Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Care sunt cele 5 tipuri de apă utile produse de ionizatoarele noastre și la ce îți folosesc?

Care sunt cele 5 tipuri de apă utile produse de ionizatoarele noastre și la ce îți folosesc?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

În acest articol îți vom prezenta tipurile de apă generate de ionizatoarele de pe pagina noastră, îți vom spune cum poți să le folosești și de ce. De asemenea, îți vom oferi informații valoroase despre apă și substanțele chimice cu care ai contact zilnic din mâncare sau produsele pentru îngrijire personală sau pentru curățenia casei (sau a salonului sau biroului). Astfel, vei putea face alegeri sănătoase și conștiente pentru tine și familia ta, care te vor ajuta să eviți ușor unele pericole din viața de zi cu zi.

Ce ionizatoare sunt prezentate pe pagina GoostoMix 

Pentru început, este important să enumerăm care sunt principalele surse din care majoritatea ne luăm apa zilnică de consum:

 • apa îmbuteliată,
 • apa de la robinet, 
 • apa filtrată cu diverse dispozitive,
 • apa din foraj.

Aceste tipuri sunt cel mai des întâlnite în lumea modernă și cum e firesc, ele prezintă avantaje și dezavantaje. De asemenea ele reprezintă grija permanentă a oamenilor în procurarea sursei de apă „ideală” cu proprietăți benefice sănătății.

Iată care sunt câteva dintre avantajele și dezavantaje lor (descoperite de-a lungul timpului de cercetători): 

 • apa îmbuteliată, regăsită în comerț – avantajul este că e ușor de găsit oriunde există un mic magazin sau agent comercial. Însă, primul mare pericol este că poate conține compuși chimici vărsați în apă din recipientele de plastic (Bisfenol A sau Xenoestrogen – compuși chimici legați de dereglări hormonale grave, chiar la copii sau de cancer), particule de plastic. Este extrem de scumpă dacă îți calculezi cheltuielile pe termen lung. Consumul acestui tip de apă produce o cantitate enormă de plastic, nociv pentru mediul înconjurător și implicit pentru oameni.
 • apa de la robinet – este accesibilă și nu ai grija analizelor periodice pentru siguranța ei. Dar deși este o sursă bine reglementată, ea necesită filtrare deoarece conține clor și alte reziduuri chimice și impurități.
 • apa obținută din căni filtrante și sisteme de filtrare – avantajele sunt că aceste sisteme îți oferă acces facil, la orice oră, la apă potabilă, curată. Însă dezavantajele sunt că: 
 1. stând în recipientul de filtrare (în cană), apa va prelua microparticule de plastic, 
 2. unele filtre pot sărăci apa de mineralele benefice pe care apa sursă le are în componență, 
 3. unele modele de căni sau de filtre adaugă în apă unele elemente chimice nedorite, dând gust neplăcut apei.
 4. este o metodă costisitoare, în funcție de producător ele necesită consumabile, filtre, cartușe, accesorii, etc, care calculate pe termen lung de utilizare ridică cu mult costul inițial de achiziție.
 • apa de foraj – pe lângă dezavantajul investiției inițiale și a costurilor de întreținere periodică, mai este disconfortul de a avea o grijă în plus să faci analize periodice ca să o menții potabilă.

De ce sunt proprietățile apei atât de importante pentru sănătate

Deoarece corpul este format din peste 3 sferturi apă, apa pe care o bem fiind principalul „constituent al acestuia”, ea trebuie să asigure buna funcționare a organismului, iar calitatea ei influențează direct sănătatea organelor vitale. Fără o calitate bună a apei și o hidratare corespunzătoare, organele nu își mai primesc nutrienții și oxigenul de care au nevoie și, în timp, există riscul apariției mai multor probleme de sănătate. 

