Cuprins
- Care sunt cele mai bune băuturi pe care să le încerci iarna?
- Cum să prepari băuturile tale preferate simplu și rapid?
- Ce apă folosim la prepararea băuturilor?
- De ce să te hidratezi corespunzător în sezonul rece?
- Cum să combini băuturile la mesele de sărbători?
- Bucură-te de iarnă cu băuturi pe măsură
Luna decembrie aduce multă bucurie în casele tuturor. Venirea sărbătorilor, așteptarea zăpezii și decorarea locuinței sunt specifice zilelor răcoroase de iarnă, iar pentru a întregi armonios peisajul, trebuie să te răsfeți cu o ceașcă de ceai cald, o ciocolată caldă sau un vin fiert. Deși vremea e rece, frigul aduce oamenii la un loc și le oferă cadrul perfect pentru a savura o băutură pe măsură. Pregătește-te pentru sezonul rece și de sărbători cu băutura ta preferată și bucură-te de venirea iernii!
Care sunt cele mai bune băuturi pe care să le încerci iarna?
Dacă ai intrat deja în spiritul sărbătorilor, este timpul să scoți de pe raftul cel mai înalt din bucătărie cănile cu reni și paharele cu fulgi de zăpadă, căci urmează să profiți de ele la maximum. Iarna este despre atmosfera plăcută de acasă, despre mirosurile specifice și despre timpul petrecut în familie. Și cum altfel să îmbini aceste 3 elemente dacă nu prin prepararea unei băuturi potrivite?
Cu o cană frumos decorată sigur câștigi inimile celor apropiați, însă dacă în interior este și o băutură pe cinste, atunci te poți declara expert în impresionarea familiei. În preajma sărbătorilor este momentul perfect să petreci timp cu cei dragi, așa că profită de ocazie și surprinde-i cu o băutură delicioasă.
Poți să te bucuri de savoarea băuturii tale alături de copii, partener de viață, părinți, sau poți să prepari ceva bun doar pentru tine. Este bine să îți dedici timp de petrecut singur pentru a-ți alinia gândurile și pentru a te relaxa, în liniște. Ghemuiește-te într-o pătură pufoasă, pornește serialul preferat sau citește o carte și savurează o băutură caldă sau rece, în funcție de preferințele tale.
Băuturi calde pentru sezonul rece
Încălzește zilele reci de iarnă cu o băutură fierbinte, pregătită chiar de tine! Dacă vrei să adaugi băuturilor tale puțin din spiritul sărbătorilor, pregătește câteva rețete de băuturi la robotul tău multifuncțional de gătit. Sunt gata într-un timp scurt, iar gustul este minunat. Hidratarea este importantă în sezonul rece, așa că ține cont că trebuie să consumi și apă, singura capabilă să hidrateze organismul.
Te poți bucura de o cană fierbinte de ceai fără efort, ori o ciocolată caldă aromată pregătită într-un timp record. Iată câteva idei de băuturi calde pe cale le poți prepara cu ajutorul dispozitivului de gătit:
- ceai cu mirodenii sau chai masala – o combinație armonioasă de condimente puternice, îmbinate cu măiestrie într-un preparat parfumat. Folosește cardamom, cuișoare, pliculețe de frunze de ceai, un îndulcitor natural și chai masala este gata;
- limonadă fierbinte – este ca un ceai, doar că se simte mai intens gustul de lămâie și condimentele parfumate.
- punch de portocale – o băutură care impresionează prin culoare și te face să intri în atmosfera de sărbătoare prin aroma intensă de citrice. Cojile de portocală și scorțișoara sunt vedetele punch-ului, generând un parfum intens în toată casa. Servește-l fierbinte și uită de frigul de afară!
- ciocolată caldă cu lapte – rețeta perfectă pentru o seară liniștită în familie. Adaugă cacao sau ciocolată topită în lapte din belșug și obții o băutură delicioasă.
- lapte aromat pentru Moș Crăciun – include-l și pe Moș Crăciun pe lista de invitați și pregătește-i rețeta emblematică de lapte cald, aromat cu scorțișoară și vanilie. Poate va lăsa un cadou în plus pentru că te-ai gândit și la el!
La capitolul ciocolată caldă variantele sunt diverse, iar gusturile la fel de diferite. Ingredientele variază de la ciocolata neagră, albă, cacao, până la condimentele aromate, precum scorțișoara, vanilia și esența de rom. Totuși, atracția principală a ciocolatei calde rămâne laptele, ingredientul care oferă gustul bogat și sățios.
