Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cum să gătești la aburi preparate mai aromate?

Cum să gătești la aburi preparate mai aromate?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Ioana, mămică de profesie

Mâncarea gătită la aburi este adesea asociată cu preparatele dietetice, sărace în calorii și cu gust ușor fad, însă dacă folosești tehnica potrivită, condimentele corespunzătoare și apa corespunzătoare, poți obține o farfurie delicioase, plină de arome și gusturi inedite. 

Citește în continuare articolul și descoperă sfaturile noastre în ceea ce ține de gătitul la aburi!

Cum să prepari alimente la aburi?

Tehnica de gătit la abur este o modalitate sănătoasă de a prepara termic alimentele, mai ales dacă evită prăjirea ulterioară a alimentelor, adăugarea unei cantități mari de ulei sau gătirea unor tipuri de carne cu multă grăsime. Gătitul cărnii slabe, a legumelor sau cerealelor la abur rezultă în farfurii nutritive și pline de gust.

Gătitul la abur presupune plasarea unui coș cu alimentele pe care vrei să le gătești deasupra unui vas cu apă. După ce apa atinge temperatura de fierbere, aceasta eliberează aburi care acționează asupra alimentelor, gătindu-le uniform. Pentru a prepara termic mâncare în acest mod, ai nevoie de un aparat special care gătește cu aburi sau o tigaie wok.

Tehnologia gătitului la abur a evoluat până la scoaterea pe piață a unor dispozitive speciale pentru această tehnică de gătit, însă poți opta și pentru alte modalități prin care să obții același rezultat, cum ar fi să gătești într-o oală cu apă cu un coș pentru alimente poziționat deasupra, astfel încât să ajungă aburii să gătească alimentele respective.

Mai jos îți prezentăm modalitățile de utilizare ale apelor de la ionizatoarelor distribuite cu încredere de GoostoMix, beneficiile gătitului folosind această tehnică și informații extra despre ionizator.

Cum te ajută apa de la ionizator să gătești la abur?

Ionizatoarele de apă de la GoostoMix furnizează două tipuri de apă potrivite pentru gătitul la aburi: apa de băut și apa degresantă. Pe lângă acestea, el generează și alte 3 tipuri de apă cu diferite niveluri de pH pe care le poți folosi în viața ta de zi cu zi.

Când vine vorba despre gătit, ionizatorul este de mare ajutor în bucătărie, deoarece apele de la ionizator te ajută să dai gust mai bun mâncării. Iată de ce:

 • apa de băut este microstructurată, astfel că reușește să extragă mult mai ușor aromele alimentelor;
 • folosind apă de băut de la ionizator la gătit scade timpul de preparare al mâncării;
 • apa de băut folosită în rețetele tale preferate reduce nevoia de a adăuga sare extra;
 • apa pentru înfrumusețare cu pH-ul 4,5-6 poate fi folosită pentru fierberea sau prefierberea pastelor și orezului;
 • apa degresantă de uz casnic cu pH 11,5 curăță fructele, legumele, cerealele de urmele de pesticide și schimbă potențialul de oxido-reducere cu valori pozitive într-un potențial de oxido-reducere cu valori negative, ceea ce înseamnă că transformă alimentele oxidante în antioxidanți;
 • apa dezinfectantă de uz extern cu pH-ul 2,5 este un bun dezinfectant, fiind o soluție naturală care curăță agenții patogeni de pe alimente și suprafețele de gătit.

Ionizatorul de apă este furnizorul tău de apă bună pentru gătit și soluții naturale de curățare. Comandă-ți unul acum!

În ceea ce privește gătitul la aburi, ionizatorul îți vine în sprijin cu două ape care oferă gust mai bun mâncării și ajută la prepararea alimentelor într-un mod delicios. Citește în continuare și află cum să le folosești!

Gătește la aburi cu apă microstructurată antioxidantă de la ionizator

Apa de băut produsă de ionizatoarele noastre este o apă curată, filtrată și cu proprietăți îmbunătățite. Deoarece este supusă procesului de electroliză, aceasta devine antioxidantă și capătă o structură microcluster, calități pe care nicio altă apă de băut nu le are concomitent. 

Astfel, apa de băut de la ionizatoarele de la GoostoMix se deosebește prin aceste caracteristici:

 • este curată deoarece trece printr-un filtru înainte să fie supusă electrolizei;
 • are 3 niveluri diferite de pH: 8,5, 9 și 9,5, având astfel un pH ușor alcalin;
 • conține Hidrogen Molecular, cel mai mic și mai eficient antioxidant cunoscut. Acesta neutralizează radicalii liberi periculoși din organism, atomi periculoși care cauza regenerare celulară, îmbătrânire prematură și necroză celulară. Hidrogenul Molecular atacă doar radicalii liberi periculoși, lăsându-i intacți pe cei folositori organismului;
 • are o structură microcluster, ceea ce înseamnă că este formată din grupări mici de molecule. Datorită structurii mici, apa pătrunde ușor în țesuturi și celule, hidratând în profunzime.

