Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Iată 5 lucruri despre apă pe care nu le știai!

Iată 5 lucruri despre apă pe care nu le știai!

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Mihaela, expert în hidratare

În funcție de tipul de apă pe care îl consumi, aceasta îți poate aduce mai multe sau mai puține beneficii. Recomandarea GoostoMix în materie de apă de băut este apa alcalină, microstructurată și antioxidantă de la ionizatoarele noastre, soluția pentru un organism corect hidratat. Apa curată și adaptată nevoilor organismului este cheia pentru o viață sănătoasă și echilibrată! 

Citește în continuare pentru a afla care sunt beneficiile apei pentru sănătate și care este relația dintre apă și organism.

Apa îți poate afecta sau îți poate menține sănătatea

Consumul corespunzător de apă curată și adaptată organismului este de ajutor pentru corp, fiindcă apa are numeroase roluri de îndeplinit pentru funcționarea corectă a acestuia. Însă, dacă bei prea puțină sau prea multă apă, organismul poate fi afectat, la fel și dacă bei apă nesigură, ai cărei parametri de calitate nu corespund standardelor reglementate prin lege.

Corpul unui adult conține între 50%-70% apă, iar în timpul zilei 1-3 litri sunt eliminați prin transpirație, urină și chiar respirație. Astfel, pierderea de lichide trebuie să fie suplimentată de un aport cel puțin egal, pentru a menține echilibrul apei în corp. Păstrarea unui nivel balansat de apă în corp te ajută să eviți deshidratarea sau hiperhidratarea.

Apa își poate realiza funcțiile în organism doar atunci când este curată, are pH adaptat organismului și este sigură de băut. Consumul de apă contaminată poate provoca afecțiuni de sănătate serioase. Organizația Mondială a Sănătății afirmă că cel puțin 2 miliarde de oameni folosesc o sursă de apă contaminată.

În continuare vom explica în detaliu modurile în care apa poate afecta sănătatea.

Consumul de apă nesigură amenință buna funcționare a corpului

Tu te-ai gândit vreodată ce conține apa pe care o consumi? Aproape toate tipurile de apă pot avea impurități, substanțe toxice, sedimente, cantități depășite de compuși chimici (precum nitriții și nitrații) în compoziție. De aceea este important să iei toate măsurile de siguranță pe care le ai la îndemână pentru a te asigura că apa pe care o bei este sigură pentru consum.

Iată de ce aceste 3 tipuri de apă pot fi periculoase:

 • apa îmbuteliată – deși trece prin procese de verificare a calității, uneori parametrii stabiliți prin lege nu sunt respectați și sunt depășite unele niveluri de compuși chimici. În plus, apa îmbuteliată în PET-uri poate conține bucăți minuscule de plastic, numite și microplastic, care ajung în organism, deși nu au niciun rol de îndeplinit și pot fi periculoase;
 • apa de la fântână – de cele mai multe ori aceste ape nu sunt testate, iar fântânile în care stă apa sunt medii nesigure. Ia în calcul faptul că pereții fântânii pot aduna microorganisme, iar locul în care este forată fântâna poate fi contaminat;
 • apa de la robinet – și această apă poate fi nesigură deoarece înainte să ajungă în paharul tău, trece printr-o stație de epurare (unde este tratată cu substanțe chimice, precum clorul, pentru a fi curățată) iar apoi parcurge un drum lung prin țevi posibil vechi și ruginite. Când ajunge, la final, în paharul tău, poate conține clor, impurități, sedimente sau chiar particule de rugină.

Apa este esențială pentru organism, iar dacă cea pe care o consumi este plină de impurități, organismul poate fi atacat. Alege să pui preț pe sănătatea ta și consumă apă curată, filtrată și cu pH adaptat.

Soluția pe care o recomandăm este aceasta: ionizatoarele de pe GoostoMix. Cu aceste aparate poți înlocui apa îmbuteliată, apa de la fântână și poți filtra, curăța și ioniza apa de la robinet. Ionizatorul curăță apa prin 3 filtre, după care o supune procesului de electroliză. Apa de băut pe care o generează este ionizată, microstructurată și antioxidantă, având pH-ul între 8,5 și 9,5.

Deshidratarea afectează organismul și poate fi fatală

Atunci când în organism este prea puțină apă, creierul ia măsuri pentru a păstra cât mai multă în corp. Când creierul detectează un nivel scăzut de apă, receptorii senzoriali din hipotalamus semnalează eliberarea hormonului antidiuretic. Când hormonul ajunge la rinichi produce aquaporine, canale de apă care permit sângelui să absoarbă și să rețină mai multă apă. Acest proces duce la concentrarea urinei și închiderea acesteia la culoare.

