Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum să îți îngrijești părul cu apa pentru înfrumusețare de la ionizator!

Cum să îți îngrijești părul cu apa pentru înfrumusețare de la ionizator!

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Delia, mereu pe fugă

Produsele pe care le folosești pentru îngrijirea părului tău îi influențează textura, strălucirea, rezistența, modul în care arată, dar mai ales sănătatea. Cu ajutorul apelor 100% naturale generate de ionizatoarele noastre îți poți crea o rutină de îngrijire corectă a părului, cu produse neiritante, curate și benefice pentru firul de păr.

Apa de înfrumusețare pentru ten și păr de la ionizatoarele noastre de apă este un produs excelent pentru păr, fiind o soluție bio, naturală, fără chimicale și substanțe iritante în compoziție.

Ce este apa de înfrumusețare și cum o obții cu ajutorul ionizatorului de apă?

Apa de înfrumusețare (sau apă ușor acidă pentru ten și păr, soluție astringentă fără chimicale sau apă ușor acidă pentru ten și păr) este una dintre cele 5 ape furnizate de ionizatoarele de apă pe care le găsești pe website-ul nostru, goostomix.ro. Aceste ionizatoare sunt dispozitive japoneze cu tehnologie performantă și durată de viață de 15-20 de ani. Scopul practic al ionizatoarelor noastre este să îți genereze soluții bio, naturale pe care să le folosești în viața ta de zi cu zi și care să te scape de expunerea la chimicale și plastic.

Această soluție astringentă și fără chimicale pe care noi o recomandăm poate fi colectată doar de la ionizatoarele de pe GoostoMix, toate indicațiile și informațiile oferite în acest articol făcând referire la apa cu pH 4,5 – 6 generată de dispozitivele noastre de ionizare.

Apa de înfrumusețare este un produs perfect pentru îngrijirea părului deoarece:

 • este astringentă;
 • are pH-ul apropiat de cel al părului și al scalpului. Părul conține un mic procent de umiditate în structura sa și are un pH de 4,5 – 5,5, astfel că folosirea unor produse prea alcaline poate deteriora firul de păr, dezechilibrând pH-ul.

Cum să utilizezi apa de înfrumusețare de la ionizator pentru îngrijirea părului?

Apa ușor acidă pentru ten și păr este ideală pentru a hidrata părul. Ca produs de păr, apa de înfrumusețare de la ionizatoarele noastre poate fi folosită drept balsam. Datorită proprietăților astringente și antioxidante și pH-ului asemănător cu al părului și pielii, această apă devine aliatul tău în înfrumusețarea părului.

Iată cum ajută apa de înfrumusețare părul dacă o folosești drept balsam:

 • hidratează corespunzător părul;
 • îți lasă părul moale și fin;
 • părul devine mult mai ușor de pieptănat, firele nu se mai încurcă la fel de repede;
 • părul capătă un aspect strălucitor și sănătos;
 • părul se va aranja mai ușor;
 • părul se va îngrășa mai greu.

Este important să folosești drept balsam o soluție cu pH ușor acid deoarece acidul închide firul de păr. Firul de păr are la exterior un strat numit cuticulă. Pentru spălarea părului și hrănirea lui, poți folosi substanțe ușor alcaline, care vor deschide straturile de cuticule, lăsând substanțele hrănitoare din produsele pe care le folosești să intre în structura firului de păr, însă după ce produsele respective și-au făcut efectul, este necesar să închizi cuticula, astfel încât să se păstreze substanțele nutritive pe care le-ai aplicat pe păr anterior.

Astfel, după fiecare spălare și după aplicarea produselor pe care le folosești în mod normal pentru hrănirea și hidratarea părului, folosește apa de înfrumusețare drept balsam pentru a sigila firul de păr și pentru a închide stratul de cuticule.

Cum să îți speli corect părul?

Procesul de curățare a scalpului și firelor de păr este meticulos, fiindcă dacă vrei să păstrezi părul cât mai sănătos și să eviți distrugerea acestuia trebuie să ai mare grijă la produsele folosite, presiunea pe care o aplici pe păr și scalp la spălare și uscare dar și de alte aspecte.

Atunci când îți speli părul probabil și tu începi cu șamponul. Înainte de a face acest pas, asigură-te că șamponul pe care l-ai ales nu conține lauril de sodiu, sulfați de lauril, parabeni, produse din petrol, parfumuri sintetice fiindcă aceste substanțe pot fi perturbatori hormonali și pot, în timp, să influențeze căderea părului. Produsele de îngrijire a părului care conțin diverse substanțe toxice, precum cele menționate, pot fi dăunătoare pentru păr, cauzând mâncărimi, uscăciune a scalpului sau mătreață.

