Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum se calculează necesarul zilnic de apă?

Cum se calculează necesarul zilnic de apă?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

În fiecare zi organismul pierde prin respirație, transpirație și excreție 1 - 3 litri de apă care trebuie înlocuiți cu apa băută, dacă vrem ca toate procesele din corp să aibă funcționare optimă. Apa este mai mult decât un lichid pe care îl bei când îți aduci aminte sau doar când ți-e sete. Este un element esențial pentru supraviețuire și fără de care organismul nu ar putea funcționa.

Oferă-i corpului tău o cantitate suficientă de apă pentru a fi mereu în formă și pentru a evita afecțiunile cauzate de lipsa sau consumul exagerat de apă. Dacă vrei să știi câtă apă este indicat să bei zilnic, citește în continuare!

De ce trebuie să ai aport constant de apă, specific nevoilor tale

Apa este principalul component chimic din corpul uman. Noi suntem apă în proporție de 60-85%, depinde de vârstă, dar nivelul intern optim trebuie să fie menținut constant prin aport extern de apă, pentru ca organismul să poată funcționa. 

Și ca să înțelegi mai bine de ce este apa importantă pentru sănătate, uite câteva dintre rolurile pe care le îndeplinește apa în organism:

 • reglează temperatura corpului, apa eliminând căldura în exces prin transpirație;
 • lubrifiază articulațiile, apa fiind unul dintre componentele lichidului sinovial care reduce frecarea dintre articulații;
 • ajută la eliminarea toxinelor, transportând substanțele nefolositoare pentru organism prin urină;
 • transportă nutrienții în tot corpul către celulele și organele la care trebuie să ajungă substanțele nutritive din alimente;
 • este un „solvent universal” datorită faptului că molecula de apă este polară, având atât o porțiune negativă, cât și o porțiune pozitivă, fiecare parte fiind atrasă de sarcina opusă. Această atracție permite apei să formeze legături cu alte molecule polare din jurul său, inclusiv alte molecule de apă, după cum menționează Molly Sargen, dr. în domeniul științelor biomedicale la Harvard University.

Așadar, apa este aproape peste tot în corp și fără ea mecanismul de lucru în fiecare proces al organismului, oricât de mic ar fi, ar ceda. Apa este esențială pentru supraviețuire, iar necesarul zilnic de apă îți asigură funcționarea corectă a corpului.

„De unde să știu câtă apă să beau zilnic?”

Dacă și tu ți-ai pus această întrebare și vrei un răspuns științific, susținut de expertiza medicală a specialiștilor în domeniu, avem pentru tine răspunsul. Pentru început, trebuie menționat că fiecare organism este diferit și are nevoie de o cantitate de apă diferită pe zi, de la un corp la altul, și de la o perioadă la alta.

Formula de calcul pentru necesarul MINIM zilnic de apă este simplă și te descurci să o aplici chiar dacă nu ești un împătimit al matematicii. Uite cum știi câtă apă să bei zilnic:

Calculează cantitatea necesară de apă pe zi cu formula: 0,035 înmulțit la numărul tău de kilograme. Exemplu: 0,035 x 70 = 2,45 l de apă pe zi.

ȚINE MINTE: Acesta este necesarul tău minim cu care au nevoie să funcționeze celulele tale. În cazul în care consumi o cantitate de apă sub valoarea necesară, este posibil să fii afectat de deshidratare. O deshidratare constantă, bazată pe un consum insuficient de apă îndelungat, poate duce în timp la dezechilibre sau apariția unor afecțiuni medicale. 

De asemenea, la acest necesar se adaugă o cantitate în plus de apă dacă ai un stil de viață cu stimuli extremi: temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute, sport de performanță sau consum mental sau energetic mare. 

