Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cum să ai o rutină echilibrată de vară?

Cum să ai o rutină echilibrată de vară?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Ioana, mămică de profesie

În perioada verii organismul are nevoi diferite față de celelalte sezoane mai ales din cauza temperaturilor ridicate. Pielea trebuie să fie constant hidratată și protejată împotriva razelor solare, corpul necesită o cantitate mai mare de apă dacă faci mult efort și te expui căldurii, astfel că odată cu lunile de vară rutina ta zilnică de îngrijire și nutriție va avea nevoie de câteva modificări.

În acest articol îți vom prezenta cum să ai grijă de tine pe timp de vară cu produse naturale de la ionizatorul de apă.

Hidratează-te corect și cu apă curată de la ionizator

Să te hidratezi cu o cantitate suficientă de apă este o regulă de care ar trebui să ții cont pe tot parcursul anului, însă mai ales pe durata verii. Un motiv important pentru care să ai în vedere consumul unei cantități corespunzătoare de apă este pentru a-ți ajuta corpul să își regleze temperatura. 

Apa are numeroase roluri în organism, permițând realizarea a o mulțime de procese și reacții în corp și menținerea în limitele normal a diverșilor parametri ce țin de mecanismele de reglare ale homeostazei. Una dintre cele mai importante modalități de a avea grijă de sănătatea organismului tău este să bei cantitatea corectă de apă, pe care o poți calcula folosind formula 0,035 litri înmulțit la numărul tău de kilograme. Astfel, dacă ai 60 kg, este recomandat să consumi 2,1 litri de apă pe zi.

Necesarul minim de apă variază și în funcție de stilul tău de viață. De exemplu, dacă faci mult sport sau au activități fizice intense de-a lungul zilei, necesarul tău de apă va crește.

Ce apă să bei pentru a te hidrata corespunzător?

Atunci când alegi apa de băut, ia în calcul mai multe criterii: cât este de curată, dacă există posibilitatea să fie contaminată cu diverse substanțe periculoase, care este impactul asupra mediului rezultat în urma producerii acelei ape. Sursa de apă pe care majoritatea oamenilor o folosesc este apa îmbuteliată. Deși mulți producători susțin că este curată și fără impurități, în apele îmbuteliate s-au găsit particule de microplastic și chiar cantități depășite ale anumitor elemente chimice.

O altă sursă de apă accesibilă este apa de la robinet, care însă prezintă anumite riscuri: poate conține impurități, rugină, substanțe în cantități depășite (precum clorul), astfel că este mai bine să fie evitată.

Pentru a avea la îndemână apă curată și sigură de băut, îți recomandăm apa de la ionizatoarele de apă de pe goostomix.ro. Aceasta este generată de dispozitive performante cu tehnologie japoneză care filtrează apa de impurități și îi oferă anumite calități îmbunătățite, pe care nicio altă apă nu le are concomitent: devine antioxidantă, capătă un pH alcalin și o structură microcluster ce îi permite să hidrateze în profunzime.

Apa antioxidantă și microstructurată te hidratează eficient, pătrunzând adânc în celule și țesuturi deoarece are o structură moleculară mic. Mai exact, apa este formată din grupări mici de molecule, astfel că pătrunde mult mai ușor în structurile din organism.

Apa ionizată este energizantă și acționează împotriva îmbătrânirii accelerate, fiind astfel ideală de consumat zilnic.

Cum să bei apa antioxidantă și microstructurată de la ionizator?

Hidratarea constantă și cu apă potrivită este esențială pe timp de vară, dar și în restul anului. Ajută-ți corpul să fie hidratat și consumă apă în aceste momente:

  • după ce te-ai trezit și te-ai spălat pe dinți;
  • înainte cu 30 de minute de masă;
  • atunci când depui efort fizic;
  • înainte să mergi la somn, dacă organismul îți permite;
  • când consumi cafea sau alcool, pentru că aceste băuturi deshidratează;
  • de fiecare dată când îți este sete.

Există și momente în care este bine să te abții de la consumul de apă, precum în timpul mesei. Motivul este că apa diluează sucurile gastrice care contribuie la digestie. Totuși, dacă îți este sete în timpul mesei, evită să consumi apa cu pH alcalin de 8,5, 9 sau 9,5 de la ionizator și bea în schimb apa Clean cu pH 7 generată de același dispozitiv. Un alt moment în care nu este recomandată apa cu pH 8,5-9,5 este atunci când îți iei medicamentele. Administrează medicamentele alopate cu apa Clean!

