Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

6 mituri despre apă care fac înconjurul lumii

6 mituri despre apă care fac înconjurul lumii

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Apa este esențială pentru supraviețuire și, fiindcă este un element atât de important pentru sănătate, de-a lungul timpului s-au răspândit tot felul de mituri care te pot induce adesea în eroare. Ne-am propus să demontăm informația neadevărată și să aducem la lumină explicațiile corecte despre apă.

În acest articol vorbim despre apă, obiceiuri de consum, cât și cum este corect să bei, ce fel de apă este bună pentru consum și despre caracteristicile unei ape sigure de băut.

6. Dacă îți este sete înseamnă că ești deshidratat?

Senzația ușoară de sete apare atunci când concentrația de osmoliți, precum sodiul sau alte substanțe, este prea mare sau când organismul duce lipsă de fluide. În momentul în care volumul de apă din organism scade sub un anumit prag ori concentrația de osmoliți crește excesiv, structurile din creier detectează modificări ale constituenților din sânge și semnalează setea.

Dacă îți este sete, nu înseamnă automat că ești deshidratat. Setea este o senzație transmisă de creier pentru a cere mai multă apă și poate apărea zilnic. Deshidratarea este o afecțiune cauzată de pierderi însemnate de apă sau de un aport de fluide insuficient pentru organism. Dacă atunci când îți este sete, stingi senzația cu un pahar de apă, cel mai probabil nu te vei confrunta cu deshidratarea. Totuși, senzația de sete excesivă și imposibilitatea stingerii acesteia poate fi un simptom al acestei afecțiuni.

Deci, dacă îți este sete, bea un pahar de apă fără să amâni. Setea te avertizează că este momentul să îi oferi organismului o doză de fluide, iar apariția deshidratării vine cu simptome serioase și ușor de identificat, precum:

  • gură și limbă uscate;
  • urinări rare;
  • urină închisă la culoare;
  • oboseală;
  • amețeală și confuzie.

5. Este un mit că pH-ul alcalin NU ajută organismul?

Da! Afirmația adevărată este că pH-ul alcalin al apei de băut poate să ajute organismul să regleze echilibrul acido-bazic din organism. Deși corpul uman are propriile mecanisme prin care menține pH-ul organismului, apa alcalină pe care o consumi te va ajuta să reduci din aciditate. Dacă ai o alimentație bazată pe alimente cu potențial acid, precum mâncarea fast-food și sucurile carbonatate, atunci apa alcalină te poate ajuta să reduci din aciditate. Totuși, recomandarea noastră este să eviți încă de la început fast-food-ul și să-l înlocuiești cu alternative sănătoase.

PH-ul alcalin al apei care ajunge în organismul tău mai are și alte beneficii, iar consumul acestui tip de apă este sigur, însă doar dacă provine dintr-un mediu nechimic. O modalitate ușoară și sănătoasă de a obține apă alcalină bună de băut este să îți foloseștii un ionizator de apă performant. Ionizatoarele de apă ionizează și alcalinizează apa de băut, aducând-o la un pH adaptat pentru orgnanism: între 8,5 și 9,5.

Ionizatoarele recomandate de noi sunt dispozitive produse în Japonia și folosesc tehnologie performantă pentru a transforma apa de la robinet în apă curată, alcalină, microstructurată și antioxidantă.

De ce ionizatoarele de la GoostoMix sunt dispozitive bune de ionizare a apei?

Dacă vrei să te bucuri de beneficiile apei ionizate pentru sănătate, ionizatoarele pe care noi le recomandăm pot fi soluția. Sunt dispozitive cu grad medical cu o durată de viață de peste 15 ani care ionizează apa de băut și îi modifică pH-ul, rezultând în urma procesului de electroliză 5 tipuri de apă:

