Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum să gătești raw vegan cu apele de la ionizator?

Cum să gătești raw vegan cu apele de la ionizator?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Alex, entuziast în nutriție

Alimentația raw vegană este o opțiune personală pe care dacă ai adoptat-o, probabil ești în căutarea celor mai bune variante de a găti feluri de mâncare potrivite dietei tale. Apele furnizate de ionizatoarele de apă de la GoostoMix te pot ajuta să obții mese delicioase raw vegane, fiecare tip de apă din cele 5 generate de aparatele pe care le recomandăm fiind utile pentru viața ta de zi cu zi!

Citește acest articol și descoperă cum să incluzi cele 5 tipuri de apă de la ionizator în pregătirea meselor și păstrarea și curățarea alimentelor!

Folosește apa ionizată pentru accelerarea înmuguririi sporilor și semințelor

Semințele și cerealele sunt unele dintre alimentele de bază din nutriția raw veganilor deoarece pot fi folosite pentru înmugurire mai rapidă. Prin înmugurire, aceste alimente germinează și produc mici lăstari care pot fi consumați ca atare sau gătiți. Aceștia sunt o importantă sursă de nutrienți, fiind o alternativă de proteine, fibre, vitamine și minerale.

Pentru a germina semințele și cerealele mai ușor, poți folosi apa antioxidantă și microstructurată de băut de la ionizatoarele de apă de la GoostoMix.ro. Această apă are 3 niveluri diferite de pH, 8,5, 9 și 9,5, și este ideală pentru băut și gătit, dar și pentru a accelera înmugurirea, împreună cu apa cu pH 11,5 cu proprietăți de degresare.

Iată cum să accelerezi înmugurirea semințelor (sau cerealelor):

 • așază o strecurătoare într-un bol încăpător;
 • clătește semințele sau cerealele cu apă ionizată cu pH-ul 9,5. După clătire apa ar trebui să rămână de o culoare gălbuie-maro și cu o spumă deasupra;
 • toarnă peste semințe apă cu pH 11,5 de la ionizatoarele noastră și lasă-le să se hidrateze cel puțin 10 minute;
 • strecoară apa cu pH 11,5 din bol și clătește cu apă ionizată cu pH-ul 9,5 până când apa rămâne limpede;
 • pune semințele într-un borcan și acoperă cu apa cu pH 11,5 și lasă la înmuiat 3-4;
 • scurge apa din borcan și apoi întoarce borcanul cu susul în jos pe un prosop pentru a te asigura că toată apa este înlăturată;
 • clătește semințele cu apă ionizată microstructurată și antioxidantă de băut cu pH-ul 9,5 la fiecare 2 ore. Cei mai mulți germeni apar de la prima clătire, în 3-4 ore (semințele). La fasole apar în 4-6 ore, iar la cereale în 7-9 ore.

Vrei să ai în casă un ionizator de apă care să te ajute să germinezi semințele mai ușor? Comandă-ți un ionizator de apă de la noi!

Prepară smoothie-uri sănătoase cu apa antioxidantă și microstructurată de la ionizator

Dacă smoothie-urile fac parte din meniul tău, am descoperit o modalitate de a îmbunătăți aroma legumelor și fructelor utilizate în acest timp de preparat: apa ionizată de la ionizatoarele de pe goostomix.ro!

Apa de la dispozitivele de ionizare recomandate de noi are proprietăți îmbunătățite datorită procesului de electroliză la care este supusă. Astfel, apa ionizată de băut, cu pH-ul 8,5, 9 și 9,5 devine:

 • microstructurată – apa ionizată este restructurată în grupări mici de molecule, de câte 5-6 clusteri, față de apa îmbuteliată sau cea de la robinet care au 15-20 clustere. Datorită faptului că apa ionizată este formată din grupări mici de molecule, aceasta poate extrage mai ușor aromele din alimente;
 • antioxidantă – apa ionizată de la ionizatoare noastre conține Hidrogen Molecular, care îmbunătățește radical sistemul tău antioxidant de apărare. Hidrogenul Molecular neutralizează efectele devastatoare ale radicalilor liberi reactivi, un produs secundar care poate distruge integritatea fizică a oricăror molecule din celulele corpului. Antioxidanții, precum Hidrogenul Molecular, protejează celulele de distrugerile provocate de radicalii liberi;
 • puternic hidratantă – deoarece structura microcluster îi permite să hidrateze în profunzime, ajungând rapid în celule și țesuturi.

Folosește apa ionizată în prepararea meselor tale și beneficiezi de o mâncare cu gust mai bun și mai intens. În dieta raw vegană poți folosi apa ionizată pentru smoothie-uri pentru că extrage aromele din fructe și legume, obținând o băutură gustoasă și sănătoasă.

Hidratează cerealele și semințele cu apa de înfrumusețare de la ionizator

În cazul în care vrei să incluzi în alimentația ta cereale sau semințe hidratate, realizează acest proces folosind apa cu pH 4,5-6 de la ionizatoarele noastre. Această apă este cunoscută drept apă de înfrumusețare pentru că se folosește pentru îngrijirea tenului și pielii corpului, înlocuind produsele cosmetice din comerț, însă datorită pH-ului său poate fi utilizată și în bucătărie, pentru hidratarea alimentelor.