Colectează apa de la ionizator în recipiente de sticlă și evită-le pe cele de plastic care conțin BPA. Asigură-te că bei apa colectată în maximum 48 de ore și că nu agiți excesiv recipientul pentru a preveni reducerea calității antioxidante a acesteia.

Ai grijă de tenul și pielea ta cu produse naturale, neiritante

În funcție de tipul tău de ten și de modul în care reacționează la temperaturile și umiditatea din sezonul de vară, vei avea nevoie de o rutină diferită. Unele persoane nu necesită o rutină diferită pe timp de vară, însă majoritatea experimentează în acest sezon schimbări în ceea ce privește textura tenului și tendința de îngrășare.

Evită pe cât posibil cosmeticele cu ingrediente nesigure, iritante, pentru că este posibil să îți expui tenul unui risc, mai ales că pe timp de vară substanțele din cosmetice reacționează și la cantitatea ridicată de raze solare la care te expui. Pentru a te asigura că produsele pe care le folosești sunt sigure și nu te expui riscurilor, alege alternative naturale sau cercetează în amănunt lista de ingrediente ale cosmeticelor tale obișnuite, eliminând produsele cu ingrediente nesigure, iritante sau toxice.

Dacă vrei să introduci în rutina ta un produs 100% natural și cu pH apropiat de cel al pielii, poți avea chiar la tine acasă unul: apa pentru înfrumusețare cu pH 4,5-6 de la ionizator. Pe lângă cele 2 ape de băut, ionizatorul generează și apă ușor acidă potrivită pentru îngrijirea tenului și pielii corpului, plus alte 2 ape ale căror proprietăți le înscriu cu brio în categoria produselor de curățare naturale.

În ceea ce privește apa pentru înfrumusețare, aceasta este o soluție cu pH ușor acid care protejează bariera protectoare a tenului, față de unele produsele cosmetice agresive care tind să o distrugă. Un loc de seamă în rutina de îngrijire a tenului trebuie să îl dețină crema cu factor de protecție solară, pe care nu o poți înlocui cu variante home-made, însă poți găsi alternative cu ingrediente sigure pe piață. Expunerea la soare este un atac puternic asupra pielii, creând daune care pot porni de la semne de îmbătrânire prematură până la apariția unor boli grave de piele. Poartă cremă cu SPF pe piele și reaplic-o de mai multe ori pe parcursul zilei, chiar dacă stai în casă!

Această apă este hidratantă, ușor astrigentă, și poate fi folosită cu succes ca:

  • demachiant – prepară o soluție cu o parte apă pentru înfrumusețare și 2 părți ulei bio și obții un demachiant eficient, natural;
  • toner – folosind apa cu pH 4,5-6 în acest scop, îi oferi tenului un plus de hidratare;
  • aftershave – utilizată astfel, apa ușor acidică calmează pielea, lăsând-o hidratată;
  • soluție hidratantă – în acest scop, pulverizează apa pe parcursul zilei pe ten atunci când simți nevoie de un refresh.

Vrei și tu să ai în casă soluții naturale pentru înfrumusețare? Cumpără un ionizator de apă de la GoostoMix!

Adoptă o alimentație echilibrată și ușoară 

Pe timp de vară mesele devin mai ușoare, mai fresh, mereu cu ingrediente proaspete. Fiindcă temperaturile ridicate ajung și în bucătărie, parcă devine mai dificil să stai ore întregi să gătești. Așadar, alimentația se adaptează și ea condițiilor de vreme și devine mai light și mai rapidă de gătit.

Asigură-te că ai în alimentație un raport corect de nutrienți, consumând cei 6 nutrienți esențiali: proteine, glucide, lipide, vitamine, minerale și apă. Consumă legume, fructe, carne, cereale, ouă, iar dacă ești vegetarian, îndreaptă-te spre alternativele vegetariene ale alimentelor pe care nu le poți consuma. Menține echilibru în alimentație și alege să gătești sănătos, fără exces de zahăr și sare.

