Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Tu știi câte pesticide consumi zilnic? Spală alimentele cu o soluție BIO de uz casnic pentru a înlătura pesticidele!

Tu știi câte pesticide consumi zilnic? Spală alimentele cu o soluție BIO de uz casnic pentru a înlătura pesticidele!

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Fructele, legumele, cerealele și multe dintre produsele alimentare sunt crescute și dezvoltate cu ajutorul unor tehnologii moderne, care includ folosirea pesticidelor: erbicide, fungicide, insecticide etc. Aceste chimicale rămân pe suprafața alimentelor și îți pot ajunge în organism dacă nu le cureți corespunzător. 

Pesticidele sunt substanțe toxice care trebuie evitate din alimentație fiindcă au efecte negative asupra sănătății. Citește în continuare și află mai multe despre pesticide, cum să le înlături de pe alimente și cum să îmbunătățești calitățile antioxidante ale alimentelor tale!

Care este situația actuală a folosirii pesticidelor în agricultură?

În ziua de astăzi este dificil să găsești fructe, legume sau cereale crescute 100% natural, fiindcă, pe lângă că se folosesc pesticide, mediul de creștere al acestor plante este compromis. De exemplu, solul este compromis de poluare, ploile pot fi prea acide și pot afecta plantele, aerul este, din nou, alterat de poluare, astfel încât este greu să mai găsești produse alimentare 100% naturale.

De cele mai multe ori, folosirea pesticidelor este imperioasă în agricultură pentru a proteja culturile în fața dăunătorilor dar și pentru a crește cantitativ culturile, astfel încât investiția producătorilor în culturile de fructe, legume și cereale să fie rentabilă. Domeniul acesta este reglementat la nivel național dar și european, astfel încât producătorii să fie obligați să respecte anumite limite privind cantitățile de pesticide folosite. 

Așadar, aproape toate alimentele provenite din agricultură pot conține reziduuri de pesticide. Organizația Mondială a Sănătății afirmă că există peste 1000 de pesticide utilizate în întreaga lume și multe dintre acestea pot rămâne ani de zile în sol și în apă, riscând să compromită generații la rând de plante. Unele substanțe toxice precum diclorodifeniltricloretanul (DDT) și lindanul au fost interzise de țările semnatare ale Convenției de la Stockholm din 2001, act internațional care are ca scop eliminarea sau restricționarea producției și utilizării poluanților organici persistenți.

OMS spune, de asemenea, că niciun pesticid folosit în agricultură nu este genotoxic (adică nu sunt dăunătoare ADN-ului, nu provoacă mutații sau cancer), însă efectele adverse ale acestor pesticide pot apărea peste un anumit nivel de expunere.

La ce pericole te expui din cauza pesticidelor de pe alimente?

OMS (dar și multe alte organisme internaționale de profil) menționează că ingerarea unor cantități mari de pesticide poate avea, pe termen lung, efecte precum infertilitatea sau apariția unor boli grave. Dar, folosirea pesticidelor va continua și în viitor, mai ales dacă rata de creștere a populației continuă să se amplifice. Pesticidele asigură creșterea cantitativă a culturilor și previn pierderile, așa că producătorii nu ar avea motive pentru care să renunțe la folosirea acestora.

Un studiu al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) din anul 2016 arată că:

  • aproximativ 50% din alimentele care au fost testate conțineau reziduuri de pesticide, cu 3,8% peste limitele legale;
  • limitele legale de pesticide au fost depășite în 2,4% din eșantioanele folosite în studiu pentru produsele din țările UE și SEE, și în 7,2% din eșantioanele din țările terțe.

Același studiu menționat mai sus a realizat și o cercetare amănunțită asupra nivelului de reziduuri de pesticide din mai multe alimente. De exemplu, au fost studiate 1.680 de probe de mere, dintre care 63,5% conțineau unul sau mai multe pesticide în concentrații cantitative. În 41,8% dintre probe au fost raportate până la 10 pesticide diferite.

