Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Ionizatoarele de apă pe înțelesul tuturor. Beneficii și caracteristici

Ionizatoarele de apă pe înțelesul tuturor. Beneficii și caracteristici

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Dacă te întrebi ce face mai exact un ionizator de apă, la ce trebuie să te uiți când alegi unul și de ce este apa generată de ionizatoare atât de renumită și căutată, ai venit în locul potrivit. Aici îți vom oferi informații care te vor ajuta să fii bine informat și să vezi dacă îți folosește sau nu un ionizator de apă în viața de zi cu zi. 

Ce este un ionizator de apă 

Un ionizator de apă este un dispozitiv care efectuează un proces de electroliză pe o apă potabilă, separând din aceasta sărurile acide și nedorite în corp de mineralele alcaline și benefice sănătății, rezultând astfel un flux de apă reziduală și unul de apă de băut cu caracteristici speciale. Acest proces imită procesele naturale de ionizare ale apei, ce se petrec în timpul descărcărilor electrice sau la baza cascadelor. 

Procesul a fost îndelung cercetat încă din anii ‘40 de oameni de știință ruși, dar a fost preluat, îmbunătățit și dezvoltat de japonezi, care încă din anii ‘60 au declarat aceste dispozitive drept dispozitive medicale datorită îmbunătățirii stării de sănătate înregistrată la cei care au consumat apa generată de ionizatoarele în cauză. 

În urma acestui proces, se modifică compoziția chimică a apei, fiind curățată și împrospătată, dar se schimbă și structura ei la nivel molecular, adică moleculele de H2O se reorganizează în componența apei din paharul tău. Procesul este lipsit de orice chimicale și reușește să  transforme apa în mai multe tipuri de ape potrivite, de la băut până la gătit sau întrebuințări diverse în casă. Poate sună puțin complicat la început, dar nu îți face griji, vom explica pe rând fiecare termen în parte.

Ce este electroliza și cum o folosește un ionizator

Electroliza este procesul de orientare și separare a ionilor unui electrolit cu ajutorul curentului electric continuu. 

Electroliza apei reprezintă descompunerea ei în oxigen și hidrogen cu ajutorul curentului electric. Procesul este cunoscut și sub numele de ionizare a apei, iar acesta duce la producerea apei alcaline și acide. Apa alcalină produsă de ionizatoare performante oferă un mediu bogat în antioxidanți, în timp ce apa acidă este oxidantă și acționează ca un agent antibacterian și de curățare pentru uz extern.

Înainte de a trece apa prin procesul de electroliză, un ionizator bun, precum cele prezentate la noi pe website, filtrează apa de la robinet pentru a elimina clorul și diversele sedimente provenite de la țevile prin care aceasta trece. Filtrul ionizatoarelor pe care le prezentăm este extrem de eficient, acesta având puterea de a elimina toate substanțele nedorite din apă de la robinet și de a păstra mineralele benefice, găsite în mod natural în apă.

Cum funcționează un ionizator de apă

Luând ca reper ionizatoarele prezentate pe pagina noastră, vom prezenta modul de funcționare al ionizatoarelor de apă performante și sigure. 

Ionizatorul are următoarele componente interne:
– un filtru de apă, 
– o cameră de electroliză formată din plăci de electroliză, 
– o sursă de curent.

Toate componentele nu sunt în mișcare, ceea ce face ca fiabilitatea acestui dispozitiv să fie de lungă durată. În funcție de calitatea și caracteristicile acestor componente, dimensiunea lor, materialele din care sunt realizate, poți găsi pe piață tot felul de asemenea dispozitive, având mai multe proveniențe și făcând parte din clase diferite de calitate, de la cele mai puțin sigure pentru sănătatea ta, până la cele cu certificări de dispozitive de grad medical, așa cum sunt cele pe care le prezentăm.

După ce a fost achiziționat, acest sistem se conectează la o sursă de curent și la sursa de apă din bucătărie pentru a asigura un flux constant de apă bună, curată și benefică. Cu ajutorul curentului, are loc procesul de filtrare și electroliză, prezentat anterior.

În urma filtrării și ionizării apei, aceasta curge pe 2 căi diferite: 

 • furtunul din partea de jos a ionizatorului, care elimină apa cu impurități (această apă poate fi aruncată sau colectată pentru diferite utilizari casnice și de grădinărit),
 • furtunul din partea de sus, care livrează apă alcalină hidratantă și benefică, apă filtrată curată și sănătoasă sau apă acidă cu proprietăți excepționale de curățare, apă dezinfectantă și apă super alcalină, în funcție de ce alegi.  

