Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

4 motive pentru care este important să bei apă

4 motive pentru care este important să bei apă

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Pe parcursul vieții, organismul uman funcționează prin intermediul aerului, apei și nutrienților. Aceste 3 elemente sunt pilonii pe care se bazează funcționarea corpului. Astăzi tratăm subiectul apei, un lichid pe cât de simplu din punct de vedere chimic, pe atât de important pentru organism.

Este important să bei suficientă apă în fiecare zi și să alegi o sursă de apă sigură pentru sănătate pentru a-i asigura organismului necesarul de lichide.

Consumul de apă este direct legată de starea de homeostază

Homeostaza este proprietatea organismului de a-și menține constantele mediului intern în limite normale, constante precum temperatura și alte condiții vitale, cum ar fi conținutul de apă, sare, zahăr, proteine, grăsimi, calciu și oxigen din sânge. Fiecare element din organism are limite considerate normale, optime, astfel că poți ține evidența bunei funcționări a corpului tău uitându-te la aceste constante, precum:

 • temperatura optimă a corpului este între 36,1 și 37,2;
 • tensiune arterială optimă la adult este 120/80 mmHg;
 • pH-ul sangvin normal se situează între 7,35 și 7,45.

Pe lângă aceste exemple, există milioane sau miliarde de parametri pentru care organismul lucrează pentru a-i păstra în limite optime. Acești parametri de sănătate fac parte din întregul tablou al homeostazei și sunt reglați de sistemul intern.

Starea de homeostază este dată de toți parametrii de sănătate care sunt menținuți la un nivel optim de organism. Deci, ca un organism să fie sănătos, trebuie să fie în stare de homeostază. Unul dintre parametrii homeostazei este pH-ul fiecărui organ și țesut în parte, acesta oscilând și variind de la acid la alcalin. Organismul reglează singur aceste constante, dar pot apărea și dereglări, induse de obiceiurile alimentare, cantitatea de apă consumată, stil de viață etc. Așadar, organismul se află în fața situației de a reechilibra frecvent acești parametri.

Care este legătura apei cu starea de homeostază?

Apa este implicată în menținerea unora dintre parametrii despre care am discutat mai sus, de aceea este important ca pentru asigurarea stării de homeostază să consumi o cantitate corectă de apă sigură de băut. Starea de homeostază este influențată de aportul și de pierderile de apă, de aceea este esențial ca acest echilibru să fie constant reglat. Dar, cum singura sursă de apă a organismului provine din mediul exterior, trebuie tu să fii cel care furnizează apă corpului. În cazul în care nu bei suficientă apă sau consumi apă a cărei calitate este compromisă, riști să dezechilibrezi o mulțime de parametri de sănătate.

Apa este implicată în numeroase procese de menținere a funcționării corecte a corpului, de aceea este esențială pentru organism. Încă de la nivel celular, apa este implicată în starea de homeostază pentru a asigura desfășurarea reacțiilor chimice necesare vieții. Drept urmare, 70-75% din cantitatea de apă din organism este localizată în interiorul celulelor. 

Însă, când intervin problemele legate de apă din organism? Unul dintre răspunsuri este atunci când pierderile sunt prea mari iar organismul începe să resimtă simptomele deshidratării, fiind indus într-o stare de salvare a apei deja existente în corp. În acest moment, homeostaza este pusă în pericol iar parametrii de sănătate sunt dezechilibrați, fiind necesar ca organismul să se adapteze noii realități: lipsa unei cantități suficiente de apă.

Apa este importantă pentru supraviețuire

Lipsa unei cantități suficiente de apă din organism duce la deshidratare. Atunci când corpul este deshidratat, intervine riscul compromiterii anumitor funcții ale organismului. Apa este implicată de la reacții chimice simple până la mecanisme complexe de transport și dizolvare.

Pentru că este o moleculă polară, apa poate dizolva diverse substanțe, fiind considerată drept solvent universal. Acesta este, însă, doar unul dintre rolurile apei și dintre parametrii de sănătate la menținerea cărora apa ajută. Totuși, există un tip de apă pe care noi îl cunoaștem care are o proprietate de dizolvare mult mai bună decât alte ape de băut: apa alcalină microstructurată de la ionizatoarele de apă recomandate de GoostoMix.

