Cuprins
- 7. Alege apa de băut în funcție de gradul de curățenie
- 6. Ține cont de conținutul de minerale atunci când alegi sursa de apă
- 5. Alege o apă care are capacitatea de a reduce oxidarea din organism
- 4. Optează pentru o apă cu pH adaptat organismului tău
- 3. Ține cont de structura moleculară a apei atunci când îți alegi sursa de apă
- 2. Verifică impactul asupra mediului al procesului de producție al apei de băut
- 1. Alege o apă de băut cu preț de achiziție justificat
- Optează să bei apă curată și benefică pentru organism de la ionizatoarele noastre!
Apa este implicată în sute de procese din corp și pentru ca rolurile ei să fie îndeplinite trebuie să te hidratezi cu o cantitate suficientă de apă potrivită organismului tău, cu o structură moleculară cât mai mică și cu proprietăți benefice pentru sănătate.
În continuare îți vom prezenta 7 criterii pe care să le ai în vedere atunci când îți alegi apa de băut. Ține cont că apa este esențială pentru organism, de aceea îți recomandăm să alegi sursa de apă cu atenție.
7. Alege apa de băut în funcție de gradul de curățenie
În funcție de sursă, apa capătă un anumit grad de curățenie. Prin acest grad ne referim că apa poate să conțină diverși contaminanți chimici sau mecanici sau poate fi curată, fără urme de contaminanți. Atunci când îți alegi apa de băut, acordă o atenție deosebită acestui aspect, fiindcă în anumite tipuri de apă se pot găsi substanțe periculoase, toxice, care pe termen lung pot să îți afecteze sănătatea.
În general, oamenii au acces la 3 surse de apă: apa de la fântână sau de la izvor, apa îmbuteliată și apa de la robinet. Acestea sunt cele mai accesibile surse de apă, însă toate pot avea probleme la capitolul gradului de curățenie. Iată de ce:
- apa de la fântână sau de la izvor poate fi neconformă cu standardele de potabilitate impuse prin lege, astfel că pentru a te asigura că această apă este sigură pentru consum trebuie să fie analizată periodic în laboratoare de specialitate;
- apa îmbuteliată este o sursă nesigură de apă din cauză că poate fi contaminată cu diverși compuși chimici din plastic. Apa îmbuteliată pe care o găsești în magazine este ambalată de cele mai multe ori în plastic și poate conține Bisfenol A sau Xenoestrogen, compuși chimici periculoși pentru sănătate. În plus, apa îmbuteliată trece prin procese complexe de procesare, fiindcă trebuie să fie conservată. Apa respectivă stă în recipiente de plastic chiar și luni de zile, timp în care nu se alterează și rămâne intactă, consecință a procesării intense;
- apa de la robinet este o sursă de apă reglementată de municipalități, însă nu este întotdeauna cea mai bună variantă de apă de băut fiindcă poate conține impurități și urme de sedimente, rugină de pe țevile de alimentare sau clor. Această apă trebuie să fie filtrată și purificată înainte de a fi consumată, drept pentru care în continuarea acestui articol îți vom recomanda un dispozitiv de filtrare și ionizare care transformă apa de la robinet în apă sigură pentru consum.
6. Ține cont de conținutul de minerale atunci când alegi sursa de apă
Compoziția chimică a apei ar trebui să conțină, pe lângă hidrogen și oxigen, minerale benefice organismului, precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier și zinc. Nu este indicat ca apa de băut să fie pură, precum apa obținută prin osmoză inversă, fiindcă poate fi nocivă pentru celule. Apa obținută prin osmoză inversă este destinată proceselor industriale, nu și pentru consum.
Mineralele sunt substanțe anorganice care ajută corpul să se dezvolte și să rămână sănătos, având diverse roluri, de la construirea oaselor până la transmiterea impulsurilor nervoase. Anumite minerale pot fi periculoase pentru organism, precum plumbul, arsenicul și bariul, astfel că aceste minerale nu ar trebui să se regăsească în apa pe care o consumi.
Apa minerală naturală poate fi o opțiune sigură pentru consum, însă acest aspect depinde de mai mulți factori: de unde a fost colectată apa, cum a fost procesată sau cum a fost îmbuteliată. În supermarketuri majoritatea apelor îmbuteliate conțin mențiunea că apa respectivă este minerală naturală, însă din cauza plasticului în care sunt ambalate, își pierd proprietățile și devin chiar mai periculoase pentru sănătate.
Alege să bei o apă curată, filtrată și care păstrează conținutul de minerale, precum apa generată de dispozitivele japoneze de ionizare a apei pe care le recomandăm noi. Îți vom prezenta mai multe detalii despre aceste aparate în continuare!
