Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Când și cum să consumi apele de băut de la ionizator?

Când și cum să consumi apele de băut de la ionizator?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Ionizatoarele de apă de pe GoostoMix sunt o investiție pentru sănătate, aceste aparate generând 2 tipuri de apă de băut: apa ionizată curată, antioxidantă și microstructurată pentru adulți, apă Clean cu pH neutru pentru bebeluși și alte 3 tipuri de apă de uz casnic sau extern, utile în viața ta de zi cu zi. 

În acest articol ne propunem să îți facem cunoștință cu apele ionizate cu pH între 8,5 și 9,5 și apa Clean cu pH neutru și să îți explicăm cum se consumă aceste ape, cum se colectează și ce apă să bei în funcție de momentul zilei.

Cum și de către cine se consumă apa ionizată antioxidantă și microstructurată?

Apa generată de ionizatoarele de apă pe care le recomandăm este mai mult decât o simplă apă de băut. Este o apă curată, filtrată de sedimente, clor și alte impurități, cu proprietăți antioxidante și cu o structură microcluster, fiind puternic hidratantă și reducând stresul oxidativ din organism. 

Apa ionizată de băut are 3 niveluri de pH: 8,5, 9 și 9,5, aceste valori fiind obținute în urma procesului de electroliză (și nu prin adăugarea de bicarbonat de sodiu sau alte substanțe, așa cum se obișnuiește în multe dintre cazuri când vine vorba de apa îmbuteliată cu pH alcalin. Acest proces poate dăuna calității apei).

Apa antioxidantă de la ionizatoarele noastre se poate consuma zilnic de către adulți și copiii cu vârste peste 3 ani. Se consumă proaspătă și este recomandată mai ales în aceste momente:

 • dimineața;
 • cu 30 de minute înainte de masă;
 • între mese.

Ține cont că pentru ca organismul tău să fie complet și corect hidratat este indicat să bei o cantitate potrivită de apă. Calculează necesarul zilnic de apă folosind formula: numărul tău de kilograme înmulțit cu 0,035

Când vine vorba despre consumul apei ionizate produsă de dispozitivele japoneze recomandate de noi, trebuie să ai în vedere câteva recomandări, pe care ți le prezentăm în continuare.

Dacă vrei să investești în sănătatea ta și să te bucuri de beneficiile apelor de la ionizator pentru tot restul vieții, comandă un ionizator de apă la preț de producător de pe GoostoMix.ro!

Cele 3 valori de pH ale apei de la ionizatoarele noastre se consumă alternativ

Dispozitivele noastre generează apă cu 3 niveluri de pH pentru ca tu să îi poți oferi organismului apa cu pH-ul care i se potrivește cel mai bine. De exemplu, în momentele în care simți că alimentația ta este foarte acidă, poți compensa consumând apă ușor alcalină.

Pentru început, consumă apa cu pH-ul 8,5 timp de 2 săptămâni, pentru a-ți obișnui corpul cu noua apă pe care o generează ionizatorul. În timp, vei observa efectele pe care apa antioxidantă și microstructurată le va produce asupra organismului tău și vei înțelege mult mai bine de ce este o investiție care merită. 

Apoi, continuă cu apa cu pH 9 pentru alte 2 săptămâni, iar dacă organismul tău are nevoie de apă cu un pH mai ridicat, treci la cea cu pH 9,5. Este important să îți cunoști nevoile și să alegi apa care ți se potrivește.

Consumă apa ionizată cu pH-ul potrivit organismului tău

În funcție de nevoile organismului, după ce ți-ai obișnuit corpul cu cele 3 niveluri de pH, poți să consumi pe parcursul unei zile toate cele 3 ape. Ține cont de alimentație și de stilul tău de viață. De exemplu, vegetarienii nu vor avea nevoie de apă cu pH 9,5 pentru că alimentația lor tinde să fie mai alcalină, astfel că se poate balansa echilibrul acido-bazic al organismului.

Iată momentele în care este bine să eviți să bei apă ionizată microstructurată

În general, nu este recomandat să bei apă în timpul mesei. Evită să bei apă ionizată când mănânci, dar și cu 30 de minute înainte și după masă.

De asemenea, apa ionizată nu se folosește pentru prepararea laptelui formulă pentru bebeluși, pentru că are valori ale pH-ul mai mari decât au nevoie cei mici. Bebelușii nu se confruntă cu aciditate în organism, astfel că au nevoie de un pH neutru până la vârsta de 3 ani.

Evită să folosești apa ionizată pentru administrarea medicamentelor, deoarece structura microcluster a apei face ca pastilele să se dizolve prea repede. Apa noastră de băut de la ionizator este restructurată molecular, astfel că în urma ionizării capătă o structură microcluster. Acest lucru înseamnă că moleculele de apă se reorganizează în grupări mult mai mici, drept pentru care descompun rapid substanțele cu care intră în contact. Astfel, medicamentele ar fi descompuse prea repede. 

Această proprietate, structura microcluster, este utilă în restul timpului, deoarece apa ionizată hidratează în profunzime, ajungând la țesuturi și celule într-un timp scurt și mult mai eficient decât o apă formată din grupări de molecule mari (precum apa de la robinet sau cea îmbuteliată).

Pentru situațiile descrise mai sus, în care nu este recomandat să bei apa ionizată, dispozitivul nostru japonez produce o altă apă: cea Clean, cu pH-ul 7.

Când se poate consuma apa Clean cu pH neutru?

