Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum să cureți bucătăria cu soluțiile 100% naturale de la ionizator?

Cum să cureți bucătăria cu soluțiile 100% naturale de la ionizator?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Ioana, mămică de profesie

Bucătăria este locul care necesită cel mai frecvent curățare, mai ales dacă obișnuiești să gătești frecvent. Petele și urmele care rămân pe ustensilele de bucătărie, pe suprafețele de gătit, pe pereți sau pe podea pot fi dificile și greu de îndepărtat, însă cu ajutorul soluțiilor BIO de curățare și dezinfectare generate de la ionizatorul de apă le poți face față cu succes!

Citește în continuare și află cum poți face curățenie în bucătărie într-un mod sigur și natural, fără chimicale!

Ce soluții naturale de curățenie îți oferă ionizatoarele de apă de la GoostoMix?

Ionizatoarele de apă disponibile pe goostomix.ro sunt dispozitive de filtrare și ionizare a apei care generează 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH. Produc apă curată, antioxidantă și cu o capacitate puternică de hidratare potrivită pentru consumul zilnic, apă pentru înfrumusețare, apă Clean pentru bebeluși și două soluții potrivite pentru a face curățenie în casă, 100% naturale și fără chimicale: degresantul BIO de uz casnic și dezinfectant BIO fără chimicale, de uz extern.

Atunci când faci curățenie în casă, apelează la soluții fără chimicale, neiritante. Majoritatea produselor destinate curățeniei pe care le găsești în supermarketuri conțin substanțe toxice, periculoase, care îți pot afecta sănătatea, cauzând posibile iritații sau eczeme. În plus, ambalajul de plastic al acestor produse poluează atunci când este fabricat, dar și după ce a fost aruncat, mai ales dacă nu îl reciclezi.

Optează pentru soluții de curățat prietenoase cu mediul și care nu îți pun sănătatea în pericol precum apele cu proprietăți de degresare și dezinfectare de la ionizatoarele noastre. În plus, comandând un ionizator prin intermediul GoostoMix, primești câteva avantaje:

  • consultanță gratuită pe viață;
  • asistență gratuită la prima instalare standard și punere în funcțiune;
  • prima igienizare lunară gratuită;
  • cumperi la preț de producător.

Ce este degresantul BIO de uz casnic de la ionizatorul de apă?

Soluția de curățare de la ionizator este o apă puternic alcalină cu proprietăți de degresare care are pH-ul 11,5, având capacitatea de a elimina petele de grăsime, urmele rezistente și solide de mâncare și alte reziduuri de pe diverse suprafețe. Este un agent de curățare puternic care poate să fie folosit în locul soluțiilor chimice din comerț.

De asemenea, este ideală de folosit pentru a spăla alimentele înainte de consum, deoarece elimină bună parte din reziduurile de pesticide de pe acestea și are un potențial de reducere a oxidării negativ, ceea ce înseamnă că transformă legumele și fructele din alimente oxidante în antioxidanți.

Ce este dezinfectantul BIO fără chimicale de uz extern de la ionizatorul de apă?

Această soluție 100% naturală este o apă puternic acidă cu proprietăți de dezinfectare, având pH-ul 2,5. Numită și acid hipocloros, această apă este antibacteriană, antimicrobiană și antifungică, înlăturând de pe obiecte și suprafețe unii agenți patogeni. Este un dezinfectant care nu conține chimicale, astfel că poate fi folosit chiar și pe mâini, periuțe de dinți, ustensile de bucătărie.

Acidul hipocloros este o soluție acceptată și aprobată în dezinfectarea în industria alimentară și pe suprafețele de preparare sau servire a mâncării de FDA (Food and Drug Administration, agenție a Statelor Unite din domeniul medical care reglementează alimentația, suplimentele dietetice, medicamentele, cosmeticele, dispozitivele medicale și alte câteva domenii).

Cum să cureți blatul de bucătărie cu apele de la ionizator?

Suprafețele de gătit sunt adesea compromise de petele de mâncare, resturi, reziduuri dificil de curățat, astfel că ai nevoie de o soluție degresantă puternică și eficientă. Ca să eviți orice posibilă iritație cauzată de substanțele toxice din produsele de curățare din comerț, alege să îți cureți blatul de bucătărie sau masa unde gătești cu degresantul și dezinfectantul BIO de la ionizatorul de apă!