5. Alege o apă care are capacitatea de a reduce oxidarea din organism
Este important de menționat că nu toate apele au puterea de a lupta împotriva radicalilor liberi, adică de a fi antioxidante. Capacitatea de antioxidare se referă la conținutul de antioxidanți al apei de băut. Singura apă antioxidantă ale cărei calități promovează sănătatea și echilibrul pe care noi am descoperit-o este apa antioxidantă și microstructurată de băut generată de ionizatoarele de apă pe care le găsești pe GoostoMix.ro
Apa antioxidantă de la ionizatoarele noastre conține Hidrogen Molecular, cel mai mic și mai puternic antioxidant cunoscut, care reduce stresul oxidativ și neutralizează radicalii liberi periculoși (radicalii hidroxil) din organism, lăsând intacți radicalii liberi folositori pentru corp (precum peroxidul de hidrogen).
Apa de băut de la ionizator este bogată în hidrogen, de aceea are un ORP negativ. ORP-ul se referă la potențialul de oxido-reducere și poate avea valori negative, ceea ce înseamnă că substanța este antioxidantă, ori poate avea valori pozitive, ceea ce se traduce drept o substanță oxidantă.
Apa antioxidantă alcalină de la ionizatoarele noastre este un antioxidant benefic pentru organism fiindcă:
- o moleculă de Hidrogen Molecular reușește să neutralizeze 2 molecule de radicali de hidroxil, un radical liber periculos și greu de ținut sub control, pe care enzimele antioxidante proprii organismului nu îl pot elimina;
- transformă radicalii hidroxili în apă, hidratând celulele;
- neutralizează doar radicalii liberi periculoși, nu atacă și radicalii liberi utili organismului.
Comandă un ionizator de apă de la GoostoMix și ai la dispoziție apă antioxidantă și curată de băut benefică pentru sănătate!
Ionizatorul de apă îți oferă două surse de antioxidanți
Pe lângă apa antioxidantă de băut, ionizatorul generează și alte 4 tipuri de apă. Cu alte cuvinte, cumperi un ionizator și primești la schimb 5 tipuri de apă utile în viața de zi cu zi, care înlocuiesc diverse produse din comerț.
Printre aceste tipuri de apă se numără și apa degresantă BIO de uz casnic, o soluție 100% naturală cu pH-ul 11,5, care:
- curăță o bună parte din reziduurile de pesticide și chimicale de pe alimente (fructe, legume, semințe, cereale, carne);
- reușește să transforme ORP-ul cu valori pozitive în ORP cu valori negative, deci transformă alimentele oxidante în alimente antioxidante.
Degresantul BIO de uz casnic este soluția ideală pentru a curăța în profunzime alimentele și pentru a avea la mesele tale fructe și legume cu proprietăți antioxidante! Dacă vrei să vezi live cum are loc marea transformare, completează formularul de înscriere la evenimentul „Alimentația BIO a omului modern” și vino să testezi ionizatorul de apă și degresantul BIO produs de acesta!
4. Optează pentru o apă cu pH adaptat organismului tău
PH-ul apei pe care o consumi îți influențează organismul și funcționarea acestuia. PH-ul poate fi neutru (are valoarea 7), fie alcalin (valoare peste 7), fie acid (valoare sub 7).
Consumul unei ape prea alcaline sau prea acide poate deregla echilibrul acido-bazic al corpului, care este ușor alcalin. Acest echilibru poate fi dereglat și de alți factori, cum ar fi alimentația nesănătoasă, care înclină balanța pH-ului către o valoarea prea acidă. De aceea este important să bei apă cu un pH ușor alcalin, care să reducă din aciditate.
Apa pe care o consumi este recomandat să fie ușor alcalină. Totuși, nu orice apă alcalină este sigură pentru consum, fiindcă unele ape devin alcaline prin adăugare de alte substanțe chimice, mai exact prin adăugarea de bicarbonat de sodiu în apa neutră sau acidă, cum sunt apele îmbuteliate. O altă modalitate de alcalinizare este extragerea sărurilor acide dintr-o apă neutră, astfel că se elimină sărurile acide și rămân mineralele alcaline.
Apa de băut la ionizatoarele recomandate de noi are un pH ușor alcalin, încadrat în 3 niveluri: 8,5, 9 și 9,5. Acest nivel de pH este obținut în urma electrolizei, proces prin care sunt separate sărurile acide de mineralele alcaline, rezultând astfel un flux de apă reziduală și unul de apă de băut cu caracteristici speciale (apa devine antioxidantă și microstructurată). Acest proces este lipsit de adăugarea substanțelor chimice care să alcalinizeze apa, bazându-se doar pe procesul de electroliză.
Alege să consumi apă alcalină de la ionizator cu proprietăți îmbunătățite și 0 chimicale adăugate!
3. Ține cont de structura moleculară a apei atunci când îți alegi sursa de apă
Apa este formată, la bază, din clustere, adică grupări de molecule. În funcție de câte clustere are o moleculă de apă, puterea de hidratare a acesteia poate fi mai puternică sau mai slabă. Ionizatoarele noastre de apă sparg clusterele mari de apă, specifice apei de la robinet și apei îmbuteliate, rezultând apă formată din grupări mici de molecule. În urma ionizării, moleculele de apă se regrupează, formând apă microstructurată.
