Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

3 situații în care apa poate fi soluția pentru a-ți menține sănătatea

3 situații în care apa poate fi soluția pentru a-ți menține sănătatea

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Sănătatea și buna funcționare a organismului tău pot fi influențate pe parcursul vieții de obiceiurile alimentare, apa pe care o bei, produsele de curățenie și îngrijire pe care le folosești și de stilul tău de viață în general. În unele dintre aceste situații, apa poate fi soluția pentru remedierea sau prevenirea afectării sănătății corpului tău.

Totuși, nu orice tip de apă îți poate fi de ajutor. Am decis să împărtășim cu tine soluția găsită de noi: apa generată de ionizatoarele de apă de pe GoostoMix.

Ești lipsit de energie și te simți obosit? Bea un pahar cu apă

Stările de epuizare, oboseală și lipsa de energie apar uneori și din cauza lipsei hidratării corecte și suficiente. Apa este unul dintre componentele principale ale corpului uman, fiind un factor decisiv în menținerea stării de sănătate. Fără apă, corpul nu poate funcționa eficient.

Lipsa de energie este unul dintre simptomele deshidratării. Când organismul nu mai are suficientă apă pe care să o folosească în mecanismele sale de funcționare, ia măsuri pentru a salva o cantitate cât mai mare de lichid pentru mai târziu. Curând se instalează o stare de oboseală, iar energia scade cu cât apa din organism se reduce (prin transpirație, urinare, respirație).

Dacă te hidratezi cu o cantitate suficientă de apă cu putere mare de hidratare, curată și cu pH adaptat nevoilor organismului tău poți evita simptomele deshidratării și îți ajuți organismul să funcționeze normal.

Toate tipurile de apă sunt sigure pentru consum?

Suntem înconjurați de reclame, promoții, oferte, iar piața distribuitorilor de apă este variată. Avem de unde alege apa pe care urmează să o consumăm, însă nu toate variantele sunt opțiuni sigure pentru sănătate. Uite de ce unele ape pot fi periculoase pentru sănătate:

 • apa de la robinet – dacă este o sursă municipală, atunci apa care curge la robinet a trecut prin câteva procese de epurare, incluzând tratarea cu substanțe chimice (precum clorul), iar până să ajungă la tine în pahar, a avut un drum lung prin țevi posibil vechi și ruginite. De cele mai multe ori, apa de la robinet nu este sigură pentru consum, fiind o sursă posibil infectată de patogeni, sedimente sau rugină;
 • apa îmbuteliată – deși ar trebui să respecte parametrii de calitate stabiliți prin lege, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Depășiri ale nivelurilor de nitriți și nitrați apar adesea la unele mărci de apă pe care le găsim în magazine și cu greu îți poți da seama care apă este într-adevăr sigură. În plus, apa poate prelua substanțe periculoase din plastic sau poate fi infestată cu microplastic. Unde mai pui că până să ajungă la tine în pahar stă închisă etanș zile la rând într-un mediu înconjurat de plastic?

Când vine vorba despre apa pe care o bei, trebuie să îi acorzi o importanță deosebită. Apa nu are doar rolul de a-ți potoli setea, ci este un element esențial care îndeplinește o mulțime de roluri în corp:

 • reglează temperatura corpului;
 • transportă nutrienți și oxigen;
 • ajută la eliminarea toxinelor și substanțelor de care organismul nu are nevoie;
 • lubrifiază articulațiile etc.

Ce apă este bine să consumi pentru a-ți hidrata eficient organismul?

Apa este mai mult decât lichidul pe care îl bei când îți este sete. Apa te menține în viață și este implicată în funcționarea corectă a mecanismelor de supraviețuire. Soluția pe care am identificat-o noi pentru a-ți asigura ție și familiei tale apă sigură de băut și cu proprietăți care o califică drept o „apă bună” este aceasta: un ionizator de apă de la GoostoMix.

Ionizatoarele de apă recomandate de GoostoMix sunt dispozitive cu grad medical ce filtrează apa de la robinet prin 3 filtre, după care o supun procesului de electroliză pentru a-i regla pH-ul. Apa de băut generată de ionizator, pe lângă celelalte 4 tipuri de apă furnizate, are calitățile unei ape bune pentru organism:

 • este ionizată și are pH-ul alcalin, între 8,5 și 9,5;
 • este microstructurată, adică este formată din grupări mici de molecule care pătrund imediat în celule și țesuturi, față de apa de la robinet sau cea îmbuteliată care este formată din grupări mari de molecule care nu pot pot penetra pereții celulelor;
 • are proprietăți antioxidante, conținând Hidrogen Molecular, o moleculă care rar se găsește în formă liberă în natură;
 • ajută digestia și energizează organismul.