Datorită acestor calități, ea devine perfectă și pentru gătitul la aburi. Alimentele gătite la aburi cu apă ionizată provenită de la dispozitivele noastre își păstrează mai bine culoarea naturală și devin mai aromate și mai gustoase.

Gătește la aburi cu apa cu proprietăți de degresare de la ionizator

Degresantul de uz casnic de la ionizatoarele noastre este o apă cu pH super alcalin (11,5). Este o soluție 100% naturală, fără chimicale, obținută rapid și aproape gratuit de la ionizatorul de apă. Deoarece aparatul își amortizează investiția, după un timp de utilizare cheltuielile pe produsele înlocuite de ionizator vor acoperi suma investită inițial în dispozitivul nostru. Având o durată de viață de 15-20 de ani, ionizatorul devine un aparat necesar și ideal de avut în bucătăria ta!

Deși numită apă degresantă, această soluție este folositoare și la gătit. Utilizeaz-o atunci când gătești legume la abur sau atunci când gătești legumele în apă fiartă pentru un timp scurt deoarece este îmbunătățită și intensificată aroma acestora.

În bucătărie apa degresantă BIO de la ionizatoarele noastre poate fi folosită cu succes și pentru:

 • curățarea alimentelor de reziduurile de pesticide și alte chimicale;
 • hitratarea unor cereale precum fasolea și mazărea;
 • degresarea suprafețelor de gătit, ustensilelor de bucătărie, recipientelor;
 • îndepărtarea petelor dificile de pe blatul de bucătărie, oale, cratițe, tocătoare.

Fiecare apă de la ionizator are multiple utilizări și poate înlocui chiar și zeci de produse cu potențial toxic din comerț, precum detergenții, soluțiile de curățare a pesticidelor, soluțiile de degresare. 

Achiziționează și tu unul dintre cele 5 modele de ionizatoare de la GoostoMix!

Care sunt avantajele gătitului la aburi?

Tehnica de gătit a alimentelor folosind aburii este des întâlnită în bucătăria amatorilor, cât și a bucătarilor consacrați. Fiind o modalitate sănătoasă și versatilă de gătit, poate fi adaptată la diverse alimente. 

Gătitul la aburi este ușor și la îndemâna tuturor cât timp deții un aparat sau o oală specială pentru această tehnică. În continuare îți prezentăm beneficiile gătitului la aburi și de ce ar trebui să încerci și tu să prepari mâncare în acest fel!

Legumele gătite la aburi rețin mai multe vitamine și minerale 

Deoarece nu intră în contact cu apa fierbinte, alimentele își păstrează o bună parte din substanțele nutritive din compoziție. Substanțele nutritive solubile în apă precum vitamina C și folatul (o vitamină de tip B) sunt deteriorate de căldură și apă, astfel că dacă gătești la abur ele se vor menține mai bine.

Gătitul la aburi ajută alimentele să rețină mai mulți antioxidanți

Această tehnică de gătit conservă conținutul de antioxidanți al alimentelor, mai ales în cazul antocianinelor, flavonoidelor și glucozinolații decât dacă acestea ar fi fost fierte în apă.

Gătitul la aburi este sănătos

Folosind tehnica de gătit la aburi reușești să obții mâncare gustoasă chiar și fără să adaugi ulei. Prăjirea sau adăugarea unei cantități însemnate de ulei în mâncare poate duce la consumarea a prea multe grăsimi și compromiterea cantității de nutrienți regăsiți în alimente. De exemplu, alegând să gătești dovlecel la aburi în schimbul dovlelului prăjit în ulei obții un preparat mai sănătos, mai nutritiv, cu mai puține grăsimi și mai puține calorii.

Tehnica de gătit cu aburi este versatilă și eficientă

Gătitul la aburi ajută alimentele să-și păstreze culoarea, forma și textura, deoarece nu există contact direct cu apa fierbinte sau căldură extremă. Alimente gătite astfel nu rămân uscate, cum se întâmplă de obicei dacă gătești, spre exemplu, legume sau carne la cuptor. De asemenea, ele își păstrează consistența și nu tind să devină prea moi, așa cum întâlnești în cazul fierberii.

Prepară mese sănătoase și delicioase gătind la aburi cu apele de la ionizator

Ionizatorul de apă este un dispozitiv de nădejde în bucătăria ta, oferindu-ți apă antioxidantă, microstructurată și curată, ideală pentru gătit, alături de apă cu proprietăți de degresare cu un pH puternic alcalin potrivită pentru gătitul la aburi. În total primești 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH, toate curate, naturale, fără chimicale și cu moduri de utilizare multiple.

Vrei să testezi capacitățile ionizatoarelor noastre? Programează-te pe website-ul nostru, goostomix.ro, la un demo live gratuit și vină să vezi cum funcționează ionizatoarele noastre japoneze, dispozitive cu grad medical certificate și recunoscute internațional.

Dacă vrei să învestești într-un aparat performat util pentru casa ta, comandă acum un ionizator de apă de la GoostoMix!

Achiziția prin GoostoMix este sigură, plătești la preț de producător și obții ulterior o mulțime de avantaje, printre care consultanță gratuită pe viață, prima igienizare lunară gratuită și asistență gratuită la instalare standard și punere în funcțiune.

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!