Alege să faci o ciocolată caldă 100% homemade preparând lapte vegetal. Aparatul de bucătărie te ajută să prepari lapte din semințe și cereale, gustos și potrivit în orice rețetă. Uite ce poți folosi la ciocolata caldă:
- lapte de orez – este o sursă importantă de calciu și este bun de consumat dacă simți că se apropie o răceală;
- lapte de caju – aroma intensă de nucă se simte de la depărtare, acest tip de lapte fiind preparat doar din două ingrediente: apă și caju. Robotul de gătit își face treaba rapid, iar tu vei avea lapte pentru o ciocolată caldă delicioasă;
- lapte de cocos – are un gust ușor dulce și o textură cremoasă, potrivindu-se de minune alături de ciocolată amăruie;
- lapte de migdale – este extrem de aromat și are un miros care îmbie toată bucătăria. Folosește-l alături de cacao și vanilie și vei obține o băutură numai bună de împărțit cu familia;
- lapte de soia – este un lapte vegetal gustos și bogat în proteine, perfect pentru o ciocolată caldă de succes.
Băuturi reci pentru suflete calde
Chiar dacă e frig, băuturile reci nu trebuie abandonate. Acestea pot reuși să te încălzească dacă sunt pe bază de alcool, astfel că temperatura nu este o problemă. Consumă băuturile care conțin alcool cu responsabilitate și asigură-te că bei multă apă în acest timp. Alcoolul deshidratează organismul, așa că va trebui să contracarezi situația consumând câteva pahare cu apă.
În continuare îți vom prezenta câteva variante de băuturi reci, alcoolice și non-alcoolice:
- cafea Dalgona – popularitatea acestei cafele încă dăinuie printre postările de pe social media, astfel că de Crăciun trebuie să se afle neapărat printre pozele cu preparatele tale;
- punch de dovleac – o rețetă care îmbină gustul dovleacului plăcintar cu romul, obținând o băutură bine aromată;
- cocktail Bloody Marry – o băutură care se încadrează cromatic în decorul de Crăciun datorită culorii sale. Roșul aprins atrage toate privirile, așa că adaugă cocktail-ul acesta printre rețetele pe care plănuiești să le prepari!
Cum să prepari băuturile tale preferate simplu și rapid?
Pentru a petrece cât mai puțin timp în bucătărie și cât mai mult alături de familia ta, folosește aparatul multifuncțional de gătit pentru a prepara cele mai bune băuturi de iarnă. Robotul de bucătărie te ajută să obții cele mai aromate ceaiuri, punch-uri și ciocolate calde, așa că merită să îl pui în wishlist-ul de Crăciun. Iată cum contribuie la prepararea băuturilor tale:
- mărunțește fin și macină condimentele aromate pentru ceai, precum scorțișoara, păstăile de vanilie, cuișoarele, ghimbirul. Astfel, te vei bucura de aroma intensă și proaspătă a ingredientelor, iar băutura ta va fi mai parfumată;
- mixează gheața, fructele și legumele pe care le folosești în cocktail-uri și în punch-uri;
- spumează laptele și cafeaua datorită accesoriilor speciale cu care este dotat. Obții în acest mod o spumă cremoasă și fină;
- ține frunzele pentru ceai în coșul special, astfel încât să nu se împrăștie prin toată băutura. Te scutește de strecurarea ceaiului și reduce din timpul de preparare;
- fierbe băuturile și le ține calde.
Ce apă folosim la prepararea băuturilor?
De cele mai multe ori, la băuturile pe bază de apă oamenii folosesc, de cele mai multe ori, apă de la robinet, cu gândul că va fierbe și se va curăța de posibilii contaminanți. Totuși, unele impurități pot rămâne intacte chiar și în urma șocului termic, astfel că apa de la robinet nu este cea mai sigură variantă pentru consum. Sedimentele de pe țevile de alimentare, rugina și alți agenți externi pe care apa îi capătă de-a lungul drumului ei spre robinetul tău îi pot compromite calitatea și proprietățile.
Consumând apă nepotrivită organismului, corpul se poate confrunta cu unele dezechilibre, fiind nevoit să elimine substanțele periculoase. Apa contaminată poate să genereze probleme de sănătate serioase, așa că este recomandat să te îndrepți către o sursă sigură.
O alternativă avantajoasă pentru organismul tău este să consumi apă de la ionizatorul de apă. Acest aparat performant filtrează apa de la robinet și o supune unui proces de electroliză prin care îi îmbunătățește proprietățile. Obții, astfel, apă cu diferite niveluri de pH, indicată pentru consumul zilnic. Apa ionizată contribuie la menținerea sănătății organismului și este soluția pentru a te hidrata corect pe timp de iarnă. Uite ce beneficii îți aduce:
- hidratează organismul în profunzime datorită structurii microcluster;
- are efect antioxidant, prevenind îmbătrânirea, datorită conținutului de Hidrogen Molecular;
- îmbunătățește digestia, ajutând la prevenirea constipației și problemelor digestive. Este indicat să o consumi mai ales de sărbători, când mesele sunt mai dese și mai încărcate.
Folosește apa ionizată cu pH-ul între 8,5 și 9,5 pentru a prepara ceai, punch, cafea și lapte vegetal pentru că le accentuează gustul și savoarea!
