Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

De ce sunt importanți antioxidanții pentru sănătate și cum să consumi mai mulți?

De ce sunt importanți antioxidanții pentru sănătate și cum să consumi mai mulți?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Alex, entuziast în nutriție

Organismul uman este un mecanism complex, iar funcționarea corectă a acestuia ține de modul în care ai grijă de tine. Un rol important în organism îl au antioxidanții, o grupă de compuși care neutralizează efectele distructive ale radicalilor liberi. 

Consumul de antioxidanți este benefic pentru sănătate și în continuarea acestui în articol îți vom prezenta cum să îți asiguri necesarul de antioxidanți pentru organism prin alimentație și apă!

Ce sunt antioxidanții și care este rolul lor în organism?

Antioxidanții sunt un grup de compuși a căror prezență este esențială în organism. Aceștia luptă împotriva radicalilor liberi, molecule instabile care deteriorează ADN-ul, membrana celulară și alte părți ale celulei.

Radicalii liberi sunt un produs secundar care apare ca urmare a procesului de producție a energiei, realizat în mitocondrie (organite celulare numite și uzinele energetice ale celulelor). Celulele utilizează oxigen pentru a produce energie, iar în urma acestui proces sunt rezultați radicalii liber. Aceștia au o structură chimică instabilă, având un electron nepereche într-un orbital atomic. Acest lucru îi determină să fure electroni din alte molecule, deteriorându-le. 

Antioxidanții neutralizează radicalii liberi, renunțând la unii dintre proprii lor electroni, acționând ca un sistem de oprire a acțiunii radicalilor și oprind, așadar, o reacție în lanț care ar fi putut afecta celulele din corp.

Cum elimină organismul radicalii liberi prin mecanisme proprii?

Radicalii liberi pot fi neutralizați și prin mecanisme proprii organismului. Celulele se apără între ele prin producția a două enzime:

 • superoxid dismutază – aceasta convertește radicalul liber în apă și peroxid de hidrogen. Peroxidul de hidrogen este un radical liber slab, folosit în cadrul celulei pentru distrugerea unor bacterii la nivelul tubului digestiv și pentru tratarea bolilor intestinale inflamatorii;
 • glutation peroxidază – aceasta transformă peroxidul de hidrogen în apă, dacă este nevoie.

Deși aceste enzime ajută la neutralizarea efectelor radicalilor liberi, în anumite situații organismul poate fi suprasolicitat și nu mai poate face față situației, moment în care intervin antioxidanții consumați de tine.

Poți introduce antioxidanți în corp având o alimentație bogată în acești compuși și consumând apă antioxidantă, precum apa de la ionizatoarele de apă recomandate de GoostoMix!

De ce are organismul nevoie de ajutor pentru neutralizarea radicalilor liberi?

Transformarea radicalilor liberi cu ajutorul enzimelor antioxidante este un proces destul de complicat ce necesită producerea abundentă de superoxid dismutază sau glutatione peroxidază. 

Din cauza dietei defectuoase, hidratării necorespunzătoare, fumatului, alcoolului, alături de factori externi precum stresul, poluarea, radiațiile și expunerea la diverse substanțe chimice, celulele vor produce mai greu antioxidanți pentru a procesa radicalii liberi, astfel că producția de radicali liberi ajunge să fie mai mare decât producția de enzime antioxidante.

Radicalii liberi pot crea un mediu acid în celulă și chiar mutații necontrolate la nivel de ADN al celulei. Astfel, aceste mutații pot adesea sa se multiplice necontrolat pot duce la posibilitatea aparitiei bolilor degenerative. Distrugerile create de radicalii liberi la nivelul celulelor poartă denumirea de stres oxidativ.

De unde îți iei necesarul de antioxidanți?

Pentru a-ți ajuta organismul să lupte împotriva radicalilor liberi reactivi trebuie să ai o dietă echilibrată, să bei apă adaptată organismului într-o cantitate suficientă și să ai un stil de viață sănătos, excluzând fumatul, consumul de fast food și băuturi carbogazoase sau mâncărurile procesate, fiindcă acești factori contribuie la eliberarea de radicali liberi.

În schimb, îți detaliem mai jos două soluții care te pot ajuta să-i oferi organismului antioxidanții de care are nevoie pentru a apăra celulele de stresul oxidativ, ambele soluții fiind produce de aceleași aparate: ionizatoarele de apă de pe GoostoMix.ro.

Ionizatoarele noastre de apă îți oferă soluții eficiente pentru sănătate:

 • apă antioxidantă de băut, cu structură microcluster ce permite hidratarea în profunzime;
 • apă Clean cu pH-ul 7 pentru copiii de până la 3 ani;
 • apă pentru înfrumusețare cu pH-ul 4,5-6, apropiat de cel al pielii, destinată îngrijirii tenului și părului;
 • apa degresantă BIO de uz casnic, potrivită pentru curățarea alimentelor de pesticide și pentru degresare suprafețelor din casă;
 • apă dezinfectantă BIO de uz extern destinată dezinfectării mâinilor și a diverselor suprafețe.

Cum ajută apa antioxidantă de la ionizatorul de apă lupta împotriva radicalilor liberi?

Ionizatoarele noastre de apă furnizează apă de băut antioxidantă, o apă care conține Hidrogen Molecular, cel mai mic și mai puternic antioxidant cunoscut. Alți antioxidanți precum vitaminele C și E au molecule considerabil mai mari în comparație cu Hidrogenul Molecular, detaliu important de menționat deoarece afectează durata de absorbție.

