Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

De ce să incluzi cosmeticele naturale în rutina zilnică de îngrijire a pielii

De ce să incluzi cosmeticele naturale în rutina zilnică de îngrijire a pielii

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Ioana, mămică de profesie

Pentru a obține o piele sănătoasă cu un aspect estetic optăm adesea la produse de îngrijire specifice. De la cele mai simple produse, pe care fiecare le are în casă, până la cosmetice specializate pe diferite necesități ale pielii, toate își au rolul lor în rutina zilnică. Sănătatea și frumusețea pielii se obțin prin îngrijire constantă și produse de calitate pe care le aplici pe ten sau pe corp.

De cele mai multe ori produsele găsite în supermarket sau în magazinele de cosmetice sunt cele pentru care optezi, fiindcă le găsești ușor și este mult mai simplu să le cumperi deja preparate. Cu toate acestea, nu există certitudinea că ingredientele sunt 100% potrivite pentru fiecare tip de piele, existând posibilitatea unei alergii sau iritații. În plus, în anumite cazuri, denumirile științifice și elementele chimice trecute în lista de ingrediente sunt greu de înțeles, iar să înveți chimie nu e cea mai simplă modalitate pentru a înțelege ce îți aplici pe piele. 

O alternativă la care poți apela este prepararea propriilor cosmetice acasă, din ingrediente naturale, cu ajutorul robotului tău multifuncțional de bucătărie.

Siguranța ingredientelor este garantată

Dacă optezi pentru varianta în care îți faci propriile cosmetice, atunci cu siguranță îți va fi mult mai ușor să controlezi calitatea produselor pe care le aplici pe piele. Cremele de față, de corp, exfoliantele și măștile sunt câteva produse pe care poți să le prepari chiar acasă la tine.

Ingredientele de care ai nevoie pot fi alimente obișnuite din bucătărie, precum mierea, roșiile, mălaiul, orezul sau semințe, uleiuri și plante speciale pentru astfel de preparate cosmetice. Printre cele mai populare și folositoare ingrediente din punct de vedere al compoziției, vitaminelor și nutrienților se regăsesc:

  • mierea – hidratează datorită conținutului ridicat de vitamine și curăță în profunzime datorită antioxidanților; poate fi folosită pentru măști;
  • iaurtul – are proprietăți antiinflamatoare și oferă luminozitate tenului;
  • uleiul de lavandă – calmează inflamațiile, tratează cicatricile și hidratează pielea;
  • uleiul de cocos – hidratează și are proprietăți antibacteriene și antirid. Poate fi folosit în creme de față sau loțiuni de corp.

Pielea are o capacitate mare de absorbție, de aceea trebuie să acorzi o importanță sporită produselor pe care le folosești. Ingrediente toxice pentru piele, cum sunt parabenii – conservanți care asigură o valabilitate mai mare a produsului, sau ftalatii – compuși care elasticizează plasticul, pot ajunge în organism, producând dereglări și iritații.

În plus, produsele cosmetice de pe piață pot conține microplastic, particule minuscule de plastic ce pot rămâne în porii pielii. Cosmeticele naturale au ingrediente cu origini cunoscute, iar de fiecare dată când prepari un produs știi ce ingrediente ai folosit. 

În cazul în care ai alergii la anumite alimente sau plante, evită să le folosești în cosmetice sau mâncare.

Prepari mereu cantitatea ideală

Atunci când desfaci o cremă din supermarket, produsul ia contact cu aerul din exterior și se poate oxida sau își poate modifica consistența. Dacă alegi să prepari la robotul de bucătărie multifuncțional produse cosmetice, poți ajusta cantitățile în funcție de nevoile tale. Astfel, vei avea de fiecare dată produse proaspete, numai bune de aplicat pe piele. O cremă sau un exfoliant de corp poate fi preparat chiar și în 3 minute. Tot ce ai de făcut este să pregătești ingredientele, iar de restul se ocupă aparatul tău de bucătărie performant. 

Produsele pot fi ținute la frigider 3-5 zile, în funcție de ingredientele pe care le-ai folosit pentru prepararea lor. Dacă ai folosit iaurt sau fructe, valabilitatea produselor este de aproximativ 3 zile, însă dacă ai folosit ingrediente precum mălai sau miere, valabilitatea lor este mai mare.

Cosmeticele naturale sunt o variantă sănătoasă de îngrijire

Produsele pe care le poți prepara singur în casă au ingrediente naturale și cunoscute pentru tine. Nutrienții care se regăsesc în plante, cereale, fructe și alte ingrediente pe care le poți folosi pentru prepararea produselor cosmetice de casă sunt benefice sănătății tenului și a pielii. Folosește cosmeticele naturale constant, iar rezultatele nu vor întârzia să apară – o piele luminoasă, hidratată și sănătoasă!

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!