Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cum să îți îngrijești pielea împotriva razelor solare?

Cum să îți îngrijești pielea împotriva razelor solare?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Delia, mereu pe fugă

Expunerea pielii la razele solare poate avea efecte negative asupra sănătății tale. Pentru a te proteja împotriva acestora, este recomandat să îți iei câteva măsuri de protecție pe care ți le prezentăm în continuare în acest articol.

Îmbătrânirea prematură a pielii și apariția unor afecțiuni medicale serioase sunt doar două dintre motivele pentru care este indicat să ai grijă de pielea ta atunci când ești expus razelor solare.

De ce expunerea la soare este periculoasă pentru sănătate?

Lumina soarelui este, într-o anumită măsură, benefică pentru organism, deoarece furnizează vitamina D și ajută la reglarea programului de somn, însă expunerea directă la soare are și efecte negative asupra sănătății.

Lumina solară ajunge pe Pământ sub formă de raze solare sau unde. Undele lungi (precum undele radio), sunt inofensive pentru oameni, însă undele mai scurte, cum sunt cele UV (ultraviolete) pot cauza probleme la nivelul organismului. Cele mai lungi dintre aceste raze UV ​​care ajung pe suprafața Pământului se numesc raze UVA, iar cele mai scurte se numesc raze UVB.

Atât razele UVA cât și razele UVB pot să îți afecteze sănătatea pielii, diferența fiind că razele UVA pătrund mai adânc în straturile pielii. Mai există un tip de astfel de raze, numit UVC, cele mai periculoase, însă sunt oprite de stratul de ozon.

Expunerea la razele ultraviolete duce la aceste consecințe:

 • pielea își pierde din elasticitate;
 • pielea poate deveni mai subțire și mai ridată;
 • accelerarea procesului de îmbătrânire al pielii;
 • apariția unor pete maronii sau pete depigmentate la nivelul pielii;
 • apariția arsurilor solare.

Unele dintre efectele expunerii la soare se văd imediat, cum ar fi apariția arsurilor, fotosensibilitate, intoleranță la soare, însă altele apar în timp și pot duce la dezvoltarea unor condiții medicale serioase, precum impetigo, lupusul eritematos sau chiar cancer de piele, din cauză că este modificat ADN-ul celular.

Astfel, este important să limitezi expunerea la soare și să te protejezi împotriva radiațiilor în fiecare zi, chiar dacă este iarnă sau vară. Ține cont că unele raze ultraviolete pătrund chiar și prin geam, astfel că este important să fii protejat de soare și în casă.

Cum să te protejezi de razele solare?   

Pentru a bloca acțiunea razelor UVA și UVB asupra pielii, poartă zilnic și reaplică periodic pe parcursul unei zile o loțiune cu factor de protecție solară ridicat, peste 50. Aplică un strat suficient de gros pe piele dimineața și reaplică protecția solară la fiecare 2 ore sau mai des dacă intri în apă sau te ștergi pe piele (astfel se înlătură loțiunea anterior aplicată).

Pe lângă purtarea unei creme cu factor de protecție solară, pentru a te proteja de razele solare este recomandat să:

 • porți haine cu mânecă lungă, materialele din țesătură deasă din care sunt fabricate blocând o bună parte din razele UVA și UVB. Există și îmbrăcăminte special creată conform standardelor internaționale pentru a oferi protecție UV. Ține cont că hainele uscate și închise la culoare protejează mai bine decât hainele umede și în culori deschise;
 • eviți să te expui la soare atunci când bate puternic, mai exact între orele 10 și 16;
 • stai mai mult la umbră;
 • te acoperi cu o umbrelă de soare dacă urmează să faci un drum în care ești expui la razele solare;
 • porți o pălărie ale cărei margini îți umbresc urechile, ceafa și fața. Optează pentru o pălărie din materiale cu țesătură deasă și evită-le pe cele care prezintă găuri ce permit trecerea razelor solare;
 • porți ochelari de soare pentru a proteja pielea fragedă din jurul ochilor de expunerea la soare.

Ce să faci dacă ai o arsură solară?

În cazul în care observi semnele unei arsuri solare, este important să oprești expunerea directă la soare și să îți acoperi porțiunea de piele afectată. În cazul în care ai o arsură serioasă, adresează-te medicului.

Dacă ai o arsură ușoară, poți opta pentru o alternativă naturală de îngrijire a pielii cu ajutorul apelor generate de ionizatoarele de apă de la GoostoMix. Acestea generează 5 tipuri de apă cu 7 niveluri diferite de pH, dintre care: apă de băut antioxidantă și cu putere mare de hidratare, apă pentru bebeluși, apă pentru înfrumusețare, apă cu proprietăți de degresare și apă cu proprietăți de dezinfectare.

Pentru a calma zona arsă de soare, procedează astfel:

Apele de la ionizator au utilități diverse. Datorită proprietăților pe care le obțin în urma procesului de electroliză, aceste ape capătă fiecare în parte anumite calități. De exemplu, apa de băut devine antioxidantă și microstructurată. Astfel, dintr-o simplă apă de la robinet, devine o apă filtrată, curată, cu proprietăți îmbunătățite. 

În cazul apei cu proprietăți de degresare, aceasta este la bază tot apă de la robinet, care în urma electrolizei capătă un pH puternic alcalin și o putere mare de absorbție a uleiului (de aceea se numește degresant). Totuși, ea poate fi folosită și pe piele, așa cum am descris mai sus. 

Astfel, aceste ape furnizate de ionizatoarele noastre înlocuiesc zeci de produse: apa îmbuteliată, cosmeticele, produsele de curățenie și de dezinfectare.

Protejează-ți pielea de pericolul din razele UV

Măsurile de prevenție sunt întotdeauna binevenite când vine vorba despre piele. Razele UV sunt un inamic periculos al sănătății tale, astfel că este important să te protejezi prin aplicarea unei loțiuni cu SPF, purtarea unor obiecte vestimentare care acoperă bună parte din corp și aplicând imediată de tratamente dacă prezinți o arsură solară ușoară.

Ai grijă de sănătatea ta și protejează-te în fața razelor solare!

Surse:

 

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!