Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum să îți dezinfectezi mâinile cu soluția 100% naturală de la ionizator?

Cum să îți dezinfectezi mâinile cu soluția 100% naturală de la ionizator?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Ioana, mămică de profesie

Dezinfectantul fără chimicale generat de ionizatoarele de apă de la GoostoMix este soluția ideală pentru a-ți dezinfecta mâinile într-un mod natural și neiritant pentru piele. 

Mâinile noastre intră în contact cu o mulțime de suprafețe pe timpul zilei, iar atunci când ai nevoie să te dezinfectezi de patogeni rapid, poți folosi în siguranță apa cu proprietăți de dezinfectare de la ionizatoarele noastre.

Citește în continuare și află mai multe despre importanța dezinfectării mâinilor, despre soluția naturală de dezinfectare și despre cum să ai grijă de sănătatea ta!

De ce este important să îți igienizezi mâinile?

Igienizarea corectă a mâinilor este una dintre cele mai importante măsuri pe care să le iei pentru a te proteja în fața germenilor. Germenii de pe suprafețele pe care le atingi pot să rămână pe mâinile tale, iar mai apoi pot ajunge în organism dacă mănânci cu mâinile neigienizate sau dacă îți atingi nasul, ochii sau gura înainte să te speli pe mâini.

Este recomandat să te speli pe mâini cu apă și săpun pentru cel puțin 20 de secunde, asigurându-te că îți cureți fiecare porțiune de piele corespunzător. Iată câteva momente cheie în care trebuie să te speli pe mâini:

 • înainte și după ce ai mâncat;
 • înainte și după îngrijirea unei persoane care suferă de vărsături sau diaree;
 • după ce atingi sau duci gunoiul;
 • înainte și după tratarea unei tăieturi sau răni;
 • după ce folosești toaleta;
 • după ce schimbi scutecul bebelușului;
 • după ce îți sufli nasul, după ce strănuți și după ce tușești;
 • după ce atingi un animal, furaje sau deșeurile lăsate de acesta;
 • după manipularea alimentelor pentru animalele de companie.

Atunci când nu ai acces la o sursă de apă și la săpun pentru a-ți curăța mâinile, este recomandat să folosești un dezinfectant de mâini care să înlăture bacteriile și microorganismele pe care le-ai contactat de pe suprafețele atinse.

În contextul pandemiei de COVID-19 este important să te speli pe mâini corect, cu apă și săpun, și să eviți să îți atingi fața, ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate. Ține cont că dezinfectarea nu înlocuiește spălatul pe mâini, ci este doar o măsură provizorie.

Cum să îți speli mâinile corect cu apă și săpun?

Pentru a îndepărta corespunzător agenții patogeni de pe mâini, respectă procedura descrisă mai jos și recomandată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (agenție federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA):

 • umezește-ți mâinile cu apă de la robinet (caldă sau rece), închide robinetul și aplică săpun într-o cantitate suficientă, astfel încât să acopere ambele mâini;
 • curăță-ți palmele, dosul palmelor, degetele și spațiile dintre degete și de sub unghii. Procedura ar trebui să dureze cel puțin 20 de secunde;
 • clătește-ți mâinile cu apă curată;
 • usucă-ți mâinile cu un prosop curat.

Ce dezinfectant să folosești pentru a-ți igieniza mâinile?

Pentru momentele când nu îți poți spăla mâinile cu apă și săpun, poți folosi un dezinfectant. Dacă alegi să cumperi unul din comerț, asigură-te că are cel puțin 60% conținut de alcool. Totuși, dezinfectanții pentru mâini din comerț pot fi o cauză de iritație a pielii, din cauza ingredientelor extra din compoziție, precum parfumul. În funcție de nivelul de rezistență al pielii tale și gradul de sensibilizare, alege un dezinfectat potrivit.

Dacă vrei să stai departe de alcool și de celelalte substanțe posibil periculoase pentru piele, alege să îți dezinfectezi mâinile cu apa cu proprietăți de dezinfectare produsă de ionizatoarele de apă prezentate pe goostomix.ro. Acest dezinfectant este 100% natural și este produs cu ajutorul unui aditiv pe bază de clorură de sodiu (sare de bucătărie). Are un pH foarte scăzut, de 2,5, și are capacitatea de a elimina unii agenți patogeni de pe mâinile tale.

Dezinfectantul BIO de la ionizatoarele noastre este o soluție naturală care:

 • nu conține chimicale, având la bază doar apă de la robinet filtrată și trecută prin sistemul de electroliză al ionizatorului, care intră în contact cu aditivul pe bază de sare. Astfel, nu conține alcool, parfum sau alte chimicale;
 • poate fi folosit pentru dezinfectarea mâinilor, rănilor ușoare sau în orice altă  împrejurare când vrei să scapi de microorganisme și alți patogeni. Datorită procesului unic de producție al acestui dezinfectant, disponibil doar la ionizatoarele noastre de apă, apa cu proprietăți de dezinfectare cu pH-ul 2,5 este sigură pentru pielea ta.

Cum să îți dezinfectezi mâinile cu apa dezinfectantă de la ionizator?

Dacă ai luat decizia de a investi într-un ionizator de apă de la noi, vei avea pentru următorii 15-20 de ani dezinfectantul tău propriu la dispoziție, în orice moment. 