Prin filtrare, ionizatoarele de apă elimină substanțele nedorite din apă, apoi, în camera de electroliză, dotată cu plăci de titan acoperite cu platină în cazul ionizatoarelor noastre, are loc ionizarea care transformă natural apa de la robinet în apă alcalină sau apă acidă.

Ce fel de apă produce un ionizator performant 

Un ionizator bun este acela care va aduce mai mult decât promite, rezultând într-o adevărată investiție care te ajută să renunți la multe produse chimice de curățare a casei și la apa îmbuteliată. Astfel, am ales să prezentăm cele 5 ape produse de ionizatoarele noastre, precizate pe scurt și mai sus. 

 1. Apă filtrată: curată, proaspătă, nelimitată, cu pH neutru, bună pentru copii sub 3 ani, prepararea mâncării, laptelui praf sau administrarea de medicamente.
 2. Apă antioxidantă: reduce oxidarea celulară, reduce reziduurile acide metabolice, hidratează mult mai eficient decât apa stătută în recipiente și prezintă 3 valori de pH alcalin.
 3. Apă ușor acidă: este bună pentru îngrijirea tenului, părului și pentru curățarea și lustruirea suprafețelor din casă.  
 4. Apă super alcalină cu pH 11,5 care funcționează ca soluție degresantă.
 5. Soluție dezinfectantă, fără chimicale cu pH 2,5, bună pentru dezinfectarea rănilor și suprafețelor, jucăriilor sau ustensilelor.

Toate aceste ape te ajută să elimini chimicalele din viața ta, înlocuind produse precum:

 • detergenți care dezinfectează hainele,
 • soluții degresante,
 • soluții pentru lustruire,
 • balsam de păr,
 • cosmetice (printre care toner, apă micelară, aftershave),
 • dezinfectanți pentru lucrurile bebelușilor și copiilor,
 • dezinfectanți pentru curățarea casei,
 • apa din peturi.

Ce beneficii are un ionizator de apă 

Este important de menționat că nu toate ionizatoarele de apă prezintă aceste beneficii. Fiecare funcționează diferit și au în componență materiale diferite. Noi vom prezenta beneficiile deja testate în bucătăria GoostoMix, cu ajutorul ionizatoarelor noastre. 

Un ionizator bun prezintă o durată mare de viață și siguranța că apa va fi mereu curată și bună pentru consum, dacă cel care utilizează aparatul are grijă ca acesta să fie manevrat și întreținut corespunzător. Ionizatoarele prezentate de noi sunt produse integral în Japonia, până la ultima piuliță, cu materiale de înaltă calitate, de oameni care au studiat în detaliu efectele benefice ale apei alcaline, structurată special pentru a hidrata corespunzător.

Un astfel de ionizator ajută la:

 • producerea unei ape curată și proaspătă de băut și de gătit,
 • producerea apei sigură pentru copii și bebeluși,
 • îndepărtarea pesticidelor de pe alimente,
 • curățenia prin casă cu soluții care nu au chimicale, 
 • dezinfectarea casei și rănilor.

Astfel, tu vei avea o sursă nelimitată acasă de apă și produse de curățenie și îngrijire și nu va mai trebuie să cari litri întregi acasă de substanțe dăunătoare.

Cum îți schimbă viața un ionizator de apă 

Cu un ionizator de apă de o calitate superioară investești în primul rând în sănătatea ta și a familiei tale. 

Apa este substanța pe care o consumi zi de zi, în cantități mari și în multe activități. Deci este extrem de important ca ea să ofere hidratarea și mineralele de care organismul are nevoie, dar și alte întrebuințări care să îți ușureze viața.

Folosind un ionizator de apă, nu vei mai produce atât de mult plastic și vei contribui la filele de istorie care vor arăta metodele prin care oamenii au redus efectele nocive asupra mediului. Gândește-te cât plastic este produs în urma apei îmbuteliate și a produselor cosmetice și de curățenie. În plus, acel plastic ajunge în apa pe care o bei și în cosmeticele pe care le aplici pe piele. Cu un ionizator îți poți lua la revedere la o bună parte din plasticul care îți afectează negativ viața.

Alege să trăiești sănătos și să ai mereu la îndemână apă bună și soluții necesare în casă. Comandă propriul ionizator de apă de origine OEM, de cea mai înaltă calitate și siguranță și bucură-te de beneficiile pe care le aduce!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!