Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

De ce să eviți să consumi apă purificată prin osmoză inversă?

De ce să eviți să consumi apă purificată prin osmoză inversă?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Apa pe care o consumi îți influențează în mod direct sănătatea și funcționarea corpului, de aceea este important să îți alegi o sursă de apă sigură, care furnizează apă de băut cu proprietăți benefice pentru organism.

Apa obținută printr-un filtru cu osmoză inversă este o apă nerecomandată pentru consumul uman. Citește în continuare pentru a afla motivele pentru care este bine să eviți consumul acestui tip de apă și ce apă poți să bei în schimb!

Ce este apa purificată prin osmoză inversă?

Osmoza inversă este un proces prin care, cu ajutorul presiunii care împinge apa printr-o membrană specializată, sunt înlăturate din apa de la robinet, apa de fântână sau de izvor:

 • contaminanții străini;
 • substanțele solide;
 • patogenii;
 • mineralele etc.

Prin sistemele de osmoză inversă se obține o apă pură, din care sunt filtrate până la aproximativ 98% dintre impuritățile organice și anorganice cu dimensiuni de până la 0,0001 microni. Acest lucru înseamnă că din apă sunt scoase și mineralele, chiar și cele benefice pentru sănătate.

Osmoza inversă utilizează hiperfiltrarea pentru a îndepărta contaminanții, mineralele și alte substanțe prezente în apă, trecând-o forțat printr-o membrană semi-permeabilă, asemănătoare cu membrana celulară, cele mai folosite fiind cele TFC (Thin-Film Composite).

De obicei, înainte de a trece prin acea membrană, apa este pre-filtrată. Astfel, dacă alegi să consumi acest tip de apă, în paharul tău va ajunge o apă „goală”, adică fără mineralele necesare organismului și, mai ales, o apă care poate fi periculoasă pentru sănătate.

Pentru îmbunătățirea gustului și compoziției apei obținute prin osmoză inversă există anumite dispozitive care remineralizează apa și reintroduc în apă mineralele naturale scoase prin intermediul membranei anterior menționate. Așadar, mineralele sunt înlăturate, după care adăugate la loc, apa trecând printr-un mecanism complex de procesare și pierzându-și din calitatea de a hidrata.

Îți prezentăm în continuare mai multe informații despre apa obținută prin osmoză inversă și îți arătăm o alternativă mai sigură și mai naturală de apă de băut cu proprietăți îmbunătățite, recomandată pentru consumul zilnic.

Apa obținută prin osmoză inversă este demineralizată

S-a demonstrat în mod adecvat că consumul de apă cu conținut scăzut de minerale are un efect negativ asupra mecanismelor homeostaziei, compromițând metabolismul apei și mineralelor.

Iată care sunt mineralele înlăturate din apa filtrată prin osmoză inversă:

 • Calciu;
 • Magneziu;
 • Sodiu;
 • Potasiu;
 • Mangan;
 • Fier;
 • Aluminiu;
 • Cupru.

Rezultatele testelor la voluntarii evaluați de cercetători pentru un raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că apa cu un conținut scăzut de minerale are aceste efecte asupra corpului:

 • modificarea diurezei (cantitatea de urină eliminată pe parcursul a 24 de ore – variază în funcție de aportul de lichide, dar și de pierderea acestora pe parcursul zilei), creșterea volumului apei în corp și a concentrației serice de sodiu;
 • scăderea concentrației serice de potasiu;
 • creșterea ratei eliminării ionilor de sodiu, potasiu, clorură, calciu și magneziu din organism.

De ce este important să ai un aport de minerale corespunzător în corp?

Calciul și Magneziul sunt două dintre cele mai importante minerale din organism. Calciul este o componentă substanțială din oase și dinți, jucând un rol important în: 

 • excitabilitatea neuromusculară, 
 • funcționarea corectă a sistemului miocardic, 
 • contractilitatea inimii și a mușchilor,
 • coagularea sângelui. 

Magneziul este un mineral esențial pentru activarea a peste 300 de reacții enzimatice, pentru sintetizarea proteinelor și pentru realizarea contracției musculare.

Deși apa nu este principala sursă de minerale pentru organism, este totuși un mod suplimentar prin care sunt introduse în corp minerale importante.

Studii epidemiologice citate într-un raport al National Institute of Public Health

Czech Republic arată că apa săracă în calciu și magneziu este asociată cu creșterea mortalității din cauza bolii cardiovasculare, în comparație cu apa dură și apă bogată în magneziu.

Apa purificată prin osmoză inversă este o apă cu pH neutru sau acid

În urma procesării, apa pură (cea obținută prin osmoză inversă) capătă un pH neutru, apropiat de valoarea 7. Odată expusă la aer, această apă devine mult mai acidă, captând dioxidul de carbon. Astfel, un pahar de apă pură expus la aer poate ajunge într-o oră de la un pH neutru la un pH acid.

Organismul uman este predispus acidității din cauza poluării, alimentației acide (bazată pe fast food, mâncare semi-preparată, alimente intens procesate), băuturilor acide și factorilor de mediu. Astfel, organismul are nevoie să își reechilibreze pH-ul interior. Deși el are propriile mecanisme prin care realizează această sarcină, aciditatea în exces poate cauza, pe termen lung, apariția unor probleme de sănătate.