S-au ocupat de-a lungul timpului cu descoperirea proprietăților optime de băut mulți specialiști și prima descoperită pe listă a fost potabilitatea. Iar noi avem avantajul în aceste vremuri de a ști care sunt parametrii unei ape potabile, iar sursele amintite mai sus sunt mereu reglementate ca să fie păstrate.

Între timp, cercetările asupra calităților apei nu s-au oprit, iar de câteva zeci de ani s-au descoperit și alte proprietăți pe care apa ar trebui să le aibă. Doar că ele nu au fost evidențiate, deși fac apa să nu fie doar bună să ne țină în viață ci în plus să ne ajute și să prosperăm în sănătate și vitalitate. 

Așadar, un nou tip de apă de băut, care prezintă calități care nu sunt atât de cunoscute, este apa generată de aparatele pe care le găsești pe platforma GoostoMix. Dacă cunoști deja ionizatoarele de pe pagina noastră, poți trece peste următorul paragraf.

Ionizatoarele pe care le-am ales pentru bucătăria noastră super modernă și pentru un stil de viață cât mai sănătos, sunt produse integral în Japonia și folosite la scară largă în întreaga lume de oamenii interesați de sănătatea și longevitatea organismului. Producătorul – deși nu e singurul din industrie – este singurul care are certificarea Ministerului Sănătății japonez că produce dispozitive medicale, iar apa produsă de aceste ionizatoare este singura recomandată de Institutul de prevenție a bolilor geriatrice (din Japonia) care numără peste 6.500 de medici. Este folosită și în milioane de case, birouri, restaurante, saloane, spa-uri, săli de sport în întreaga lume și chiar în peste 200 de spitale din Japonia (dar mai nou și în unele unități de sănătate din România) datorită proprietăților ei benefice.

Folosind și tu unul dintre aceste ionizatoare de apă performante, vei avea permanent cea mai sănătoasă apă de băut pe care o poți găsi și vei putea înlocui (asta înseamnă că faci economie la drumuri la supermarket și la bani) numeroase produse de curățenie, produse cosmetice și apă îmbuteliată de băut. Apele pe care el le produce și despre care vorbim în acest articol, sunt pentru toate categoriile de vârstă, începând de la bebeluși până la vârstnici și pentru întrebuințări cum nici nu te gândești.

Pe lângă calitatea excepțională a apelor generate de aceste ionizatoare, ele promit și fiabilitate, având în componență materiale special alese pentru durabilitate în fața eroziunii apei dar mai ales pentru siguranța sănătății tale. Printre componentele interne se numără plăci de titan de grad medical, dar și dublu sistem de curățare internă care te asigură că după fiecare curățare aparatul tău va da o apă proaspătă ca-n prima zi de folosire.  

Ce tipuri de apă generează ionizatoarele de pe pagina noastră

În funcție de pH-ul pe care îl are, apa se împarte în 3 categorii principale: 

 • acidă (pH de la 0 – la 6.9), 
 • neutră (pH de 7.0),
 • alcalină (pH de la 7.1 – la 14.00).

Venind din țara în care prevenția este primul apanaj al medicinei moderne, producătorul ionizatoarelor noastre performante a analizat în detaliu nevoile oamenilor și puterea vindecătoare a apei și a ales să producă aceste generatoare de apă care să susțină sănătatea în mai multe aspecte. Așadar a dezvoltat aceste aparate care produc 5 ape cu 7 valori de pH, pe toata scala, de la super acid, la super alcalin. 

În ordinea descrescătoare a pH-ului, iată cele 5 ape: 

 • apă super alcalină (11.5 pH) – are calități degresante, de uz extern și casnic,
 • apă alcalină (8.5, 9.0, 9.5 pH) – are calități antioxidante, de uz intern și pentru gătit,
 • apă neutră (7.0 pH) – înlocuiește apa plată îmbuteliată sau filtrată și este specială pentru copii,
 • apă ușor acidă (5 – 6.0 pH) – are calități astringente și de curățare pentru piele. Poate fi folosită pentru uz extern pe piele și în casă.
 • apă super-acidă (2.5 pH) – are calități dezinfectante. Este specială pentru dezinfectarea întregii case și pentru piele.