Pentru a-ți spăla părul mai eficient, realizează faza de șamponare în chiuvetă, astfel încât produsul de curățare aplicat să nu se scurgă direct de pe scalp, ci să rămână și printre firele de păr. Amestecă șamponul cu o cană de apă și masează-l ușor pe scalp, trage atent produs și pe lungimea firului de păr și clătește cu apă din abundență pentru a înlătura orice urmă de produs de curățare din păr. Ai grijă ca temperatura apei să fie potrivită, nici prea fierbinte, dar nici prea rece.

Al doilea pas este reprezentat de aplicarea unui produs de hidratare, de reconstrucție, de protejare a culorii părului, de hrănire a firului de păr sau un produs dermatologic pentru o anumită problemă a scalpului. Alegerea unor astfel de produse ține de nevoile părului și scalpului tău, dar și de recomandarea unui medic, dacă întâmpini afecțiuni serioase.

După acest pas, clătește scalpul și firele de păr cu apa de înfrumusețare de la ionizator. Prin acest pas închizi cuticula firului de păr și îi oferi un plus de hidratare. Usucă părul în mod natural sau cu un aparat cu aer cald, caz în care îți recomandăm să folosești protecție termică.

Cum să folosești apa de înfrumusețare pentru diverse condiții ale părului?

Apa ușor acidă pentru ten și păr poate fi utilizată pentru îngrijirea și igienizarea părului și scalpului cu probleme, dar și pentru stilizarea și aranjarea părului. Această apă are numeroase moduri în care poate fi utilizată, așa că dacă alegi să investești într-un ionizator de apă, primești în schimb mai multe produse pentru păr pe care să le folosești aproape în fiecare zi. Pe lângă apa de înfrumusețare care are grijă atât de tenul cât și de părul tău, vei mai avea la dispoziție și alte 5 tipuri de apă despre care vom vorbi în continuarea acestui articol.

Apa cu pH 4,5 – 6 poate să mai fie utilizată și în aceste moduri:

 • pentru revitalizarea părului – pulverizează apă cu pH 4,5 – 6 înainte să folosești placa de păr sau uscător pentru a hidrata părul și pentru a evita distrugerea firului de păr din cauza căldurii aplicate;
 • pentru îmblânzirea părului creț – dacă părul tău este încăpățânat și refuză să se așeze așa cum vrei tu, pulverizează apă ușor acidă pentru ten și păr amestecată cu un balsam natural sau un gel pentru păr;
 • pentru prevenirea apariției mătreții sau mâncărimilor scalpului – dacă te întâlnești cu astfel de situații, este posibil ca motivul să fie urmele de șampon sau de produse de stilizare care rămân pe scalp și pe firul de păr. Apa de înfrumusețare folosită drept balsam sau pulverizată pe păr poate să te ajute să înlături reziduurile rămase și să deblocheze porii care au fost anterior blocați de reziduurile respective.

Care sunt ingredientele de evitat din produsele de îngrijire a părului?

Dacă folosești produse de îngrijire, stilizare și protejare a părului aproape în fiecare zi, este esențial să te asiguri că substanțele pe care le aplici pe păr sunt sigure și nu distrug pe termen lung sănătatea părului. Unele produse pentru păr pot conține substanțe dăunătoare, de aceea îți recomandăm să le eviți:

 • sulfații – sunt substanțe agresive care înlătură uleiurile naturale ale părului, lăsând scalpul fără sebumul necesar scalpului pentru hidratare. Folosirea produselor de păr care conțin sulfați poate cauza mătreață, descuamare, uscăciune excesivă, mâncărime, dermatite sau iritații ale ochilor;
 • metilizotiazolinonă – este un conservant asociat cu apariția reacțiilor alergice și toxicitate;
 • formaldehida – este un conservant care poate provoca iritații ale nasului, gâtului și ochilor;
 • siliconi – aceste substanțe creează un film sau o peliculă impermeabilă pe firul de păr, deshidratându-l și slăbindu-l;
 • parfumul – poate crea reacții alergice și, în unele cazuri, această denumire este folosită pentru a ascunde ftalații, substanțe dăunătoare asociate cu apariția unor probleme de sănătate serioase;
 • parabeni – sunt substanțe cu rol de conservant ce pot deshidrata părul, fiind considerați perturbatori endocrini. Parabenii se găsesc sub denumiri precum metilparaben, etilparaben, propilparaben, butilparaben, izobutilparaben;
 • ulei mineral – este o substanță derivată din produse petrochimice. Aceste produse trebuie evitate deoarece sufocă scalpul. Uleiul mineral și produsele petrochimice dăunează celulelor părului și foliculilor;
 • alcool izopropilic – acesta îndepărtează agresiv uleiurile de pe scalp, lăsând părul fragil și uscat.