Este important de menționat că substanțele toxice sunt folosite și în procesul de producție a altor alimente, precum carnea sau untul. Chimicalele ne înconjoară viața, iar pentru a sta departe de ele ai nevoie de soluții naturale și eficiente de îndepărtare a acestora.

Cum să cureți eficient pesticidele de pe fructe, legume, cereale și carne?

Rezolvarea la această problemă – descoperită și recomandată de noi – pentru a curăța parte din chimicalele și pesticidele de pe alimente (fructe, legume, dar și leguminoase, cereale sau carne) vine din Japonia. Acolo a fost studiată, cercetată, și analizată prin sute de studii, încă din anii ‘90, și aprobată că îndepărtează eficient aceste reziduuri o soluție de curățare despre care vom vorbi în continuare. Această soluție nu deteriorează calitățile alimentelor, ba mai mult, le îmbunătățește. 

Procedeul pe care îl recomandăm folosește o soluție de curățare denumită și soluție degresantă de uz casnic sau degresant de uz casnic. Aceasta este generată de dispozitivele special create cu acest scop, ionizatoarele de apă pe care le găsești pe GoostoMix. 

Soluția de curățare furnizată de ionizatoarele noastre este „curată”, nu conține chimicale nocive, este BIO, are un pH super alcalin de 11,5 și este puternic antioxidantă. 

Cum reușește soluția degresantă de uz casnic de la ionizator să curețe pesticidele?

Degresantul de uz casnic este obținut cu ajutorul curentului electric și al unui aditiv pe bază de sare (NaCl) care îi intensifică puterea de curățare (spre deosebire de orice altă apă plată obținută alcalin cu bicarbonat de sodiu dizolvat). Acest lucru o face să fie eficientă, reușind să spargă stratul de pesticide și să scoată reziduurile de chimicale de pe alimente, lăsându-le mai curate, mai gustoase, mai sigure pentru consum și, în plus, îmbunătățindu-le calitățile antioxidante.

Tocmai pentru a nu fi urmă de îndoială că acest procedeu este unul dintre cele mai eficiente în curățarea alimentelor și că e singurul care îmbunătățește calitatea hranei, există evenimentul marca Goostomix – „Alimentația BIO a omului modern”. 

În urma experimentelor practice care se desfășoară în cadrul evenimentului nostru se testează în fața invitaților două procedee de curățare a acelorași alimente (metoda propusă de Goostomix și spălarea cu apă de robinet). Testul final este când se gustă legumele spălate comparativ, astfel încât să se simtă practic diferențele de gust și eficiența fiecărei soluții în ceea ce privește curățarea alimentelor de pesticide și reziduuri toxice:

  • alimentele scufundate pentru 15 minute în soluția degresantă de uz casnic de la ionizatoarele noastre capătă un gust mai aromat, pentru că sunt îndepărtate pesticidele care de obicei acoperă gustul produselor. De asemenea, apa rezultată poate să capete culori și texturi diferite (de exemplu uneori, în funcție de loturile de legume testate, dar și de perioada anului, la căpșuni apa se colorează într-un roșu închis, la roșii rezultă o soluție galben-verzuie, la carne devine roz-gălbuie). Apa de la robinet rămâne ușor transparentă sau foarte puțin murdară;
  • alimentele lăsate în apă de la robinet au gust mai fad, pe când cele spălate cu această soluție BIO de curățare capătă gustul lor autentic și chiar devin mai aromate. 

Cum să folosești soluția degresantă de uz casnic pentru a curăța alimentele de pesticide?

