Rețetele GoostoMix sunt adaptate la Thermomix de comunitate și nu sunt testate Vorwerk.

Cel mai economic ionizator este disponibil numai până la 30 noiembrie.

Cum să eviți uscarea excesivă a pielii pe timp de toamnă?

Cum să eviți uscarea excesivă a pielii pe timp de toamnă?

Cuprins

Articol (pre)gătit de
Ioana, mămică de profesie

Aerul uscat, vântul și umiditatea scăzută îți pot afecta tenul în lunile reci. Contracarează efectele negative ale vremii de sezon printr-o rutină de îngrijire a pielii corectă, cu produse neiritante și sigure de aplicat pe ten. 

Citește articolul în continuare și descoperă cum să îți menții corpul și pielea hidratate în timpul toamnei!

Cum este pielea afectată de venirea toamnei?

Factorii care influențează uscarea pielii, descuamarea și apariția diverselor condiții asociate uscării excesive pe timp de toamnă sunt diverși, pornind de la o hidratare deficitară a organismului până la condițiile de vreme. 

Toamna vine cu o mulțime de schimbări: temperaturi scăzute, vânt, nevoia constantă de a te încălzi prin îmbrăcăminte mai groasă și consumarea de băuturi fierbinți, astfel că pielea ta poate avea de suferit. Toate aceste schimbări sunt resimțite de pielea ta prin reacții vizibile, precum apariția unor iritații sau scuame la nivelul tenului și buzelor.

În continuare îți prezentăm principalii factori care afectează pielea în timpul anotimpului de toamnă, cauzând, de cele mai multe ori, uscarea excesivă a tenului:

 • vântul de toamnă, deoarece deteriorează bariera protectoare a pielii. Optează să porți eșarfe și pălării pentru a-ți acoperi și proteja pielea de vânturile puternice specifice sezonului;
 • aerul rece, deoarece are o umiditate scăzută;
 • temperaturile ridicate din interior, deoarece reduc umiditatea aerului;
 • dușurile și băile fierbinți, deoarece distrug pelicula care protejează pielea de factorii externi;
 • băuturile calde pe bază de cafea, întrucât cafeaua deshidratează organismul, efectele resimțindu-se și la nivelul pielii;
 • îmbrăcămintea din lână și alte materiale care irită. Poartă, în schimb, haine din mătase, bumbac și alte țesături moi;
 • expunerea la soare. Razele solare sunt prezente chiar și pe timp de toamnă sau iarnă, astfel că în continuare este nevoie să porți protecție solară pe piele.

În fiecare nou anotimp pielea este nevoită să se adapteze, motiv pentru care, în timp, poate fi sensibilizată. Asigură-te că ai o rutină corectă de îngrijire, bazată pe produse non-toxice și sigure pentru ten, astfel încât să protejezi bariera naturală a pielii.

Cum să ai grijă de pielea ta în timpul sezonului de toamnă?

Aspectul și condiția pielii sunt influențate de nivelul de hidratare al organismului. Astfel, starea pielii tale depinde și de cât de bine te hidratezi zilnic. Necesarul zilnic de apă de care are nevoie organismul tău se calculează conform formulei 0,035 l de apă înmulțit la numărul tău de kilograme. Rezultatul obținut se referă la câți litri de apă are nevoie corpul tău pentru a fi hidratat.

Dacă te hidratezi corespunzător, îți ajuți corpul să lucreze eficient și să își regleze toți parametrii de funcționare. Totul pornește din interior și de la modul în care ai grijă de organismul tău, astfel că este indicat să acorzi o atenție deosebită stilului tău de viață, hidratării, alimentației, somnului și obiceiurilor zilnice pe care le ai. 

Dacă vrei să te hidratezi corect și cu apă benefică pentru organism, consumă zilnic apă antioxidantă și microstructurată de la ionizatoarele de apă disponibile pe platforma goostomix.ro. 

Iată de ce să bei apa noastră ionizată:

 • este antioxidantă, astfel că previne îmbătrânirea accelerată, degenerarea celulară și efectele negative ale radicalilor liberi reactivi. Apa noastră ionizată conține Hidrogen Molecular, un antioxidant eficient care neutralizează radicalii liberi periculoși și îi transformă în apă;
 • este microstructurată, deci are o structură formată din grupări mici de molecule, fapt ce facilitează absorbția apei în celule și țesuturi. Apa de la robinet și apa îmbuteliată nu beneficiază de o astfel de structură, de aceea nu au capacitatea necesară de a hidrata în profunzime, la nivel celular.

Un organism hidratat corect și cu apă potrivită are capacitatea de păstra intactă bariera protectoare a pielii. Totuși, pe timp de toamnă pielea este afectată simultan de vreme, soare, temperaturi, astfel că este nevoie să îi oferi o îngrijire mai atentă. Îți prezentăm în continuare câteva sfaturi pe care să le pui în aplicare pentru a evita uscarea excesivă a pielii.

Ce produse de îngrijire a pielii hidratează eficient tenul?

Industria cosmeticelor ne reamintește constant cât de important este să îți hidratezi pielea, însă produse de hidratare furnizate pe piață nu sunt întotdeauna cele mai bune variante pentru pielea ta, deoarece pot conține diverse substanței iritante care, în unele cazuri, determină sensibilizarea pielii sau apariția unor condiții dermatologice serioase.