Ca să ai grijă de sănătatea ta nu este suficient să bei orice tip de apă, ci trebuie să te asiguri că apa pe care o consumi este curată și că are un pH adaptat organismului. Apa alcalină de la ionizator îndeplinește aceste două criterii pentru că:

 • este filtrată prin intermediul a 3 filtre, cel mai performant ionizator de pe website-ul nostru având un filtru cu sulfit de calciu, un filtru antibacterian cu carbon activ granular și un filtru mecanic prin intermediul cărora sunt oprite clorul, gustul neplăcut, mirosul şi sedimentele. Apa rezultată după filtrare este curată;
 • este ionizată prin intermediului procesului de electroliză, în urma căruia capătă anumite proprietăți care îi îmbunătățesc calitatea. Electroliza se realizează prin plăci de electroliza și membrane care separă apa în părți acide și părți alcaline.

În continuare îți vom prezenta câteva informații utile despre siguranța apei produse de ionizator și de ce ionizatorul poate fi o soluție pentru menținerea sănătății.

Care sunt beneficiile apei alcaline microstructurate de la ionizator?

Apa de la ionizator este mai mult decât o simplă apă de băut care îți potolește setea. Ea este produsă printr-un mecanism performant care nu doar că o curăță, ci îi îmbunătățește proprietățile. Apa de la ionizator recomandată pentru consumul zilnic este Apa Alcalină cu pH între 8,5 și 9,5. Deși apa de la robinet care pătrunde în ionizator nu atinge, de cele mai multe ori, acest pH, după ionizare apa de băut își schimbă pH-ul și devine mai alcalină, deci mai potrivită pentru organism.

Apa generată de ionizatoarele recomandate de GoostoMix este soluția pentru a consuma apă curată și proaspătă în fiecare zi. Organismul poate fi afectat din cauza consumului de apă nesigură, contaminată sau chiar infectată cu diverse microorganisme. De aceea am ales să îți prezentăm o variantă de apă folosită chiar și în instituțiile medicale din străinătate: apa alcalină de la ionizator.

Iată câteva dintre proprietățile apei de băut generată de ionizatoarele noastre care mențin starea de sănătate la un nivel optim:

 • este microstructurată, ceea ce înseamnă că structura sa moleculară este mai mică decât a altor tipuri de apă. Pe când grupările de molecule din apa îmbuteliată sau de la robinet sunt formate din 15 – 24 de molecule, apa de la ionizator are grupări de 4 – 5 molecule, ceea ce înseamnă că pătrunde mai ușor și mai rapid în celule și țesuturi, hidratând în profunzime. Având molecule mai mici, îi este mai ușor să fie absorbită;
 • este antioxidantă, deoarece în urma procesului de electroliză se formează molecule de Hidrogen Molecular, un element chimic rar găsit în această formă. Hidrogenul Molecular este un puternic antioxidant și este obținut de ionizatoarele noastre atunci când ionii de hidrogen reacţionează cu electronii daţi de catod (electrod încărcat -) din camera de electroliză;
 • are potențial de oxido-reducere negativ, o caracteristică a apei care indică nivelul de calitate. ORP-ul negativ arată că apa pe care o avem în vedere este destinată consumului oral pentru că are un potențial de oxidare mic;
 • este alcalină, pentru că pH-ul se află între 8,5 și 9,5. Dacă apa consumată ar avea un mult prea pH acid, sănătatea ar putea fi pusă în pericol. O apă alcalină cu pH optim pentru organism este cea generată de ionizatoarele de pe website-ul nostru;
 • este energizantă și proaspătă, pentru că de fiecare dată când vrei să bei un pahar cu apă îl poți obține prin apăsarea câtorva butoane ale ionizatorului. Dacă nu ai ionizatorul la îndemână, poți depozita apa de băut în recipiente de sticlă pentru 48 de ore, timp în care apa încă își păstrează proprietățile.

Comandă un ionizator de pe Goostomix.ro și profită de beneficiile apei ionizate!

Cum te ajută ionizatoarele de apă de la GoostoMix să ai grijă de sănătate?

Pe lângă apa de băut curată, microstructurată și antioxidantă pe care o produc, ionizatoarele noastre de apă generează și alte 4 tipuri de apă pe care le poți folosi fie pentru hidratarea copiilor, fie pentru înlocuirea unor produse de îngrijire și curățenie iritante și care conțin substanțe toxice, periculoase.