Blaturile din suprafață solidă de granit, material laminat, material asemănător cu faianța, sticlă sau oțel inoxidabil pot fi curățate astfel:

  • dezinfectează cu apa cu pH 2,5 (dezinfectantul BIO) de la ionizator, ștergând cu un prosop îmbibat în această apa întreaga suprafață a blatului. Astfel, elimini posibilii patogeni (bacterii, microorganisme, microbi) care s-au instalat pe blat;
  • curăță blatul cu apa cu pH 11,5 (degresantul BIO) de la ionizator pentru a șterge petele de grăsime rezistente, resturile și alte pete dificile;
  • pulverizează un strat subțire de apă cu pH 2,5 la final și așteaptă să se usuce. Acum blatul tău de bucătărie este curat și dezinfectat!

Poți curăța parcurgând aceiași pași și plita de bucătărie, scaunele, masa sau orice altă suprafață din bucătărie. Dacă ai piese de mobilier din materiale pretențioase, testează cele două ape de la ionizator pe o porțiune mică din suprafața respectivă și așteaptă să vezi dacă materialul rămâne intact. În caz contrar, nu ar trebui să folosești soluțiile de la ionizator pe acele suprafețe, pentru a evita compromiterea lor.

Cum să ștergi urmele de murdărie de pe obiectele din oțel și sticlă?

Suprafețele din oțel inoxidabil ale electrocasnicelor, aparatelor și dispozitivelor de bucătărie pot fi curățate eficient de praf, urme de grăsime sau alte pete cu apele de la ionizator destinate curățării.

De multe ori produsele din comerț lasă resturi de săpun sau spumă pe suprafețele din oțel inoxidabil, rămânând pete inestetice și dificil de înlăturat în urmă. Cel mai bun mod de a evita această situație este să parcurgi procesul de mai jos:

  • șterge obiectele din oțel inoxidabil de urmele de grăsime și de amprente cu apa degresantă cu pH-ul 11,5 de la ionizatoarele noastre;
  • pulverizează apă dezinfectantă cu pH 2,5 pentru a dezinfecta obiectele;
  • pulverizează apa ușor acidă pentru ten și păr cu pH-ul 4,5-6 de la ionizatoarele noastre pe suprafața anterior degresată și dezinfectată și apoi șterge cu o lavetă din microfibră care nu lasă scame.

Acest proces funcționează perfect atât pentru electrocasnicele mici, precum aparatul de preparat cafea sau robotul de bucătărie, cât și pentru obiecte de dimensiuni mari precum chiuvetele din oțel inoxidabil.

Cum să cureți petele dificile de pe chiuvetele din porțelan, cuptor și baterii?

Dacă ai o chiuvetă din porțelan sau dintr-un alt material asemănător, o poți curăța corespunzător astfel:

  • pulverizează dezinfectantul BIO cu pH 2,5 de la ionizator deasupra petelor de pe suprafața chiuvetei;
  • îmbibă un prosop în aceeași soluție de la pasul anterior și plasează-l pe suprafața chiuvetei pe care vrei să o cureți, lăsând să acționeze peste noapte;
  • dacă dimineață încă mai sunt pete pe chiuvetă, prepară o soluție din sare de mare sau praf de copt cu apa cu pH 2,5 cât să formezi o pastă, aplică această compoziție pe respectivele pete și freacă folosind un burete ușor abraziv.

Pentru a elimina petele dificile de grăsime de pe obiectele din lista de mai jos, folosește cu încredere apa degresantă BIO cu pH 11,5, care scoate rapid urmele de grăsime rapid și aproape fără efort. Utilizează acest degresant natural pentru a curăța: 

  • dulapurile;
  • faianța de pe pereți;
  • bateria de la robinet fabricată din nichel periat sau crom;
  • gura de aerisire a sistemului de ventilație;
  • cuptorul. 

Cum să cureți corespunzător tocătoarele cu soluțiile BIO de la ionizator?

Instrumentele plate pentru tocat sunt utile în orice bucătărie, însă din cauza tăieturilor, se adună în crăpături murdărie dificil de scos. Pentru aceste situații există apele de la ionizator, soluții eficiente, naturale și fără chimicale pe care să le folosești în curățarea și dezinfectarea ustensilelor de bucătărie.

Fie că tocătorul tău este din plastic sau din lemn, degresarea și dezinfectarea sunt necesare pentru a elimina în condiții de siguranță patogenii care se transferă de pe alimente pe placa de tocat. Nu îți face griji, patogenii de pe alimente pot fi și ei înlăturați la rândul lor cu apa dezinfectantă și, în plus, o bună parte dintre aceștia sunt eliminați dacă gătești la temperaturi ridicate.

Dacă tocătorul a intrat în contact cu bucăți de carne crudă (de porc, pui, vită, pește etc), cu ouă sau tofu, procedura de curățare este aceasta:

  • spală temeinic placa de tocat cu apa degresantă cu pH 11,5 pentru a înlătura reziduurile de grăsime;
  • clătește cu apă fierbinte;
  • spală din nou tocătorul cu detergent;
  • clătește cu apă fierbinte;
  • pulverizează apa dezinfectantă cu pH 2,5 la final.

