Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Mic dejun în jurul lumii și idei pentru rețete

Mic dejun în jurul lumii și idei pentru rețete

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Andrei, turist gurmand

Sandviciuri, clătite, cereale cu lapte sau iaurt, fructe, ovăz sau smoothie-uri sunt alegeri clasice când vine vorba despre micul dejun, dar te-ai gândit vreodată cum arată un mic dejun tradițional din culturi diferite?

Fiecare țară are alimente specifice pentru micul dejun, iar în acest articol vei vedea unele dintre cele mai interesante și apetisante preparate cu care oameni din diverse colțuri ale lumii își încep ziua.

Există țări unde cafeaua este lege, iar micul dejun nu conține nimic mai mult, țări în care se preferă deserturi și locuri în care ziua nu poate să înceapă fără o masă copioasă. Așadar, să pornim într-o călătorie delicioasă care sperăm că te va inspira pentru rețetele tale preparate la robotul de gătit multifuncțional.

Mic dejun în România

Cum altfel să începem prezentarea, dacă nu de acasă? Cu toate că știm prea bine ce alegeri facem pentru micul dejun, este interesant să vedem și cum este văzută România în materie de mic dejun.

Există studii care spun că majoritatea adulților beau cafea de dimineață, iar aproximativ 60% dintre ei preferă cafeaua la ibric. Alte băuturi preferate de dimineață sunt laptele și ceaiul.

Ca mâncare preferată pentru micul dejun specificăm pâinea prăjită cu unt, miere sau dulceață, brânză sau salam, omletă sau ouă prăjite. Clătitele și cerealele fac parte dintre alegeri, dar mai rar și de regulă în weekend.

Mic dejun românesc 

Pentru a prepara un mic dejun complet de la zero, poți frământa aluatul de pâine, iar cât timp pâinea este în cuptor, poți prepara unt din smântână cu minim 32% grăsime, dulceață sau gem. Folosește robotul tău multifuncțional de bucătărie și vei termina mult mai repede de gătit micul dejun! 

Mic dejun în Iran

Micul dejun în Iran este format de obicei din pâinici coapte în tigaie, precum pâinea naan. Turtele din Iran se numesc barbari, tafton, sangak sau lavash și se mănâncă cu brânză, unt, gem, miere, nuci sau fructe. Printre felurile de mâncare tradițională pentru micul dejun specificăm haleem, supă cu grâu sau orz, carne sau linte.

Băuturile preferate de dimineață sunt cafeaua și ceaiul negru îndulcit cu zahăr.

Mic dejun în Egipt

Egiptenii aleg la micul dejun ful medames, o mâncare dintr-un fel de fasole condimentată cu sare și chimen, câteodată îmbogățită cu tahini. Este adesea servită cu un ou fiert. 

Printre opțiuni se mai numără și ouă prăjite cu un mezel obținut din carne de vită uscată.

Mic dejun în China

Micul dejun din China variază de la o zonă la alta. În general alegerile de bază sunt clătitele, ciorbele, pâinea prăjită, tăițeii sau terciul.

Băuturile preferate pentru micul dejun sunt ceai sau lapte de soia îndulcit.

Dacă vrei să prepari și tu lapte de soia îndulcit, utilizează dispozitivul de bucătărie și totul va fi mai simplu! 

Mic dejun în Filipine

Un mic dejun tipic filipinez include de obicei ouă prăjite, pește uscat cunoscut sub numele de tuyo, tapa și orez prăjit, în mod normal asezonat cu usturoi.  Alte opțiuni sunt fructe sau pâine cu brânză sau gem.

Mic dejun în Japonia

Japonia împarte micul dejun în cel tradițional și cel modern. Cu un stil de viață alert, japonezii tineri aleg preparate occidentale, care se prepară repede. Un mic dejun tipic japonez este format din orez la aburi, supă miso și murături japoneze. 

Printre băuturile preferate pentru micul dejun în Japonia preferate se numără sucul de portocale, ceaiul verde și cafeaua.

Mic dejun în Korea

De regulă, micul dejun tradițional din Korea constă în orez sau supe, pește, carne de vită, tocane, tofu sau terci.

O mâncare tradițională pentru micul dejun este kimchi, preparată din legume sărate și fermentate.

Mic dejun în Cuba

De regulă, cubanezii preferă de dimineață cafeaua cu lapte, cu un praf de sare și pâine tradițională care se înmoaie în cafea. Cei din zonele rurale mănâncă la micul dejun carne de porc, fasole sau orez.

Mic dejun în Fiji

Băutura principală pentru micul dejun în Fiji este ceaiul cu lapte și zahăr, iar ca mâncare babakau – un aluat prăjit, clătite, pâine sau biscuiți cu unt. Se mai servește și carnea rămasă de la cină.

Un mic dejun excepțional

Rețetele pentru micul dejun sunt variate, așa că sigur vei găsi o idee de preparat gustos cu care să îți începi și tu ziua! Prepară bunătăți la aparatul tău de gătit și pornește fiecare zi cu un gust nou!

Dacă ți-a plăcut articolul nostru și vrei să afli ce alte mâncăruri se servesc la micul dejun în alte țări, lasă-ne un comentariu și vom continua seria.

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!