză în urma căruia capătă un pH potrivit pentru organism. Consumul de apă cu pH prea alcalin sau prea acid este nerecomandat și poate duce la dezechilibre interioare.

Vrei și tu un ionizator? Comandă de pe GoostoMix!

Apa pe care o consumi îți afectează sănătatea din două considerente: din punct de vedere al calității și cantității băute. Deci, știi ce ai de făcut pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Comandă un ionizator de apă de pe platforma GoostoMix și primești direct la ușa ta un dispozitiv performant produs în Japonia, fiind catalogat drept echipament cu grad medical. Producătorul japonez are experiență de 30 de ani pe piață și construiește ionizatoarele din piese fabricate intern. 

Ionizatoarele au o durată de viață de peste 15 ani, iar amortizarea costurilor este iminentă, mai ales pentru că aparatele produc 5 tipuri de apă cu nivele diferite de pH, fiecare cu utilizări multiple:

 • Apa Alcalină cu pH între 8,5 și 9,5 este destinată consumului zilnic, însă poate fi folosită și pentru gătit sau pentru a uda plantele. Este sigură de băut, curată și purificată, iar beneficiile consumului de apă de calitate și într-o cantitate suficientă se vor vedea pe termen lung;
 • Apa Clean cu pH-ul 7 este recomandată pentru copiii sub 3 ani și pentru formularea laptelui praf pentru bebeluși. Poate fi consumat și de adulți dar doar în timpul mesei sau pentru administrarea medicamentelor;
 • Apa Beauty cu pH 4,5 – 6 este soluția pentru îngrijirea non-toxică a tenului cu produse 100% naturale. Este hidratantă și poate fi folosită pentru curățare, demachiere, ca toner sau balsam de păr;
 • Apa Super Alcalină cu pH 11,5 este un degresant bio pentru suprafețe, ustensile, haine pătate cu grăsime sau de iarbă sau pentru curățarea pesticidelor de pe fructe, legume, carne. Ajută la germinarea mai rapidă a semințelor și poate fi folosită și pentru îngrijirea țesăturilor;
 • Apa Puternic Acidă cu pH 2,5 este dezinfectant natural util pentru eliminarea unor agenți patogeni de pe diferite suprafețe: mâini, mese, clanțe, întrerupătoare etc. Poate, și aceasta, să fie utilizată pentru îndepărtarea pesticidelor de pe medicamente dar este utilă și pentru tratarea rapidă a rănilor ușoare.

3. Calitatea apei de băut îmbuteliate, de la fântână și de la robinet poate fi compromisă

Știai că unele tipuri de apă nu sunt sigure pentru consum? Deși sunt catalogate astfel, este posibil ca dacă le consumi să îți dezechilibrezi organismul. Vorbim, așadar, de apa îmbuteliată, apa de la fântână și apa de la robinet, 3 tipuri de apă care pot oricând să-ți fie sursa de apă pentru consumul zilnic, însă care nu sunt întotdeauna cele mai bune variante. Iată de ce:

 • pot avea o compoziție chimică incorectă, conținând cantități depășite de anumiți compuși chimici;
 • pot conține tot felul de impurități, precum microplasticul în cazul apei îmbuteliate sau clorul și sedimentele în cazul apei de la robinet și de foraj;
 • apa îmbuteliată este o apă intens procesată din cauză că trebuie să aibă o perioadă de valabilitate extinsă, așa că tratarea îi compromite calitatea. În plus, din cauză că stă neatinsă în PET-uri timp de săptămâni sau luni întregi, devine stătută și își pierde din prospețime, indiferent de izvorul de unde a fost colectată și beneficiile pe care acea apă le-a avut la început.

Toate moleculele de apă care ajung în organismul tău au roluri importante, care asigură supraviețuirea și funcționarea corpului și a parametrilor din mediul interior. Consumând apă compromisă, care conține impurități sau a cărei compoziție chimică este nesigură, riști să îți pui în pericol sănătatea. Apa de la robinet care conține cantități depășite de clor (folosit în procesul de tratare și epurare) poate cauza, pe termen lung, intoxicație cu această substanță. De asemenea, apa îmbuteliată cu valori depășite de nitrați poate cauza intoxicație cu methemoglobină la copiii mici.

Asigură-te că bei apă curată, filtrată, purificată și sigură de consum! Optează pentru un ionizator de apă de la GoostoMix care să îți genereze apă sigură de băut!

2. Apa îmbuteliată poate fi o sursă de poluare pentru mediu

Apa ambalată în PET-uri poate să fie cauza contaminării cu plastic a aerului, apelor mărilor și oceanelor și a solului dacă recipientele de plastic nu sunt colectate și reciclate corespunzător. Impactul asupra mediului este o problemă de actualitate, iar reducerea consumului de apă îmbuteliată ar putea fi o soluție eficientă de a opri producerea și cumpărarea cantităților uriașe de plastic.

Apa îmbuteliată în recipiente de plastic poluează mediul înconjurător din două cauze:

 • pentru că producția plasticului este o industrie poluantă, ce emite mari cantități de substanțe toxice în aer, deci viitoarele sticle de apă pe care este posibil să le cumperi deja au poluat mediul;
 • pentru că PET-urile pot ajunge de la groapa de gunoi unde au fost depozitate în mări, oceane și chiar în sol, contaminând aceste medii cu microplastic, particulele care rezultă în urma degradării lente a acestora. Plasticul nu este biodegradabil, însă din cauza condițiilor de vreme se rupe în bucăți mici continuu, rezultând astfel microplasticul care poate contamina diverse medii.

În plus, te-ai gândit vreodată câte animale marine au de suferit din cauza plasticului pe care oamenii îl folosesc? În fiecare an 100 de milioane de animale marine sunt ucise din cauza deșeurilor de plastic. 1000 de specii de animale sunt afectate de poluare, iar la momentul actual s-au identificat 50 de zone în care viața marină nu mai poate exista.

Apa îmbuteliată poate fi o sursă de poluare din cauza recipientelor de plastic în care este ambalată. Dacă vrei să faci o schimbare, renunță la a cumpăra munți întregi de plastic și investește într-o sursă de apă nepoluantă: ionizatorul de apă. Pe lângă faptul că poți renunța la apa îmbuteliată, poți înlocui zeci de produse de îngrijire și de curățenie pe care, dacă le cumperi din comerț, le primești cel mai probabil ambalate în plastic.

Comandă un ionizator de pe Goostomix.ro și redu din consumul de plastic al familiei tale!

1. Apa este în directă legătură cu sănătatea

Apa influențează organismul prin cantitatea și calitatea apei pe care o consumi. Apa este necesară pentru ca organismul să își poată desfășura mecanismele de funcționare și pentru ca parametrii mediului interior să poată fi controlați corespunzător.

Apa înseamnă viață, fiind un element esențial pentru supraviețuire. Ai grijă la sursa de apă pe care o folosești! Îți recomandăm să faci o investiție pentru viitor într-un ionizator pentru a avea apă curată și cu proprietăți îmbunătățite de hidratare și antioxidare în fiecare moment. Ține cont de cantitatea necesară pe care trebuie să o consumi și asigură-te că faci alegerile potrivite pentru organismul tău.

Prețuiește viața și oferă-i organismului tău soluții naturale, eficiente, nepoluante și curate în ceea ce privește apa de băut! Investește într-un ionizator de apă de la GoostoMix!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!