Ce utilizări au apele generate de ionizatoarele de pe pagina noastră

Apa pe care o vei avea la îndemână din ionizatoarele de pe platforma noastră va avea diferite proprietăți, în plus față de proprietățile apelor normale și dincolo de cea de potabilitate, care este condiția de bază ca o apă să ajungă în fața noastră. 

Datorită acestor proprietăți, vei înlocui cu ea foarte multe produse de care ai nevoie de obicei în casă și mai ales apa îmbuteliată (care poate fi dăunătoare în unele cazuri.) 

Pentru a înțelege mai bine cum îți ușurează viața tehnologia promovată de noi pentru filtrarea și ionizarea apei, vom prezenta mai jos cele 5 ape principale generate de ionizatoarele de pe pagina noastră și beneficiile lor.

5. Apa de băut alcalină cu pH 8,5 – 9.0 – 9,5 – bună pentru hidratare 

Această apă este: 

 • filtrată,
 • fără conservanți, 
 • antioxidantă,
 • alcalinizată,
 • superhidratantă, 
 • cu hidrogen molecular.

Ce înseamnă apă superhidratantă

Ca să fie hidratantă, apa are nevoie de o structură moleculară specială, care să îi permită să pătrundă în celule. Asta se traduce simplu, prin faptul că apa are nevoie ca moleculele de H2O să stea grupate în număr mic, de 4-6-8 într-un grup (cercetătorii numesc aceste grupuri de molecule Clusteri). 

Formarea acestor grupări este un proces natural pe care apa îl parcurge indiferent din ce sursă ar proveni. Diferența o face timpul în care apa stagnează într-un loc (cum ar fi apa de baltă sau apa stătută în recipiente pe raft). Aceste grupări se formează printr-un proces natural al apei, iar cu cât e mai stătută apa, cu atât aceste formațiuni de molecule devin mai mari. Prin curgerea apei (cum ar fi apa de izvor) sau prin ionizare (în natură sau cu ajutorul electricității), ele se sparg, iar apa produsă, dacă e consumată proaspătă, devine extrem de hidratantă. Dar dacă și ea este lăsată să stea în recipiente, aceasta își va forma din nou acele grupări mari de molecule. De aceea nu o vei găsi de cumpărat îmbuteliată și trebuie băută proaspătă și dintr-un dispozitiv de o calitate superioară.

Ce înseamnă apă alcalină

Este obținută alcalin prin eliminarea sărurilor acide din apa sursă (și nu prin adaos de minerale alcaline, precum sunt apele obișnuite alcaline). Deoarece are valori de pH alcalin, băută zilnic în momente cheie și în cantități adecvate, va ajuta la reducerea reziduurilor acide rezultate oricum în urma stilului de viață modern, cu surse de alimentație acide. 

Ce înseamnă apă antioxidantă

Oxidarea este un proces natural și firesc prin care toate lucrurile expuse la oxigen se deteriorează. Cum ar fi rugina pentru fier sau orice fruct sau legumă, oricât de vii și proaspete ar fi, dacă rămân expuse pe blat, se înnegresc, se oxidează. Același proces se întâmplă și în corp. Celulele oxidează, iar asta se vede la exterior ca proces de îmbătrânire, uneori inflamare sau chiar îmbolnăvire.

Ca să fie încetinit, acest proces are un antidot: antioxidanții! Ei se găsesc în legume și fructe proaspete de o zi sau maxim două, fără chimicale, în suplimente nutritive de calitate sau în apa pe care o vei avea produsă cu tehnologia pe care ți-o recomandăm pe platforma noastră. Pentru o mai bună înțelegere, programează o sesiune de demo.

Pe scurt, aceasta apă hidratează eficient, echilibrează pH-ul corpului și oferă energie.