De ce să te hidratezi corespunzător în sezonul rece?
În timpul iernii corpul este predispus să se infecteze cu diverși patogeni din aer și de pe suprafețe. Imunitatea scade, iar afecțiunile medicale pot apărea fără să te aștepți. În plus, iarna corpul folosește o mare cantitate de apă pentru a regla temperatura corpului, căci hainele groase te încălzesc imediat. Apa acționează ca un termoreglator, eliminând căldura prin transpirație. Astfel, poate apărea rapid deshidratarea, iar corpul intră într-o stare de salvare a unei cantități cât mai mari de apă.
Pentru a evita aceste situații trebuie să bei o cantitate optimă de lichide pe zi. Hidratarea se face doar cu apă, așa că pune ionizatorul în funcțiune pentru a furniza corpului sărurile minerale de care are nevoie.
Există chiar și unele băuturi te pot deshidrata, deși îți lasă impresia că te hidratează. Iată care sunt:
- alcoolul deshidratează organismul, fiind o substanță greu de digerat. Bea alternativ câte 1-2 pahare de apă în timp ce consumi alcool pentru a menține o cantitate corectă de lichide în organism. În plus, consumul de apă reduce și previne mahmureala;
- cafeaua deshidratează, afectând vasele de sânge: le îngustează și dereglează astfel circulația sangvină. Bea un pahar de apă după ce ai terminat ceașca de cafea pentru a rămâne hidratat.
Este important să te hidratezi corect și la momentul potrivit pentru a ajuta corpul să își realizeze cu succes funcțiile și mecanismele. Apa este un element vital pentru organism, așa că nu uita să bei suficientă! Alege să consumi apa ionizată pentru efecte îmbunătățite pentru sănătate iar organismul tău va fi mai eficient!
Cum să combini băuturile la mesele de sărbători?
Dacă vrei să te bucuri de aroma băuturilor tale preferate și, în același timp, să savurezi deliciile de la masă, învață să asociezi corect lichidele cu felurile de mâncare. Dacă ți se pare că masa este incompletă, atunci adaugă o băutură care să armonizeze gusturile. Iată ce trebuie să faci:
- aperitivele consistente sunt însoțite de o băutură tare, însă nu este o regulă. Poți, în schimb, să optezi pentru suc natural din fructe. Dacă aperitivul este omis și se trece direct la ciorbă, este recomandat să eviți să consumi alte lichide pentru a nu-i strica gustul;
- preparatele pe bază de carne se potrivesc cu vin. Regula de bază este simplă: carnea albă cu vin alb, iar carnea roșie cu vin roșu;
- desertul poate fi însoțit de un vin dulce, parfumat;
- după terminarea mesei se poate servi ceai sau cafea.
Ține cont că în timpul mesei nu este recomandat să bei lichide. Însă, la mesele de sărbători, poți face o excepție, având în vedere importanța evenimentului. În restul timpului, evită să bei apă și alte lichide. Dacă, în schimb, îți este foarte sete, poți să bei un pahar de apă de la ionizator cu pH-ul 7.
În plus, mesele de sărbători conțin adesea mâncăruri grele, se consumă cantități mari de mâncare, iar organismul poate fi dat peste cap. Ajută-l să funcționeze normal consumând aproximativ 35 ml de apă per kilogram și mărește cantitățile dacă simți că ai nevoie de mai mult. Apa va contribui la digestie prin dizolvarea substanțelor nutritive și eliminarea reziduurilor nefolositoare.
Bucură-te de iarnă cu băuturi pe măsură
Băuturile pe care le consumi îți vor schimba cu totul starea de spirit și vor contribui la conturarea atmosferei festive. Prepară chiar tu delicatese în materie de lichide folosind robotul tău de gătit multifuncțional, spiridușul trimis de Moș Crăciun pentru a-ți ușura viața în bucătărie. Aparatul te ajută să pregătești cele mai bune băuturi calde și reci, alcoolice și non-alcoolice, potrivindu-se gusturilor fiecăruia.
Profită de perioada liberă din luna decembrie pentru a te răsfăța cu momente doar pentru tine, în care savurezi un ceai fierbinte sau o cafea aromată. Pregătește-le cu apă de la ionizator pentru a te bucura la intensitate maximă de gustul frunzelor de ceai și boabelor de cafea, obținând adevărate momente de răsfăț, doar pentru tine. Dacă vrei să împarți bucuria și cu membrii familiei, prepară-le și lor băuturile preferate.
Ține cont că sănătatea trebuie pusă pe primul loc, așa că folosește apă sigură de la ionizatoarele recomandate de GoostoMix pentru băuturile tale! De asemenea, asigură-te că te hidratezi constant după ce ai băut cafea și alcool și că ai consumat o cantitate optimă de apă pe zi!
Surse: