Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum să prelungești durata de viață a florilor din vază?

Cum să prelungești durata de viață a florilor din vază?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Delia, mereu pe fugă

Buchetele de flori au o durată de viață considerabil mai mică decât cele din ghiveci sau din pământ, astfel că am căutat cele mai bune modalități de a le menține proaspete cât mai multă vreme, pentru a te bucura de mirosul parfumat și nuanțele colorate ale acestora.

Citește în continuare și află care sunt metodele prin care să prelungești viața florilor din vaza ta!

Iată cum să pregătești florile proaspăt tăiate de pus în vază

Dacă ai primit un buchet de flori sau ți-ai făcut singură unul cadou, probabil îți dorești să reziste cât mai mult. Florile reușesc să îți învesealească ziua prin culorile vibrante și mirosul proaspăt, astfel că îți recomandăm să pui în aplicare procedurile prezentate mai jos pentru a menține durata de viață a buchetului un timp cât mai lung.

Imediat după ce florile au fost tăiate din ghiveci sau din pământ sau de îndată ce ai primit buchetul trebuie să:

  • le pui rapid în apă pentru a evita formarea bulelor de aer în josul tulpinii, care obstrucționează pătrunderea apei. Asigură-te că apa este la temperatura camerei. Excepție fac florile din bulbi care înfloresc în lunile mai reci, cum ar fi anemonele, narcisele și lalelele. Pentru acestea poți utiliza apă sub temperatura camerei. Dacă ai flori îmbobocite și vrei să grăbești înflorirea, optează pentru o apă ușor călduță (cu riscul că se vor ofili mai rapid);
  • îndepărtează frunzele din josul tulpinii care riscă să intre în apă. Acestea răspândesc rapid bacterii care determină florile să se ofilească mai repede;
  • după cel mult 3 zile schimbă apa din vază. Mediul din vază dezvoltă bacterii, astfel că trebuie să schimbi apa regulat, să speli vaza, să adaugi o apă curată și abia apoi să pui florile înapoi în recipient;
  • așază vaza cu flori într-un loc ferit de lumina directă a soarelui, preferabil într-o încăpere pe care să o aerisești constant.

Pune în vaza cu flori apă antioxidantă de la ionizator

Când vine vorba despre apa pentru vaza cu flori, recomandarea noastră este să folosești apa antioxidantă și microstructurată generată de ionizatorul de apă. Din totalul de 5 ape cu 7 niveluri diferite de pH furnizate de ionizatoarele noastre, apa pentru băut cu proprietăți îmbunătățite este cea potrivită pentru florile tale. Iată de ce:

  • este antioxidantă, având o concentrație semnificativă de Hidrogen Molecular, cel mai cunoscut și mai eficient antioxidant cunoscut. În corpul uman Hidrogenul Molecular neutralizează radicalii liberi reactivi periculoși, transformându-i în apă, deci hidratând celula;
  • este microstructurată, având o structură moleculară formată din grupări mici de molecule de apă care pătrund mult mai rapid în celule și țesuturi, hidratând astfel în profunzime spre deosebire de apele cu o structură formată din grupări mari de molecule, care nu au aceeași capacitate de a fi absorbite.

Folosind apa de băut îmbunătățită de la ionizator în vaza ta cu flori reușești să prelungești durata de viață a buchetului!  Ionizatoarele de apă recomandate de noi îți oferă și o apă cu un pH ușor mai acid, cu o valoare cuprinsă între 4,5 și 6, fiind și aceasta potrivită pentru florile tăiate pe care vrei să le menții proaspete un timp mai lung.

Îngrijește-ți plantele cu apele de la ionizator!

Ionizatorul de apă este de mare ajutor când vine vorba despre îngrijirea plantelor. Acesta îți oferă mai multe tipuri de apă cu pH-uri diferite, astfel că poți adapta pH-ul apei în funcție de plante. Uneie preferă un mediu mai acid, iar altele un mediu mai alcalin, de aceea este important să le uzi cu apă cu pH-ul potrivit. Având un ionizator de apă în casă, ai la dispoziție aceste ape eficiente în îngrijirea plantelor:

  • apa antioxidantă și microstructurată, pe care o poți folosi pentru a prelungi durata de viață a florilor din vază sau pentru a uda multe dintre plantele de apartament. Testează câteva zile să vezi ce apă se potrivește și adaptează pH-ul în funcție de reacțiile plantelor;
  • apa pentru înfrumusețare potrivită de pus în vazele cu flori sau pentru a uda plantele care preferă un mediu ușor acid;
  • apa Clean cu pH 7, recomandată pentru udatul plantelor care preferă un mediu neutru în ceea ce privește echilibrul acido-bazic;
  • apa dezinfectantă BIO de uz extern cu pH-ul 2,5, o soluție naturală ideală pentru a scăpa de dăunători atunci când ai de a face cu infestări mici de gândaci, păianjeni, melci, furnici sau purici;
  • apa degresantă BIO de uz casnic cu pH-ul 11,5, o soluție naturală perfectă pentru accelerarea germinării semințelor.