Pe lângă substanțele menționate, există alte zeci și poate sute de chimicale periculoase pentru părul și scalpul tău pe care este cel mai bine să le eviți. Înlocuiește produsele periculoase din comerț cu alternative naturale și ai grijă de părul tău cu soluții bio de la ionizator!

Cum să intri în posesia propriului tău ionizator de apă?

GoostoMix este distribuitorul tău de încredere ce îți aduce în casă cele mai performante dispozitive pentru omul modern. Ionizatoarele japoneze distribuite de noi pot fi comandate online la preț de producător, fără adaos comercial. 

Ionizatorul este un aparat necesar în casa ta, mai ales dacă vrei să ai grijă de sănătatea ta și a familiei. Datorită apelor pe care le oferă, ionizatorul devine promotorul sănătății în casa ta, fiind de mare ajutor când vine vorba de înlăturarea produselor chimicale din viața ta. 

Îți prezentăm, în continuare, apele produse de ionizatoarele noastre!

Apă de băut cu proprietăți antioxidante și cu o mare putere de hidratare 

PH-ul acestei ape este de 8,5, 9 și 9,5, este o apă ionizată care capătă în urma acestui proces o structura microcluster, adică se transformă într-o apă care conține grupări mici de molecule, care pot pătrunde rapid în țesuturi și celule, față de grupările mai mari de molecule specifice apei îmbuteliate și de la robinet. Este o apă curată, filtrată, purificată, care contracarează efectele nocive ale radicalilor liberi și te hidratează corespunzător.

Apa de înfrumusețare cu pH 4,5-6 

Este potrivită pentru îngrijirea tenului și corpului fiindcă are pH-ul apropiat de cel al pielii. Este perfectă pentru rutina de îngrijire a părului, dar și pentru gătit, pentru fierberea sau prefierberea alimentelor. Deși la bază este o apă de înfrumusețare, ea nu conține nicio substanță care să nu o facă potrivită pentru utilizarea în bucătărie. Este o soluție 100% naturală cu pH ușor acid pe care o poți utiliza în diverse moduri.

Apa Clean cu pH 7

Este destinată consumului zilnic al bebelușilor și copiilor de până la 3 ani. Se poate consuma de către adulți în timpul mesei (dacă îți este foarte sete și nu poți aștepta până după masă), dar și pentru administrarea medicamentelor.

Degresant de uz casnic BIO cu pH 11,5

Este o apă cu proprietăți de degresare care datorită pH-ului înalt reușește să scoată urmele de grăsime de pe suprafețele din casă, să curețe petele de pe haine și, mai important, să scoată parte din reziduurile de pesticide de pe fructe, legume, cereale și carne.

Dezinfectant BIO fără chimicale, de uz extern cu pH 2,5 

Este o soluție dezinfectantă pe care o poți folosi zilnic să cureți suprafețele comune și des atinse din casă, să îți dezinfectezi mâinile sau să dezinfectezi spațiul de gătit sau chiar alimentele. Această soluție se mai numește și acid hipocloros și a fost acceptată și aprobată de FDA în dezinfectarea în industria alimentară.

Comandă-ți un ionizator de pe GoostoMix.ro și trăiește o viață BIO!

Îngrijește-ți părul cu apa de înfrumusețare de la ionizator!

Folosește pentru părul tău soluții naturale, sigure și fără chimicale! Apa ușor acidă pentru ten și păr de la ionizatoarele noastre este balsamul de păr ideal, deoarece îți hidratează părul, îl lasă ușor de descurcat și îi oferă strălucire și textură fină!

Investește într-un ionizator de apă de pe GoostoMix și introdu în viața ta soluții naturale de îngrijire personală, apă curată și antioxidantă de băut pentru adulți, apă pentru copii și soluții de degresare și dezinfectare bio!

Surse:

 

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!