Cuprins
- Smoothie la aparatul de gătit pentru un mic dejun colorat
- Iaurt făcut în casă pentru un mic dejun cremos
- Pâine cu unt și gem sau dulceață pentru amintiri din copilărie
- Clătite pentru un mic dejun în weekend
- Ouă pentru energie în prima parte a zilei
- Mic dejun la aparatul multifuncțional de gătit pentru mai mulți nutrienți
Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar de unde vine această presupunere?
Alimentele pe care le alegi pentru a începe ziua îți pot influența deciziile, te pot alimenta cu energie sau te pot trimite cu gândul înapoi în pat. Iar lipsa lor poate chiar să anunțe o zi cu adevărat neproductivă.
Dacă alegi să îți începi ziua fără o porție gustoasă de nutrienți, în jurul orei zece vei vrea să mănânci ceva dulce. Zahărul va oferi corpului tău energie, dar pentru scurt timp, iar până la ora prânzului nu te vei mai putea concentra pentru a îndeplini sarcinile zilei.
Având robotul multifuncțional de bucătărie la îndemână, nu poți avea scuze pentru a sări peste micul-dejun. Din contră, poți să te bucuri de preparate cu adevărat nutritive. Așadar, hai să vedem cum poți să îți începi ziua într-un mod cât mai sănătos.
Smoothie la aparatul de gătit pentru un mic dejun colorat
Gustoase, colorate, aromate și instagramabile, smoothie-urile pot intra cu siguranță în categoria mic-dejun dacă sunt preparate corect.
Ce trebuie să ai în vedere atunci când prepari această bunătate este că fructele conțin fructoză (zahăr) și de aceea este indicat să adaugi în smoothie-ul tău, pe lângă ele, și legume crude. Printre cele mai nutritive și gustoase legume pe care le poți adăuga în smoothie se numără morcovii, castraveții și spanacul.
Pentru a crește valoarea nutritivă poți adăuga și o mână de ovăz. Smoothie-ul va căpăta o textură cremoasă și va deveni sățios.
Dacă vrei să îți îndulcești micul-dejun, o banană coaptă e îndeajuns, iar dacă nu ai această opțiune la îndemână, folosește miere sau sirop de arțar.
Iaurt făcut în casă pentru un mic dejun cremos
Prepară acasă un iaurt simplu și consumă-l ca atare sau adaugă în el fructe tăiate cubulețe mici sau zdrobite.
Încearcă să eviți iaurturile cu fructe din comerț. Acestea conțin o cantitate mare de zahăr și îți pot afecta silueta, dar și sănătatea.
Pâine cu unt și gem sau dulceață pentru amintiri din copilărie
Consumat ocazional, acest mic-dejun este recomandat de către specialiști, fiind combinația ideală între proteine, glucide, vitamine și grăsimi.
Prepară toate ingredientele acasă, la robotul de bucătărie, și creează o masă sănătoasă, dar și gustoasă. Iar dacă ai copii, cu siguranță nu vor refuza micul-dejun.
Clătite pentru un mic dejun în weekend
Clătitele nu sunt considerate o variantă sănătoasă pentru un mic-dejun regulat, având un număr mare de glucide.
Bucură-te de ele ocazional, ca un răsfăț în zilele libere. Dacă incluzi clatitele în meniul tău zilnic este posibil ca silueta ta să arate puțin diferit față de cum îți dorești.
Ouă pentru energie în prima parte a zilei
O masă proteică și sănătoasă poate fi compusă din ouă poșate, brânză, legume crude și chiar puțină carne slabă.
Oul îți oferă energie și cu cât este mai tare (fiert bine), cu atât este mai sățios.
Pentru a beneficia de proteine, glucide și fibre, poți consuma un ou, alături de o felie de pâine integrală și legume proaspete.
Nutrienții se vor elibera lent, iar tu vei avea parte de energie până la masa de prânz.
Mic dejun la aparatul multifuncțional de gătit pentru mai mulți nutrienți
Evită mezelurile și alimentele procesate din comerț și prepară acasă un mic dejun sănătos și hrănitor. Cu un robot de bucătărie multifuncțional la îndemână poți să te bucuri de toate vitaminele și mineralele pe care alimentele le oferă.