Uite câțiva factori care vor determina organismul să aibă nevoie mai multă apă. Dacă bifezi unul dintre ei, suplimentează-ți necesarul calculat, cu 500 – 1000 ml, sau și mai mult, dacă simți nevoia:

 • dacă trăiești într-un mediu foarte cald, unde temperaturile ridicate te determină să pierzi mai multă apă decât de obicei;
 • dacă ești sportiv sau faci activități fizice intense;
 • dacă ești obosit sau extenuat;
 • dacă ești însărcinată sau alăptezi.

Ce apă să bei pentru a te hidrata corect?

Ține cont că apa curată și adaptată nevoilor organismului este singura modalitate prin care poți să îți hidratezi corect corpul. Alege să consumi apa alcalină, microstructurată și antioxidantă de la ionizatoarele de apă recomandate de GoostoMix pentru că hidratează în profunzime, reduce oxidanții, are pH alcalin ce reglează echilibrul acido-bazic din corp și este filtrată de sedimente și impurități prin 3 filtre.

Apa alcalină generată de oricare dintre ionizatoarele de pe platforma noastră are 3 niveluri de pH: 8,5, 9 și 9,5. Odată ce ai stabilit câtă apă e necesară pentru organismul tău, poți să planifici când și ce fel de apă urmează să consumi. Iată un plan de hidratare cu apă alcalină și apă cu pH neutru, ambele generate de ionizator:

 1. Bea apă alcalină de la ionizatorul nostru, cu pH 8,5 timp de două săptămâni. Este recomandat să consumi dimineața după ce te-ai trezit, cu 30 de minute înaintea mesei și între mese.
 2. Crește pH-ul apei treptat și treci la apa cu pH 9.0 peste 2 săptămâni și la pH-ul 9,5 peste alte 2 sau 3. Ține cont și de alimentație și de stilul tău de viață când introduci niveluri mai mari de pH.
 3. Special pentru medicamente sau în timpul mesei, dacă îți este foarte sete, poți să bei Apă curată, cu pH neutru, pe care ți-o produce tot ionizatorul nostru.

Comandă un ionizator performant la preț de producător de pe GoostoMix și profită de proprietățile apei alcaline, infuzată cu Hidrogen molecular, sigură pentru consum!

Apa este singurul lichid care hidratează organismul. Iată traseul simplu pe care îl parcurge apa pe care o bei de la orice ionizator de pe platforma noastră: 

 1. O mică parte se absoarbe în țesuturi încă de la nivelul cavității bucale și a esofagului. 
 2. Sub formă de lichide de diferite compoziții chimice o altă parte ajunge în stomac de unde se absoarbe prin pereții stomacului, în țesuturi. 
 3. Trece în intestinul subțire și de acolo pleacă spre zonele din corp în care este nevoie de ea.
 4. Ajunge la rinichi, unde este filtrată. O parte a apei este eliminată sub formă de urină, o altă parte este reabsorbită în corp. Alte cantități de apă ies din organism prin transpirație, respirație și excreție.

Hidratează-te cu apă microstructurată (adică cu potențial foarte mare de hidratare) de la ionizator fiindcă pătrunde rapid în organism datorită grupurilor mici de molecule din care este compusă!

Alte lichide precum ceaiul, sucul, apa îndulcită cu diverse siropuri nu hidratează sau hidratează puțin. Odată ajunse în corp ele mai întâi necesită procesare, adică descompunere. Deci, organismul întreprinde un efort în plus pentru a „disponibiliza” apa pe care o conține băutura ingerată, pentru că nu poate folosi lichidul respectiv în același mod cum folosește apa curată microstructurată, de la dispozitivele recomandate de GoostoMix.

Cum să îți atingi obiectivul de a consuma suficientă apă pe zi?

Poate nu ai mai experimentat niciodată așa ceva, dar un asemenea tip de apă pe care ți-l produce acest dispozitiv, se bea foarte ușor și pe nesimțite, fără să simți balonare în stomac. De aceea este o apă care te ajută să ajungi la necesarul tău, ba chiar să îl depășești, fără să îți dai seama. 

