Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum te ajută apa de la ionizator să oferi gust mai bun mâncării?

Cum te ajută apa de la ionizator să oferi gust mai bun mâncării?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Gustul bun al preparatelor ține de nivelul de iscusință al bucătarului, de rețeta urmată, de ingredientele folosite și, de asemenea, de apa folosită la gătit. Datorită particularităților speciale ale apei alcaline, microstructurate și antioxidante produsă de ionizatoarele noastre, ai ocazia să oferi mâncării un gust mai bun, mai intens și o culoare mai vie. 

Apa cu pH 8,5, 9 și 9,5 de la ionizatoarele noastre de apă este perfectă pentru prepararea meselor zilnice, reușind să accentueze gustul și savoarea mâncării.

Ce este apa ionizată microstructurată și antioxidantă și cum o obții?

Apa ionizată produsă de ionizatoarele de apă recomandate de GoostoMix este o alternativă de apă de băut curată și benefică pentru organism, care înlocuiește apa posibil contaminată de la robinet, de la fântână și chiar pe cea îmbuteliată. Apa ionizată de la aparatele noastre de ionizare colectează apa de la robinet, cea de la rețeaua municipală, pe care o filtrează și o purifică de sedimente, clor și alți contaminanți, după care o supune procesului de electroliză. Electroliza este acțiunea curentului electric prin care se descompune apa în Oxigen și Hidrogen. În urma acestui fenomen, ionizatorul modifică structura moleculară a apei, pH-ul acesteia, și îi adaugă anumite proprietăți îmbunătățite, în funcție de pH-ul selectat.

Spre exemplu, apa cu pH 8,5, 9 și 9,5, cea destinată consumului zilnic și gătitului, devine antioxidantă și capătă o structură moleculară microcluster, ceea ce înseamnă că moleculele de apă sunt împărțite în grupări mici care pătrund mult mai ușor în țesuturi și celule față de grupările mari, specifice apei îmbuteliate, de la robinet sau de la fântână. 

Un alt exemplu elocvent de proprietăți speciale oferite de ionizator este în cazul Apei Super Alcaline cu pH 11,5 produsă de ionizatoarele noastre, care este transformată din apă de la robinet într-o soluție 100% naturală cu proprietăți de degresare și curățare.

Apa ionizată, microstructurată și antioxidantă destinată gătitului și consumului uman cu proprietățile pe care ți le-am prezentat este furnizată doar de ionizatoarele de apă japoneze distribuite prin intermediul GoostoMix.

Vrei și tu un ionizator performant? Comandă la preț de producător de pe GoostoMix.ro!

De ce să folosești apa microstructurată de la ionizatoarele noastre de apă la gătit?

Apa pe care o folosești la gătit poate influența semnificativ gustul mâncării pe care o gătești. Folosirea apei de la robinet în prepararea meselor tale poate fi un dezavantaj atât pentru gustul mâncării, cât și pentru sănătatea ta. Chiar și în urma fierberii unele bacterii încă pot supraviețui în apă, în cazul în care apa a fost contaminată. O soluție mai sigură și mai eficientă este să folosești apa ionizată atunci când gătești!

Apa ionizată, microstructurată și antioxidantă furnizată de ionizatoarele noastre este o apă alcalină, cu pH-ul 8,5, 9 și 9,5. Este destinată consumului zilnic al adulților și copiilor peste 3 ani, însă poate fi folosită cu succes și la gătit. În continuare îți vom prezenta principalele beneficii ale apei ionizate atunci când o folosești la prepararea mâncării.

Gătește cu apă ionizată pentru o mâncare mai gustoasă

Datorită structurii microcluster a apei alcaline furnizate de ionizatoarele noastre, aceasta reușește să ofere un gust mai bun mâncării. De ce? Pentru că grupările mici de molecule de apă sunt capabile să pătrundă, să descompună și să dizolve mult mai ușor nutrienții de la ingredientele pe care le folosești la gătit. 

Ionizatorul de apă descompune structura apei până la 6 unități moleculare, ceea ce înseamnă că grupările de apă sunt foarte mici. Pentru a testa capacitatea apei de a pătrunde și de a descompune substanțele, vino la un demo live să faci testul cu ceaiul!

Testul cu ceaiul îți va demonstra cum apa cu pH 8,5, 9 sau 9,5 de la ionizator poate dizolva instant un pliculeț de ceai, chiar dacă este rece. Imediat după ce torni această apă ionizată peste un pliculeț de ceai, apa se va colora și va dizolva plantele, fără să mai fie nevoie de infuzie. Dacă după ce ai scos pliculețul de ceai din ceașcă îl transferi în alt recipient și adaugi din nou apă ionizată, vei observa că apa se va colora, va prinde aromă și gust de plante infuzate chiar dacă pliculețul de ceai a mai fost folosit anterior.