  • Apa Alcalină cu pH-ul 8,5, 9 și 9,5 – este bună de consumat în fiecare zi, având proprietăți îmbunătățite: conține Hidrogen Molecular, datorită căruia apa capătă proprietăți antioxidante, este energizantă și are o structură de tip micro-cluster, ceea ce înseamnă că grupările moleculelor de apă sunt mai mici decât grupările din alte tipuri de apă (îmbuteliată, de la robinet), deci intră mai repede în organism și pătrunde în profunzime în celule și țesuturi;
  • Apa Clean cu pH-ul 7 – este o apă cu pH neutru potrivită pentru consum copiilor de sub 3 ani și pentru formularea laptelui praf pentru bebeluși. De asemenea, se poate consuma în timpul mesei (deși este mai bine să eviți acest lucru) și pentru administrarea medicamentelor care se iau cu apă;
  • Apa Beauty cu pH-ul 4,5 – 6 – este potrivită pentru îngrijirea tenului și pielii corpului, având un pH asemănător cu al acestora. Poate fi folosită ca toner, demachiant (împreună cu un ulei bio), cleanser sau ca soluție de hidratare. În plus, poate fi folosită drept balsam de păr pentru că hidratează firele și lasă părul mai ușor de pieptănat;
  • Apa Super Alcalină cu pH-ul 11,5 – este degresant bio pentru suprafețe și ustensile de bucătărie sau alte suprafețe din casă care necesită curățare. Este perfectă pentru scoatere petelor de grăsime de pe haine sau pentru curățarea fructelor și legumelor de pesticide;
  • Apa Puternic Acidă cu pH-ul 2,5 – este un dezinfectant bio care distruge unii agenți patogeni de pe suprafețele cu care intră în contact. O poți folosi pentru dezinfectarea mâinilor sau zonelor din casă predispuse la dezvoltarea de bacterii, microorganisme sau alți patogeni.

Cumpără un ionizator de apă prin GoostoMix și beneficiezi de preț de producător, consultanță gratuită pe viață, asistență gratuită la instalare standard și multe alte avantaje!

Cum ajungi în posesia unui ionizator de apă performant?

Tot ce ai de făcut ca ionizatorul să fie al tău este să plasezi o comandă pe website-ul nostru. Dacă vrei să afli mai multe despre ionizator, cum funcționează sau vrei să îl testezi, solicită un demo și poți vedea dispozitivul față-în-față, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

Poți să alegi între 5 modele de ionizatoare de apă fabricate de același producător japonez. Acesta are experiență de 30 de ani în domeniu și este singurul din industrie care are certificări ISO: 9001, 14001 și 13485 pentru controlul calității și managementul mediului. Dispozitivul pe care îl primești este un ionizator original, calitativ, durabil și care va avea grijă ca apa pe care o consumi să fie curată, purificată și bună pentru organism. În plus, ionizatorul te ajută să înlocuiești zeci de produse de curățenie și îngrijire, așa că investiția se va amortiza.

Contactează-ne pe Goostomix.ro și fii pregătit să îmbrățișezi beneficiile unui ionizator performant în viața ta!

4. Este adevărat că nu poți bea niciodată prea multă apă?

Organismul uman are nevoie de o cantitate suficientă de apă pentru a funcționa, pe care o poți calcula folosind formula 0,035 x nr. tău de kilograme. Dacă bei o cantitate cu mult mai mare decât cea rezultată în urma calculului, este posibil ca organismul tău să fie dezechilibrat, deci avem de-a face cu un mit.

Consumul unei cantități exagerate de apă duce la intoxicație cu apă sau hidrointoxicație care, deși este o boală rară, perturbă organismul, diluând electroliții din sânge, în special sodiul. Deci, corpul nu va mai avea suficienți electroliți și se poate afla în pericol.

Este bine să respecți cantitatea necesară de apă pe zi și, dacă activitățile zilnice pe care le întreprinzi te determină să consumi prea multă apă, încearcă să ții evidența cantității consumate. Intoxicația cu apă poate apărea la sportivi, care tind să consume mai multe lichide datorită pierderilor însemnate de apă. Dacă ești în categoria de risc, consultă-te cu un specialist și respectă indicațiile de consum!

3. Toate apele de băut sunt sigure pentru sănătate?

Cu siguranță unele ape de băut sunt total nesigure pentru sănătate, deci avem de a face cu un mit. Iată 3 cazuri în care apa de băut poate fi periculoasă pentru organism:

  • apa îmbuteliată – nu toate apele sunt la fel, însă unele nu respectă standardele de calitate impuse prin lege și conțin cantități depășite de nitriți, nitrați sau alte substanțe. În plus, apa îmbuteliată trece prin numeroase procese de conservare, iar calitatea acesteia este compromisă de aer, lumină și mediul în care este depozitată. O altă posibilă situație ar fi infestarea apei cu microplastic și compromiterea calității acesteia cu anumiți compuși chimici eliberați de plastic din care sunt fabricate PET-urile;
  • apa de foraj – aceasta trebuie să treacă prin tratamente multiple de curățare și procesare pentru a ajunge la un nivel de potabilitate, iar multe dintre persoanele fizice care optează pentru această sursă de apă omit acest aspect. Apa de foraj trebuie testată, analizată și procesată pentru a fi potabilă și sigură pentru consum. Calitatea și siguranța apei depind și de locul de foraj;
  • apa municipală, de la robinet – aceasta poate fi o apă nesigură din cauza proceselor de tratare prin care trece și din cauza țevilor prin care este transportată. Când ajunge la tine în pahar, poate conține impurități, sedimente și patogeni.