Comandă-ți propriul tău ionizator de pe GoostoMix și bucură-te de beneficiile hidratării corecte, cu apă sigură pentru consum!

De ce este important să previi deshidratarea?

Când nivelul fluidelor din organism scade, începem să simțim consecințele. Instalarea deshidratării vine la pachet cu simptome pe măsură:

 • dureri de cap;
 • senzație de amețeală;
 • gură uscată;
 • letargie;
 • constipație;
 • infecții ale tractului urinar.

Unele simptome apar ca urmare a deshidratării severe și se pot transforma în complicații serioase. Este esențial ca zilnic să bei o cantitate suficientă de apă pentru a asigura necesarul de fluide organismului.

Poți calcula câtă apă trebuie să consumi în fiecare zi folosind formula: 0,035 x nr. tău de kilograme. De exemplu, dacă ai 70 kg, formula este aceasta: 0,035 x 70 kg = 2,45. Deci, este indicat să consumi 2,45 l de apă pe zi.

Elimină chimicalele din viața ta folosind apă naturală pentru îngrijirea pielii

Sănătatea organismului tău poate fi periclitată de folosirea produselor cosmetice care conțin substanțe periculoase, fiindcă acestea pot cauza dereglări hormonale, probleme la nivelul pielii sau al unor organe interne.

Atunci când achiziționezi produse de îngrijire, asigură-te că ingredientele sunt sigure, și îndreaptă-ți atenția către variante naturale. O soluție 100% naturală pentru a-ți îngriji pielea este Apa Beauty de la ionizator. Aceasta te ține departe de cosmeticele iritante din comerț și îți oferă posibilitatea de a-ți îngriji tenul fără alte substanțe chimice.

Apa Beauty este potrivită pentru îngrijirea pielii fiindcă are pH-ul asemănător cu al acesteia, între 4 și 6,5. Astfel, nu riști să dezechilibrezi pH-ul pielii și aplici pe ten un produs blând.

Iată câteva beneficii ale Apei Beauty de la ionizatoarele recomandate de GoostoMix pentru piele:

 • pătrunde rapid în țesuturi și celule, hidratând pielea;
 • are efect anti-aging;
 • este ușor astrigentă;
 • este naturală și are pH adaptat.

Apa Beauty poate înlocui zeci de produse și poate fi folosită și la prepararea cosmeticelor în casă. Uite cum să o utilizezi:

 • pentru curățarea tenului;
 • pentru demachiere, într-o soluție cu o parte Apă Beauty și trei părți de ulei bio;
 • pentru hidratarea pielii;
 • ca toner sau soluție aftershave;
 • pentru clătirea părului, în loc de balsam;
 • pentru închiderea rănilor ușoare de la nivelul pielii.

Ce substanțe din cosmetice pot fi periculoase?

Dacă vrei să te convingi că nu toate cosmeticele sunt potrivite pentru pielea ta, Environmental Working Group a întocmit o listă de câteva posibile ingrediente ale cosmeticelor care îți pun sănătatea în pericol:

 • formaldehida;
 • paraformaldehida, un tip de formaldehidă;
 • etilen glicol, un tip de formaldehidă;
 • quaternium 15, care eliberează formaldehidă;
 • mercur;
 • dibutil și dietilhexil ftalați;
 • izobutil și izopropil parabeni.

Evită aceste substanțe periculoase și optează pentru soluții naturale! Apa Beauty poate înlocui cu succes zeci de produse, trebuie doar să o încerci! PH-ul potrivit este îndeajuns să transforme această apă într-un bun cleanser, demachiant, tonic și balsam de păr, așa că poți evita cosmeticele care conțin chimicale.

Apa de la ionizator înlocuiește soluțiile de curățare care conțin iritanți

Atunci când ștergi praful, cureți podeaua, degresezi bucătăria și dezinfectezi baia, cel mai probabil folosești produse de igienizare din comerț. Dacă te-ai lovit și tu de mirosul puternic și sufocant sau chiar te-ai aflat în situația de a avea iritații de la substanțele toxice din compoziția acestora, acum este momentul să iei măsuri.

Apa Super Alcalină și apa Puternic Acidă de la ionizator sunt două soluții 100% naturale care pot înlocui produsele de curățare din comerț. Datorită pH-ului alcalin și celui foarte acid, cele două ape pot fi folosite zilnic în întreținerea casei. Fiecare are mai multe proprietăți și utilizări, astfel că reușești chiar și să economisești banii pe care îi cheltuiai înainte pe produse destinate curățeniei.

Cumpără un ionizator și primești 5 tipuri de apă cu utilizări multiple!

Cum folosești Apa Super Alcalină în curățarea și degresarea casei?