Sănătatea organismului poate fi periclitată atât de factori interni, cât și de factori externi. Chiar dacă bei apă curată și în cantități potrivite pentru a-ți proteja funcționarea organismului, acesta poate fi amenințat și de alte pericole. De aceea este important să îți revizuiești stilul de viață! 

La capitolul îngrijire și curățenie, ionizatorul are soluția pentru o viață mai sănătoasă: folosirea apelor cu diferite niveluri de pH pentru scopuri casnice și de înfrumusețare, evitând astfel produsele din comerț. De cele mai multe ori, acestea conțin substanțe iritante, particule mici de plastic și există pericolul de a-ți irita pielea sau ochii.

Iată care sunt tipurile de apă ionizată care pot înlocui zeci de produse iritante din comerț:

 • Apa Super Alcalină;
 • Apa Beauty;
 • Apa Puternic Acidă.

Află mai multe despre aceste ape și utilitățile lor pe website-ul nostru!

Pe lângă acestea, ionizatorul generează și Apă Clean cu pH-ul 7, potrivită pentru consumul copiilor de sub 3 ani, pentru prepararea laptelui formulă și pentru administrarea medicamentelor la adulți.

Consumul unei cantități corecte de apă te ține departe de unele afecțiuni   

Deshidratarea, disfuncțiile rinichilor, problemele legate de temperatura corpului și alte multe afecțiuni sunt legate și de cantitatea de apă consumată, pe lângă calitatea acesteia. Motivul pentru care este recomandat să consumi o anumită cantitate de apă este ca organismul să își poată realiza mecanismele de funcționare.

Dacă bei prea puțină apă, în corp există o deficiență de apă, apar simptome specifice, semnale și complicații care sunt etichetate ca boli, iar consumul unei cantități suficiente de apă ar putea elimina riscul apariției acestora. Singurul remediu pentru situațiile în care organismul este incomplet hidratat este să bei suficientă apă! Și nu orice apă, ci o apă curată și potrivită pentru organism.

Determină câtă apă are nevoie organismul tău în fiecare zi folosind formula de calcul a necesarului zilnic de apă: 0,035 x nr. tău de kg. De exemplu, dacă ai 75 kg, formula arată așa: 0,035 x 75 = 2,65. Deci, trebuie să bei zilnic câte 2,65 litri de apă pentru ca organismul să fie hidratat corect.

Apa este unul dintre nutrienții esențiali pentru organism

Pe lângă proteine, carbohidrați, lipide, vitamine și minerale, un alt nutrient esențial este apa. Explicația pentru care apa este considerată nutrient este pentru că fără ea, corpul nu ar putea funcționa. În plus, apa este un solvent universal, este mediu pentru reacțiile chimice din corp și este necesară pentru digestie, absorbție, transport, dizolvarea nutrienților, eliminarea deșeurilor și termoreglare.

Apa este un constituent principal al corpului uman, mai exact al celulelor, țesuturilor și organelor. În ciuda importanței sale deosebite, cei mai mulți uită că este important să facă refill nivelului de apă din corp iar organismul intră într-o stare de salvare a apei deja existente și este dezechilibrat din această cauză.

Alături de ceilalți nutrienți menționați mai sus, apa contribuie la funcționarea organismului. Nutrienții sunt combustibilul corpului, pe baza cărora lucrează mecanismele de păstrare a constantelor din mediul intern. Alimentele nutritive și consumul de apă curată și în cantități potrivite sunt soluția pentru a-i oferi organismului combustibilul necesar pentru a lucra eficient și corect.

Consumă apă sigură în cantități optime pentru a sprijini funcționarea organismului

Așa cum ți-am prezentat până acum, apa este un constituent al organismului și unul dintre elementele care ajută la reglarea parametrilor de sănătate. Homeostaza este strâns legată de cantitatea de apă din corp, de aceea este recomandat să respecți necesarul zilnic de apă.

Consumul unei cantități potrivite de apă curată și sigură de băut este soluția pentru a preveni afecțiunile și disfuncțiile unor organe din corp.

Asigură-te că bei întotdeauna apă curată, filtrată și cu pH optim! Optează pentru soluția ingenioasă oferită de la ionizatoarele noastre de apă de a consuma apă alcalină microstructurată și antioxidantă. Pe lângă faptul că introduci o cantitate suficientă de apă curată în corp, te bucuri și de beneficiile și proprietățile îmbunătățite ale apei ionizate!

Investește în sănătate. Investește într-un ionizator de la GoostoMix!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!