Această soluție de curățare generată de ionizatoarele noastre este o soluție BIO, 100% naturală, pe care o poți folosi în curățarea tuturor alimentelor care pot fi spălate, nu numai legume și fructe, dar și leguminoase, semințe, nuci etc. Procedeul este extrem de simplu și mai ales e la îndemână în casă, la orice oră, dacă ai unul din ionizatoarele de pe platforma Goostomix, fără să fie nevoie de achiziție repetată a produsului. Totul se face în câțiva pași simpli:  

  • pune alimentele aduse de la supermarket/piață într-un bol încăpător;
  • ai grijă să ai în dispozitiv aditivul special care produce această soluție degresantă puternică, 
  • apasă pe display butonul special pentru această soluție de la ionizatorul tău și colecteaz-o;
  • toarnă apoi această soluție cu pH puternic alcalin în bolul cu alimente până le cuprinzi și așteaptă 10-20 minute;
  • la sfârșit consumi alimentele direct, sau le treci ușor printr-un jet de apă curată de băut, tot de la ionizator.

Care sunt alimentele ce conțin cele mai mari niveluri de pesticide?

Grupul de lucru pentru mediu, o organizație non-profit din SUA, întocmește anual două liste cu alimentele cele mai curate și cele mai toxice – adică cele care au cel mai redus și cele care au cel mai mare nivel de reziduuri chimice. Iată cele mai toxice 12 alimente din 2021, conform acestei liste:

  1. căpșune;
  2. spanac;
  3. kale;
  4. nectarine;
  5. mere;
  6. struguri;
  7. cireșe;
  8. piersici;
  9. pere;
  10. ardei gras și ardei iute;
  11. țelină;
  12. roșii.

Care sunt avantajele curățării alimentelor cu soluția BIO de degresare de la ionizatoarele de apă GoostoMix?

Pe lângă capacitatea de a-ți curăța alimentele (elimină pesticidele), această soluție poate să încarce alimentele tale cu o „putere” deosebită de a reduce oxidarea, adică le transformă în alimente antioxidante.

Calitatea legumelor și fructelor de a fi antioxidante are de-a face cu prospețimea lor (cu cât trec orele de la recoltare, cu atât alimentele își pierd această calitate, ba chiar devin oxidate și oxidante). Acest potențial de a fi antioxidante, de a reduce oxidarea, se mai numește științific și ORP negativ (se referă la potențialul de oxido-reducere) și se măsoară cu un aparat special pentru înregistrarea acestui potențial. 

În testul despre care am vorbit anterior, realizat în cadrul evenimentului „Alimentația BIO a omului modern”, poți observa și tu cum alimentele spălate cu apă de la robinet au un ORP pozitiv (la fel ca apa) ceea ce înseamnă că au potențial să aducă oxidare în corp, pe când cele lăsate în soluția BIO de eliminare a pesticidelor de la ionizator capătă un ORP negativ, ceea ce înseamnă că au capacitatea să reducă oxidarea.

Vrei să vezi live cum sunt curățate fructele, legumele, cerealele și carnea cu ajutorul soluției BIO de degresare de la ionizator? Completează formularul de înscriere și vino la eveniment să afli cum să elimini pesticidele de pe alimente!

De ce este important să consumi antioxidanți?

Antioxidanții (aduși în corp din orice sursă) au un rol esențial pentru sănătate pentru că reduc efectele distructive ale radicalilor liberi reactivi care ajung în organism. Antioxidanții neutralizează radicalii liberi și reduc nivelul stresului oxidativ din celule. 

O sursă puternică și valoroasă antioxidantă pe care o poți consuma zilnic sunt legumele și fructele spălate cu soluția BIO de curățare de la ionizatoarele de pe GoostoMix.ro, dar și apa de băut antioxidantă microstructurată produsă tot de ionizatoarele noastre. 

