Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Apa pe stomacul gol, bună sau rea?

Apa pe stomacul gol, bună sau rea?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Consumul de apă este una dintre cele mai sigure metode de a avea grijă de organismul tău. Apa este esențială bunei funcționări a tuturor organelor din corp, fiind componenta de bază - 75% din corpul uman. Totuși, ce se întâmplă atunci când bei apă după câteva ore bune de somn, în dimineață, când tocmai te-ai trezit? Pentru curioși și nerăbdători, răspunsul este că apa te revitalizează și îți ajută corpul să își realizeze corect atribuțiile.

Cum te ajută consumul apei pe stomacul gol?

Apa este binevenită în aproape orice moment al zilei, mai ales dacă bei o apă curată și potrivită corpului tău. În cele 7-8 de somn pe noapte, corpul trece prin mai multe faze: de curățare, de refacere (autovindecare), de relaxare și nu se oprește din mecanismele lui complexe. Apa are un rol important în timpul nopții, pentru că atunci el își face curățenia internă (pe bază de apă) și pentru că trec ore în șir fără să bei nici măcar o picătură de apă. Așadar, corpul trebuie să se descurce doar cu apa pe care i-ai dat-o în timpul zilei. Astfel, cel mai eficient lucru pe care poți să îl faci dimineața este să îți pui un pahar cu apă curată.

Ce se întâmplă în timpul nopții și ce face apa în corp?

Somnul este, pe lângă un moment bine meritat de odihnă, și un proces necesar pentru refacerea țesuturilor și a celulelor, pentru relaxare și scăderea volumului de muncă al organismului. Somnul are 3 faze în care corpul nostru este gândit să se manifeste diferit:

 • stadiul 1 – somn lin, te poți trezi foarte ușor, corpul aflându-se între starea de veghe și cea de somn;
 • stadiul 2 – în faza aceasta de somn corpul pierde simțul împrejurimilor, își reglează temperatura cu ajutorul apei, au loc fluctuații ale activității electrice, bătăile inimii încetinesc și tensiunea arterială scade, astfel încât sistemul cardiovascular să se poată odihni;
 • stadiul 3 – în faza de somn profund este greu să te trezești în această etapă. Acum corpul tău lucrează intens la vindecare și dezvoltare. Fluxul sanguin se mută spre mușchi pentru a fi reparate țesuturile și sunt secretați hormonii de creștere;
 • somnul REM – este etapa în care apar visele, creierul devine mai activ și prelucrează informația primită în decursul zilei precedente.

În toate aceste etape, apa este continuu implicată în procesele din organism, astfel:

 • ajută la termoreglarea corpului. În stadiul 2 acesta are nevoie de o temperatură mai scăzută, astfel că elimină căldura prin apă, în general prin prin transpirație;
 • menține presiunea sangvină și stabilizează bătăile inimii;
 • transportă oxigen și nutrienți către celule și țesuturi. Apa ajută la dizolvarea alimentelor în nutrienți: proteine, glucide, lipide, minerale și vitamine. În timpul nopții, proteinele rezultate din alimentație sunt folosite pentru refacerea mușchilor;
 • asigură menținerea unui nivel optim de electroliți în corp.

Procese spectaculoase au loc când tu nu ești măcar în stare de conștiență, iar totul se datorează acestui mecanism super inteligent care este corpul uman!

Astfel, după o noapte în care apa a jucat un rol important în corp și a fost folosită constant, va trebui să refaci stocul cu un pahar sau două de apă (fiecare dintre noi are o cantitate specifică necesară) pe stomacul gol. Corpul își va relua activitatea mai ușor și nu va duce lipsă de lichide pentru realizarea funcțiilor sale. În plus, dacă alegi o apă adaptată nevoilor tale, organismul va fi rehidratat mult mai ușor. 

Optează pentru o apă filtrată, cu structură micro-cluster și pH optim pentru a beneficia de o hidratare în profunzime. Acest tip de apă este obținut cu ajutorul ionizatorului de apă, soluția perfectă pentru sănătatea ta. Consumă apă ionizată în fiecare dimineață și vei beneficia de o mulțime de beneficii.

Care sunt beneficiile apei pe stomacul gol?

Apa se înscrie cu succes în categoria nutrienților fără de care supraviețuirea este imposibilă. Trebuie să ai în vedere o hidratare optimă dacă vrei să stai departe de unele afecțiuni serioase declanșate din lipsa de apă (deshidratare). Dimineața este momentul ideal să începi să consumi apa de care organismul are nevoie. Cantitatea potrivită este de aproximativ 35 ml/ kg, raportată la greutatea corporală. Apa pe stomacul gol este o metodă eficientă de a sprijini sănătatea organismului!

Corpul se rehidratează

De multe ori urina este ușor închisă la culoare dimineața, semn al lipsei consumului de apă pe o perioadă îndelungată. Este important să compensezi această lipsă cu 200-300 ml de apă pe stomacul gol, astfel încât să oferi „combustibil” corpului. Consumă apă chiar dacă organismul încă nu ți-a dat semnale de sete pentru a preveni deshidratarea și efectele ei:

 • poate duce la creșterea presiunii arterială fiindcă sângele se îngroașă atunci când nu are suficientă apă în compoziție;
 • pot apărea afecțiuni digestive dacă din corp lipsesc mineralele regăsite în apă și implicit apa folosită la procesarea bolului alimentar;
 • corpul este mai predispus durerilor și disconfortului.

Apa îți oferă energie

Consumând apă pe stomacul gol este stimulată producția de globule roșii și crește nivelul de energie al corpului. Apa acționează ca un impuls pentru corp, generând o stare de alertă. Dacă vrei să îți începi ziua cu mai multă energie și stare de bine, apelează la un pahar de apă dis-de-dimineață.

Este posibil să fii tentat să apelezi la o ceașcă de cafea imediat ce te-ai trezit pentru a scăpa de starea de moleșeală, însă cafeaua deshidratează. Asta înseamnă că după o noapte întreagă în care apa ta a fost folosită, în loc să o pui la loc, tu încă mai scoți apă din corp. Iar unele tipuri de cafea, mai cu seamă cafeaua solubilă, oferă de cele mai multe ori o stare de somnolență după 20-30 de minute de la momentul consumului. 

Scapă de această senzație consumând alternativ câte o gură de apă sau renunță de tot la cafeaua solubilă. Optează pentru apa ionizată cu pH ușor alcalin fiindcă te energizează imediat, hidratând corpul la nivel celular.

Elimini toxinele adunate peste noapte

Substanțele nefolositoare organismului obținute în urma dizolvării nutrienților trebuie eliminate fiindcă sunt în plus în corp, iar apa este cea care se ocupă de acest capitol. Astfel, apa ajută la detoxifierea și curățarea organismului. Aceste substanțe toxice sunt eliberate mult mai ușor din corp dacă bei o cantitate suficientă de apă. Optează pentru apa recomandată pe platforma noastră pentru că îți detoxifiază natural corpul și îmbunătățește tranzitul intestinal (lăsăm la final și sursa unui studiu care atestă îmbunătățirea acestor aspecte la cei care au consumat-o).

Toxinele adunate peste noapte sunt eliminate ușor și corpul este pregătit pentru o nouă zi! Urmează câteva mese și gustări importante așa că este bine să pornești cu un organism curat și eliberat.

Metabolismul este îmbunătățit

Transformarea alimentelor și băuturilor în energie este un proces biochimic complex în care apa poate avea un rol esențial, fiind solvent al acestei reacții. Apa îmbunătățește funcțiile sistemului digestiv și poate să accelereze metabolismul.

Apelează la un pahar de apă pe stomacul gol pentru a avea o digestie corectă și eficientă, în urma căreia alimentele să fie descompuse rapid. Nutrienții rezultați sunt sursa de energie pe care o vei avea pe parcursul zilei, așa că asigură-te că ai băut destulă apă pentru ca alimentele să fie asimilate mai ușor.

Previi durerile de cap

Dacă te trezești dimineața cu dureri de cap dar nu știi care ar putea fi cauzele, este posibil ca lipsa apei să fie răspunsul la problema ta. Durerile de cap sunt adesea un simptom al deshidratării, așa că încearcă să le previi consumând apă pe stomacul gol. Apa reduce din starea de disconfort și te ajută să te simți mai bine.

Dacă durerile de cap persistă, mergi la medic pentru ajutor specializat.

Obții un aspect luminos al tenului

Apa stimulează producerea de noi celule și le hidratează pe cele deja existente. În plus, apa ionizată are și un efect antioxidant asupra pielii, prevenind îmbătrânirea. Lipsa apei duce la apariția unor probleme de ten:

 • uscarea excesivă a pielii – corpul nu are suficientă apă, iar pielea are de suferit;
 • îngrășarea excesivă a pielii – pentru că pielea este uscată, corpul produce o cantitate însemnată de sebum pentru a compensa lipsa apei, astfel încât pielea să rămână hidratată. Totuși, sebumul poate să blocheze porii și să ducă la apariția unor infecții din cauza imposibilității porilor de a respira cum trebuie.

Când corpul nu are suficientă apă, acesta apelează la diverse metode pentru a supraviețui, iar extragerea apei din piele este una dintre ele. Odată ce pielea rămâne uscată pot apărea riduri și un aspect general obosit. Consumul de apă pe stomacul gol stimulează circulația sangvină, ce ajută la prevenirea ridurilor. Pielea va fi elastică și luminoasă și va căpăta un aspect întinerit.

Pentru o piele mai frumoasă și mai hidratată alege să o îngrijești cu Apa Beauty, obținută de la ionizatorul de apă pe care îl găsești pe platforma noastră. Este destinată pentru uz extern și poate fi soluția pentru un ten radiant:

 • datorită pH-ului de 4,5-6, apropiat de pH-ul natural al pielii, Apa Beauty tonifică și hidratează tenul;
 • curăță orice urmă de machiaj și îndepărtează chiar și machiajul rezistent la transfer dacă o combini cu un ulei bio;
 • o poți folosi atunci când te speli pe față. Apa de la robinet îți afectează pielea din cauza clorului pe care îl conține și îți poate dezechilibra pH-ul.

Aparatul de ionizare îți oferă, pe lângă apa de băut, apă pentru înfrumusețare și pentru hidratarea la copii, pentru curățarea casei, dezinfectarea și igienizarea suprafețelor.

Scapi de kilogramele în plus

Un pahar de apă pe stomacul gol poate să te ajute să arzi mai multe calorii. Corpul consumă energie pentru a încălzi apa pe care o bei, astfel că arde din depozitele de grăsime pe care le-ai acumulat. Apa stimulează și metabolismul, deci vei reduce mai repede din caloriile consumate. 

De asemenea, dacă toxinele nu sunt eliminate din corp, se pot depozita sub formă de grăsime. Bea apă dimineața pentru a consuma calorii și pentru a elimina substanțele nefolositoare, astfel încât să îți remodelezi corpul și să ajungi la greutatea dorită. 

Este redusă aciditatea gastrică

Dacă ai avut în ultima perioadă o dietă bogată în mâncăruri acide, este posibil ca aciditatea din corp să fie crescută și să te afecteze în mod direct prin arsuri, dureri și o senzație de disconfort.

Consumă apă ușor alcalină pentru a reechilibra nivelul acido-bazic din organism. Apa cu pH 8,5 este potrivită pentru orice adult. Dacă vrei să folosești apa ionizată în scop curativ, crește nivelul pH-ului din 2 în 2 săptămâni până ajungi la nivelul de 9,5.