În cazul în care placa de tocat nu a atins alimentele anterior menționate sau alte alimente care lasă urme de grăsime, nu mai este nevoie să o cureți cu apa degresantă cu pH 11,5 de la ionizatoarele noastre. Este suficient să speli tocătorul de detergent, să clătești cu apă fierbinte și să pulverizezi apa dezinfectantă cu pH 2,5, generată tot de ionizatoarele de pe GoostoMix. 

Cum te ajută apele de la ionizator să speli cuțitele și să le menții ascuțite mai mult timp?

Un mod simplu prin care poți păstra cuțitele ascuțite o perioadă mai lungă este să le cureți corespunzător. Contrar așteptărilor, cele mai multe accidente în bucătărie au loc din cauza cuțitelor care nu taie bine, din cauză că trebuie să aplici mai multă presiune pentru a reuși să tai alimentele. Astfel, este posibil ca alimentul să alunece din cauza presiunii ridicate aplicate pe cuțit și să ajungi să te rănești.

Un alt motiv pentru care este important să cureți bine cuțitele este pentru a înlătura reziduurile și posibilii patogeni care se strâng între lama cuțitului și mâner, în canalele mici în care se infiltrează rapid murdăria.

Iată cum să speli cuțitele eficient:

  • pulverizează lama și mânerul cu apa noastră degresantă cu pH 11,5 pentru a curăța orice reziduu gras;
  • freacă bine cu o perie și detergent cuțitul;
  • clătește cu apă fierbinte;
  • pulverizează apa noastră dezinfectantă cu pH 11,5 și apoi lasă la uscat.

Evită să speli cuțitele în mașina de spălat vasele fiindcă lama se poate toci mai rapid.

Cum să elimini petele dificile de pe oale cu soluția degresantă și cea dezinfectantă de la ionizator?

În cazul recipientelor din oțel inoxidabil în care gătești, precum oale, tigăi, cratițe și altele asemenea, urmele de grăsime sunt mereu o provocare. Dacă obișnuiești să gătești des, probabil simți lipsa unei soluții minune care să te ajute să cureți mai rapid și mai eficient petele lăsate de ulei, carne și alte grăsimi. Noi am descoperit o alternativă bună și te asigurăm că funcționează. Iată ce ai de făcut:

  • pune în vasul din inox apa degresantă cu pH 11,5 pentru a înmuia murdăria;
  • spală cu apă fierbinte și detergent interiorul și exteriorul vasului;
  • clătește vasul și lasă-l la uscat;
  • pulverizează apa dezinfectantă cu pH 2,5 și lasă din nou la uscat;
  • pulverizează apa ușor acidă pentru ten și piele cu pH 4,5-6 de la ionizatoarele noastre pe suprafața vasului și șterge cu un prosop din microfibră care nu lasă scame pentru a înlătura urmele de spumă, de apă sau de detergent.

Dacă au rămas pete încăpățânate sau urmă de arsură pe recipientul de gătit, realizează un amestec din sare de mare sau praf de copt cu apa cu pH 11,5 și freacă petele cu un burete abraziv.

Cumpără-ți un ionizator de apă de la GoostoMix și curăță bucătăria eficient

Ionizatoarele de apă generează mai mult decât apă cu proprietăți îmbunătățite de băut și ape pentru curățenie. Acest aparat îți oferă alternative mai sigure pentru apa de băut și pentru produsele de curățenie din comerț, generând 5 tipuri de apă utile în viața de zi cu zi. Astfel, cumperi un dispozitiv performant care îți furnizează ape cu multiple moduri de utilizare, astfel încât nu vei mai fi nevoit să cheltuiești mici averi pe apa îmbuteliată, cosmetice, degresanți și dezinfectanți.

Ionizatorul de apă este soluția pentru un viitor fără chimicale! Folosești degresantul BIO și dezinfectantul BIO de la acest aparat japonez performant pentru a-ți curăța bucătăria și ustensilele pentru gătit într-un mod eficient, aceste soluții reușind să scoată petele dificile, urmele de grăsime, de amprente, de mâncare, reziduurile de praf și să elimine agenții patogeni. Utilizează apa ușor acidă de la ionizator pentru a lustrui obiectele din oțel inoxidabil și ai terminat curățenia în bucătărie!

Comandă și tu unul dintre cele 5 modele de ionizatoare de apă de la GoostoMix și curăță bucătăria cu soluțiile pe care ți le oferă!

Surse:

  • Dr. Parker – Ionized Water In The Kitchen
  • Ionized Water Protocols. Your Complete Guide – Premiere Health Solutions

 

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!