Opțiunea de a consuma apă alcalină de la ionizator este printre cele mai sigure variante, fiindcă bei apă curată, cu impuritățile îndepărtate prin 3 filtre și care este ionizată și microstructurată. Alege o sursă sigură de apă pentru tine și familia ta!

2. Retenția de apă apare când bei prea multă apă?

Mit! Retenția de apă poate, de fapt, să fie prevenită prin consumul unei cantități suficiente de apă. 

Retenția de apă apare din cauză că organismul nu reușește să elimine excesul de apă. Iată de ce: în loc ca organismul să elimine produsele reziduale prin apă, el reține apa deja existentă în corp pentru a o reutiliza, deci acesta este un factor al balonării și al retenției de apă. Cauzele retenției de apă includ deshidratarea, existența unei concentrații mari de sodiu în organism, statul în picioare pentru un timp îndelungat, dar această afecțiune poate fi și rezultatul unei boli care implică funcția unor organe din corp, precum ficatul inima sau rinichii. 

În plus, apa ajută la eliminarea sării și la drenarea rezervelor pe care organismul și le-a făcut pentru momentele în care ești deshidratat, deci este bine să consumi o cantitate echilibrată de apă dacă te confrunți cu retenția.

1. Poți să slăbești dacă bei apă suficientă?

Madelyn Fernstrom, om de știință și profesor de psihiatrie, epidemiologie și chirurgie la Universitatea din Pittsburgh, afirmă că apa este un instrument util în diete fiindcă nu are calorii, însă nu este o soluție magică de a scăpa de kilogramele în plus care îți măresc indicele de masă corporală.

Dacă vrei să slăbești sănătos și fără să îți dereglezi organismul, optează pentru un stil de viață echilibrat. Uite ce presupune:

  • alimentație sănătoasă – optează pentru mâncarea gătită acasă, din ingrediente nutritive gătite echilibrat. Dacă ai nevoie de un ajutor în bucătărie, folosește-te de funcțiile utile ale robotului tău de gătit multifuncțional atunci când gătești. Cu acest aparat petreci mai puțin timp în bucătărie, iar gătitul devine o activitate ușoară și fără efort. Prepară feluri de mâncare gustoase și nutritive cu ajutorul dispozitivului tău de gătit și echilibrează-ți dieta!
  • consum suficient de apă – deși este puțin probabil să te ajute la slăbit, apa te ajută să îți menții corpul sănătos și energizat. Lipsa apei te obosește și încetinește organismul. Consumă o cantitate potrivită de apă pe zi și îți poți sprijini corpul să funcționeze normal;
  • viață activă – este bine să îți menții corpul în formă cu activități fizice, exerciții, plimbări și cât mai multă mișcare. Caloriile depuse sub formă de țesut adipos în corp pot dispărea cu disciplină și consecvență în ceea ce privește sportul. Începe cu pași mici iar rezultatele se văd pe măsură.

La această listă se pot adăuga grija pentru sănătatea mintală și alți factori care îți pot influența fluctuațiile de greutate. Slăbitul este o dovadă de grijă pentru sănătate, iar cu un plan bine pus la punct poți să redai organismului șansa de a funcționa normal și reduci riscurile de apariție a numeroase afecțiuni legate de suprapondere.

Bea apă curată, potrivită organismului și în cantități suficiente

Concluzia miturilor pe care ți le-am prezentat este că soluția pentru a avea un organism sănătos și pentru a evita o mulțime de afecțiuni este prevenția. Consumul de apă curată, filtrată și cu pH potrivit ajută corpul să fie echilibrat și să păstreze parametrii optimi ai mecanismelor de funcționare.

Apa pe care o consumi îți influențează sănătatea. Alege varianta de apă sigură pentru consum de la ionizator pentru a avea grijă de nevoile de hidratare ale organismului tău, asigurându-te întotdeauna că bei o cantitate potrivită pentru corpul tău!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!