Comandă-ți un ionizator de apă și ai grijă de plantele tale ca un grădinar!

Taie treptat tulpinile pentru a menține florile din vază proaspete

Florile au un sistem vascular în tulpini care extrage apă și substanțe nutritive cu scopul de a se hrăni. După ce sunt tăiate, florile atrag aer în tulpini, astfel că atunci când le pui în apă aerul respectiv blochează absorbția apei. Utilizează o foarfecă, un cuțit sau o lamă bine ascuțită pentru a evita zdrobirea plantei și taie cel puțin o jumătate de centimetru din partea inferioară a tulpinii pentru a te asigura că înlături toate posibilele bule de aer formate.

Realizează acest proces înainte de a pune florile în vază și repetă-l o dată la câteva zile pentru a te asigura că tulpinile absorb corespunzător apa din recipient. Tulpinile se taie oblic, la un unghi de aproximativ 45 de grade, lăsând astfel liberă o suprafață mai mare prin care planta să își extragă apa. Este important să nu rupi codița plantei pentru că nu se vor mai putea hidrata corespunzător.

De asemenea, pentru a evita pătrunderea aerului în tulpină, este bine să tai partea inferioară a tulpinilor sub un jet de apă, astfel evitând pătrunderea aerului.

În cazul tulpinilor lemnoase, tija poate fi zdrobită cu un ciocan sau poate fi despicată în lungime pentru a permite apei să pătrundă mai ușor. Mulți dintre floriști aplică după tăierea tulpinii un tratament șoc, care în funcție de tipul tulpinii (lemnoase, goală pe interior, moale, umplută cu lichid lăptos) presupune scufundarea în apă rece sau caldă și sigilare, scopul fiind creșterea capacității plantelor de a absorbi apa.

Adaugă în apă o soluție cu aditivi pentru a prelungi durata de viață a florilor

Plantele au nevoie, la fel ca orice organism viu, de hrană. Deși apa este cea mai importantă pentru ele pentru a supraviețui (la fel cum este și în cazul omului, drept pentru care organismul supraviețuiește mult mai puține zile fără apă decât fără hrană). Totuși, pentru a prelungi durata de viață a florilor tale poți să optezi pentru stimularea acestora prin adăugarea unor aditivi în apă. 

În continuare îți prezentăm mai multe soluții pe care le poți prepara în casă care îți ajută buchetele de flori să reziste mai mult în vază. Încearcă și tu una dintre metode și convinge-te dacă funcționează. Ține cont că acestea sunt niște tehnici extra, astfel că dacă ai deja în vază apă antioxidantă de la ionizator și respecți recomandarea să tai tulpinile florilor regulat, este suficient pentru a prelungi viața plantelor cu câteva zile.

Adaugă alcool în apă pentru a avea flori proaspete mai mult timp!

Pune câteva picături de vodcă în vaza cu apă în care urmează să așezi buchetul de flori deoarece alcoolul încetinește procesul de ofilire datorită capacității acestuia de a reduce producția de etilenă, gazul care face ca fructele, legumele și plantele să ajungă la maturitate.

Pune în vaza cu flori monede pentru a ajuta florile să reziste!

Proprietățile acide ale monedelor din cupru luptă și protejează plantele de bacteriile care se dezvoltă în apă. Plasarea unei monede în vaza cu flori ajută lalelele să se deschidă mai repede și, în plus, dacă zdrobești o pastilă de aspirină în apă stimulezi capacitatea plantelor de a absorbi apa mai ușor.

Prepară o soluție din zahăr și oțet pentru a prelungi viața buchetelor de flori!

O soluție des preparată pentru a fi adăugată în apa pentru flori presupune amestecarea a 3 linguri de zahăr și 2 linguri de oțet alb într-un litru de apă caldă. Zaharul are rolul de a hrăni plantele, iar oțetul de a inhiba creșterea bacteriilor. 

Atunci când pui florile în vază, asigură-te că tulpinile sunt acoperite de apa prepar

Bucură-te de buchetele de flori un timp mai îndelungat!

Pune în aplicare sfaturile noastre și poți prelungi durata de viață a florilor tale preferate! Folosind apele de la ionizator ai ocazia să îți crești plantele într-un mod natural, fără chimicale, având la dispoziție mai multe tipuri de apă potrivite pentru grădinărit și îngrijit plantele. Folosește apa antioxidantă microstructurată și apa pentru înfrumusețare în vazele pentru flori și vei observa cum buchetele vor rezista mai mult timp! 

Ionizatorul de apă este soluția pentru a trăi o viață fără chimicale. Îți oferă alternative naturale la o mulțime de produse din comerț, inclusiv cele destinate plantelor. 

Achiziționează-ți și tu unul dintre cele 5 modele de ionizatoare de la GoostoMix!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!