Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Reducerea toxinelor din viața copiilor și cum combați poluarea din propria casă

Reducerea toxinelor din viața copiilor și cum combați poluarea din propria casă

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Ioana, mămică de profesie

Când ai acasă un mic spiriduș gata să descopere lumea, cu siguranță ai și o armată de detergenți care te ajută să cureți în urma lui. Iar cu atât de multe produse pe piață poate fi greu să le alegi pe cele care nu sunt nocive pentru cel mic și pentru familia ta. De aceea, în acest articol, îți vom prezenta alternative care vor reduce toxinele din casa ta și trucuri utile pentru a oferi siguranța unui mediu curat și sigur pentru aventurile de acasă.

Aerul din casă poate să aibă mai multe toxine decât cel de afară

Pe măsură ce ne desfășurăm activitățile zilnice, ne expunem unui număr de riscuri pentru sănătate. De la activități relaxante în timpul liber, până la mersul către birou, grădiniță sau școală, toate aduc o varietate de riscuri și toxine, iar multe dintre ele sunt inevitabile. Așadar, nu avem decât să acceptăm ce nu putem schimba și să ne educăm ca să facem alegeri conștiente cu privire la ce putem schimba și cum putem repara o parte din daunele deja făcute.

Printre schimbările benefice care reduc riscurile la care ne supunem se numără revizuirea toxinelor prezente în casă. În ultimii câțiva ani, un număr tot mai mare de dovezi științifice au arătat că aerul din case poate fi mai poluat decât aerul de afară. În plus, persoanele expuse la poluanții interiori pentru cele mai lungi perioade sunt adesea cele mai susceptibile la efectele lor. Printre ele se numără: 

 • copiii, 
 • vârstnicii,
 • bolnavii cronici.

Iar în prezent, când numeroase activități sunt sistate, mai ales cele care vizează copiii, este extrem de important să analizăm cum putem reduce toxinele.

Cei mici petrec mai mult timp ca oricând în casă și este extrem de important să le oferim un mediu cât mai sănătos și curat pentru a-i ține departe de multe afecțiuni, inclusiv cele respiratorii care pot fi cauzate de substanțele prezente în casă.

Ce poluează casă și poate provoca afecțiuni copiilor

Există numeroase emisii provenite din surse interioare, iar cel mai mare grad de poluare apare în casă chiar după ce se face curat. După ce termini de șters praful, aspirat, curățat ce e de curățat și dezinfectat tot, inclusiv jucării, copilul tău este cel mai expus riscului de a dezvolta reacții alergice, iritații, afecțiuni respiratorii și alte minunății care sunt probabil menționate pe ambalajele produselor de curățenie.

Pe lângă poluarea cauzată de produsele de igienizare, adăugăm și:

 • bacterii,
 • mucegai,
 • viruși,
 • acarieni,
 • ce aduc animalele de companie în casă, dacă este cazul.

Iar lista o poți continua chiar tu, uitându-te prin casă. Nu spunem, bineînțeles, că trăim într-un mediu toxic, pentru că nu se aplică pentru toată perioada în care noi și copiii stăm în casă. Ce spunem însă este că întreaga familie poate fi mult mai expusă toxinelor din casă, decât celor de afară și că este important să luăm măsuri pentru a le reduce considerabil.

Ce poți face pentru a reduce poluarea prezentă în propria casă

Și începem cu ce să nu faci. Nu face curățenie cu produsele clasice de curățat casa! Fie ele și clasate ca sigure pentru copii, acestea tot pot provoca numeroase afecțiuni. Îți vom prezenta mai jos cum poți să cureți casa fără chimicale și nu îți face griji, nu îți propunem să cureți cu oțet. 

Ce poți face pentru o casă fără toxine și chimicale:

 • aspiri săptămânal canapelele și saltelele, 
 • optezi pentru pături din bumbac,
 • reduci cât mai mult din materialele din casă care rețin praf și toxine, precum draperiile și covoarele,
 • achiziționezi jucării care se pot spăla și dezinfecta ușor,
 • aerisești casa regulat,
 • pui la aerisit (chiar zilnic dacă poți) păturile și lenjeriile de pe pat,
 • folosești degresanți si dezinfectanți bio 100% siguri (îți povestim concret mai jos).

Practic, încearcă să faci adopți un stil de viața care exclude o parte din metodele moderne de curățare a casei. Oferă-i copilului tău mediul de care are nevoie făcând alegeri sănătoase, care nu implică substanțe toxice. Organismul celor mici este sensibil, iar dacă nu vezi acum urmele toxinelor, ele se vor vedea când copilul tău o sa fie adult. 