Apa Clean este una dintre cele 5 ape furnizate de ionizatoarele de apă cu tehnologie japoneze distribuite cu încredere de GoostoMix. Apa Clean are pH-ul 7, o valoare neutră, fiind potrivită pentru consumul zilnic al bebelușilor și copiilor cu vârsta de până la 3 ani, dar și pentru adulți în unele momente (pentru administrarea medicamentelor sau de consumat în timpul mesei, în caz de necesitate). De asemenea, o poți utiliza pentru prepararea laptelui praf pentru micuțul tău. Această apă este perfectă pentru copiii din categoria de vârstă menționată fiindcă organismul lor încă nu are nevoie de un pH alcalin care să rebalanseze echilibrulul acido-bazic al corpului, cum este în cazul adulților. 

Apa Clean poate fi consumată și de adulți, în aceste două momente:

 • pentru administrarea medicamentelor – acest lucru este posibil deoarece apa Clean nu trece prin procesul de electroliză, deci nu capătă o structură microcluster, astfel că nu are proprietatea de a dizolva instant medicamentele. Majoritatea medicamentelor trebuie eliberate în timp în organism, de aceea este bine să le iei cu apă Clean în loc de apă ionizată microstructurată. Ține cont că trebuie să te oprești din a bea această apă cu 15-20 minute înainte de a lua medicamentele și să începi să o consumi din nou după 30 de minute de la administrarea acestora;
 • în timpul mesei –  dacă simți senzația de sete în timpul mesei, ia înghițituri mici de apă Clean. Totuși, reține că pentru o digestie mai eficientă și pentru a evita problemele de reflux se recomandă diminuarea consumului de apă în timpul mesei.

Cum se colectează și se depozitează apa ionizată, antioxidantă și microstructurată de la ionizatoarele noastre? 

Dacă nu ai ionizatorul în apropiere și vrei să continui să bei pe parcursul zilei apa ionizată de la aparatele noastre, o poți colecta și lua peste tot cu tine: la birou, în parc, la shopping. Dacă pleci de acasă pentru perioade mai mari, cum ar fi într-o vacanță, ai posibilitatea de a lua ionizatorul cu tine, fiindcă este ușor și se transportă fără probleme. Singura condiție este să ai o țeavă de alimentare unde să îl poți monta în locul în care ajungi.

Pentru momentele în care pleci de lângă ionizator perioade mai scurte, sub două zilei, poți să colectezi apa antioxidantă microstructurată, însă ține cont de aceste recomandări:

 • colectează apa în recipiente din sticlă. Evită să pui apa ionizată în recipiente de plastic, precum PET-urile de la apa plata sau de la apa carbogazoasă;
 • depozitează recipientele cu apă într-un loc ferit de căldură și de lumină;
 • evită să agiți recipientul cu apă colectată de la ionizator;
 • termenul de valabilitate al apei ionizate care a fost colectată într-un vas din sticlă este de 48 de ore;
 • evită să lași recipientul cu apă ionizată deschis fiindcă își poate pierde mai rapid proprietățile antioxidante, întrucât Hidrogenul Molecular (cel mai mic și mai eficient antioxidant cunoscut) este un gaz și se eliberează cu ușurință din recipient.

Ionizatoarele de apă de la GoostoMix sunt o investiție pentru sănătate!

Cu ajutorul apelor de băut de la ionizatoarele noastre ai la dispoziție apa perfectă pentru consum în orice moment al zilei: la masă, între mese, pentru administrarea medicamentelor. 

Apa de băut ionizată și cu proprietăți îmbunătățite este un adevărat sprijin pentru organism, fiindcă îți ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi periculoși (datorită conținutul de Hidrogen Molecular) și te hidratează eficient (datorită structurii microcluster și conținutului de grupări de molecule de mici dimensiuni). În ceea ce privește apa Clean, aceasta este apa perfectă pentru copiii de până la 3 ani, fiind adaptată organismului micuților.

Dacă vrei să faci o schimbare însemnată în viața ta, achiziționează-ți unul dintre cele 5 modele de ionizatoare disponibile pe website-ul nostru! Primești odată cu acest aparat 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH, dintre care cele două ape de băut menționate în articol plus alte 3 ape utile în viața ta de zi cu zi:

 • degresantul BIO de uz casnic – este o apă cu pH ridicat, de 11,5, care curăță cu succes pesticidele de pe alimente, transformă fructele și legumele oxidante în antioxidanți și elimină murdăria de pe suprafețe;
 • dezinfectantul BIO de uz extern – este o soluție 100% naturală, o apă cu pH scăzut, de 2,5, care dezinfectează cu succes mâinile, alimentele sau suprafețele comune din casă și din exterior;
 • apa pentru înfrumusețare – este o apă cu pH apropiat de cel al pielii, ceea ce o face potrivită pentru hidratarea și îngrijirea tenului, pielii corpului și părului.

Ține cont că aceste informații sunt aplicabile doar pentru apele produse de ionizatoarele noastre.

Bea apa potrivită la momentul potrivit!

Acum că știi când și cum să consumi și să folosești apele de la ionizatoarele noastre, ești pregătit să îți creezi un program de hidratare eficientă. Ține cont de recomandările legate de modul de colectare al apei ionizate și de momentele de consum specifice apei Clean și introdu cele două tipuri de apă în viața ta!

Pentru momentele în care nu ești sigur privind apa pe care trebuie să consumi, amintește-ți de unul dintre beneficiile achiziționării prin GoostoMix: consultanță gratuită pe viață. Consultantul tău în hidratare te va ajuta să înțelegi mai ușor ce apă ți se potrivește.

Achiziționează-ți un ionizator de apă și fii cu un pas mai aproape de un organism echilibrat, un corp hidratat corespunzător și un stil de viață fără chimicale!

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!