Apa microstructurată de la ionizator fierbe mai repede

Când vine vorba despre gătit, apa ionizată alcalină produsă de dispozitivele noastre japoneze reduce timpul de gătit cu până la 25-30%, lucru benefic atât pentru tine și timpul tău, cât și pentru mediu. Folosirea apei ionizate la prepararea mâncării scade punctul de fierbere și te ajută să:

 • gătești mai repede;
 • economisești timp;
 • economisești energie, fiindcă vei sta mult mai puțin cu aragazul pornit sau cu aparatul de gătit conectat la priză;
 • economisești bani, fiindcă reduci din timpul de gătit, deci și energia electrică utilizată.

Gătește cu apă ionizată și nu vei mai simți nevoia să adaugi sare extra

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale folosirii apei ionizate la gătit este faptul că reduce din nevoia de a adăuga sare în plus în preparate. Fiindcă reușește să extragă aromele și gustul bun al ingredientelor, această apă este perfectă de utilizat în regimurile cu restricții la sare și pentru dietele sărace în sare.

Cum să folosești apa ionizată în bucătărie?

În principiu, poți folosi apa ionizată la prepararea oricărei rețete pe bază de apă sau în care trebuie să adaugi la un moment dat apă. Totuși, am realizat o listă de preparate al căror gust îl poți îmbunătăți semnificativ dacă gătești cu apa microstructurată de la ionizatoarele noastre.

Iată cum să folosești apa microstructurată, antioxidantă, alcalină de la ionizatorul de apă în bucătărie:

 • pentru prepararea supelor, ciorbelor și stock-urilor;
 • pentru gătirea preparatelor la aburi;
 • pentru prepararea ceaiului verde, cafelei, ceaiului englezesc sau din plante. Cu apa ionizată poți să prepari ceai fără infuzie, doar cu apă rece. În cazul ceaiului verde, apa ionizată îi conferă o culoare vibrantă și reușește să anuleze din gustul ușor amărui. Folosirea apei ionizate la prepararea cafelei îmbunătățește aroma și culoarea. În plus, poți să reduci cantitatea de cafea măcinată folosită pentru o ceașcă de cafea chiar și la jumătate dacă alegi să prepari cafeaua cu apă ionizată;
 • adaugă apa ionizată în whiskey pentru o aromă mai fină și mai blândă. Apa ionizată adăugată în această băutură alcoolică acidă te ajută să previi mahmureala;
 • pentru diluarea sosurilor și condimentelor lichide;
 • pentru eliminarea mirosurilor puternice ale cărnii. Lasă carnea la înmuiat pentru 30 de minute în apă ionizată pentru a elimina sângele și mirosurile specifice.

Cum să folosești apele generate de ionizatoarele noastre de apă la gătit? 

Pe lângă apa alcalină microstructurată și antioxidantă produsă de ionizatoarele de pe GoostoMix.ro, aceste dispozitive furnizează și alte 4 tipuri de apă care pot fi utilizate în activitățile zilnice ale fiecărui om. Însă fiindcă suntem la capitolul bucătărie și gătit, îți vom prezenta utilizările apelor Beauty, Clean, Super Alcalină și Puternic Acidă atunci când prepari mesele pentru tine și familia ta.

Iată cum să folosești Apa Beauty la gătit

Deși numele o face să pară potrivită doar pentru îngrijire și înfrumusețare, Apa Beauty de la ionizator face mai mult de atât. Ce este special la această apă este pH-ul său apropiat de cel al pielii, de aceea este folosită în general pentru îngrijirea pielii. Însă datorită pH-ul de 4,5-6, această apă poate fi folosită și pentru gătit:

 • pastele și orezul pot fi gătite în apa cu pH 4,5-6, deoarece gustul este mai bun și textura mai pufoasă. De asemenea, se gătesc mai repede;
 • folosește Apa Beauty în aluaturile care urmează să fie prăjite fiindcă acestea vor fi mai crocante, textura crocantă va rezista mai mult, iar aluatul va absorbi mai puțin ulei;
 • în Apa Beauty poți să fierbi ouă fără să te temi că se vor sparge și se vor împrăștia. Chiar dacă ouăle se crapă la fiert, albușul nu se va scurge iar coaja va fi mai ușor de îndepărtat;
 • pulverizează Apa Beauty peste legume înainte să le pui la congelator pentru că se mențin pentru mai mult timp culoarea și aroma;
 • utilizează Apa Beauty când folosești fructe sau legume care conțin antocianine pentru a preveni pierderea nuanțelor de mov ale alimentelor. Printre fructele și legumele care au în compoziție antocianine se numără afinele, cireșele, prunele, strugurii, varza roșie, vinetele sparanghelul. Folosind apa cu pH 4,5-6 la gătit, menții culoarea vibrantă a acestor alimente.