Optează pentru o alternativă naturală de a-ți hidrata pielea: apa pentru înfrumusețare de la ionizatoarele noastre. Această apă este produsă doar de ionizatoarele de pe platforma noastră, având calități benefice pentru piele:

 • este astringentă, adică strânge sau contractează țesuturile pielii, combătând secrețiile și împrospătând tenul;
 • are o valoare a pH-ului între 4,5 și 6, fiind apropiat de pH-ul natural al pielii. Astfel, folosind un produs cu același pH ca al pielii, nu riști să destabilizezi echilibrul acido-bazic și să distrugi bariera de protecție a acesteia.

Apa pentru înfrumusețare este un produs care hidratează pielea, lăsând-o fină la atingere și fără senzația de uscare. Iată cum să folosești apa cu pH 4,5-6 de la ionizator în rutina de îngrijire a tenului tău:

 • pentru curățarea pielii, înainte de a aplica produsele de îngrijire. Curățarea este un pas important deoarece este esențial să elimini orice impuritate de pe ten;
 • pentru demachierea tenului, preparând un demachiant natural din apă pentru înfrumusețare combinată cu un ulei bio;
 • pentru hidratarea pielii, pulverizând-o pe ten și gât atunci când îți simți pielea uscată. Poți utiliza apa pentru înfrumusețare de la ionizatoarele noastre în locul loțiunilor.

Evită să cumperi produse din comerț atunci când poți avea alternative naturale și sigure chiar la tine acasă! Achiziționarea unui ionizator este primul pas pentru a avea o viață cu mai puține chimicale, mai puțin plastic și chiar mai puține griji.

Care sunt avantajele achiziției unui ionizator de apă de la GoostoMix?

Un ionizator de apă dintre cele recomandate de noi îți poate face viața mai ușoară și poate contribui la menținerea sănătății organismului tău pe termen lung. Iată de ce:

 • bei apă antioxidantă și microstructurată, o apă cu proprietăți îmbunătățite, filtrată și care nu are contact cu plasticul. Apa ionizată trece din țeava de alimentare de la chiuvetă în ionizator, după care ajunge direct la tine în pahar. Consumi, astfel, o apă curată, care te hidratează corespunzător și care nu conține reziduuri, impurități sau microplastic;
 • îți îngrijești pielea cu apa pentru înfrumusețare, un produs fără chimicale potrivit pentru rutina ta zilnică de îngrijire;
 • faci curat în casă cu apa degresantă de uz casnic cu pH-ul 11,5, o soluție 100% naturală care elimină petele dificile de pe haine, blatul de bucătărie, ustensilele de gătit sau diverse alte suprafețe. În plus, această apă are capacitatea de a scoate reziduurile de pesticide de pe alimente și de a schimba ORP-ul pozitiv al fructelor și legumelor ;
 • dezinfectezi casa, obiectele și mâinile cu apa dezinfectantă de uz extern cu pH 2,5. Este o soluție fără chimicale, fără alcool și fără alte substanțe iritante.

Ionizatoarele noastre de apă te pot ajuta să îți schimbi stilul de viață, să începi să bei o apă cu adevărat hidratantă și benefică pentru organism, să folosești produse de curățenie și cosmetice neiritante și să ai o viață mai prietenoasă cu mediul.

Investiția într-un ionizator de apă se amortizează rapid, deoarece reduci cheltuielile pe apa de băut și alte diverse produse pe care apele de la ionizator le înlocuiesc.

Comandă acum un ionizator de apă de la noi și primești consultanță gratuită pe viață!

Previne uscarea excesivă a pielii cauzată de toamnă cu apa pentru înfrumusețare de la ionizator

Folosirea unor produse de îngrijire neiritante și formulate cât mai simplu îi oferă pielii ocazia să respire. Înlocuiește zecile de substanțe din produsele de beauty din comerț care încarcă pielea și o sensibilizează în timp cu alternative mai sigure!

Apa pentru înfrumusețare de la ionizatoarele noastre este o soluție naturală care hidratează tenul și are grijă de bariera naturală de protecție a acestuia. Având un pH apropiat de cel al pielii, reușește să păstreze echilibrul acido-bazic și să acționeze blând asupra acesteia. 

Folosirea unor produse agresive, iritante și care conțin ingrediente periculoase poate determina infiltrarea acestora în stratul exterior al pielii. După infiltrare, substanța toxică din produsul cosmetic intră în contact cu celulele și țesuturile și reacționează cu anumite substanțe chimice endogene (care sunt prezente în mod natural în piele). Aceste reacții pot duce la apariția dermatitelor de contact sau a altor probleme dermatologice.

Alege să folosești apa pentru înfrumusețare pentru a-ți menține pielea hidratată pe timp de toamnă! Vântul puternic și temperaturile scăzute îți pot usca pielea, astfel că este nevoie să te ocupi constant de îngrijirea acesteia. Ține cont că starea pielii este influențată și din interior, de starea organismului, astfel că pentru început este important să asiguri o hidratare corectă și eficientă a corpului.

Achiziționează și tu un ionizator de apă de la noi și ai grijă de sănătatea ta și a pielii tale cu soluțiile naturale furnizate de acest aparat performant!

Surse:

 

GoostoMix, o platformă care prezintă aparate inovative pentru o bucătărie modernă.
Comandă-ți propriul Thermomix TM6

Completează datele de mai jos și noi te vom contacta pentru a-ți oferi tot ajutorul necesar.

Preț: 1395 Euro
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru! Vei primi noutăți, articole, informații despre hidratare și alimentație pentru sănătatea ta!