Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum să prelungești durata de viață a ionizatorului de apă

Cum să prelungești durata de viață a ionizatorului de apă

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

Ionizatoarele de apă de la GoostoMix au o durată de viață de 15-20 de ani, iar pentru a menține și chiar pentru a prelungi acest interval este indicat să respecți procedurile de întreținere pe care ți le prezentăm în acest articol.

Pentru a avea apă de băut la fel de bună ca în prima zi de utilizare, ai grijă de ionizatorul tău efectuând curățările necesare la timp și luând în calcul regulile generale de folosire recomandate de producător.

La ce sursă de apă poți monta ionizatorul de apă?

Cele 5 modele de ionizatoare de apă disponibile pe goostomix.ro pot fi montate doar la surse de apă potabilă. Nu este recomandat să montezi aparatul la surse de apă nepotabilă, apă distilată sau apă cu osmoză inversă și de asemenea este important să nu lași să treacă apa caldă prin aparat pentru a nu pune în pericol funcționalitatea dispozitivului.

Debitul ideal al apei variază în funcție de modelul de ionizator ales, însă consultantul tău te va ajuta în acest sens. La achiziția prin GoostoMix beneficiezi de consultanță gratuită pe viață!

Ionizatorul de apă este un dispozitiv performant care filtrează apa-sursă, o supune procesului de electroliză schimbându-i pH-ul și proprietățile și furnizează, în final, 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH. Aparatul nu transformă apa nepotabilă în apă potabilă, astfel că de cele mai multe ori utilizatorii aleg să îl monteze la țevile de apă din bucătărie care sunt conectate la rețeaua municipală de apă.

Poate că acum te întrebi de ce să nu bei apă direct de la robinet, provenită de pe rețea, în loc să îți achiziționezi un ionizator. Ei bine, în primul rând apa de băut generată de ionizator este mai benefică pentru sănătate, pentru că aparatul:

 • elimină reziduurile de sedimente, impuritățile, clorul și alte substanțe din apa de la robinet prin intermediul a 3 filtre;
 • restructurează apa, astfel că transformă grupările mari de molecule de apă specifice apei de la robinet în grupări de molecule mult mai mici. Deci, apa ionizată capătă o structură microcluster, iar datorită dimensiunilor mici ale moleculelor de apă acestea pot hidrata în profunzime celulele și țesuturile corpului;
 • îi oferă apei capacitate de antioxidare – apa devine antioxidantă deoarece capătă un conținut însemnat de Hidrogen Molecular, cel mai mic și mai puternic antioxidant cunoscut. Hidrogenul Molecular neutralizează radicalii liberi periculoși și contribuie la reducerea stresului oxidativ.

Care sunt procedurile de întreținere ale ionizatorului de apă?

Procedurile pe care ți le prezentăm în continuare se aplică celor 5 modele de ionizatoare de pe website-ul nostru, singurele care produc:

 • apă antioxidantă microstructurată de băut;
 • apă Clean cu pH 7, apă pentru înfrumusețare cu pH 4,5-6;
 • degresant BIO de uz casnic cu pH 11,5;
 • dezinfectant BIO de uz extern cu pH 2,5. 

Ionizatoarele noastre de apă sunt dispozitive fiabile, iar durata lor de viață depinde de modul în care le îngrijești. Aceste ionizatoare trebuie să fie întreținute prin realizarea anumitor proceduri, dintre care unele sunt realizate automat de ionizator, altele necesită îndrumare profesională. Ține cont că de realizarea acestor demersuri depind calitatea apei de băut și, indirect, sănătatea ta.

Îți enumerăm, în continuare, procedurile de întreținere necesare ionizatoarelor noastre de apă.

Procedura zilnică de curățare a ionizatorului de apă

În fiecare dimineață înainte de a colecta apa de băut antioxidantă microstructurată cu pH-ul de 8,5, 9 sau 9,5, lasă Apa Beauty (apa pentru înfurmusețare cu pH 4,5-6) să curgă timp de 20 de secunde. Aceeași procedură trebuie realizată și după ce trec mai mult de 6 ore de nefuncționare a aparatului.

În timpul acestui proces se schimbă polaritatea din camera de electroliză, eliminându-se eventualele depozite de minerale alcaline de pe plăcile de electroliză. Astfel, pe toată durata de funcționare a ionizatorului tău de apă vei avea apă de băut la aceeași calitate ca în prima zi de utilizare a dispozitivului japonez.

Procedura lunară de curățare a ionizatorului de apă

Acest demers de întreținere este, de fapt, curățarea internă semi-automată a ionizatorului și se realizează la un interval de 25-30 de zile, acasă. Durata procedurii este de 3 ore la ionizatorul Leveluk K8 și peste noapte la modelele Junior IV și SD 501. 

Acest proces asigură igiena și calitatea apei de consum pe toata durata de viață și de folosire a sistemului de ionizare. Întârzierea sau nerealizarea curățării interne semi-automate lunar afectează calitatea apei de băut. Prima curățare de acest fel se realizează la 2-4 săptămâni de la utilizare.

Comandă-ți un ionizator de apă de la GoostoMix și ai prima curățare lunară gratuită din partea consultantului tău!