Lucru valabil și pentru mâncare. Este clar că cei mici sunt înnebuniți după zahăr și alimente procesate, dar răsfățurile acestea se vor vedea mai târziu în boli de inimă, stomac și multe altele pe care le putem vedea deja la adulții de astăzi care nu au avut parte de o alimentație corectă și un mediu sigur. 

Pentru o alimentație bună, pentru întreaga familie, îți recomandăm să gătești folosind robotul multifuncțional de bucătărie. Cu ajutorul acestui dispozitiv de gătit poți prepara rețete cu ingrediente neprocesate, alese chiar de tine, și te vei putea bucura de mese nutritive și delicioase pentru familia ta. 

Cu ce să înlocuiești produsele de curățare a casei pentru a menține sănătatea copilului 

Și cum ziceam, nu propunem curățarea casei cu oțet, iar produsele de curățenie și cele dezinfectante ies din discuție pentru că pot provoca mult rău. Iar dacă sunt chiar sigure, sunt extrem de costisitoare pentru întreținerea casei. Când cureți zilnic urme de mânuțe și jucării plimbate prin parc, este sănătos financiar să te gândești și la costuri, fără să faci rabat la calitate. 

De exemplu, o sticlă mică, de până în 500 ml de apă electrolizată sanitară și dezinfectantă, printre puținele produse sigure pentru copii, poate ajunge până la 40 lei, dacă nu mai mult. Iar ca să cureți casa, jucăriile, suprafețele, căruțul și tot ce mai e de curățat, o sticlă mică nu poate fi îndeajuns. 

Totuși, un mediu fără toxine primează, iar vestea bună este că poți avea o sursă de astfel de apă nelimitată, la tine acasă, de la robinet.

Cu ionizatoarele promovate pe pagina noastră, poți să ai mereu la îndemână apă dezinfectantă, fără chimicale, sigură pentru copii. Astfel, poți să cureți întreaga casă, folosind doar apă cu proprietăți speciale.

Ce tipuri de apă te scapă de chimicalele din viața familiei tale 

Ionizatoarele de pe pagina noastră produc mai multe tipuri de apă, printre care apă filtrată pentru copii, apă microstructurată pentru hidratare corectă, dar și ape care pot înlocui produsele de curățare a casei. Ionizatoarele se conectează la chiuvetă și la o sursă de curent și produc nelimitat aceste ape. Poți alege ce ionizator se potrivește nevoilor familiei tale, iar înainte de a lua decizia de achiziționare, poți solicita o demonstrație pentru a vedea dacă îți va aduce beneficii. Ce putem spune este că noi am testat ionizatoarele, iar bucătăria noastră modernă nu ar fi la fel fără ele. Folosim zilnic cel mai recent apărut model, iar beneficiile se văd și la bani și la sănătate și la starea de bine și focusul de zi cu zi. 

Iată ce tipuri de apă pot să înlocuiască produsele de curățenie din casă, pentru a elimina toxinele: 

 • apa ușor acida cu pH 4,5 – 6.0 (denumită apă Beauty) – lustruiește suprafețe de sticlă, se adaugă la aparatele electrocasnice precum fier de călcat, aspirator, umidificator. Este și foarte bună pentru cosmetice făcute în casă, dar se folosește și simplă pe post de balsam de păr, tonic pentru ten, hidratant pentru piele.
 • apa puternic alcalină cu pH 11,5 (noi îi spunem degresant bio) – înlocuiește degresanții clasici cu chimicale, degresează plita și ustensilele din bucătărie, spală geamuri, faianță, gresie, vasul de toaletă, spală BIO hainele.
 • apa puternic acidă cu pH 2,5 (noi îi spunem dezinfectant bio) –  te ajută să faci curățenie în toată casa. Dezinfectează bucătăria, blatul de lucru, ustensilele de bucătărie, baia, periuțe de dinți, clanțe, jucării și locul de joacă, ajută la dezinfectarea rănilor – aur pentru părinții cu copii mici energici.

Elimină chimicalele și ajută-ți copilul să crească sănătos 

Este de precizat că aceste ape cu proprietăți dezinfectante sunt folosite la nivel industrial în spitalele din Japonia. Producătorul are certificarea de a produce dispozitive de grad medical, astfel oferă siguranța unui aparat performant, care oferă ce promite. 

Apele precizate mai sus înlocuiesc cu succes produsele chimice din casă, scăzând considerabil poluarea și oferind copiilor un mediu sigur, curat, fără chimicale. 

Surse: 

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!