Alături de celelalte 4 tipuri de apă furnizate de sistemele noastre de ionizare, apa cu proprietăți de dezinfectare îți face viața mai ușoară. Te ajută să îți dezinfectezi mâinile fără riscul unor iritații din cauza substanțelor chimice din dezinfectanții din comerț și are grijă de pielea ta, fiind o soluție naturală.

Pentru a-ți dezinfecta mâinile cu apa dezinfectantă cu pH-ul 2,5 furnizată de ionizatoarele de apă disponibile la GoostoMix urmează acești pași:

 • să generezi apa cu pH 2,5 de la ionizatorul tău;
 • să aplici o cantitate suficientă pentru a-ți acoperi ambele mâini;
 • să distribui dezinfectantul pe toată suprafața mâinilor, inclusiv pe dosul palmelor, între degete și sub unghii.

Apa cu proprietăți de dezinfectare de la ionizatoarele noastre se mai numește și acid hipocloros. Acidul hipocloros este un dezinfectant acceptat și aprobat de FDA (Food and Drug Administration) în dezinfectarea în industria alimentară și pe suprafețele de preparare sau servire a mâncării. 

De asemenea, acidul hipocloros de la dispozitivele japoneze pe care le găsești pe website-ul nostru este folosit chiar și în clinici stomatologice, clinici medicale și spitale din Japonia pentru dezinfectarea mâinilor și pentru realizarea curățeniei generale.

Comandă-ți și tu un ionizator de apă de la GoostoMix și vei avea dezinfectant pentru mâini chiar la tine acasă!

De ce să eviți produsele de dezinfectare pentru mâini din comerț?

Alternativele din supermarketuri pentru dezinfectarea mâinilor constau în produse care conțin o cantitate însemnată de alcool, un dezinfectant cunoscut, eficient și utilizat la scară largă pentru dezinfecție. Unele produse de dezinfectare a mâinilor din comerț pot fi periculoase pentru piele și, folosite incorect, pot duce chiar la apariția unor probleme serioase.

Iată câteva efecte negative ale utilizării dezinfectanților pentru mâini din comerț:

 • pot cauza iritații ale pielii – conținutul de alcool și alte ingrediente dure și care usucă pot crește sensibilitatea pielii, apărând simptome precum mâncărimi și eczeme. Dacă folosești un dezinfectant prea puternic, este posibil ca stratul superior al pielii să se usuce și să se descojească;
 • mâinile devin mai sensibile la razele UV – din cauză că alcoolul din dezinfectant îți usucă pielea și straturile pielii devin mai sensibile și mai subțiri, ești mai predispus la apariția arsurilor solare pe mâini;
 • unele ingrediente pot provoca reacții alergice – triclosanul și alte ingrediente chimice pot fi dăunătoare pentru piele, cauzând apariția unor iritații, eczeme sau dermatite de contact.

Pentru a evita supunerea pielii tale la riscurile asociate cu expunerea la unii dezinfectanți de mâini periculoși, alege să folosești acidul hipocloros generat de ionizatoarele noastre de apă pentru a-ți igieniza mâinile atunci când nu ai acces la o sursă de apă și săpun! Apa cu proprietăți de dezinfectare pe care o obții odată cu achiziționarea unui ionizator de la noi este ideală pentru curățarea mâinilor atunci când pleci de acasă. 

Cel mai simplu mod pentru a avea dezinfectantul tău mereu la îndemână este să îl colectezi într-un recipient cu pulverizator și să pulverizezi pe mâini soluția de fiecare dată când vrei să îți dezinfectezi mâinile.

Ia-ți un ionizator de apă de la GoostoMix și furnizează-ți singur dezinfectantul pentru mâini!

Investiția într-un ionizator de apă de la noi este o achiziție pe care o faci pentru sănătatea ta. Ionizatoarele noastre sunt dispozitive fiabile, utile și performante care folosesc tehnologie japoneză pentru a genera 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH, fiecare dintre ele având zeci de moduri de utilizare.

Ionizatorul de apă îți generează, pe lângă apa dezinfectantă cu pH-ul 2,5 despre care ți-am vorbit în acest articol, și apă antioxidantă de băut, apă Clean pentru bebeluși, apă pentru înfrumusețare și apă cu proprietăți de degresare. Cu un ionizator de apă în casă reușești să înlocuiești zeci de produse din comerț cu alternative naturale și sigure:

 • apa îmbuteliată cu o apă antioxidantă și microstructurată;
 • cosmeticele iritante cu apa pentru înfrumusețare astringentă și cu pH apropiat de cel al pielii;
 • soluțiile de curățenie care conțin chimicale din comerț cu o apă degresantă cu pH ridicat, potrivită pentru a curăța ustensilele de bucătărie, suprafețele din casă, dar și pentru a scoate reziduurile de pesticide de pe fructe și legume.

Cumpără un ionizator de apă de la GoostoMix și vei primi de la consultantul tău toate informațiile de care ai nevoie pentru a te bucura la maximum de beneficiile fiecăreia dintre apele produse de acest dispozitiv.

Comandă și tu unul dintre cele 5 modele de ionizatoare de apă și plătești la preț de producător!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!