Dar dacă totuși ți se întâmplă să uiți să bei sau îți este dificil să crezi că poți consuma toată cantitatea de apă de care știi că ai nevoie, încearcă să transformi consumul de apă într-un obicei sănătos, parte a rutinei tale zilnice (exact cum știi că trebuie să te speli pe dinți sau șă faci duș).

Începe prin a calcula câtă apă trebuie să bei zilnic cu formula de mai sus și adaptează rezultatul final la stilul tău de viață. După ce ai stabilit obiectivul, asigură-te că ai acea cantitate de apă mereu la îndemână:

 • dacă îți petreci majoritatea timpului acasă, te poți baza pe drumurile până la ionizatorul din bucătărie pentru a-ți lua câte un pahar de apă proaspătă; 
 • dacă lucrezi de la birou sau ești plecat majoritatea timpului de lângă ionizatorul tău, colectează o sticlă de apă de la ionizator într-un recipient de sticlă și consum-o pe parcursul zilei. Ai grijă să nu agiți recipientul și să consumi apa în maxim 48 de ore.

Acum că ți-ai asigurat necesarul zilnic de apă sau cel puțin știi unde să o găsești, uite 3 tehnici prin care poți să bei suficientă.

Setează-ți alarme pe telefon să îți reamintești să bei apă

Așa îți vei aminti când este timpul să te hidratezi și până la sfârșitul zilei reușești să îți îndeplinești obiectivul. Împarte totalul cantității de apă în sesiuni de 200-250 ml pe care să le consumi la fiecare alarmă. 

De exemplu, dacă trebuie să bei 1.800 ml de apă pe zi, setează-ți 7 alarme. Pentru prima sesiune de dimineață programează o cantitate dublă, 400 – 500 ml apă (sau și mai mult. Atenție, o bei în decursul a 30 – 60 min, nu toată o dată!). 

Iar la restul sesiunilor bea câte un pahar de 200-250 ml. Poți împărți alarmele câte 4 pentru fiecare jumătate a zilei ca să îți fie mai ușor să le contorizezi.

Păstrează sticle cu apă în zonele pe care le frecventezi des (totuși dacă ești acasă încearcă să bei apa proaspăt procesată) 

Pune-ți o sticlă de apă pe birou, una la bucătărie și una pe măsuța din living și de fiecare dată când treci prin aceste zone vei avea la vedere apa pe care trebuie să o consumi. Poți face același lucru și la locul de muncă: pune sticle pe birou, în dulap sau în zona de bucătărie și bea apă când găsești sticlele.

Pune-ți apa într-un recipient atractiv și estetic

Atunci când bei apă dintr-o cană colorată sau dintr-o sticlă cu un desen care îți place, vei fi mai atras de conținutul acestora. Ia-ți cana, paharul, sticla sau chiar termos-ul preferat, umple-le cu apă alcalină de la ionizator și poartă-le cu tine toată ziua! Fă-le refill-ul dacă poți sau ia după tine recipiente mari dacă pleci de acasă!

Calculează-ți necesarul zilnic de apă și îndeplinește-ți obiectivul consumând apă ionizată!

Formula de calcul pentru cantitatea corespunzătoare de apă pentru tine este ușoară și la fel de ușor este și să apeși câteva butoane ale ionizatorului pentru a obține apă curată, alcalină, microstructurată și antioxidantă pe care să o consumi!

Să bei apă este simplu și pe cât de simplu, pe atât este de important și sănătos. Pune-ți sănătatea pe primul loc și acordă o importanță deosebită necesarului zilnic de apă. Acum ai aflat câtă apă trebuie să bei, deci îți mai rămâne doar să începi noul obicei sănătos: consumul unei cantități potrivite de apă sigură de băut!

Cumpără un ionizator de pe GoostoMix și ajută-ți organismul să funcționeze corect, cu apa ionizată cu proprietăți benefice pentru sănătate!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!