Procedura anuală de curățare a ionizatorului de apă

Demersul anual de curățare se referă la o revizie, o curățare internă profesionistă (deep cleaning) efectuată într-o unitate de service autorizată de producătorul aparatelor. Această procedură se realizează anual sau la maximum 2 ani.

Curățarea se programează de către utilizator și se efectuează contra cost, întârzierea sau anularea procedurii afectând calitatea apei de băut.

Pentru a trimite ionizatorul în service trebuie să:

 • descarci și completezi formularul Repair Request Form de pe site-ul producătorului;
 • să programezi telefonic procedura;
 • să împachetezi dispozitivul în ambalajul original și să în expediezi la adresa service-ului.

Pentru orice informație legată de procedurile de întreținere, întreabă-ți consultantul!

Schimbarea filtrului ionizatorului de apă

Filtrul de apă intern se înlocuiește după fiecare 6000 de litri consumați sau anual, dacă nu au fost colectați cei 6000 de litri. Ionizatoarele te atenționează sonor și vizual pe display când este timpul să înlocuiești filtrul. 

După fiecare schimbare de filtru, ionizatorul necesită un ciclu de inițiere, adică înainte de folosire trebuie să lași să curgă apa Clean timp de 3 minute. Întârzierea sau omiterea schimbării filtrului poate vicia întregul sistem intern al ionizatorului cu elemente propagate din filtrul supraîncărcat.

Pentru a preveni deteriorarea filtrului, colectează apa cu pH 11,5 și 2,5 mai rar și depozitează cantitățile de apă colectate în recipiente separate, conform instrucțiunilor producătorului. În cazul în care colectezi aceste 2 tipuri de apă des și în cantități mici, filtrul se va consuma mult mai repede.

Proceduri de întreținere ocazionale

Ionizatorul tău de apă, indiferent de model, are nevoie și de aceste demersuri pentru a-i asigura o durată de viață de 15-20 de ani:

 • după fiecare folosire a butonului pentru apa cu pH 2,5 se apasă pe butonul de apă de băut sau apă Clean și se lasă aparatul să își facă o curățare de 20 de secunde. Este important să nu se lase soluție salină în aparat, de aceea apelăm la această procedură, pentru a preveni deteriorarea plăcilor de electroliză pe care rămâne apa acidă;
 • realizează un ciclu de curățare semi-automat de fiecare dată când ai lăsat ionizatorul nefolosit pentru mai mult de 7 zile. De asemenea, dacă este posibil, depozitează cât ești plecat componenta de filtrare a apei în frigider.

Care sunt consumabilele necesare pentru întreținerea ionizatorului de apă

În cadrul unora dintre procedurile de curățare prezentate ai nevoie de consumabile pentru realizarea eficientă a acestor demersuri. Iată care sunt:

 • filtrul pentru apa de băut – este important să eviți filtrele contrafăcute și îl înlocuiești atunci când te atenționează aparatul sau la termenul de expirare (1 an);
 • e-cleaner – este un pliculeț cu acid citric organic folosit pentru curățarea internă lunară. Fiecare pliculeț are cantitatea și concentrația necesare unei igienizări interne eficiente a sistemului de ionizare;
 • soluție salină – este o soluție de intensificare a electrolizei care conține sare și apă. Doar în prezența acestei soluții se produc apele cu proprietăți de degresare (pH 11,5) și dezinfectare (pH 2,5). Cu un recipient de 400 ml de soluție salină se produc concomitent 25 l apă cu pH 11,5 și 7 l apă cu pH 2,5.

Pentru a folosi apele de la ionizator mai ușor, poți opta pentru achiziționarea unor recipiente de apă și accesorii extra. Întreabă-ți consultantul despre ele! În ceea ce privește recipientele pentru apă, și acestea au nevoie de întreținere. Astfel:

 • la 3 – 7 zile de folosire a recipientelor pentru apa de băut, se vor observa unele minerale pe interiorul recipientului, care se vor indeparta cu o soluție diluată din apă și acid citric (sare de lămâie). Umple sticla cu această soluție, lasă o oră să acționeze și clătește apoi recipientul. 
 • se dezinfectează cu dezinfectantul BIO de uz extern de la ionizator. Pulverizează apa cu pH 2,5 în interiorul recipientului, lasă să acționeze 30 de secunde și clătește.

Comandă-ți un ionizator de apă de la GoostoMix și bucură-te de apă curată pentru următorii 20 de ani

Ionizatoarele noastre de apă sunt dispozitive rezistente, iar dacă respecți recomandările din acest articol le poți amplifica durata de viață chiar și până la 20 de ani. Prețul ionizatorului se amortizează rapid, mai ales că nu vei mai fi nevoit să cheltuiești bani pe apă de băut pentru adulți și pentru bebeluși, cosmetice pentru păr și piele, produse de curățare, degresare și dezinfectare. Astfel, ionizatorul de apă va înlocui timp de 20 de ani toate aceste produse!

Vrei să ai și tu în casă unul dintre ionizatoarele distribuite de noi? Comandă de la GoostoMix un aparat de ionizare performant și plătești preț de producător!

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!