Apa ionizată antioxidantă și alcalină pentru băut, generată de ionizatoarele noastre, poate fi produsă cu mai multe niveluri de pH-ul 8,5, 9 și 9,5. Această apă are proprietăți îmbunătățite pe care le capătă în urma ionizării:

  • conține Hidrogen Molecular – este o moleculă cu proprietăți antioxidante care se găsește rar în natură sub această formă. Această apă este produsă de ionizatoarele noastre prin procesul de electroliză, adică prin acțiunea curentului electric asupra apei, care îi îmbunătățește structura și compoziția. Apa noastră antioxidantă de băut capătă în urma acestui proces un pH alcalin și o structură de tip micro-cluster (care hidratează mult mai profund);
  • structura micro-cluster – presupune că grupările de molecule din apă sunt foarte mici, iar când ajung în corp reușesc să pătrundă adânc în celule și țesuturi, hidratând în profunzime. Grupările mari de molecule, care se întâlnesc de obicei în apa de la robinet sau în apa îmbuteliată, nu pot pătrunde la fel de ușor în celule și țesuturi, de aceea te poți lovi de situații precum senzația că apa ți-a rămas în stomac.

Ionizatorul de apă este o investiție de viitor, mai exact o investiție în sănătate! Comandă-ți și tu un ionizator de pe GoostoMix.ro!

De ce să NU folosești produse chimicale din comerț pentru curățarea pesticidelor de pe alimente?

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) nu recomandă spălarea alimentelor cu săpun sau detergenți pentru că suprafețele acestor produse sunt poroase, deci pot absorbi substanțele chimice din compoziția produselor de curățare.

În ultimul timp au apărut în comerț și produse specializate în dezinfectarea și curățarea pesticidelor și chimicalelor de pe alimente, însă aceste produse au la bază tot o serie de chimicale. Așadar, ești pus în situația de a curăța anumite chimicale cu alte chimicale. De asemenea, din nou te întâlnești cu situația absorbției chimicalelor prin suprafețele poroase ale alimentelor. Deci, la final obții un produs alimentar curățat de pesticide, însă care a căpătat în urma curățării alte chimicale.

Înlătură pesticidele de pe alimente în mod sigur, cu apa de curățare de la ionizatoarele noastre!

Singura variantă descoperită de noi care nu conține chimicale și este eficientă în scoaterea pesticidelor și chimicalelor de pe alimente este soluția degresantă de curățare a pesticidelor sau apa de curățare cu pH 11,5 furnizată de ionizatoarele de pe site-ul GoostoMix.ro

Ionizatoarele noastre de apă au tehnologie japoneză, performantă și au o durată de viață de 15-20 de ani. Acestea  produc nu doar unul, ci 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH. Așadar, cumperi un singur dispozitiv și beneficiezi de 7 ape diferite, cu utilități diferite. Fiecare apă generată poate avea mai multe întrebuințări, cum ar fi de băut, de gătit, pentru a uda plantele, pentru animalele de companie. De asemenea, soluția de îndepărtare a pesticidelor poate fi folosită și ca degresant natural, de uz casnic, pentru a curăța diverse suprafețe din casă, dar și ca soluție de îndepărtarea a petelor de pe haine.

Ionizatorul este o investiție care se amortizează în timp. Cumpără-ți un ionizator și ai la dispoziție apă sănătoasă antioxidantă de băut, apă pentru bebeluși, soluție de curățare a tenului, degresant BIO, și dezinfectant BIO!

Curăță pesticidele de pe alimente cu soluția noastră de curățare!

Pesticidele și chimicalele ingerate pot avea efecte nedorite asupra sănătății pe termen lung. Asigură-te că toate alimentele pe care le consumi sunt curățate eficient și folosește soluția degresantă BIO de uz casnic cu pH 11,5, furnizată de ionizatoarele noastre atunci când speli fructele, legumele, carnea, cerealele și alte produse alimentare care necesită spălare! 

Apa de curățare de la ionizatoarele pe care noi le recomandăm reușește să scoată cu brio chimicalele din alimente, lăsând produsele mai curate și cu un gust mai bogat.

Comandă-ți și tu un ionizator de apă la preț de producător de pe GoostoMix.ro!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!