Datorită structurii formate din grupări mici, apa microstructurată de la ionizatoarele noastre reușește să pătrundă mult mai rapid în celule și țesuturi, hidratând în profunzime.
Apa microstructurată generată de ionizatoarele de pe website-ul nostru are numeroase beneficii:
- are o putere mare de hidratare;
- îmbunătățește digestia;
- realizează un detox natural al organismului.
În plus, această apă de băut cu proprietăți îmbunătățite, care hidratează în profunzime și este antioxidantă, este utilă și pentru gătit. În loc să folosești apă nefiltrată de la robinet, utilizează apa curată de la ionizator și bucură-te de aceste avantaje:
- gustul mâncării devine mai intens și mai bun, fiindcă apa ionizată reușește să extragă rapid aromele din alimente;
- elimină nevoia de a adăuga sare în mâncare.
Dacă vrei să te convingi de beneficiile structurii microcluster a apei ionizate, vino la o demonstrație live și ai ocazia să vezi cum reușește apa noastră să prepare ceai rece, extrăgând aromele și culoarea din pliculețul de ceai în câteva secunde, chiar și fără infuzie. Programează-te pe site la un demo gratuit!
2. Verifică impactul asupra mediului al procesului de producție al apei de băut
Atunci când alegi sursa de apă de băut, gândește-te și la cât de mult are de suferit mediul înconjurător pentru producerea apei din paharul tău. Este important să ții cont de acest criteriu fiindcă poluarea și distrugerea mediului îți pot afecta, în timp, viața.
Apele îmbuteliate în plastic sunt unele dintre cele mai mari poluatoare când vine vorba de sursele de apă potabilă, fiindcă poluează în cel puțin 4 moduri, din cauza:
- procesului de producție a recipientului de plastic;
- transportului apei îmbuteliate de la producător la distribuitori;
- recipientelor de plastic care dacă nu sunt reciclate ajung să polueze mediul;
- transportului apei îmbuteliate din supermarketuri până la casa fiecăruia, dacă acest transport se realizează cu mijloace poluante.
Un mod eco-friendly de a-ți genera singur apă de băut într-un mod sustenabil și centrat pe protejarea planetei este să investești într-un ionizator de apă. Ionizatoarele noastre de apă te țin departe de tonele de plastic pe care le-ai consuma dacă ai cumpăra frecvent apă îmbuteliată. Aceste aparate sunt conectate la rețeaua municipală de unde colectează apa, o filtrează și o ionizează. Pe termen lung un ionizator de apă este o alegere mai prietenoasă cu mediul decât consumul regulat de PET-uri din plastic folosite la îmbutelierea apei. Producția ionizatoarelor se realizează într-un mediu controlat și cu reguli stricte, producătorul concentrându-se pe diminuarea impactului asupra mediului în fabricarea acestor aparate.
1. Alege o apă de băut cu preț de achiziție justificat
Ai calculat vreodată câți bani cheltuiești pe apa potabilă anual? Realizând un calcul simplu, probabil vei ajunge la sume la care nu te așteptai. Îți propunem să pui în balanță suma pe care o cheltuiești anual pe apă cu suma pe care ai cheltui-o o singură dată pe unul dintre ionizatoarele noastre de apă, dispozitive cu o durată de viață de până la 20 de ani. Ține cont că odată cu achiziționarea unui ionizator, reduci din cheltuielile pe:
- apa de băut;
- apa de băut pentru bebeluși;
- produse cosmetice de îngrijire pentru păr și piele;
- produse de degresare și curățare;
- produse de dezinfectare.
Astfel, ionizatorul de apă te scutește de cheltuielile pe produsele casnice, înlocuind aceste produse cu alternative 100% naturale, adică ape cu diferite niveluri de pH generate de aparat. Apa de băut de la ionizatoarele noastre este mai mult decât o simplă apă potabilă. Este antioxidantă și puternic hidratantă, având efecte pozitive asupra sănătății pe termen lung.
Achiziționează și tu un ionizator de apă performant de la GoostoMix la preț de producător și primești consultanță gratuită pe viață!
Optează să bei apă curată și benefică pentru organism de la ionizatoarele noastre!
Alege unul dintre cele 5 modele de ionizatoare disponibile pe website-ul nostru pentru a avea la dispoziție apă de băut filtrată, purificată, antioxidantă, microstructurată și cu pH alcalin obținut prin electroliză pe care să o consumi zilnic!
Această apă de băut aduce numeroase avantaje organismului, de la o hidratare eficientă până la o mai bună digestie. Efectele pozitive ale consumului apei ionizate se pot observa atât pe termen scurt (elimină senzația că apa ți-a rămas în stomac după ce ai băut-o), cât și pe termen lung (digestia poate fi îmbunătățită, corpul este revitalizat).
Investește în sănătatea ta și comandă-ți acum un ionizator de apă de la GoostoMix!
Surse: