Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Bei prea puțină apă? Iată 10 metode care te vor ajuta să bei mai multă!

Bei prea puțină apă? Iată 10 metode care te vor ajuta să bei mai multă!

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Unul dintre cele mai importante elemente care asigură sănătatea organismului și supraviețuirea este hidratarea. Dacă vei bea câtă apă are nevoie corpul tău, vei putea evita o mulțime de dureri, afecțiuni și chiar boli. 

Deshidratarea, deși pare inofensivă, îți poate dezechilibra cu totul organismul. Și dacă ai obiceiul să uiți să bei sau poate îți este dificil să te organizezi eficient astfel încât să bei destulă apă, poate nu ești suficient de motivat. Apelează la câteva trucuri care să te ajute și vei reuși să îți atingi obiectivul!

10. Asigură-te că ai mereu o sticlă de apă în preajmă

Senzația de sete poate apărea oricând: acasă, pe stradă, la birou sau înainte de culcare. Setea este un semnal dat de corp atunci când cantitatea de apă necesară proceselor metabolice este deja la limită, astfel că:

  • nutrienții și oxigenul nu mai pot fi transportați corect către celule, apa fiind responsabilă pentru acest proces;
  • reziduurile metabolice nu mai sunt preluate de apă din celule și duse către căile și organele de excreție;
  • concentrația de săruri din organism crește și sunt îngreunate o mulțime de alte funcții. 

Setea este potolită cu ușurință cu un pahar sau două de apă, însă nu este de ajuns doar atât. Setea este periculoasă și odată cu apariția ei, deshidratarea incipientă este deja instalată. Așadar, ideal ar fi să bei apă pe tot parcursul zilei, astfel încât să previi apariția setei și implicit a deshidratării. Când se instalează deshidratarea, în organism apar câteva modificări:

  • procesele fiziologice încep să se producă mai lent;
  • mecanismele de funcționare a corpului sunt încetinite;
  • starea generală de bine se transformă într-o luptă de supraviețuire. 

Este important să ai în organism cantitatea necesară de apă pentru a putea asigura funcționarea eficientă a organelor și pentru a preveni afecțiunile cauzate de deshidratare. Cu orice dezechilibru cauzat de insuficiența apei din corp, organismul va fi slăbit. 

Uneori oboseala și volumul mare de muncă te fac să uiți să bei apă, dar folosind acest truc îți vei reaminti să asiguri întotdeauna apă corpului tău:

  • umple 4-5 sticle reutilizabile de 500 ml cu apă curată;
  • așază fiecare sticlă în locuri din casă unde stai mai mult: la marginea patului, pe masa din living, pe blatul din bucătărie, în geantă sau în mașină. (atenție: împrospătează apa frecvent și evită să o lași de pe o zi pe alta). 

Adaptează cantitățile de apă în funcție de volumul de lichide de care are nevoie corpul tău (formula de calcul: greutatea ta X 0.035 ml), dar și în funcție de stilul de viață: dacă faci efort sau ai perioade cu consum mare energetic și mental, crește automat cantitatea. 

Având mereu o sticlă de apă lângă tine vei fi tentat să bei din când în când. În plus, folosind sticle mici, îți va fi mai ușor pentru că nu va trebui să torni mereu într-un pahar. Folosește recipiente din sticlă sau din alte materiale sigure, care să nu compromită calitatea apei sau să o contamineze cu particule de microplastic sau compuși chimici. Un compus chimic controversat este substanța sintetică Bisfenol A ce se regăsește în unele tipuri de plastic, pe care este bine să le eviți pe cât poți.

9. Folosește sticle gradate pentru a ști câtă apă mai ai de băut

Calculând conform formulei de mai sus, o persoană cu o greutate de 65 de kilograme ar trebui să consume minimum 2,3 litri de apă pe zi, însă cantitatea poate crește în funcție de stilul de viață. Ca să fii sigur că bei necesarul de apă recomandat greutății tale, folosește o sticlă gradată. Umple sticla până la cantitatea dorită și consumă apa treptat și în înghițituri mici (de preferat apa să fie la o temperatură apropiată cu cea a corpului – dacă este mai rece, apa va trebui procesată suplimentar când ajunge în corp pentru a-i fi echilibrată temperatura). 

Folosind această metodă, vei ști mereu dacă mai trebuie să bei apă în ziua respectivă și vei pleca mereu cu scopul de a termina toată apa.

Poți să gradezi singur o sticlă normală de apă, cântărind-o pe măsură ce adaugi lichid și trăgând linii cu un marker atunci când ajungi la valorile de 0,5 l, 1 l, 1,5 l și tot așa. Poți face mai multe gradații dacă ai nevoie de mai multă precizie.

8. Setează un reminder pe telefon

Uneori poate că îți dorești să termini de băut cei 2-3 litri de apă însă mintea este ocupată cu alte activități pe care le ai de făcut. O tehnică bună pentru a-ți aminti că trebuie să bei un pahar cu apă este să îți setezi câte o alarmă din oră în oră. 

Alege un sunet liniștitor ca ringtone pentru a asocia apa cu tinhă, calmitate. Dacă alarma pornește cu un sunet deranjat, în subconștient vei asocia necesitatea de a bea apă cu o obligație și vei fi tentat să amâni alarma sau chiar să o ignori.

Tehnologia este utilă în viața tuturor, iar pentru că există conexiune la internet la tot pasul, îți poți folosi telefonul pentru a te ajuta să bei mai multă apă. Descarcă o aplicație care să îți trimită memento-uri din când în când. În funcție de cantitatea de apă pe care trebuie să o bei, aplicația îți va trimite mesaje și alarme atunci când este momentul să mai bei un pahar cu apă. Aceasta monitorizează câtă apă ai băut în fiecare zi și îți vei putea vedea progresul.

7. Transformă totul într-un joc

Spiritul de competiție te poate motiva să consumi mai multe lichide, așa că pune în aplicare una dintre următoarele idei:

  • de fiecare dată când reușești să bei 500 ml de apă, recompensează-te cu o pauză de 10 minute de la activitatea pe care o făceai;
  • dacă la sfârșitul zilei ai reușit să îți atingi obiectivul, primești un nou episod din serialul tău preferat, iar dacă ai fost departe de a bea cantitatea de apă necesară corpului tău în ziua respectivă, va trebui să renunți la dulciuri în următoarea zi;
  • pentru mai multă distracție, include în acest joc și membrii familiei, transformând totul într-o activitate petrecută împreună care vine la pachet cu sănătatea. De exemplu, cel care nu reușește să bea toată apa trebuie să spele vasele. Și dacă toată lumea a ieșit învingătoare, vasele vor trebui spălate prin rotație, căci cineva tot trebuie să se ocupe de asta.

6. Bea apă corespunzătoare

Dacă motivul pentru care nu poți bea mai multă apă într-o zi este ori că are un gust neobișnuit, ușor neplăcut, ori e greu de înghițit, atunci este cazul să apelezi la un ionizator de apă care să ridice calitatea apei tale. Acest aparat procesează apa de la robinet în două etape: 

  1. O filtrează de sedimente, impurități, de clor și alte substanțe folosite în tratarea apei.
  2. Apoi o ionizează, generând apă sigură pentru consum. 

Ionizatorul generează 5 tipuri de apă cu 7 niveluri ale pH-ului. Este bună de băut și perfectă pentru gătit, extrăgând mai mulți nutrienți din alimentele gătite. Asta aduce plus de savoare mâncării. 

O parte din apa recomandată consumului zilnic trebuie să fie ușor alcalină, de aceea ionizatorul îți pune la dispoziție apă cu 3 valori de pH alcalin 8,5, 9.0 și 9,5

Sistemul de apă pe care îl recomandăm furnizează în plus și:

  • apă cu pH super acid, folosită în curățarea casei și dezinfectare;
  • apă cu pH neutru pentru copiii sub 3 ani;
  • apă Beauty cu pH apropiat de cel al pielii, potrivită pentru îngrijirea tenului;
  • apă puternic alcalină pentru a degresa suprafețele și pentru a decontamina fructele și legumele de pesticidele de pe coajă.

5. Bea apă în locul altor băuturi

Tentația să consumi suc, apă aromată și alte băuturi este mare și de aceea este important de știut că apa este singurul lichid care hidratează. Celelalte băuturi necesită să fie procesate atunci când ajung în organism și, în plus, ele ajung în stomac și nu la nivel celular. Apa pe care o recomandăm noi hidratează la nivel celular și pătrunde adânc în țesuturi și celule.

Apa ionizată este în același timp microstructurată. Adică, este formată din grupări mici de 5-6 molecule, pe când alte tipuri de apă conțin grupări mari, de 15-20 de molecule. De aceea, apa ionizată are o capacitate puternică de hidratare, fiindcă pătrunde ușor în organism, având o structură cu grupări mici de molecule.

În plus, băuturile cumpărate din comerț, fie că sunt acidulate sau nu, conțin cantități mari de zahăr, aditivi, potențiatori de aromă și alte chimicale. Potolindu-ți setea cu un suc, nu faci altceva decât să introduci în corp substanțe nefolositoare. Și, în plus, este posibil să îți revină instant setea înapoi. Consumă, în schimb, apa curată, ionizată, microstructurată și cu pH alcalin de la ionizator. Astfel îți potolești setea, te hidratezi și îți sprijini organismul să funcționeze corect!

4. Lucrează la propria rutină de a bea mai multă apă

În fiecare zi oamenii se trezesc, merg la baie, mănâncă, se îmbracă și își încep activitățile zilnice. Cum ar fi ca și consumul de apă să aibă locul său bine stabilit în această rutină? 

Rutina te va ajuta să îți amintești când este momentul să bei apă și, astfel, îți va fi mai ușor să acoperi necesarul zilnic de apă al corpului tău.

Hidratează-te corespunzător cu o cantitate optimă de apă, pe care o calculezi cu formula prezentată mai sus. Dacă ai stabilit cantitatea ideală pentru tine, strecoară printre activitățile zilnice consumul a 1-2 pahare de apă din când în când. De exemplu, obișnuiește-te să bei câte un pahar cu apă în aceste momente:

  • după ce te-ai trezit. Apa pe stomacul gol este benefică pentru organism;
  • cu 30-60 de minute înainte să stai la masă. Poți să bei apă când te apuci de gătit sau când îți pregătești preparatul pe care urmează să îl savurezi;
  • de fiecare dată după ce ai mers la baie;
  • de fiecare dată când oprești la semafor. Dacă ai multe opriri, poți să te rezumi la înghițituri mici.

3. Setează deadline-uri zilnic

Pentru a-ți îndeplini obiectivele trebuie să îți setezi ținte realiste, pe care să le îndeplinești în timp util. Dacă stabilești un termen limită, vei fi constrâns de situație și va trebuie să te conformezi pentru a atinge scopul final. În schimb, fără un deadline vei avea mai puțină motivație și responsabilitate. Uite cum te pot ajuta deadline-urile să bei mai multă apă:

  • fixează cifre concrete privind cantitățile de apă pe care trebuie să le consumi până într-un anumit moment al zilei. Spre exemplu, până la ora 12:00 să bei 1.000 ml de apă, până la 16:00 încă 1 litru și până la 21:00, alți 500 ml;
  • te determină să fii organizat și să ții minte câtă apă ai băut;
  • îți mențin mintea atentă și conectată, amintindu-ți mereu că ai de îndeplinit un obiectiv.

Dacă într-o zi nu ai reușit să termini toată apa până la deadline, nu încerca să bei în ultimele momente cât mai multă apă. Corpul va avea dintr-o dată o cantitate mare de apă și îi va fi mai greu să o distribuie în organism. Apa se bea treptat, la interval de 30-60 de minute, fără a exagera.

2. Bea apă cu un pai reutilizabil

Un simplu pahar poate deveni plictisitor dacă îl folosești zilnic pentru aceeași activitate. Bea apă folosind un pai de sticlă, de metal sau din lemn care să te atragă către paharul de apă. Cu un pai bei mai ușor apa dintr-un pahar și chiar ai tendința de a bea mai mult. 

Alege să folosești paie reutilizabile pentru a reduce din amprenta asupra mediului înconjurător. Producția de plastic la nivel mondial pune în pericol planeta în general din două cauze:

  • din cauza industriei în sine, care poluează aerul prin emisii de substanțe toxice;
  • din cauză că sticlele, ambalajele și alte produse din plastic pot ajunge în mări, oceane, în sol, distrugând ecosisteme și afectând mediul. Plasticul se descompune într-un timp îndelungat, chiar până la 500 de ani. 

Este important să te îndrepți către un stil de viață eco-friendly, renunțând la produsele din plastic, precum paharele, paiele, sticlele, cutiile și ambalajele. Poți înlocui recipientele de plastic în care este îmbuteliată apa de la supermarket, introducând în viața ta un ionizator de apă. Astfel nu va mai trebui să cumperi pet-uri, având apă de băut în confortul propriei locuințe. Poți strânge apa în recipiente de sticlă, reutilizabile, care se curăță ușor și nu contaminează apa.

1. Scapă de momentele în care nu mai ai stoc de apă în casă

Se poate întâmpla uneori să rămâi fără picătură de apă în casă atunci când se consumă apa îmbuteliată. Trebuie să mergi din nou la supermarket să cumperi câteva sticle, să le transporți până acasă și abia apoi te poți bucura de un pahar de apă.

Procesul este destul de dificil și necesită efort, dar poți să scapi mai ușor și mai ieftin dacă mergi pe recomandare noastră și îți aduci în casă un dispozitiv de apă de pe platforma Goostomix:

  • acesta generează oricând câtă apă curată dorești, astfel că va fi mereu proaspătă în locuință,
  • cu o singură apăsare de buton primești apă calitativă: cu pH adaptat, filtrată și cu proprietăți îmbunătățite. Este antioxidantă și hidratează în profunzime, având efecte benefice asupra organismului.

Bea apa potrivită organismului tău pentru a-ți menține sănătatea

Deshidratarea a fost identificată ca primă cauză a multor afecțiuni pe care le cunoaștem azi. Ea poate produce efecte negative serioase asupra corpului tău: 

  • scade tensiunea arterială;
  • toxinele nu mai pot fi eliminate eficient din organism;
  • sunt modificate ritmul cardiac și activitatea rinichilor astfel încât să salveze cât mai multă apă. 

Când pierderile de apă sunt mai mari decât aportul, corpul intră în această stare de dezechilibru și pot apărea simptome precum slăbiciunea, amețeala și oboseala. În cazuri extreme pot apărea și simptome mai grave.

Stilul de viață impune consumul unei cantități adaptate de apă. Persoanele care fac efort fizic intens folosesc apa internă pentru a regla temperatura corpului, apa evaporându-se prin transpirație și răcind astfel corpul. Sportivii beau mai multă pentru că în timpul efortului fizic în corp unele procese sunt accelerate și astfel corpul folosește mai multă apă în timpul acestora. 

Dar, indiferent dacă ești o persoană activă sau ai un stil de viață sedentar, ai nevoie de apă și mai ales de o apă curată, sigură pentru consum și adaptată nevoilor organismului. Alege să consumi apa pe care o găsești pe platforma noastră în fiecare zi, prevenind apariția afecțiunilor medicale. Recomandarea noastră în materie de ionizatoare de apă este reprezentată de ionizatoare ce îți oferă apă sigură de băut și perfectă pentru gătit, fiind un ajutor de nelipsit.

Potolește-ți setea de informații despre tehnologia noastra de apă solicitând un demo – 0765.47.28.25!

Acordă în primul rând atenție alegerilor privind apa pe care o bei, fiindcă ea este primul element care este folosit pentru funcționarea optimă a corpului. Oferă corpului tău suficientă apă de calitate în fiecare zi și el te va recompensa cu energie și vitalitate pentru mulți ani de azi înainte! 

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!