Aceste vitamine trebuie să treacă mai întâi prin sistemul digestiv, apoi sa fie absorbite de către sânge, reprocesate în ficat, apoi iar în sange și abia într-un final vor intra în celule unde vor lupta pentru distrugerea radicalilor liberi din acestea. În schimb, Hidrogenul Molecular are o moleculă atât de mică încât poate să penetreze orice țesut de la primul contact la nivel de esofag sau stomac, ajungând în celule în secunde.

Iată de ce hidrogenul molecular din apa antioxidantă de băut de la ionizatoarele noastre este un antioxidant bun:

 • fiecare moleculă de H2 poate neutraliza 2 molecule de radicali de hidroxil (radicali liberi periculoși care nu pot fi neutralizați de enzimele antioxidante), transformându-i în apă, astfel și hidratând celula;
 • hidrogenul molecular este selectiv în ceea ce privește țintele asupra cărora acționează, el atacând doar radicalii hidroxil, așadar eliminând doar radicalii periculoși, nu și cei folositori (precum peroxidul de hidrogen). De aceea antioxidanții artificiali din suplimente și medicamente nu sunt întotdeauna cea mai sigură variantă, pentru că aceștia elimină toți radicalii, chiar și cei benefici.

Apa antioxidantă generată de ionizatoarele noastre este una dintre cele mai bune soluții pentru a avea grijă de organismul tău. Te hidratează în profunzime datorită structurii microcluster și te apără de radicalii liberi periculoși datorită conținutului de hidrogen molecular.

Comandă-ți un ionizator de apă de pe GoostoMix.ro și beneficiezi de apă antioxidanță și alte 4 tipuri de apă utile în viața de zi cu zi!

De ce alimentele curățate cu apa degresantă BIO de uz casnic sunt buni antioxidanți? 

Pentru început, este important de menționat că facem referire doar la fructele, legumele, semințele și cerealele spălate și curățate cu apa degresantă BIO generată de ionizatoarele noastre de apă. Doar aceste alimente, spălate și curățate prin această metodă, pot deveni antioxidante.

Dacă te întrebi cum este posibil, răspunsul este simplu: datorită apei degresante BIO de uz casnic. Această apă 100% naturală reușește să curețe alimentele de reziduurile de pesticide și să modifice ORP-ul alimentelor. ORP-ul se referă la potențialul de oxido-reducere. Dacă ORP-ul este pozitiv, înseamnă că alimentul respectiv este oxidant, iar dacă este negativ, înseamnă că este antioxidant.

Am realizat și realizăm în continuare teste practice cu apa degresantă BIO de la ionizator în care demonstrăm că această apă poate să modifice o valoare pozitivă a ORP-ului într-o valoare negativă. Dacă vrei să vezi și tu cum este posibil, vino la evenimentul „Alimentația BIO a omului modern” pentru a descoperi utilitatea apei prezentate! Completează formularul de înscriere și hai să înveți mai multe despre sănătate, alimentație și hidratare!

Cum să transformi alimentele oxidante în alimente antioxidante?

Cu ajutorul apei BIO cu proprietăți de degresare de la ionizatoarele noastre poți transforma unele alimente în antioxidanți. Iată ce ai de făcut:

 • colectează degresant BIO de uz casnic cu pH-ul 11,5 de la ionizatorul de apă;
 • pune fructele sau legumele într-un bol încăpător;
 • adaugă apa cu pH 11,5 de la ionizatoarele noastre în bol până cuprinzi conținutul;
 • așteaptă 15-20 de minute.

După ce faci acest proces vei observa cel puțin 3 lucruri:

 • reziduurile de pesticide sunt înlăturate, apa rămâne tulbure, ușor colorată și, în funcție de alimentele pe care le-ai spălat, rămâne mai mult sau mai puțin murdară;
 • alimentele curățate au un gust mai bun decât înainte. Acest fapt se datorează capacității degresantului BIO de uz casnic de a elimina bună parte din reziduurile de pesticide și de a reda gustul fructelor și legumelor;
 • unele alimente își transformă valorile pozitive ale potențialului de oxido-reducere în valori negative. Acest lucru îl poți testa cu un aparat special. Dacă nu ai unul, vino la evenimentul nostru și asistă la testele practice, unde poți vedea live puterea de antioxidare a apei noastre degresante!

Apa antioxidantă și alimentele antioxidante te ajută să reduci stresul oxidativ!

Acțiunea radicalilor liberi asupra celulelor poate avea efecte devastatoare. Consumul apei antioxidante de la ionizator și a alimentelor care devin antioxidante după spălarea cu degresantul nostru BIO de uz casnic te poate ajuta să previi și să reduci stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi reactivi. 

Ține cont că pentru a-ți menține sănătatea trebuie să te hidratezi eficient, să ai o alimentație echilibrată, să elimini obiceiurile nesănătoase din rutina zilnică și să stai departe de substanțele artificiale, chimice, iritante și posibil dăunătoare din mâncare, produse de îngrijire și de curățenie.

Investește într-un ionizator de apă și vei avea la dispoziție apă antioxidantă cu Hidrogen Molecular care sprijină lupta organismului împotriva radicalilor liberi și degresant BIO care schimbă ORP-ul alimentelor din valori pozitive în valori negative!

Prețuiește-ți sănătatea și comandă-ți un ionizator de apă de pe GoostoMix.ro!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!