PH-ul de 11,5 al acestei ape califică apa Super Alcalină în categoria soluțiilor perfecte pentru îndepărtarea petelor de grăsime. Este o variantă naturală a detergenților și poate fi folosită la o mulțime de lucruri:

 • pentru degresarea ustensilelor și blatului de bucătărie;
 • pentru curățarea diverselor suprafețe din casă, precum podeaua;
 • pentru curățarea petelor de grăsime de pe haine. În acest scop, poți turna 2 l de apa cu pH 11,5 în cuva mașinii de spălat;
 • pentru a îndepărta petele de pe covoare;
 • pentru a curăța cuțitele, prosoapele de bucătărie, tocătoarele datorită proprietăților antibacteriene.

Apa Super Alcalină te ajută să eviți chimicalele din detergenți și produse de curățare. Uneori acestea conțin substanțe toxice care irită mucoasa nazală, ochii, mâinile și pot fi un adevărat chin să le utilizezi. Alege, în schimb, apa cu pH super alcalin de la ionizatoarele de pe platforma GoostoMix și curăță bucătăria, hainele și suprafețele cu o soluție naturală!

Cum te ajută Apa Puternic Acidă pentru dezinfectarea locuinței?

Apa cu pH-ul 2,5 de la ionizator distruge unii agenți patogeni de pe suprafețe și obiecte. Microorganismele, bacteriile sau fungii pot ajunge rapid de pe suprafețe pe mâini și apoi în organism, unde pot provoca dereglări. Odată ajunși în corp, patogenii sunt atacați de celulele imune ale sistemului imunitar. În cazul în care patogenii înving, pot duce la apariția unor afecțiuni de sănătate sub formă de inflamații, răceli sau ale boli serioase.

Este important să ai casa mereu curată și dezinfectată, iar pentru acest scop îți aducem în atenție Apa Puternic Acidă. Este produsă de ionizatoarele noastre printr-o singură apăsare de buton și înlocuiește dezinfectanții din comerț, posibil iritanți și toxici.

Iată câteva situații în care poate fi folosită Apa Puternic Acidă:

 • la dezinfectarea suprafețelor atinse frecvent: mânerele de la uși, întrerupătoarele, ușa de la lift etc;
 • pentru curățarea suprafețelor extinse din casă, precum podelele;
 • pentru dezinfectarea mâinilor;
 • pentru îndepărtarea petelor încăpățânate de pe vasul de toaletă, chiuvetă sau cadă;
 • pentru curățarea suprafețelor din baie;
 • pentru curățarea petelor de cafea și ceai;
 • pentru ștergerea geamurilor și îndepărtarea petelor de la apa dură de pe acestea;
 • pentru a preveni apariția mucegaiului și pentru a curăța unele tipuri de mucegai;
 • pentru înălbirea hainelor.

Cu o singură apă poți înlocui zeci de produse de curățenie diferite. Produsele de dezinfectare, curățarea geamurilor, înălbitorii, produsele de curățare și de îndepărtarea mucegaiului și a petelor se transformă într-o singură soluție: Apa Puternic Acidă.

Cum îți afectează produsele de curățare sănătatea?

Multe dintre soluțiile de degresare, dezinfectare, de decalcifiere sau altele asemenea pot conține substanțe toxice care fie irită prin miros, fie eliberează compuși periculoși.

American Lung Association a identificat unele afecțiuni cauzate de produsele de curățenie:

 • iritarea ochilor și gâtului;
 • dureri de cap;
 • reacții alergice;
 • dificultăți și probleme respiratorice.

În plus, combinarea anumitor produse de curățat poate avea efecte drastice. Înălbitorii amestecați cu produsele cu amoniac duc la generarea unor gaze periculoase. Parfumurile din soluțiile de curățenie pot interacționa cu nivelurile înalte de ozon din mediile închise sau din cele deschise, formând formaldehidă, o substanță cu posibile efecte nefaste asupra organismului.

Ionizatorul de apă este o investiție pentru sănătatea ta!

Ionizatorul este o cheltuială care se amortizează în timp. Apele generate de ionizator te ajută să economisești banii pe care îi cheltuiai până acum pe apa de băut, produse de îngrijire, curățare și dezinfectare și, în plus, primești de la ionizator soluții 100% naturale care au grijă de sănătatea organismului tău.

Uneori prevenția este cea mai bună modalitate de a avea grijă de sănătatea ta. Ia măsuri și alege să consumi apă sigură de băut, cu pH adaptat organismului și cu proprietăți benefice pentru sănătate și folosește-te de celelalte tipuri de apă generate de ionizator ca să îngrijești casa.

Cu ionizatoarele de apă de la GoostoMix ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale și investești, indirect, în buna funcționare a organismului tău.

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!