Un organism care este deshidratat într-o stare avansată se poate confrunta cu:

 • oboseală;
 • lipsa energiei;
 • scăderea umidității pielii;
 • scăderea presiunii sângelui;
 • afecțiuni cognitive.

Creierul unui organism deshidratat depune considerabil mai mult efort decât atunci când este hidratat pentru a funcționa. Deshidratarea este o problemă serioasă și trebuie tratată ca atare. Pentru a te asigura că bei suficientă apă, calculează-ți necesarul zilnic folosind formula:

 • 35 ml de apă X nr. de kilograme.

De exemplu, dacă ai 70 de kg, calculează 35 x 70. Rezultatul este 2450, deci este recomandat să consumi 2,45 litri de apă curată pe zi.

Hiperhidratarea slăbește organismul și afectează creierul

Intoxicația cu apă sau hiperhidratarea este o afecțiune care afectează funcțiile creierului. Deși apare rar, intoxicația cu apă poate fi fatală. 

Consumul unei cantități exagerate de apă cauzează dezechilibrarea nivelurilor de electroliți (cum ar fi sodiul), astfel fiind afectat în mod direct creierul. Primele simptome ale hiperhidratarii ar putea include amețeală, greață, vărsături și cefalee.

Multe dintre cazurile de hiperhidratare apar la sportivi, care pierd sodiu prin transpirație dar și din cauza unui consum ridicat de apă. Astfel, nivelul de sodiu din organism scade și pot experimenta simptomele acestei afecțiuni. Pentru a evita hiperhidratarea, sportivii ar trebui să bea puțină apă și des și, la recomandarea unui specialist, să includă în apa de băut un adaos de electroliți care să-i suplinească pe cei care urmează să fie pierduți.

PH-ul apei influențează cât este de benefică pentru organism

PH-ul se referă la potențialul de hidrogen al unui mediu, care este exprimat pe o scală de la 0 la 14. Cu cât pH-ul este mai scăzut, cu atât este mai acid. PH-ul peste 7 este considerat alcalin, iar cel sub 7 acid. Sângele este un mediu ușor alcalin, având un pH situat între 7,35 și 7,45. 

Există unii factori care pot influența pH-ul organismului, printre care se numără alimentația acidă și sucurile carbogazoase care scad pH-ul sub nivelul normal. Există însă și soluții de a regla acest echilibru acido-bazic, precum consumul de apă alcalină.

Apa alcalină de la ionizatoarele distribuite cu încredere de GoostoMix are trei niveluri de pH:

 • pH 8,5;
 • pH 9;
 • pH 9,5.

Dacă în trecut alimentația ta a fost acidă, de exemplu ai consumat mult fast-food, sucuri, semipreparate și îți simți organismul dezechilibrat, obosit sau epuizat, o soluție ar fi să renunți la alimentația nesănătoasă, să consumi o cantitate potrivită de apă alcalină. Reeducă-ți comportamentul alimentar către o variantă mai corespunzătoare, bazată pe aceste obiceiuri:

 • să mănânci mai multe preparate gătite în casă, pentru că știi exact ce ingrediente folosești și ce tehnică de gătit utilizezi. Dacă vrei să gătești mai ușor, folosește-ți robotul de gătit multifuncțional pentru a prepara rețete delicioase și nutritive;
 • să bei apă suficientă pe parcursul zilei și mai ales să bei apă curată și potrivită corpului tău;
 • să faci sport sau exerciții care să îți antreneze corpul;
 • să te îngrijești de sănătatea mintală și să te afli într-o stare de echilibru interior-exterior.

Apa pe care o consumi poate avea sau nu efect antioxidant

Apa ionizată alcalină generată de ionizatoarele de pe GoostoMix are efect antioxidant. Nu toate apele au acest potențial de antioxidare, însă dacă alegi să consumi apa pe care noi o recomandăm, te poți bucura de beneficiile ORP-ului negativ al acesteia.

Apa alcalină de la ionizator este încărcată cu ioni negativi, un puternic antioxidant care neutralizează efectele radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt atomi care conțin electroni impari și care caută constant alți electroni de care să se lege pentru a se stabiliza. Radicalii liberi din organism apar fie ca urmare a unor procese normale din corp, fie ca urmare ale unor influențe din mediul extern.

Radicalii liberi au câteva roluri esențiale în corp, precum distrugerea intercelulară a bacteriilor. Ei devin periculoși când ajung să fie reactivi, moment declanșat de influența unor stimuli. Reactivitatea radicalilor liberi produce efecte negative ale acestora, precum:

 • daune ale ADN-ului;
 • apariția unor boli precum diabetul, afecțiuni oftalmologice.

Pentru a contracara efectul nedorit al radicalilor liberi, una dintre soluții ar fi să consumi antioxidanți, precum apa ionizată. Deși organismul produce și în mod natural antioxidanți, aceștia nu sunt întotdeauna de ajuns. Ajută-ți organismul în neutralizarea radicalilor liberi consumând apa antioxidantă de la ionizator!