Ce fel de apă să bei pentru hidratare și revitalizare optimă?

Succesul consumului de apă pe stomacul gol stă și în tipul de apă pe care îl consumi. Apa de la robinet și apa îmbuteliată nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune pentru sănătatea ta:

 • apa de la robinet poate conține cantități ridicate de clor și alte substanțe toxice rezultate în urma epurării, pot exista diverși contaminanți sau impurități venite de pe țevi și astfel supui organismul unui risc ridicat de a dezvolta o infecție sau o altă afecțiune medicală serioasă.
 • apa îmbuteliată poate conține hormoni de creștere artificiali, compuși chimici precum bisfenol A sau nitriți și nitrați peste limita legală sau poate avea urme de microplastic din urma procesului de îmbuteliere. O variantă sigură și sănătoasă pentru a înlocui apa este consumul apei ionizate, o apă filtrată și cu structura îmbunătățită.

Apa este importantă pentru organism, fiind unul dintre elementele fără de care nu putem trăi. Consumă și tu apă ionizată pentru a te putea bucura de toate beneficiile acesteia!

Cum să bei apă pe stomacul gol mai ușor?

Dacă schimbi apa obișnuită cu apa pe care ți-o recomandăm acesta este primul aspect de care te vei bucura: apa se bea ușor și în cantități mari, cum nu credeai că poți bea. Dacă totuși vrei să îți păstrezi apa obișnuită și îți este dificil să o consumi și totuși vrei să ai grijă de organismul tău așa cum se cuvine, apelează la câteva trucuri care să te ajute să bei apă:

 • aromează apa cu o felie de lămâie sau cu mentă pentru un gust fresh;
 • pune apa într-un pahar sau o cană colorată sau cu un design atrăgător;
 • setează-ți un deadline și o recompensă pentru a fi motivat să bei apă dimineața;
 • folosește un pai pentru a bea fiindcă nici nu îți vei da seama când ai golit paharul.

Consumă apă potrivită la momentul potrivit!

Apa pe stomacul gol atrage după sine câteva beneficii importante pentru sănătatea organismului: rehidratează după câteva ore bune în care nu ai consumat lichide, elimină toxinele adunate peste noapte, accelerează metabolismul și te ajută să scazi în greutate. 

Totuși, aceste rezultate sunt posibile doar dacă bei o apă curată, care să nu te pună în pericol. Când optezi pentru apa pe care o regăsești pe platforma noastră, beneficiile simțite vor veni unul după altul, fiindcă este proaspătă și are o compoziție optimă de minerale, cu un pH ușor alcalin dar mai ales are calități de a reduce oxidarea și aduce o cantitate foarte mare de Hidrogen molecular și Oxigen care vin cu un plus de energie și vitalitate. Este perfectă pentru menținerea bunei funcționări a corpului și se integrează rapid în dieta ta!

Ionizatorul de apă este investiție pentru sănătate din mai multe puncte de vedere: are grijă de tenul tău, te ajută să degresezi și să dezinfectezi prin casă fără produse din comerț ce pot conține substanțe chimice și te sprijină în bucătărie, la gătit și la spălatul alimentelor dar, cel mai important, îți livrează apa de băut. Ionizatorul generează 5 tipuri de apă cu 7 nivele diferite de pH, fiecare cu întrebuințări multiple!

Vezi cu ochii tăi ce poate face ionizatorul de apă solicitând un demo!

Surse:

www.wikipedia.org

https://www.healthline.com/nutrition/drinking-water-in-the-morning#popular-claims

https://www.omofon.com/6-motive-pentru-care-este-bine-sa-bei-apa-dimineata-pe-stomacul-gol

https://see.news/heres-what-happen-if-you-drink-water-on-empty-stomach/

https://theberkey.com/blogs/water-filter/drink-water-first-thing-in-the-morning-here-s-10-amazing-benefits-you-get-on-an-empty-stomach

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!