Atunci când este băută, apa alcalină și antioxidantă generată de ionizatoarele prezentate pe pagina noastră hidratează la nivel celular, energizează, ajută la îmbunătățirea oxigenării creierului, previne îmbătrânirea accelerată și îmbunătățește tranzitul intestinal. Datorită beneficiilor ei este foarte bună și în timpul antrenamentelor fizice.

Atunci când este folosită la gătit accentuează gustul și savoarea mâncării, elimină nevoia adăugării de sare.

Iar dacă uzi florile cu ea, este bine să știi că apa alcalină-antioxidantă facilitează germinarea. Verifică totuși ce pH preferă florile din casa ta. Unele specii preferă apa acidă, iar în acest caz vei putea să folosești o apă acidă, despre care vom discuta mai jos.

4. Apa neutră și curată cu pH 7 – bună pentru bebeluși

Această apă este filtrată și nu are conservanți. Este recomandată pentru copiii sub 3 ani, dar și pentru adulți, în momentele în care nu pot consuma apa alcalină-antioxidantă prezentată anterior. 

Poate fi folosită pentru gătit și pentru prepararea laptelui praf pentru bebeluși.

Ionizatoarele de pe platforma GoostoMix transformă apa de la robinet în apă filtrată, bună de băut. Înlătură clorul și impuritățile și păstrează mineralele naturale pe care apa le are în componență.

3. Apa acidă cu pH 4,5 – 6.0 – bună pentru frumusețe 

Această apă este filtrată, nu are conservanți, este astringentă și hidratantă pentru piele și păr. 

Poate fi folosită în numeroase produse cosmetice de casă, dar și ca atare pentru curățarea și întreținerea tenului.

Apa acidă provenită din ionizatoarele prezentate aici demachiază, tonifiază și hidratează pielea. Este un bun tonic pentru ten, dar și un aftershave blând cu pielea bărbaților. 

Poate fi folosită de asemenea la gătit, la curățarea casei pentru lustruirea suprafețelor și pentru udarea florilor care preferă apă acidă.

2. Apa super alcalină cu pH 11,5 – bună pentru degresare 

Această apă este practic un degresant bio. Curăță fără chimicale și eficient întreaga casă, înlocuind produsele pline de toxine. 

Un alt mare avantaj al acestei ape este că are puterea de a elimina pesticidele și chimicalele de pe alimente. 

Când este folosită pe piele, apa super alcalină (în combinație cu apa alcalină-antioxidantă de băut) ajută corpul să își declanșeze procesele de autovindecare în afecțiuni dermatologice.

1. Apa acidă cu pH 2,5 – bună pentru dezinfectare 

Această apă este un dezinfectant BIO, bun în toate acțiunile casnice de dezinfectare, dar mai ales este un dezinfectant bun pentru copii mici și animăluțele familiei. Nu conține chimicale și este extrem de utilă deoarece dezinfectează bucătăria, blatul de lucru, ustensilele, vesela, baia, periuțele de dinți, clanțele, jucăriile și orice altceva mai ai nevoie să fie curat și sigur.

Este și un bun dezinfectant pentru răni deoarece nu ustură, nu doare și oprește sângerarea minoră. Susține corpul în procesul de autovindecare al plăgilor și urgentează timpul de închidere al unei răni. Se folosește în orice situație pe piele care poate prezenta pericol de infectare- tăieturi, zgârieturi, afte bucale, infecții dentare.

5 ape generate de un singur aparat pentru o viață mai sănătoasă 

Sperăm că ai înțeles acum cât de mult poate să îți ușureze viața acest dispozitiv, putând să înlocuiască cu succes o mulțime de produse chimice clasice din casa ta și generând o apă sănătoasă de băut și gătit.  

Solicită o demonstrație gratuită apelând la echipa GoostoMix pentru a vedea îndeaproape și în detaliu beneficiile pe care un ionizator de o calitate superioară le poate aduce în viața ta și a familiei tale.

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!