Ai grijă de organismul tău și alege să consumi o apă sigură și cu pH potrivit corpului tău, mai exact un pH ușor alcalin. Totuși, apa cu pH alcalin nu îți asigură în totalitate că este sigură de consum, de aceea este important să te asiguri că apa din paharul tău este, în primul rând, curată și are proprietăți benefice pentru organism.

Obținerea apei purificate prin osmoză inversă este un proces neprietenos cu mediul

Producerea apei purificate prin osmoză inversă este un proces care consumă o cantitate mare cantitate de apă. Pentru producerea unui litru de apă prin osmoză inversă sunt consumați între 2 și 4 litri de apă. Astfel, sistemele care folosesc această tehnologie risipesc o cantitate însemnată de apă, diferența de 1-3 litri ajungând să fie aruncată.

În plus, sistemul de osmoză inversă funcționează doar dacă apa are o anumită presiune, destul de ridicată, necesară pentru ca apa să fie forțată să treacă prin filtre. Astfel, procesul este lent și de lungă durată.

Optează pentru alternative de surse de apă de băut care prețuiesc valoarea apei, un lichid pe atât de simplu și de banal, pe atât de important de valorificat și protejat. Deși în zona noastră geografică sursele de apă sunt accesibile, în alte părți ale lumii apa este dificil de obținut. 

Evită să faci risipă de apă cu ajutorul soluției testate și recomandate de noi, un ionizator de apă performat care generează apă curată și bună de băut. Citește în continuare și află mai multe despre acest dispozitiv!

Care sunt riscurile asupra sănătății ale consumului de apă purificată prin osmoză inversă?

Consumul unei ape demineralizate sau cu un conținut mic de minerale este asociat cu mai multe efecte negative asupra sănătății. Pentru moment, efectele cunoscute se bazează pe date experimentale și observaționale. Iată câteva dintre acestea:

 • efecte directe asupra membranei mucoasei intestinale, metabolismului și homeostaziei minerale sau alte funcții ale corpului;
 • aport redus sau inexistent de calciu și magneziu din apă;
 • aport redus de alte elemente esențiale și microelemente;
 • pierderi de calciu, magneziu și alte elemente esențiale;
 • posibil aport crescut de metale toxice în dietă.

Apa obținută prin osmoză inversă este o apă folosită mai ales în procesele industriale, nefiind bună pentru băut. Evită să consumi acest tip de apă și orientează-te către o sursă de apă curată, care conține mineralele sale naturale și nu a fost supusă unei procesări intense. Evită apa remineralizată și alege întotdeauna o apă obținută într-un mod prietenos cu mediul.

Ce apă sigură pentru consum și benefică pentru organism să bei zilnic?

Recomandarea noastră în ceea ce privește apa de băut este apa ionizată microstructurată și antioxidantă de la ionizatoarele de apă de pe goostomix.ro

Aceste sisteme de ionizare NU supun apa purificării prin osmoză inversă, ci filtrează apa de sedimente, impurități, clor și alte substanțe care pot fi prezente în apa de la robinet, după care o trec printr-un proces de electroliză, moment în care sunt separați ionii prin acțiunea curentului electric.

După ionizare rezultă o apă curată, cu proprietăți îmbunătățite și cu un pH optim pentru organism. Aceste aparate pe care noi le recomandăm generează 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH, apa de băut fiind cea cu pH-ul de 8,5, 9 și 9,5. Proprietățile îmbunătățite ale apei de băut de la ionizatoarele noastre sunt:

 • conținutul de antioxidanți – apa noastră ionizată este antioxidantă, conținând Hidrogen Molecular, cel mai mic și mai puternic antioxidant cunoscut. Acesta neutralizează radicalii liberi periculoși din organism, ajutând la prevenirea degradării celulelor corpului;
 • structura microcluster – ceea ce înseamnă că apa capătă o putere mai mare de hidratare, fiind capabilă să intre adânc în țesuturi și celule deoarece moleculele de apă sunt despărțite în grupări mici, de câte 5-6 molecule, spre deosebire de apa de la robinet sau apa îmbuteliată unde grupările conțin peste 15 molecule în aceeași grupare.

Ionizatoarele de apă de la GoostoMix sunt recunoscute și certificate internațional, fiind fabricate de un producător japonez cu peste 30 de ani experiență în domeniu, care deține propria fabrică de componente, fiind singurul din industrie care a primit recunoașterea oficială pentru producerea componentelor și echipamentelor de grad medical.

Ai grijă de sănătatea ta și alege să bei apă sigură pentru consum!

Apa obținută prin osmoză inversă NU este recomandată pentru consum, fiind o apă demineralizată, pură, care nu aduce beneficii organismului. Optează, în schimb, să bei o apă care este curată și filtrată de impurități, dar care încă are în compoziție mineralele și substanțele care se găsesc în mod natural în apă.

Apa ionizată antioxidantă și microstructurată de la ionizatoarele noastre este o apă care aduce beneficii organismului, precum îmbunătățirea tranzitului, creșterea nivelului de energie, prevenirea îmbătrânirii accelerate, astfel că devine o apă sigură pentru consum.

Ionizatoarele de apă prezentate pe platforma noastră îți oferă soluții pentru o viață mai sănătoasă și fără chimicale, generând 5 tipuri de apă utile în viața de zi cu zi: apă ionizată de băut, apă Clean pentru bebeluși, apă pentru înfrumusețare, apă pentru dezinfectare și apă pentru degresare.

Cumpără acum unul dintre cele 5 modele de ionizatoare de apă și alege să trăiești sănătos și să te hidratezi corespunzător!

Surse din care ne-am informat:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!