Cum să gătești mâncare gustoasă mai rapid cu apa ionizată?

O modalitate mai simplă și mai gustoasă de a găti este să folosești apa ionizată cu pH 8,5-9,5 la ciorbe și alte rețete pe bază de apă. Folosind această apă la gătit, scade timpul pe care trebuie să îl aștepți până fierbe, astfel că vei găti mai rapid. În plus, mâncarea va fi mai gustoasă și mai aromată, datorită proprietății apei ionizate de a extrage aromele din alimente.

 

Cum să îți cureți alimentele eficient cu degresantul BIO de la ionizator?

Pe fructele, legumele și cerealele tale se pot afla zeci de reziduuri de pesticide care compromit calitatea alimentelor. Alături de acestea, poți contacta diverși patogeni sau substanțe periculoase care odată ajunse în organism, produc efecte nefavorabile pentru sănătatea ta.

O soluție eficientă pentru a curăța alimentele pe care urmează să le consumi este să le speli cu apa cu proprietăți de degresare cu pH 11,5 de la ionizatoarele noastre de apă. Este o soluție bio, 100% naturală, care datorită pH-ului înalt reușește să curețe alimentele. Poți spăla inclusiv carnea!

Un test practic rapid îți va demonstra cât de eficientă este degresantul BIO recomandat de noi. Dacă vrei să vezi live cum curăță această apă alimentele, vino la un demo gratuit sau ocupă un loc la următorul GoostoEvent pe care îl organizăm. Pentru a fi curent cu data următoarei ediții urmărește-ne pe Facebook și Instagram.

De asemenea, cele 4 modele de ionizatoare de apă de pe website-ul nostru produc și o apă cu proprietăți de dezinfectare cu pH 2,5, 100% naturală și eficientă în înlăturarea patogenilor de pe alimente și suprafețele de gătit. Această apă este aprobată de Food and Drug Administration (FDA), o agenție a Statelor Unite din domeniul medical, în dezinfectarea în industria alimentară și pe suprafețele de preparare sau servire a mâncării.

Comandă un ionizator de apă și folosește degresantul și dezinfectantul BIO pentru a spăla, curăța și dezinfecta alimentele și suprafețele din bucătărie!

Ai grijă de mintea ta și de corp prin meditație și sport

Dacă vrei ca vara aceasta să începi obiceiuri noi, introdu în viața ta activitățile fizice și meditația sau alte alternative prin care să ai grijă de minte și de corp. Poți opta pentru mersul la sală, alergat, realizarea unor antrenamente acasă, plimbări cu bicicleta, respectiv meditație, mers la psiholog, lecturarea unor cărți de dezvoltare.

În timp ce activitățile fizice îți pun corpul în mișcare și te ajută să fii în formă, să elimini depunerile periculoase de grăsime și să îți menții organismul sănătos, meditația și activitățile psihologice te ajută să fii mai calm, să reduci nivelul de stres, să înțelegi mai bine ce se întâmplă cu tine și viața ta, să fii mai productiv și mai împăcat cu tine însuți. Meditația și sportul sunt două elemente care nu ar trebui să lipsească din viața ta, deoarece contribuie la menținerea stării de bine și de echilibru.

Sănătatea ține atât de interior, cât și de exterior. Îngrijește-te de trupul tău și de mintea ta și găsește-ți echilibrul făcând activități benefice pentru sănătate!

Vara aceasta adoptă obiceiuri sănătoase!

Sfaturile pe care ți le-am recomandat în acest articol se aplică și pentru restul anului, însă fiindcă acest sezon este printre preferatele oamenilor, credem că îți poate oferi un impuls să începi demersurile pentru a avea o viață mai sănătoasă și mai echilibrată.

Echilibrul este diferit la fiecare dintre noi, însă regulile de bază pe care trebuie să le ai în vedere sunt să te hidratezi corect și cu apă potrivită, să ai grijă de piele, corp și minte și să îți găsești o rutină care să funcționeze pentru tine. 

Pune întotdeauna sănătatea pe primul loc și optează pentru o apă curată de băut, produse naturale de îngrijire, totul de la ionizatorul tău de apă. Continuă să ai o vară fresh și păstrează obiceiurile sănătoase și în restul anului!

Surse:

 

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!