Poți hidrata cu apa cu pH 4,5-6 semințe, nuci, orez, curmale sau orice alt aliment pe care vrei să îl folosești în rețetele tale. Cumpără-ți un ionizator și bucură-te de mese raw vegane pregătite ușor!

După cum ai observat, apele de la ionizator au fiecare câte o utilizare principală, însă pe lângă aceasta ele pot înlocui și diverse produse pe care obișnuiești să le cumperi din supermarket. Spre exemplu, apa de înfrumusețare înlocuiește balsamul de păr sau aftershave-ul, apa degresantă BIO de uz casnic înlocuiește soluțiile de curățare, iar apa dezinfectantă BIO de uz extern, cu pH 2,5, înlocuiește soluțiile dezinfectante. 

Atunci când investești într-un ionizator, învestești în sănătatea ta și în produse naturale pe care să le introduci în viața de zi cu zi!

Curăță alimentele de reziduurile de pesticide cu apa degresantă BIO de la ionizator

Pentru că dieta raw vegană se bazează majoritar pe consumul de fructe, legume, muguri, germeni, rădăcinoase, leguminoase și cereale, este important de știut că toate acestea trebuie spălate și curățate eficient de orice eventuală urmă de pesticide. Pesticidele ne înconjoară, se găsesc în aer, în apă, în sol și sunt folosite de producător pentru a spori rezultatele culturilor și pentru a minimiza pierderile. 

În calitate de raw vegan, probabil consumi des fructe sau legume cumpărate din piață sau de la supermarket, așa că îți recomandăm ca înainte să mănânci alimentele să le speli bine. 

Apa de la robinet nu este cea mai bună variantă când vine vorba de curățarea în profunzime a reziduurilor de pesticide de pe alimente, fapt pentru care ne-am ambiționat să găsim o soluție mai bună pentru această situație, și am găsit-o. Îți prezentăm și ție apa cu proprietăți de degresare, 100% naturală, generată de ionizatoarele noastre, singura soluție BIO care reușește să scoată cu succes pesticidele de pe alimente.

Dacă vrei să testezi puterea de curățare a degresantului natural de la ionizator, completează formularul de înscriere și vino la evenimentul „Alimentația BIO a omului modern”!

Apa cu pH-ul 11,5 de la ionizator, adică degresantul BIO pe care noi îl recomandăm, elimină bună parte din urmele de chimicale de pe fructe, legume, cereale și alte alimente, lăsându-le mai curate și cu un gust mai bun. Poate te întrebi cum pot avea fructele sau legumele un gust mai bun după o simplă spălare. Ei bine, nu este vorba doar de spălare, ci de o curățare intensă și profundă în urma căreia urmele de pesticide sunt eliminate, astfel că gustul fructelor și legumelor nu mai este compromis de aceste substanțe. 

Comandă-ți un ionizator de pe GoostoMix.ro și obții o soluție de naturală de degresare perfectă pentru a înlătura chimicalele din viața ta!

Păstrează alimentele proaspete mai mult timp cu ajutorul apei ionizate

Apa antioxidantă, microstructurată, alcalină generată de ionizatoarele de pe website-ul nostru, GoostoMix.ro, este ideală pentru a păstra legumele cu frunze verzi sau mugurii proaspeți o perioadă mai lungă. 

Pentru a păstra prospețimea salatei, cepei sau verzei mai mult timp, procedează astfel:

 • pune legumele cu frunze verzi într-un bol încăpător;
 • adaugă apă ionizată cu pH-ul 9,5 în bol și spală-le.

Acest proces mărește durata de viață a legumelor cu frunze verzi și ajută la menținerea culorii vibrante. Pentru legume precum spanacul și salata verde, procesul este opus: ele trebuie lăsate uscate până în momentul consumului și abia înainte să le mănânci le poți spăla, altfel frunzele se vor descompune mai repede.

Pentru praz procedura este ușor mai complexă:

 • feliază prazul în inele;
 • așază o strecurătoare într-un bol încăpător și adaugă inelele de praz în strecurătoare;
 • toarnă apă ionizată cu pH 9,5 peste praz până când inelele plutesc;
 • amestecă folosindu-te de mâini în apă pentru a curăța toate inelele;
 • ridică strecurătoarea și repetă procesul până când apa rămâne curată.

Dacă obișnuiești să pui la congelat fructe și legume tăiate cubulețe, pulverizează-le înainte cu apă pentru înfrumusețare de la ionizator, cu pH-ul 4,5-6, pentru că își vor menține mai bine culoarea și aroma.

Optimizează-ți dieta raw vegană cu ajutorul ionizatorului de apă!

Cele 5 tipuri de apă furnizate de ionizatorul de apă își găsesc locul în multe dintre activitățile tale casnice. Apa antioxidantă și microstructurată de băut, apa degresantă BIO și apa pentru înfrumusețare sunt 3 ape utile în viața de zi cu zi a raw veganilor, fiindcă te ajută să speli în profunzime alimentele, să accelerezi germinarea și să păstrezi alimentele proaspete pentru mai multă vreme. Celelalte 2 ape sunt Apa Clean și dezinfectantul natural de uz extern, ale căror utilități le poți afla citind categoriile special dedicate în site apelor de la ionizatoarele noastre.

Ionizatorul de apă este soluția pentru o viață mai curată, fără chimicale și pentru o dietă raw vegană corectă și mai simplu de întreținut!

Surse:

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!