Folosește Apa Super Alcalină pentru curățarea și hidratarea alimentelor

De fiecare dată când gătești este important să îți cureți temeinic ingredientele, de la cea mai mică frunză de pătrunjel, până la bucățile de porc, pui sau vită. Cu ajutorul Apei Super Alcaline cu pH 11,5 furnizată de ionizatoarele noastre poți să scoți pesticidele de pe fructe, legume și cereale și poți să cureți carnea de chimicale.

Iată cum să procedezi:

 • pune legumele, fructele, cerealele sau carnea într-un bol încăpător;
 • toarnă apă cu pH 11,5 până cuprinzi conținutul din bol și așteaptă 10-20 de minute.

După ce ai așteptat timpul recomandat, vei observa că apa rămâne tulbure, în unele cazuri prinde o culoare mai intensă sau mai fadă (în funcție de alimentul curățat) și chiar capătă mirosul specific al alimentului curățat. De exemplu, la căpșuni vei putea observa cum apa rămâne colorată cu o nuanță de roz sau roșu și va prelua mirosul specific al fructelor. Dacă vrei să vezi live un astfel de test, te așteptăm la viitoarele ediții ale GoostoEvenimentelor noastre sau la un demo față în față unde să testezi ionizatoarele noastre de apă!

De asemenea, Apa Super Alcalină poate fi folosită pentru hidratarea fasolei sau mazării uscate. Lasă fasolea sau mazărea în apă cu pH 11,5 timp de o oră și vei reduce timpul de gătit al acestor alimente.

O singură apă te poate ajuta să hidratezi legumele, să cureți alimentele, să degresezi suprafețele, să scoți petele de pe haine. Da, este vorba de Apa Super Alcalină. Așa cum această apă are multiple utilizări, aceeași situație o întâlnim și în cazul celorlalte 4 tipuri de apă generate de ionizatoarele noastre. 

Atunci când investești într-un ionizator, investești de fapt în sănătatea ta și în zeci de produse 100% naturale pe care aparatul de ionizare le generează. Achiziționează-ți și tu un ionizator recomandat de GoostoMix!

Dezinfectează alimentele cu Apa Puternic Acidă de la ionizator

Apa Puternic Acidă este un produs non-toxic, fără chimicale, care are proprietăți de dezinfectare. Apa Puternic Acidă are pH-ul 2,5, fapt ce o determină să fie potrivită pentru a curăța microbii, bacteriile sau fungii de pe carne, ouă sau alte alimente.

Această apă se mai numește și acid hipocloros sau apă antibacteriană. Este important de menționat că acidul hipocloros este o soluție acceptată și aprobată de FDA (Food and Drug Administration) în dezinfectarea în industria alimentară și pe suprafețele de preparare sau servire a mâncării.

Comandă-ți un ionizator și gătește mai curat, mai gustos și mai sănătos!

Dacă ești pasionat de gătit sau vrei să fii sigur că mâncarea este preparată sănătos, alimentele sunt curate și la sfârșit gustul preparatelor este delicios, ia-ți un ionizator de apă! Acest aparat cu tehnologie japoneză este mereu alături de tine cu cele 5 ape cu 7 niveluri diferite de pH pe care să le folosești în bucătărie. De asemenea, este important să folosești tehnici de gătit echilibrate și ingrediente nutritive.

Folosirea apei ionizate microstructurate cu pH între 8,5 și 9,5 te ajută să oferi gust mai bun felurilor de mâncare pe care le gătești și reduce din nevoia de a adăuga sare. Apa ionizată extrage aromele și savoarea ingredientelor și prepară mâncare cu gust. Această apă este soluția ideală dacă simți că eforturile tale în bucătărie sunt în zadar. Poate că problema este la apa pe care o folosești sau chiar la modul în care îți cureți alimentele.

Știai că fructele și legumele curățate cu Apa Super Alcalină cu un gust mult mai bogat decât cele curățate cu apă de la robinet? Apa cu pH 11,5 de la ionizatoarele noastre înlătură pesticidele de pe alimente și le modifică ORP-ul într-o valoare negativă. Astfel, ele devin mai curate, mai sănătoase și capătă proprietăți antioxidante. De asemenea, poți opta pentru dezinfectarea alimentelor cu Apa Puternic Acidă care, datorită proprietăților antibacteriene, înlătură agenții patogeni de pe produsele pe care urmează să le consumi.

Ionizatorul de apă este un dispozitiv performant și eficient pentru bucătăria ta! Ai la dispoziție apă de băut și de gătit, apă pentru bebeluși, apă de înfrumusețare, de curățare și de dezinfectare la o apăsare de buton distanță.

Comandă-ți un ionizator de la GoostoMix la preț de producător!

Surse:

 

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!