Apa are diferite niveluri de hidratare

În funcție de dimensiunile moleculelor de apă, aceasta poate hidrata în profunzime și rapid sau opusul. Dacă bei apă ionizată generată de dispozitive de ionizare recomandate de GoostoMix, beneficiezi de o hidratare îmbunătățită. 

O calitate a acestei ape alcaline este că are structura micro-cluster, ce îi permite să hidrateze adânc celulele și țesuturile. Structura micro-cluster înseamnă că apa este formată din molecule mici care se absorb mai rapid. Moleculele cluster ale apei obișnuite sunt mari și din cauza celor 15-20 clustere dintr-o moleculă, limitează capacitatea de absorbție, pe când moleculelele din apa ionizată de dispozitivele japoneze de pe website-ul nostru au 5-6 clustere mici și devine astfel ușor de absorbit.

Pentru a demonstra capacitatea de hidratare a apei ionizate cu pH 8,5, 9 și 9,5, apa alcalină poate fi supusă unui test:

 1. Pune apă de la robinet într-o cană cu un pliculeț de ceai și așteaptă 30 de minute. După timpul așteptat, este foarte posibil ca pliculețul să nu se fi dizolvat, iar apa să rămână foarte puțin colorată.
 2. Pune apă alcalină de la ionizator la temperatura camerei într-o cană cu un alt pliculeț de ceai. După ce torni apa peste ceai, vei observa instant efectul de dizolvare a culorii și aromei plantelor din ceai în apă. Acest fapt se datorează puterii mari de pătrundere și descompunere a moleculelor. Acesta este și unul dintre motivele pentru care apa cu aceste 3 niveluri de pH nu este recomandată pentru administrarea medicamentelor, fiindcă ar dizolva prea repede substanțele din pastile. Poți lua medicamentele cu Apa Clean cu pH neutru, disponibilă tot la ionizator.

Apa de la ionizator poate fi folosită pentru curățare, dezinfectare și îngrijirea pielii

Apa de la robinet, de la fântână sau îmbuteliată nu poate fi folosită decât pentru consum sau pentru a spăla diverse suprafețe, însă fără să aibă proprietăți potrivite pentru acest scop.

În schimb, apele generate de ionizatoarele pe care ți le-am prezentat pot fi utilizate pentru o mulțime de scopuri, care includ curățarea, dezinfectarea și îngrijirea pielii. Ionizatorul nu este doar un purificator de apă de băut, este și un dispozitiv care modifică pH-ul apei. Astfel, el generează în total 5 tipuri de apă:

 • Apa Alcalină – despre care am vorbit până acum;
 • Apa Clean – care are pH-ul 7 și este ideală pentru copiii sub 3 ani și pentru formularea laptelui pentru bebeluși;
 • Apa Beauty – are pH-ul 4,5-6, apropiat de cel al pielii, de aceea este recomandată de Dr. Peggy Parker pentru curățarea, demachierea și hidratarea tenului și pielii. Apa Beauty poate fi folosită și ca tonic, aftershave, balsam sau pentru a închide rănile ușoare de la nivelul pielii;
 • Apa Super Alcalină – are pH-ul 11,5 și este soluția perfectă pentru degresarea 100% naturală a suprafețelor, fără să utilizezi alte substanțe chimice, posibil iritante. Cu această apă poți renunța la degresanții pentru bucătărie și baie și o poți folosi chiar și pentru scoaterea petelor dificile de pe haine. În plus, este ideală pentru curățarea fructelor, legumelor și chiar a cărnii de posibilele pesticide sau chimicale de pe suprafața acestora;
 • Apa Puternic Acidă – are pH-ul 2,5 și este un dezinfectant natural care distruge unii agenți patogeni de pe mâini, suprafețe, jucării, periuțe de dinți și alte obiecte.  

Apa de la ionizator este mai mult decât o simplă apă de băut

În acest articol am vrut să îți aducem în atenție diferențele dintre o apă obișnuită, de la robinet sau îmbuteliată, și apa alcalină de la ionizator, sigură de băut și cu proprietăți îmbunătățite. Apa ionizată de băut cu pH alcalin este puternic hidratantă, este antioxidantă și ajută organismul să funcționeze normal.

În plus, ionizatoarele recomandate de GoostoMix generează și alte 4 tipuri de apă cu 4 nivele diferite de pH, care pot fi folosite ca înlocuitori pentru produse iritante, care conțin adesea compuși chimici toxici și chiar foarte periculoși.

Fă alegeri înțelepte pentru viața ta și optează pentru consumul de apă ionizată și înlocuiește produsele de îngrijire și curățare cu apă 100% naturală, furnizată de ionizatoarele noastre.

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!